WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Verita gratuluję szczególnie, że miałaś ciężkie noce itd. możesz być naprawdę z siebie dumna ♥️
Korzystaj i odpoczywaj. Należy Ci się dobre winko
Camilla jak u sytuacja u ciebie? -
veritaa wrote:Dziewczyny z innej beczki jaki rozmiar butów noszą Wasze dzieci? Przyznam że ja nie potrafię chyba sama jej dobrać rozmiaru:/
Ja mierze stopę i wkładkę buta na pełne do 1 cm zapas
Na wiosnę mamy emel
Potem Nike tajnun lub revolution
Sandały
Kalosze
Każdy ma inną rozmiarowke haha -
Ja wyciagnelam wkładkę zauważyłam że duży paluch już ma bardzo mało miejsca bo widzę jak wkładka wurobiona. Kupiłam rozmiar większe właśnie tej samej firmy (emela) i mam wrażenie że jest mega dużo miejsca jeszcze.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Synek nosi rozmiar 24 teraz.
Verita zazdroszczę, też bym chciała odstawić, ale nie mam określonego terminu. Pewnie na wiosnę i na samą myśl mi słabo. Tylko w moim przypadku raczej żałoby nie będzie tylko radość i lampka wina 😀.
Ja od wczoraj jestem sama z małym, mąż pojechał na szkolenie i wraca jutro. Temu to dobrze, w sumie bardziej tam mają wyjazd integracyjny... ale fajnie nam się siedzi, nawet więcej w domu ogarnę niż jak jesteśmy w 3. Teraz poszedł na 2 drzemkę a ja odpoczywam.
Byliście już ze swoimi maluchami i dentysty? Zastanawiam się kiedy iść na pierwszą kontrolę. Choć szczerze jakby miało cos wyjsc to leczenie chyba tylko pod narkozą...
wrzesień 2018 - synek -
Minns u mnie też była radość i lampka wina O dentyście myślę, ale kurde czarno widzę taką wizytę.
Moja nosi rozmiar 20/21 - kupując w październiku Emelki miały inną rozmiarówkę a te, które kupiliśmy inną (Super Fit), a obie były dobre i są do teraz. Myślę, że jakoś w kwietniu trzeba będzie nowe kupić.Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
U nas rozmiar 21, mierze stopę i dodaje 0.5cm
Też bym chciała iść do dentysty ale sobie tego nie wyobrażam, Zosia nie usiądzie na fotelu nawet u mnie na kolanach. Jak poszłyśmy do fryzjera podciąć grzywke to byl ryk i lament- fryzjerka obcinała u mnie na rękach .kasia1518
-
Mój ma nadal rozmiar 20. Z zakupem buta robię dokładnie tak jak Monia dokladam do 1 cm. Kiedys miarka na patyk, jak corka podrosla, odrysowuje stope i wycinamy z nadstanem. Zdarzyło mi się kupić z nią w sklepie i wymienialam bo z nią było takie mierzenie Teraz po przymiarce zawsze wkladam odrys i sprawdzam czy jest dobrze.
Verita w jakiej części Polski mieliście mieć to szkolenie?
Jak w waszych środowiskach jest odbierana sytuacja z tym wirusem? U nas wśród znajomych różnie, jedni robią zapasy, inni totalnie nic. Ja sama nie wiem jak to ugryźć ale porównuje tego wirusa ze statystykami grypy i chyba wypada przy niej łagodniej.
Póki co nie planuje wizyty małego u dentysty, ale przy okazji wezmę go w tym miesiacu z córka niech się oswaja. Jest z nim o tyle latwiej ze zawsze chce robić to co ona wiec może i teraz się uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 21:40
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Ogólnie od jakiegoś czasu ma 1 drzemkę w żłobku, bo jak mu robiliśmy drugą to nie mógł dojść do siebie po niej. Ale jak wróciłam z pracy to widziałam, że jest słabiutki i go położyłam, chociaż żeby odpoczął w łóżeczku, a ten sobie zasnął. Także zależy o której wstał, ile spał na pierwszej drzemce i jak się zachowuje.
Miałam sobie zrobic wieczór z filmem, ale zasnęłam przy usypianiu i jestem już nie do życia 😋. Także prysznic i idę w kimono.
Co do koronawirusa to nawet nie mam kiedy o nim myśleć, ale ogólnie nie panikujemy. Jedyne co to ta kwarantanna domowa faktycznie słabo w razie czego bo zapasów nie mamy 😛.
Sama wizyta u dentysty myślę że jakoś by poszła. Pewnie zaczął by krzyczeć i wtedy dentysta szybko mógłby sprawdzić stan uzębienia. Gorzej jakby coś było nie tak. A ile myjecie ząbki? Powiem Wam że my myjemy tylko wieczorem i to dosłownie chwilka szorowania bo mu się średnio podoba... dlatego ostatnio zaczęłam myśleć czy by nie sprawdzić ząbków.wrzesień 2018 - synek -
A co do fryzjera to my już po 2 wizytach i druga byla lajtowa, ale tylko dlatego że mamy super fryzjera. Babka obcięła go maszynką, włączyła odkurzacz żeby nie bylo słychać i mały nawet nie widział tej maszynki (a jakby zobaczył to na pewbo by się chciał nią bawić bo lubi sprzęty elektroniczne). I ogólnie ten fryzjer to mały figloraj, pełno zabawek, auta zamiast krzeseł, zjeżdżalnia no full wypas.wrzesień 2018 - synek
-
My również nie panikujemy w związku z koronawirusem. Zapasów jakiś specjalnych nie robię, choć mieszkamy na wsi i rzeczy tyłu mąka, cukier , mleko i tak kupuje zgrzewkami. Standardowo używam mydel antybakteryjnych, więc u nas nic się nie zmieniło. Trochę mnie śmieszą to robienie zapasów czy inne rzeczy z tym związane, jakie ludzie robią, bo na grypę więcej ludzi umiera. Jedyne co, to odpuszczamy wakacje za granicą, bo mieliśmy jechać.kasia1518
-
A ja mam zrobione trochę zakupów i to nie dlatego że boję się że nie będzie nic w sklepie tylko chce być chociaż trochę zabezpieczona jak będziemy siedzieć w domu bo się wirus rozprzestrzeni. U nas w środowisku szpitalnym ostatnio usłyszałam że najwieksza zachorowalnosc ma być w Europie w maju i czerwcu... Ale nie wiem.
inspektorat sanitarny wydał oświadczenie o właśnie odwołaniu wszelkich zjazdów, konferencji itp dlatego mi wczoraj na ostatnią chwilę odwołano warsztaty w Warszawie.
A u mnie. Spać nie mogę masakra. Pierś mam jak skala jak sovie poradzić? Trochę odciagam ręcznie do ulgi ale boję się zapalenia. Jeszcze ja idiotka wzięłam stanik z fiszbinami. Wiem że mąż miał ciężka noc. Budziła mu się co 40 minut dosłownie i cała noc ja nosił. Niestety płakala już sama nie wiem czy dobrze zrobiłam, może powinnam być i byłoby jej łatwiej. Nie wiem.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Oj nie wiem co napisać ale może dla Ani cięższy był sam fakt że nie było mamy, choć pisząc szczerze gdybym ja była w małym i by tak płakał to dała bym ta pierś . Pękła bym na bank. Trzymam kciuki żeby kolejna noc była dużo lepszła. Gorzej jak Twój eMek musi iść do pracy dziś a pewnie czuje się jak na kacu Piersi musisz ściągac do ulgi i pic napary.
Co do wirusa to miałam nadzieję że marzec/kwiecień będzie po sprawie to mnie trochę zaskoczylas Verita.
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Podjęliśmy decyzję że dziś jeszcze mnie nie będzie jutro wrócę jakbym dziś wróciła i jej dała to tragedia. Mąż mówił że nie płakała jakoś bardzo tylko po prostu budziła się cały czas. Jak ja zobaczyłam na kamerce to układała puzzle ale wyglądała jak po wojnie. Hehe
Stokrotka nie wiem skąd w ogóle takie głosy ale takie do mnie dotarły. Nie wiem jednak skąd maja takie informacje czy to tylko przypuszczenia.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Verita, u nas pierwsza noc też była u taty na rękach. Każda następna lepiej (wiadomo, że zdarza się noc typu budzi się o 2 i nie śpi do 4), ale ogólnie to jest naprawdę lepiej. Uszy w górę :*
Ja nie mam żadnych wielkich zapasów, nie do końca też wiem jak to wszystko traktować, no bo póki co żyć jakoś trzeba, wychodzić etc.Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Ja też nie robię zapasów.
Kurde we Wrocławiu na porodówkach jest zakaz porodów rodzinnych. Liczyłam na to, że do końca czerwca będzie po problemie a tu nie wiadomo teraz jak wyjdzie choć to jeszcze sporo czasu jednak -
Z innej beczki.
Zapisałam się do fizjoterapeuty uroginekologicznego. Dużo mojej winy, po CC nie dbałam o bliznę, tzn nie masowałam jej , nie mobilizowałam. No i od pewnego czasu boli mnie, a w miejscu gdzie jest wiązanie zrobił mi się dołek i ta blizna jest zapadnięta i nie mogę jej złapać między palce jak resztę blizny. Wiem, że większość z was jest po sn ale może któras miała taką sytuację ?