WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, które puszczają dzieciom bajki... Co polecacie dla maluchów w takim wieku?
Staram się dawać radę bez ale czasami są momenty, że muszę się wspomóc i puścic jakąś bajkę ale kompletnie nie mam pomysłu co. Bing już się znudził. -
JustynaG wrote:Dziewczyny, które puszczają dzieciom bajki... Co polecacie dla maluchów w takim wieku?
Staram się dawać radę bez ale czasami są momenty, że muszę się wspomóc i puścic jakąś bajkę ale kompletnie nie mam pomysłu co. Bing już się znudził.
Ja puszczam jak już trza 😂 baby tv ale wiem że nie każdy ma dostęp do tego kanału oraz piosenki mam nagrane na dekoderze z 4fun tv. Binga nigdy nie oglądał, czasem zerknie na świnkę Peppa ale baby tv rządzi bo tam bajki bez jakiś znaczących dialogów i rozmów pod takie maluchy.
https://m.youtube.com/user/BabyTVChannelWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 12:57
-
U nas Bing ciagle na podium do tego stopnia ze dzisiaj powiedziala "kokam moja Zule" oprocz tego Peppa czasami Masza ale to rzadko bo sie boimy ze zle wzorce z niej wezmieCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
U nas różnie noce, czasem całą prześpi a czasem trzeba jej dać mleko.
U nas też ostatnio najbardziej sprawdzają się piosenki z YouTube. Jakieś o zwierzątkach itd, bajki to peppa i timy teraz oglądała o takiej owieczce. -
veritaa wrote:Nie. Wode tylko z bidonu. Ania nie uzywala butelki z wyjatkiem pierwszych 6 tyg zycia. Pozniej odrzucila.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 16:23
kasia1518
-
Kasia nie wiadomo nie nastawiaj sie a nawrt jesli to szybko zaakceptuje zmiane
ja przeciez tak sie balam o odstawienie ze ona smoczka nie ma, jak sovie poradzi itp. A poszlo i jest teraz super mamy coraz wiecej przespanych nocy. W zeszlym thgodniu 3 na 7. To rewelka po tym co mialam przez 18 miesiecyCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Kasia nie wiadomo nie nastawiaj sie a nawrt jesli to szybko zaakceptuje zmiane
ja przeciez tak sie balam o odstawienie ze ona smoczka nie ma, jak sovie poradzi itp. A poszlo i jest teraz super mamy coraz wiecej przespanych nocy. W zeszlym thgodniu 3 na 7. To rewelka po tym co mialam przez 18 miesiecy
To ja przechodzę teraz z Gabrysia to samo co Ty z Anią miałaś- noce są straszne.kasia1518
-
U nas noce jak dla mnie super obudzi się raz czasem dwa pokręci i śpi dalej, czasem dam jej mleko czasem nie.
A z bajek to ostatnio hitem jest krecik, a wcześniej na netflixie przytul mnie, i bardzo lubi miki na yt. Oczywiście są ulubione hity muzyczne, z czołówki nie schodzi zoo, jak zasypia to prosi by jej śpiewać "zioooo". -
Hej dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było ale jakoś tak odcięłam się od internetow... mam nadzieję, ze u Was wszystko ok. widzialam, ze pisalyscie o mowie, Wasze maluchy super mówią. Jednak czy jest ktoś, kogo dziecko nie mówi? Nasza córka mówi nie i czasem mama i tata, nie jest chętna do naśladowania dźwięków itd... bardzo sie tym martwię bo wydaje sobie tylko znane dzwieki... rozmawiałam z pediatra i mówiła, że niby skoro wydaje jakiekolwiek dźwięki to jest ok tylko, ze jej się nie chce z nami gadać... chciałabym iść do logopedy ale koronawirus plus moja ciąża to mocno utrudniają. Proszę podzielcie się jeżeli macie jakieś doświadczenia w takich przypadkach.
A z miłych rzeczy to czekamy na synka to już 24tcWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 10:26
Minns lubi tę wiadomość
-
Kas_ia wrote:Hej dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było ale jakoś tak odcięłam się od internetow... mam nadzieję, ze u Was wszystko ok. widzialam, ze pisalyscie o mowie, Wasze maluchy super mówią. Jednak czy jest ktoś, kogo dziecko nie mówi? Nasza córka mówi nie i czasem mama i tata, nie jest chętna do naśladowania dźwięków itd... bardzo sie tym martwię bo wydaje sobie tylko znane dzwieki... rozmawiałam z pediatra i mówiła, że niby skoro wydaje jakiekolwiek dźwięki to jest ok tylko, ze jej się nie chce z nami gadać... chciałabym iść do logopedy ale koronawirus plus moja ciąża to mocno utrudniają. Proszę podzielcie się jeżeli macie jakieś doświadczenia w takich przypadkach.
A z miłych rzeczy to czekamy na synka to już 24tc
Hubert też mało mówi, nawet nie mówi mama i tata , cały dzień mówi swoim językiem ale nic konkretnie tzn kilka słów dosłownie mniam, ampa (lampa), ya (tik tak), koko, muu, ciap ciap , kap kap i auto tylko to takie auo. Do drugiego roku życia nie ma co panikować, jeśli będzie coś niepokoić mnie to pójdę do logopedy ale dopiero po 2 roku życia. To jak z chodzeniem,Hubcio zaczął dość późno a na tle rówieśników teraz dużo lepiej radzi sobie na nogach. Ja się przyzwyczaiłam że Hubert pewne levely zdobywa później. Ważne że rozumie co się mówi tzn pokaż coś tam i pokazuje. Także myślę wrzuć na luz -
Kasia, gratulacje! Macie już imię?
Słuchaj, ja specjalistką nie jestem ale jak rozmawiałam z zaufanym lekarzem to on mi powiedział że jeśli dziecko nie reaguje na imię/wołanie, w sensie że nie wiem że się do niego ktoś zwraca i nie reaguje na polecenia typu pokaż, przynieś, to wtedy jest powód do niepokoju. A tak to dać dziecku czas.
Moja mama mówi, że do 2 roku życia mówiłam maaaa, taaaa i yyyy, pokazując palcem co chcę. A jak zaczęłam gadać to całymi zdaniamiPierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Dzięki dziewczyny, będzie Filip
Właśnie Z tymi poleceniami i pokazywaniem też średnio, robi to rzadko i to jak jej się chce... lubi jak jej czytam ale tylko u niej w sypialni, książek z obrazkami do pokazywania nie lubi, zazwyczaj nimi rzuca. Najchętniej to się przytula, układa lego, bawi się kuchnia i biega po dworze. Czasem mam wrażenie, ze ma swój świat 🤔 Moze jestem przewrazliwiona bo w rodzinie mamy dziecko z Aspergerem...może to hormony ciążowe 🤷♀️ -
Kas_ia wrote:Dzięki dziewczyny, będzie Filip
Właśnie Z tymi poleceniami i pokazywaniem też średnio, robi to rzadko i to jak jej się chce... lubi jak jej czytam ale tylko u niej w sypialni, książek z obrazkami do pokazywania nie lubi, zazwyczaj nimi rzuca. Najchętniej to się przytula, układa lego, bawi się kuchnia i biega po dworze. Czasem mam wrażenie, ze ma swój świat 🤔 Moze jestem przewrazliwiona bo w rodzinie mamy dziecko z Aspergerem...może to hormony ciążowe 🤷♀️
Spokojnie Wszystko z nią dobrze na pewno. A Ty odpoczywaj!Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021