X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce rewelacja. Budzi sie raz na wode albo wcale. Spi sama w pokoju ale w lozeczku z barierkami. Zamierzamy jej sciagnac barierke jedna gdzies za pol roku.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które puszczają dzieciom bajki... Co polecacie dla maluchów w takim wieku?

Staram się dawać radę bez ale czasami są momenty, że muszę się wspomóc i puścic jakąś bajkę ale kompletnie nie mam pomysłu co. Bing już się znudził.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, które puszczają dzieciom bajki... Co polecacie dla maluchów w takim wieku?

Staram się dawać radę bez ale czasami są momenty, że muszę się wspomóc i puścic jakąś bajkę ale kompletnie nie mam pomysłu co. Bing już się znudził.

Ja puszczam jak już trza 😂 baby tv ale wiem że nie każdy ma dostęp do tego kanału oraz piosenki mam nagrane na dekoderze z 4fun tv. Binga nigdy nie oglądał, czasem zerknie na świnkę Peppa ale baby tv rządzi bo tam bajki bez jakiś znaczących dialogów i rozmów pod takie maluchy.

https://m.youtube.com/user/BabyTVChannel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 12:57

• veritaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Bing ciagle na podium do tego stopnia ze dzisiaj powiedziala "kokam moja Zule" oprocz tego Peppa czasami Masza ale to rzadko bo sie boimy ze zle wzorce z niej wezmie :D

Synek styczeń 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bajki średnio interesują... czasami Kajtus, to jeszcze obejrzy. Miała fazę na teletubisie że tydzień oglądała, ale na szczęście minęło. Woli piosenki np. Old M'Donald , Shark doo albo polskie Zuzia, jadą jadą misie

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaa zazdroszczę z tymi nocami. Szkoda mi aż męża bo ostatnio często wstaje .

Wodę podajesz w butelce? U nas nad ranem koło 5 dajemy butlę mleka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 14:45

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Wode tylko z bidonu. Ania nie uzywala butelki z wyjatkiem pierwszych 6 tyg zycia. Pozniej odrzucila.

Synek styczeń 2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnie noce, czasem całą prześpi a czasem trzeba jej dać mleko.

U nas też ostatnio najbardziej sprawdzają się piosenki z YouTube. Jakieś o zwierzątkach itd, bajki to peppa i timy teraz oglądała o takiej owieczce.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Nie. Wode tylko z bidonu. Ania nie uzywala butelki z wyjatkiem pierwszych 6 tyg zycia. Pozniej odrzucila.
    To i chyba my tak spróbujemy. U nas pije wodę z bidonu albo kubeczka. Ale ma ta swoją nieszczęsna pusta butelkę która sobie ciumka. Lada dzień będziemy oduczac bo już zęby wyszły, smoka nadgryzla więc jak całkowicie przegryzie to już jej nie będę zmieniać. Ta butelka to był nasz błąd bo niby smoczka nie miała, a ta butelka jej służy jako smok .co prawda w nocy to było wybawienie przy zębach, zresztą ona do tej pory lubi sobie ją pociumac . Na pewno po zabraniu noce będą gorsze. Bo teraz jak się przebudzi, poda się jej butelkę i śpi dalej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 16:23

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie wiadomo nie nastawiaj sie a nawrt jesli to szybko zaakceptuje zmiane :)
    ja przeciez tak sie balam o odstawienie ze ona smoczka nie ma, jak sovie poradzi itp. A poszlo i jest teraz super :) mamy coraz wiecej przespanych nocy. W zeszlym thgodniu 3 na 7. To rewelka po tym co mialam przez 18 miesiecy :D

Synek styczeń 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Kasia nie wiadomo nie nastawiaj sie a nawrt jesli to szybko zaakceptuje zmiane :)
    ja przeciez tak sie balam o odstawienie ze ona smoczka nie ma, jak sovie poradzi itp. A poszlo i jest teraz super :) mamy coraz wiecej przespanych nocy. W zeszlym thgodniu 3 na 7. To rewelka po tym co mialam przez 18 miesiecy :D
    My właśnie z Zosia do tej pory mieliśmy dobrze 1 czasami 2 pobudki były, wiadomo że przy zębach czy przeziębieniu były gorsze noce, a tak to super. Ostatnio się popsuło.

To ja przechodzę teraz z Gabrysia to samo co Ty z Anią miałaś- noce są straszne.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce raczej lepsze, jak zaśnie ok 19:30 to przebudzi się raz na lulanie koło 22-24 i śpi do 6-7.

Za to w dzień nie śpi w ogóle już prawie od miesiąca...

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce jak dla mnie super obudzi się raz czasem dwa pokręci i śpi dalej, czasem dam jej mleko czasem nie.

A z bajek to ostatnio hitem jest krecik, a wcześniej na netflixie przytul mnie, i bardzo lubi miki na yt. Oczywiście są ulubione hity muzyczne, z czołówki nie schodzi zoo, jak zasypia to prosi by jej śpiewać "zioooo".

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie żłobki czynne?

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było ale jakoś tak odcięłam się od internetow... mam nadzieję, ze u Was wszystko ok. widzialam, ze pisalyscie o mowie, Wasze maluchy super mówią. Jednak czy jest ktoś, kogo dziecko nie mówi? Nasza córka mówi nie i czasem mama i tata, nie jest chętna do naśladowania dźwięków itd... bardzo sie tym martwię bo wydaje sobie tylko znane dzwieki... rozmawiałam z pediatra i mówiła, że niby skoro wydaje jakiekolwiek dźwięki to jest ok tylko, ze jej się nie chce z nami gadać... chciałabym iść do logopedy ale koronawirus plus moja ciąża to mocno utrudniają. Proszę podzielcie się jeżeli macie jakieś doświadczenia w takich przypadkach.
    A z miłych rzeczy to czekamy na synka :) to już 24tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 10:26

Minns lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Hej dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było ale jakoś tak odcięłam się od internetow... mam nadzieję, ze u Was wszystko ok. widzialam, ze pisalyscie o mowie, Wasze maluchy super mówią. Jednak czy jest ktoś, kogo dziecko nie mówi? Nasza córka mówi nie i czasem mama i tata, nie jest chętna do naśladowania dźwięków itd... bardzo sie tym martwię bo wydaje sobie tylko znane dzwieki... rozmawiałam z pediatra i mówiła, że niby skoro wydaje jakiekolwiek dźwięki to jest ok tylko, ze jej się nie chce z nami gadać... chciałabym iść do logopedy ale koronawirus plus moja ciąża to mocno utrudniają. Proszę podzielcie się jeżeli macie jakieś doświadczenia w takich przypadkach.
    A z miłych rzeczy to czekamy na synka :) to już 24tc
    Gratulacje synka!

Hubert też mało mówi, nawet nie mówi mama i tata , cały dzień mówi swoim językiem ale nic konkretnie tzn kilka słów dosłownie mniam, ampa (lampa), ya (tik tak), koko, muu, ciap ciap , kap kap i auto tylko to takie auo. Do drugiego roku życia nie ma co panikować, jeśli będzie coś niepokoić mnie to pójdę do logopedy ale dopiero po 2 roku życia. To jak z chodzeniem,Hubcio zaczął dość późno a na tle rówieśników teraz dużo lepiej radzi sobie na nogach. Ja się przyzwyczaiłam że Hubert pewne levely zdobywa później. Ważne że rozumie co się mówi tzn pokaż coś tam i pokazuje. Także myślę wrzuć na luz :)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratuluję synka 😊

Spokojnie jeszcze jest czas na mówienie. Nie ma co panikowac.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, gratulacje! Macie już imię? :)

Słuchaj, ja specjalistką nie jestem ale jak rozmawiałam z zaufanym lekarzem to on mi powiedział że jeśli dziecko nie reaguje na imię/wołanie, w sensie że nie wiem że się do niego ktoś zwraca i nie reaguje na polecenia typu pokaż, przynieś, to wtedy jest powód do niepokoju. A tak to dać dziecku czas.
    Moja mama mówi, że do 2 roku życia mówiłam maaaa, taaaa i yyyy, pokazując palcem co chcę. A jak zaczęłam gadać to całymi zdaniami :)

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, będzie Filip ;)

Właśnie Z tymi poleceniami i pokazywaniem też średnio, robi to rzadko i to jak jej się chce... lubi jak jej czytam ale tylko u niej w sypialni, książek z obrazkami do pokazywania nie lubi, zazwyczaj nimi rzuca. Najchętniej to się przytula, układa lego, bawi się kuchnia i biega po dworze. Czasem mam wrażenie, ze ma swój świat 🤔 Moze jestem przewrazliwiona bo w rodzinie mamy dziecko z Aspergerem...może to hormony ciążowe 🤷‍♀️

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Dzięki dziewczyny, będzie Filip ;)

Właśnie Z tymi poleceniami i pokazywaniem też średnio, robi to rzadko i to jak jej się chce... lubi jak jej czytam ale tylko u niej w sypialni, książek z obrazkami do pokazywania nie lubi, zazwyczaj nimi rzuca. Najchętniej to się przytula, układa lego, bawi się kuchnia i biega po dworze. Czasem mam wrażenie, ze ma swój świat 🤔 Moze jestem przewrazliwiona bo w rodzinie mamy dziecko z Aspergerem...może to hormony ciążowe 🤷‍♀️

Spokojnie :) Wszystko z nią dobrze na pewno. A Ty odpoczywaj!

‹‹ 1762 1763 1764 1765 1766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ