WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna, tak naprawdę to chyba kilka rzeczy się na to złożyło. Tak bardzo chciałam już urodzic mała, ze do ostatniego parcia użyłam naprawdę bardzo dużo siły. Położna nie zdążyła mi powiedzieć, ze jak główka lekko wyjdzie to dalej idzie już w sumie sama i nie potrzeba tak mocnego parcia. Poza tym w ciąży miałam często globulki na infekcje intymne, a to podobno bardzo osłabia tkanki...
Jesteśmy już w domu cieszę się okrutnie, bo tęskniłam za Pola jak szalona ❤️ zakochała się w siostrze, cały czas podchodzi do łóżeczka o sprawdza, co z Ala rozczulający widok. Chociaż zdaje sobie sprawę, ze nie będzie tak kolorowo cały czas.p_tt, kuwejtonka, 100krotka30, kasia1518, Minns, veritaa, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Olu! Gratuluję! Super dziewczyny 🥰😍 Piękne imię, moja mama ma tak na imię i zanim okazało się, że Patryś jest chłopcem też mieliśmy mieć mała Ale 😊 Dużo zdrówka 😊 rodzeństwo szybko się dociera, Piotruś był trochę zazdrosny a teraz woła jak tylko brat zejdzie z maty, jak się slini to sam biegnie po pieluszke żeby go wytrzeć, karmi z butelki i jak zmieniamy pieluche to on tez bierze mokra chusteczke i wyciera brata jak ja już skończę 😋 sprawdza też czy pielucha jest pełna. Nawet dam próbuje mu dietę rozszerzać 😋 chwila nieuwagi i dał bratu spróbować tubke warzywna 🤣 Trzymam kciuki za szybkie gojenie się ran. Uważaj na infekcje, żebyś się nie męczyła z zakażeniem jak ja.
ola_g89, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Verita orientujesz się może jak to jest grupą w żłobku. Chodzi mi o sytuacje np. jak Ania kończy 24 miesiące w połowie września, to od pierwszego idzie do grupy 12-24 a później ją przenoszą do 24-36, czy od razu do tej od 24 miesiąca?
Czy może zostaje do końca roku szkolnego w tej do 24 miesiąca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 09:33
-
Ustala sie wiek grupy na dzien 1.09. Ania jest z 9.09 wiec dtartowala w grupie 20 tyg - 12 miesiecy. Teraz od wrzesnia automatycznie po prostu przeskakuje do grupy starszej. Nikt juz w polowie miesisca dzieci nie przenosi.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Prenatalne mam w poniedziałek wiec sie dowiem co tam słychać brzuvh rośnie a ja odzyskuje siły i czuję sie coraz lepiej. Mam zamiar pracowac do końca wrzesnia
p_tt, ola_g89, Camilla33 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Camilla33 wrote:Kuwejtonka gratuluje! Jak tam przyrosty bety?
Hej, dzięki za pytasz!
Wtedy jak pisałam to było 207, po 48 h było około 600. Więc przyrost dobry. Później już nie robiłam. Napisałam do mojej lekarki, powiedziała że jak będzie beta powyżej 10 tys to wtedy żeby przyjść. Więc w poniedziałek 3 sierpnia pójdę na betę, jak będzie dobra to umowie się na wizytę. Póki co mam mdłości, niemoc, wzdęty brzuch... No liczę że wszystko tam dobrze ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 21:10
ola_g89, veritaa, Camilla33 lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Właśnie chciałam się pochwalić a tu akurat temat. Dzisiaj info dostałam, że Wiki się dostała do żłobka publicznego. A byliśmy drudzy na liście także widać miejsca się zwalniają. Powodzenia ptt.
Verita będę oczekiwać informacji od ciebie po poniedziałku. Bardzo mocno trzymam kciuki ☺✊
Kuwejtonka dobrze że są objawy, beta ładnie urosła ❤JustynaG, kuwejtonka, ola_g89 lubią tę wiadomość
-
aLunia wrote:Właśnie chciałam się pochwalić a tu akurat temat. Dzisiaj info dostałam, że Wiki się dostała do żłobka publicznego. A byliśmy drudzy na liście także widać miejsca się zwalniają. Powodzenia ptt.
Verita będę oczekiwać informacji od ciebie po poniedziałku. Bardzo mocno trzymam kciuki ☺✊
Kuwejtonka dobrze że są objawy, beta ładnie urosła ❤
Dzieki fajnie ze Wiki sie dostala.
a Wy jak sobie radzicie z Szymkiem?Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
ALunia z 51 miejsca wczoraj przeskoczyliśmy na 50 😂 a w sumie teraz sprawdziłam to na 49...
Mam nadzieję, że będzie progres jak skończy 24 miesiące.
Verita dobrze, że takie wieści są od Ciebie! Powodzenia w poniedziałek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 14:44
-
Verita ciężko jest. Zaczęłam już podawać espumisan i widzę, że jest poprawa z jego brzuszkiem. Z kp w ciągu dnia jest dobrze, ale w nocy jakieś cyrki, co chwile chce jeść ale po kilku minutach zasypia, po jakiś 20 min się dze więc znowu mu daje i tak w kółko. Wychodzi, że ja nie śpię praktycznie. Ostatnio dostał mm i moje odciagniete mleko i usnął porządnie.
Nie mam już pomysłu co mogę zmienić i powiem szczerze, że w tym przypadku jak mam funkcjonować jeszcze z dziewczynami w ciągu dnia to odechciewa mi się tego karmienia. Jeszcze wyszło mi jakieś 'zapalenie' od piątku miałam gorączkę, aż we wtorek dostałam 40 stopni to poszłam do ginekologa. Rana się ładnie goi itd tylko piersi gorące, bez żadnych zgrubien czy zaczerwienienia i od tego temperatura. Więc albo on źle ściąga a z drugiej strony piersi są miekkie i moim zdaniem oproznione albo już nie wiem -
Alunia początki chyba zawsze niełatwe, ale współczuję tych kłopotów że zdrowiem jak na stanie łącznie trójka.
Ptt nie od razu Kraków zbudowali 😅
Verita ja też mocno trzymam kciuki za poniedziałek!Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Alunia z każdym dniem będzie lepiej. Początki są ciężkie, ale później się układa jakoś samo. Trzymam kciuki żeby to szybko nastąpiło.
Veritaa czekamy na wieści po prenatalnych.
I u Ciebie Kuwejtonka po pierwszej wizycie.
Ja już "cwaniak" 😎 bo Gabrysia zaraz będzie miała 10mcy 🙂kuwejtonka lubi tę wiadomość
kasia1518
-
kuwejtonka wrote:Hej, dzięki za pytasz!
Wtedy jak pisałam to było 207, po 48 h było około 600. Więc przyrost dobry. Później już nie robiłam. Napisałam do mojej lekarki, powiedziała że jak będzie beta powyżej 10 tys to wtedy żeby przyjść. Więc w poniedziałek 3 sierpnia pójdę na betę, jak będzie dobra to umowie się na wizytę. Póki co mam mdłości, niemoc, wzdęty brzuch... No liczę że wszystko tam dobrze ☺kuwejtonka lubi tę wiadomość