WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
veritaa wrote:Camilla wlasnie myslalam co u Was slychac. Super ze napisalas. Haha dajesz nadzieje ze drugie dziecko moze byc totalnym przeciwienstwem ja mam nadzieje ze to drugie bedzie odkladalne i spiace trochr dluzej niz 30 min w dzien
Swoja droga jestem po wizycie. Wg usg dzisiaj 10t2dz wszystko jest ok nastepna wizyra to juz prenatalne. -
Camilla zmarł 21.01...
Do teraz mi smutno jak pomyślę, ostatnio siostra pakowała rzeczy po nim, w końcu była gotowa się pożegnać i dała mojemu mężowi kilka worków naprawdę drogich firmowych, świetnej jakości rzeczy, tych w których widziałam Emila nie wyobrażam sobie, żeby Małżonek ubrał...
Bardzo mi smutno jak sobie przypomnę ich historie, łzy same się cisną do oczu.
-
Dziękuję dziewczyny :*
P_tt współczuję Tobie i siostrze. Ten ból straty bliskiej osoby nie jest mniejszy wg mnie, to my musimy nauczyć się z nim żyć.
Niestety życie pisze różne scenariusze. Nie wszystkim dane się razem zestarzeć, tym którzy mogli bardzo zazdroszczę i uwielbiam widok dziadków idących za/pod rękę rozczula mnie to.
Justyna mogłabyś się podzielić tymi zabawami na wzmocnienie brzuszka?
My mamy tylko póki co wytyczne jak go sadzac, korygowac w siadzie. I zabawę ze siedzi na piętkach i ma sięgać po coś do góry. Więcej raczkowac (bawią się w kotki) i w siadzie rozciąganie nóżek na boki (odwodzenie bioderek). A i jeszcze wspinanie się na łóżko raz jedną, raz druga nogą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 21:37
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Dziewczyny dziękuję za wszelkie rady odnośnie odpieluchowania. Mamy sukces! Zosia po 8 dniach bez pampersa, wola siku. Od wczoraj wieczorem każdy raz jak jej się chce to wola, albo krzyczy mama si albo mama Peppa/Mimi ( bo kupiłam majteczki z peppa i myszką miki). Tlumaczylismy też że ma np Peppe i żeby wolała siku, bo peppie będzie smutno jak ją Zosia osika i poskutkowalo. Teraz zobaczymy czy już tak zostanie czy to tylko na chwilę. Sika jednak na desce , nocnik jej nie interesuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2020, 14:56
JustynaG, Hedgehog, Camilla33 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Dziewczyny, coś wspominałyście, że Wasze dzieciaczki już jeżdżą na biegowych. Możecie powiedzieć jakie modele macie? Bo szczerze mówiąc, jest tego multum, ceny też bardzo zróżnicowane i wolałabym coś z polecenia.
100krotka, polecił nam dysk gimnastyczny (https://allegro.pl/oferta/poduszka-sensomotoryczna-rehabilitacyjna-dysk-8721670603), że możemy zachęcać do siedzenia na niej i wtedy musi cały czas pracować by utrzymać równowagę. Możemy sadzać ją na skraju kolan, delikatnie podtrzymywać za bioderka ale żeby utrzymać równowagę wtedy też musi pracować mięśniami brzucha. I to samo na piłce gimnastycznej.
Kasiu, brawa dla Zosi. Oby juz żadne kryzysy Was nie dopadały
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
100krotka Kochana,duzo siły,trzymaj się.
I u nas ostatnio nie bylo kolorowo. Najpierw zachorował syn,biegunka przez tydzień,izba przyjęć,dostał leki i ustało. Po tygodniu zachorowała Zosia, po 5 dniach wylądowaliśmy w,szpitalu,nie można bylo jej podać żadnych leków ambulatoryjnie,bo za mała. Oddział pusty,młoda pobrane posiewy,testy z krwi i moczu,usg. Rota i adeno wirusy wykluczone. Juz jesteśmy w domu i bedziemy czekać na resztę wyników. W pierwszych dniach miała tylko dość wysoką temperaturę,juz myśleliśmy że to covid... Jeszcze kupy sa brzydkie,ale jest o niebo lepiej. Nie wiem co za dziwne choróbska panują.
Nocnik nadal jest u nas dziełem przypadku i raczej woła po fakcie. Natomiast zaczyna ladnie i wyraźnie mówić i to praktycznie z dnia na dzień tak zaskoczyła. Ukochane słowa to "nie" i " ja "
Justyna,modeli rowerów jest od groma. Zabierz Anię do sklepu i niech wypróbuje,który pasuje. Np Zosia ma rower,a woli sąsiadkiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 21:04
-
p_tt wrote:Camilla zmarł 21.01...
Do teraz mi smutno jak pomyślę, ostatnio siostra pakowała rzeczy po nim, w końcu była gotowa się pożegnać i dała mojemu mężowi kilka worków naprawdę drogich firmowych, świetnej jakości rzeczy, tych w których widziałam Emila nie wyobrażam sobie, żeby Małżonek ubrał...
Bardzo mi smutno jak sobie przypomnę ich historie, łzy same się cisną do oczu. -
Stokrotka bardzo Ci wspolczuje. Jak teraz sytuacja z tata?
Ptt Tobie tez wspolczuje. Niestetu w pracy spotykam sie z smiercia coraz nlodszych ludzi. A jak widze skierowanie i moj rocznik albo i mlodszy to az zamieram.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa otuchy i wsparcia.
Sytuacja wygląda obecnie tak ze tata ma dodatkowo infekcje oskrzeli, kaszle okropnie, zastanawia mnie czy to nie covid przypadkiem. Jest słaby tyle wiemy od pielegniarek info z wczoraj. Ordynator natomiast wspominał że w pon najprędzej go wypisza. Przez telefon bardzo ciężko się z nim rozmawia jego mowa jest niewyraźna i belkotliwa. Natomiast nie ma już zagrożenia życia, neurochirurg wykluczyl konieczność operacji bo krwiak chyba się wchlania. Prawdopodobnie nigdy już nie będzie osoba z przed wypadku, zostaną jakieś ślady. Aczkolwiek do pół roku ma trwać pelna rekonwalescencja. Nie myśli np o tym żeby podlaczyc telefon do ładowania, sam się nie kontaktuje z nami. Jest słaby i nie przemieszcza się sam. Generalnie co innego mówi ordynator, co innego pielęgniarki. Tak naprawdę dopiero jak go wypisza okaże się co i jak.
Justyna dzięki za informacje co do zabaw, mamy tez ten krążek w domu
Kasia ale fajnie że Zosia tak pięknie idzie z tematem bez pieluchy. U nas coraz częściej jest wysadzany ale sam nie wola.
W tym tygodniu trzy nowe słowa ogarnął oko auto i lampa Zuzie wola "Dziabuda" hihiMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
U nas najśmieszniejsze słowa to wujek - mówi łiłi nawet nie wiem skąd jej się to wzięło , ładnie mówi ciocia , baba, dziadzia, a tu nagle łiłi 😁 no i na Gabrysie wola Dibdi chyba próbuje powiedzieć Gibi, choć my w domu zwracamy się do niej Gabrysia
W przypadku r mówi l albo j, więc mamy jybe ( ryba ), klem ( krem), no i nasz pies Aro jest AboWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 15:17
Camilla33, 100krotka30 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Stokrotka mam nadzieje ze szybkp tata wroci do formy z odpowiednia rehabilitacja. Trzymaj sie :*
Mmie ostatnio najbardziej smieszy jak Ania przychodzi do nas do pokoju po nocy, i od drzwi juz w zasadzie krzyczy "mamusia tatus obuuuuuuudzic obuuuuuudzic"
jak nie otworzymy oczu to podchodzi i na sile probuje powieke podniesc :pCamilla33, kasia1518, JustynaG, 100krotka30, kuwejtonka lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021