WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:A ja planowałam rodzić na żelaznej.... Ale ile jak odesłali moją koleżankę z rozwarciem na 8cm bo "jeszcze zdąży Pani zjeść obiad i wrócić" to raczej odpada w obecnej sytuacji. Marzy mi sie Dom Narodzin, ale jak mnie dorwie cholestaza to bryndza
Mowisz o zatruciu ciazowym?17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Wasze kciuki pomogly, dzidziuś żyje, widzialam bijace serduszko. Przyczyna krwawienia nie jest znana. Dostalam luteine dopochwowo.
Malgonia, matkapatka, Marzena782, Rucola, JustynaG, Antonina38, Av, veritaserum, asese, Paulla89, CzterolistnaKoniczyna, KasW91, paulka86, promyczek 39, zuza88, Wesoła89, MiSia :), Herbata, Vlinder lubią tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Tasia86 wrote:Wasze kciuki pomogly, dzidziuś żyje, widzialam bijace serduszko. Przyczyna krwawienia nie jest znana. Dostalam luteine dopochwowo.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
To kolejna dobra wiadomość na dziś.
Tasia, trzymaj się cieplutko. Wszystko będzie dobrze. -
nick nieaktualny
-
Tasia, ulzylo mi. Ale zwariowalabym na Ip gdyby przyszlo mi czekac 6 godIn w niepewnosci.
Co za dzien!!!
Ktos tu pisal o cholestazie? Od 32 tc pierwszej meczylam sie z tym cholerstwem:/ w rezultacie moja corka musiala przyjsc na swiat 4 tyg przed terminem porodu, poniewaz slablo jej tetno.
Prowadzacy twierdzi, ze w kolejnej ciazy nie musi sie wcale okazac, ze znowu sie to cholerstwo przyplatalo, dowodem na to jest tez moja przyjaciolka, ktora w drugiej ciazy obawiala sie cholestazy, a zachorowala na cukrzyce.
Ja sie troche boje, bo moja watroba nie reagowalama leki i o maly wlos stracilabym corke.
Ale od dzis powiedzialam, zero zmartwien. Bede sie cieszyc nawet jak bede wymiotowac!
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
nick nieaktualny
-
MamaIgi wrote:Placze ze szczescia... malenstwo nic sobie z tego dziada nie zrobilo, fika w swoim domku niczego nieswiadome!!
Krwiak sie oberwal i trafil do ujscia szyjki. Bedzie sie teraz wydalal, na usg zostalo 17mmx 12mm !!!
Nie moge w fo uwierzyc, placze jak bóbr
Moja ciąża ''pozamaciczna'' jak to wczoraj lekarz stwierdził okazało się że ciąża jest normalnie zagnieżdżona w macicy tylko że mniejsza 5t5d.Ale najważniejsze że jest tam gdzie ma być.Jak mi pokazała i potwierdziła że jest ciąża to normalnie łezki mi same ze szczęścia spłynęły po policzkach. A wczoraj tyle stresu i nerwów się najadłam przez tego wczorajszego ''ślepego'' gina!Av, Izabelle, promyczek 39, Tasia86, asese, Kadża, matkapatka, Malgonia, Wesoła89, Ithildin, frezyjciada, Herbata, CzterolistnaKoniczyna, Vlinder lubią tę wiadomość
Syn 21 lat.
Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze. -
Tasia cudownie !
Jola super ze to młodsza ciąza !
U mnie wciaz królują mdłosci całymi dniami,gardło juz ok,budze sie codziennie ok 5 i juz nie moge spać a potem drzemię codziennie przed wieczorem,własnie się obudziłam,zmuszam sie na codzienny minimalny spacer i zrobienie makijazu2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
JustynaG wrote:Mamaigi Cudowne informacje! Niech ten krwiak już Cię nie straszy i niech sobie pójdzie. Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka.
Zuza88 , czy mi się wydaje czy jesteś z Trójmiasta?
Jeśli tak, to badania genetyczne wykonują tylko 4 placówki (2 w Gdańsku i 2 w Gdyni). Możesz sprawdzić czy Twoja placówka takie badania wykonuje...
https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT
Tu znajduje się lista lekarzy, która ma certyfikat (czyli zna się na rzeczy) do dokonywania badania przezierności karkowej (czyli badania genetycznego).
Tak jestem dokładnie z Gdyni. Tak, w mojej przychodni akurat wykonują takie badanie czyli rozumiem, że ma je każda pacjentka lekarza, który tam przyjmuje? W piątek byłam w przychodni dąbrówka na dąbrowie w Gdyni.
Dzięki za linki