X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia mocno trzymam kciuki!

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja planowałam rodzić na żelaznej.... Ale ile jak odesłali moją koleżankę z rozwarciem na 8cm bo "jeszcze zdąży Pani zjeść obiad i wrócić" to raczej odpada w obecnej sytuacji. Marzy mi sie Dom Narodzin, ale jak mnie dorwie cholestaza to bryndza :(

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    A ja planowałam rodzić na żelaznej.... Ale ile jak odesłali moją koleżankę z rozwarciem na 8cm bo "jeszcze zdąży Pani zjeść obiad i wrócić" to raczej odpada w obecnej sytuacji. Marzy mi sie Dom Narodzin, ale jak mnie dorwie cholestaza to bryndza :(

Mowisz o zatruciu ciazowym?

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze kciuki pomogly, dzidziuś żyje, widzialam bijace serduszko. Przyczyna krwawienia nie jest znana. Dostalam luteine dopochwowo.

Malgonia, matkapatka, Marzena782, Rucola, JustynaG, Antonina38, Av, veritaserum, asese, Paulla89, CzterolistnaKoniczyna, KasW91, paulka86, promyczek 39, zuza88, Wesoła89, MiSia :), Herbata, Vlinder lubią tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia, wiedzialam ze bedzie dobrze. Kamien z serca :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia !!!! Super super super super !!!:))))
    ❤️❤️❤️❤️ uściski dla Was !

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Wasze kciuki pomogly, dzidziuś żyje, widzialam bijace serduszko. Przyczyna krwawienia nie jest znana. Dostalam luteine dopochwowo.
    Kochana nie zdązyłam trzymać kciuków, bo nie jestem dziś na bieżąco ale ogromnie się cieszę że u Maluszka wszystko ok. Wypoczywaj i dawaj znać na bierząco co u Ciebie :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia ufff ale się cieszę!

MamaIgi u Ciebie też cudowna nowina!

Jesteście dzielne kobietki a Wasze Fasolki waleczne <3

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kolejna dobra wiadomość na dziś. :)
    Tasia, trzymaj się cieplutko. Wszystko będzie dobrze.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    super wiadomość :)

• MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia, ulzylo mi. Ale zwariowalabym na Ip gdyby przyszlo mi czekac 6 godIn w niepewnosci.
    Co za dzien!!!

Ktos tu pisal o cholestazie? Od 32 tc pierwszej meczylam sie z tym cholerstwem:/ w rezultacie moja corka musiala przyjsc na swiat 4 tyg przed terminem porodu, poniewaz slablo jej tetno.

Prowadzacy twierdzi, ze w kolejnej ciazy nie musi sie wcale okazac, ze znowu sie to cholerstwo przyplatalo, dowodem na to jest tez moja przyjaciolka, ktora w drugiej ciazy obawiala sie cholestazy, a zachorowala na cukrzyce.
    Ja sie troche boje, bo moja watroba nie reagowalama leki i o maly wlos stracilabym corke.
    Ale od dzis powiedzialam, zero zmartwien. Bede sie cieszyc nawet jak bede wymiotowac!:)

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówiłam o cholestazie. Mnie dopadło na dam koniec ale tak, że jednego dnia mnie zaswedzialy łydki, drugiego zrobiłam badania a trzeciego byłam już w szpitalu na wywolywaniu

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przepraszam ja myslalam ze ta cholestaza to zatrucie ciazowe. Cos mi sie pomieszalo.

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia super !!!!!!

• Av Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Oj przepraszam ja myslalam ze ta cholestaza to zatrucie ciazowe. Cos mi sie pomieszalo.
    Zatrucie ciążowe to gestoza :)

Tasia, super, że wszystko jest ok :*

Ciemnowlosa lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Jola79 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Placze ze szczescia... malenstwo nic sobie z tego dziada nie zrobilo, fika w swoim domku niczego nieswiadome!!
    Krwiak sie oberwal i trafil do ujscia szyjki. Bedzie sie teraz wydalal, na usg zostalo 17mmx 12mm !!!
    Nie moge w fo uwierzyc, placze jak bóbr
    Bardzo,ale to bardzo się cieszę że wszystko się dobrze skończyło jak i u Ciebie tak i u Tasia, bo prawdę pisząc to byłam przerażona czytając was przed południem zanim jechałam ze swoją sprawą.
    Moja ciąża ''pozamaciczna'' jak to wczoraj lekarz stwierdził okazało się że ciąża jest normalnie zagnieżdżona w macicy tylko że mniejsza 5t5d.Ale najważniejsze że jest tam gdzie ma być.Jak mi pokazała i potwierdziła że jest ciąża to normalnie łezki mi same ze szczęścia spłynęły po policzkach. A wczoraj tyle stresu i nerwów się najadłam przez tego wczorajszego ''ślepego'' gina!

Av, Izabelle, promyczek 39, Tasia86, asese, Kadża, matkapatka, Malgonia, Wesoła89, Ithildin, frezyjciada, Herbata, CzterolistnaKoniczyna, Vlinder lubią tę wiadomość

Syn 21 lat.
    Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że wszystkie dzisiejsze historie dobrze się zakończyły. Można odetchnąć,dziewczyny bardzo się cieszę :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia cudownie !
    Jola super ze to młodsza ciąza !
    U mnie wciaz królują mdłosci całymi dniami,gardło juz ok,budze sie codziennie ok 5 i juz nie moge spać a potem drzemię codziennie przed wieczorem,własnie się obudziłam,zmuszam sie na codzienny minimalny spacer i zrobienie makijazu :P

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ciesze się bardzo razem z Tobą !!! Jak można tak kobietę denerwować i dzięki Bogu ze cie wczoraj w tym szpitalu nie wzięli na już ze niby do pn i tak by nic nie zrobili..... ktoś u góry czuwa nad Tobą ;)

Jola79 lubi tę wiadomość

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Mamaigi Cudowne informacje! Niech ten krwiak już Cię nie straszy i niech sobie pójdzie. Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka.

Zuza88 , czy mi się wydaje czy jesteś z Trójmiasta?
    Jeśli tak, to badania genetyczne wykonują tylko 4 placówki (2 w Gdańsku i 2 w Gdyni). Możesz sprawdzić czy Twoja placówka takie badania wykonuje...

https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT
    Tu znajduje się lista lekarzy, która ma certyfikat (czyli zna się na rzeczy) do dokonywania badania przezierności karkowej (czyli badania genetycznego).

Tak jestem dokładnie z Gdyni. Tak, w mojej przychodni akurat wykonują takie badanie czyli rozumiem, że ma je każda pacjentka lekarza, który tam przyjmuje? W piątek byłam w przychodni dąbrówka na dąbrowie w Gdyni.
    Dzięki za linki :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ