X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo się dzieje tutaj na forum. Dziewczyny cieszę się, że wszystko dobrze u Was się kończy, oby jak najmniej stresu. Trzymajcie się ciepło :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza! To my prawie jak sąsiadki jeśli mieszkasz na Dąbrowie :)
    dr. J.G ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 19:42

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Zuza! To my prawie jak sąsiadki jeśli mieszkasz na Dąbrowie :)
    dr. J.G ?

Mieszkam na Małym Kacku, wcześniej mieszkałam na Dąbrowie na Leśnym Zakątku :)
    Tak dr. J.G. Byłam pierwszy raz i w sumie średnio odbieram ale chodziło mi o skierowanie na badania itd.
    A Ty gdzie chodzisz? Masz jakieś doświadczenie w tej dziedzinie bo ja jestem kompletnie zielona, to moja pierwsza ciąża.
    Nie mam jeszcze karty ciąży ani zrobionych badań bo dr powiedział, że jest czas... następna wizyta u niego 23 lutego.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że jest spokojniej. To z weselszych tematow zaczęlh mnie uwierac ciuchy wiec zrobilam mala rundke po sklepach. Kupilam rajstopy ciazowe. Balam sie ze beda za duze w brzuchu ale sa super , idealnie trzymaja sie na pupie a nic nie cisnie. Z rozpedu poszlam za ciosem mierzyc leginsy do gatty. No i niestety sie rozczarowalam. Byly jedne, grube ale gruba byla tez ta czesc brzuszkowa. Chyba bym w nich oszalala. Na szczescie w domu nie ma problemu, ale mam nadzieje ze znajde cos bardziej bawelnianego.

A ja juz nie chcialam znowu biadolic ze mi objawy minely, ale wczoraj mialam taki dzien, ze chyba jeszcze takiego dola nie mialam od poczatku ciazy. Rano to samo. I jak juz tak bliska bylam tego zeby sie rozbeczec takie mdlisci mnie zlapaly, ze koniec swiata. Tak sobie mysle ze dbam o tego swojego dzidka, ale on tez kocha mamusie i nie da jej sie zadreczac.
    Jeszcze poltora dnia do usg i jesli wszystko bedzie dobrze to mam silne postanowienie juz tylko cieszyc sie ciaza :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek to Ci odpowiem dokładnie PW żeby innych tu nie zanudzać :)

zuza88 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Zuza, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek to Ci odpowiem dokładnie PW żeby innych tu nie zanudzać :)

Zaakceptowane :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na 3 dniowym wyjeździe w górach. Jest na minusie i czuje się tu świetnie!! Wspaniałe ostre i orzeźwiające powietrze sprawiło, ze mdłości ustały!!:) Polecam Wam taki wyjazd! Namówicie męża, mówiąc mu ze to jedyne wyjście na lepsze samoooczucie hehe:)

zuza88, Malgonia, Av, MiSia :), Antonina38 lubią tę wiadomość

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    A ja jestem na 3 dniowym wyjeździe w górach. Jest na minusie i czuje się tu świetnie!! Wspaniałe ostre i orzeźwiające powietrze sprawiło, ze mdłości ustały!!:) Polecam Wam taki wyjazd! Namówicie męża, mówiąc mu ze to jedyne wyjście na lepsze samoooczucie hehe:)

Dobry pomysł :)
    Ja za 3 tygodnie też się wybieram także trochę się wyłączę i pewnie zapomnę o dolegliwościach :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:

My myśleliśmy, że się tego lata w góry wybierzemy. Ale jednak to będzie zbyt zaawansowana ciąża na taki wypad.

U mnie poranne mdłości osiągają szczyt zenitu. I ten dylemat - sikać czy przytulać porcelanę - co pierwsze?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi dopiero teraz na spokojnie doczytalam co sie wydarzylo, super ze Twoja dzidzia już bezpieczna <3

Jola79 rowniez bardzo sie ciesze, ze Twoja zguba sie odnalazla i siedzi tam gdzie trzeba ;)

Jola79 lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to niesamowite jak te bobasy teraz szybko rosna. 8 dni temu mial 1cm a dzisiaj juz prawie 2.

zud3gzu3sbje76xe.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    A ja juz nie chcialam znowu biadolic ze mi objawy minely, ale wczoraj mialam taki dzien, ze chyba jeszcze takiego dola nie mialam od poczatku ciazy. Rano to samo. I jak juz tak bliska bylam tego zeby sie rozbeczec takie mdlisci mnie zlapaly, ze koniec swiata.
    Ja się poczułam lepiej i przeszarżowałam, bo - trochę z braku wyboru - zjadłam WieśMaca na obiad :( To nie był dobry wybór. Teraz od kilku godzin mnie mdli znowu, ale znoszę to z pokorą, bo karę trzeba ponieść :(

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega parcie na frytki z Mc i co jakiś czas muszę się skusić :) Wcześniej jakoś tak nie miałam ale jak sobie pomyślę to ślinka mi cieknie.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola79 wrote:
    Bardzo,ale to bardzo się cieszę że wszystko się dobrze skończyło jak i u Ciebie tak i u Tasia, bo prawdę pisząc to byłam przerażona czytając was przed południem zanim jechałam ze swoją sprawą.
    Moja ciąża ''pozamaciczna'' jak to wczoraj lekarz stwierdził okazało się że ciąża jest normalnie zagnieżdżona w macicy tylko że mniejsza 5t5d.Ale najważniejsze że jest tam gdzie ma być.Jak mi pokazała i potwierdziła że jest ciąża to normalnie łezki mi same ze szczęścia spłynęły po policzkach. A wczoraj tyle stresu i nerwów się najadłam przez tego wczorajszego ''ślepego'' gina!

Kolejna super wiadomość ☺ mówiłam że w tym wątku już nie ma prawa być łez smutku, samo szczęście dziewczyny. I koniec ☺

Jola79 lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj ostatecznie był dzień dobrych wiadomości!! Ogromnie mnie to cieszy!
    Mnie zaczyna dopadac stres zwiazany z wtorkowa wizytą. Zabieram ze sobą emka żeby było mi raźniej i już dziś proszę o kciuki

Marzena782, MiSia :), Malgonia, Herbata, Amy333, Av lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie techniczne do dziewczyn bioracych luteine dopochwowo. Aplikujecie ją sobie jakos bardzo głeboko czy wystarczy tak troche? ;)

zud3gzu3sbje76xe.png
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny;) tak dawno mnie tu nie było że nie wiem kiedy nadrobię z czytaniem, ale to przez to ze ostatnie kilka dni było ciężkich ;( w poniedzialek po moim ropnym zapaleniu zęba poszłam na betę sprawdzić czy jest ok i dostałam wynik 27522... Przyrost się wydawał trochę duży ale nie zaniepokoił mnie. W czwartek poszłam do innego laboratorium porobić wszystkie badania (miałam też betę wypisana) i w piątek po pracy odbieram wyniki i nagle patrzę a moja beta wynosi 189,00 ;( nogi się podemna ugiely i odrazu pojechałam do przychodni, w której robiłam betę w poniedziałek żeby powrorzyc, po pół godziny dostałam wynik 18608, a więc spada ;( pojechałam na oddział ginekologiczno-polozniczy tam mnie zieli na USG i pokazał się 2 mm okruszek i lekarz zdziwiony bo okruszek normalnie się rozwinął od ostatniej wizyty ale powiedział mi że nie może mi powiedzieć czy będzie dobrze czy źle bo tak spadająca beta nie wróży nic dobrego... Przeplakalam pół nocy... Po czym o 8 rano dzwonią mi z laboratorium, że mój poniedziałkowy wynik (27522) został źle oznaczony i że mam przyjsc jeszcze raz i jeżeli okaże się że jest wzrost to wszystko jest w porządku... No i na szczęście okazało się że była to pomyłka laboratorium bo moja wczorajsza beta wynosiła 23 922... Nie życzę żadnej z was takich przeżyć ale to dla mnie nauczka żeby nie robić więcej bety... Ale się rozpisalam;)

Malgonia, JustynaG, Izabelle, Kadża, Av, Vlinder lubią tę wiadomość

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Mam pytanie techniczne do dziewczyn bioracych luteine dopochwowo. Aplikujecie ją sobie jakos bardzo głeboko czy wystarczy tak troche? ;)

Ja luteinę aplikuje tym aplikatorem co został załączony do opakowania i tam jest oznaczone kreska na jaką głębokość;)

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko czesiowa co za przeżycie!! Współczuję przeplakanych chwil i nerwów które straciłas przez tą okropna pomyłkę, która na dobrą sprawę nigdy nie powinna się zdarzyć.. Ale najważniejsze że jednak wszystko jest w porządku :)

Ja się tak strasznie stresuje jutrzejszą wizyta że chyba oszaleje... Strach mną zawładnąl na dobre :/ To moja pierwsza wizyta, dopiero się dowiem co tam u mojej kruszynki się dzieje. Ja naprawdę oszaleje, nie umiem sobie poradzić z tym narastającym stresem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 08:31

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam tez jest tak zimno wieczorami? Dziewczyny z Mdłościami i wymiotami? I jak u Was lepiej? My dzisiaj zaczynamy 10 tydzień :)

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ