X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np nie odczuwam aż takiego stresu jak wcześniej ale boje się np powiedzieć głośno jestem w ciąży jestem szczęśliwa. Boje się, że znów to szczęście zostanie mi zabrane. A bardzo to przeżyłam. Mam chwile że się cieszę i wierzę że będzie dobrze a jednocześnie bardzo czekam na te prenatalne z nadzieją że będzie ok. Pamiętam jak poroniłam to mówiłam, że w całym tym nieszczęściu szczęściem jest że t się samo zrobiło a nie że ja musiałam decydować, także tego się teraz trochę boje. Brrrr okropne to.

Siwulec lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane tak czytam Was i widze, że nie tylko ja mam problemy. Z tym ze ja mam problemy rodzinne. Wczoraj sie od mojego ojca dowiedzialam ze to dziecko to bedzie najwiekszy bład w moim zyciu. Z kazdej strony rozdziny czuje nacisk " zostan z tata co on sam zostanie? U ka,dego naklepiej pratrzec z boku. Brat mi robi wyklad ze mam zostac z ojcem a dla mnieto gehenna. Wczoraj sie z nim poklocilam bk stwierdzil ze jestem nieodpowiedzialna ze jeszcze nic dobszpitala na porod nie kupilam. Kiedy kurka w 2 miesiacu?:/ Niestety jestem z tym sama

2nn3gywlzxc008sk.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    Kochane tak czytam Was i widze, że nie tylko ja mam problemy. Z tym ze ja mam problemy rodzinne. Wczoraj sie od mojego ojca dowiedzialam ze to dziecko to bedzie najwiekszy bład w moim zyciu. Z kazdej strony rozdziny czuje nacisk " zostan z tata co on sam zostanie? U ka,dego naklepiej pratrzec z boku. Brat mi robi wyklad ze mam zostac z ojcem a dla mnieto gehenna. Wczoraj sie z nim poklocilam bk stwierdzil ze jestem nieodpowiedzialna ze jeszcze nic dobszpitala na porod nie kupilam. Kiedy kurka w 2 miesiacu?:/ Niestety jestem z tym sama

bardzo to przykre co mówisz, ale wiadomo rodziny się nie wybiera. Brat zamiast robić wykład powinien Ci pomóc i wesprzeć. Jeśli nie potrafi to lepiej niech się nie udziela i pozwoli Ci samej decydować o własnym życiu. Wiem że łatwo się mówi, ale życie jest brutalne i trzeba nauczyć się walczyć o swoje - mi ta nauka zajęła kilka ładnych lat, ale warto było. Trzymam kciuki aby i Tobie się udało.
    Mam nadzieję że masz chociaż oparcie w mężu

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przytulam mocno:* ja tez się martwię, obecnie na tapecie prenatalne, gorąco mi się robi na myśl o ryzykach Pappa...stresu nie unikniemy, ale trzeba być dobrej myśli:-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, nie musisz się tlumaczyc :) przeciez moja odpowiedz to nie atak, tylko swobodne wyrazenie wlasnego zdania. Ja sie nie obrazam i nie urazam, spokojnie.
    Nie jestesmy w przedszkolu, zeby się wzajemnie za wszystko kazdoroazowo przepraszac:)
    Wypunktotywanie wypowiedzi naprawde jest zbedne kochana, w takim wypadku, to ja czuje teraz, jakbym Cie czyms urazila.

Dopadl mnie dzis jakis bol zolądka. Nic nie mogę przelknąc, nawet tabletek ;/

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec mie nie obraziła w żaden sposób twoja wypowiedź.

Ciumcioszka szkoda że rodzina stawia cię w tak trudnej sytuacji .Powiem ci z własnego doświadczenia walcz o swoje szcźęście bo nikt za ciebie o nie nie zawalczy .Przecież też masz prawo ułożyć sobie życie i być szczęśliwą.

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga Tulip przytulam :(
    Serena dawaj znac jak tam dzisiejsze badanie.

Amy333 a kiedy masz nastepne usg? Odkad sie okazalo, ze nasze dzieci są tej samej wielkosci co do mm to czuje do Ciebie dodatkowa sympatie heheh ;)
    Ja mam kolejne usg 23.02.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 10:32

Amy333 lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam USG 23-go :)

Tasia86 lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena1989 Czekamy na wiadomości po wizycie. Mimo wszystko mam nadzieję, że to nie musi oznaczać najgorszego...

Raga Tulip bardzo mi przykro, na samą myśl o tym przez co teraz przechodzisz płacze :(

82doj48arfknt48q.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Też mam USG 23-go :)

O i widze po suwaczku, że prawie ten sam dzień ciąży :)

Bianka* lubi tę wiadomość

zud3gzu3sbje76xe.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Bianka juz pamietam, Ty pisałaś, że dzidziuś troche wiekszy niz wg tygodnia ciazy tak samo jak starszy synek, wiec lepiej nie bede z Toba porownywac wiekosci dziecka ;)

Bianka* lubi tę wiadomość

zud3gzu3sbje76xe.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie przykre wieści czytam z rana... Trzymajcie się. Też przez to przechodziłam w kwietniu 2017 r. :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu ustawiłam sobie avatarek :) Na zdjęciu rzęsiska mojego syneczka :)

Siwulec, MiSia :), Rucola, Natalia1984, sylvi lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • asese Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga Tulip, Serena... Bardzo mi przykro, że musicie to przeżywać.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się, dziewczyny... Przykro mi, że takie rzeczy jeszcze się tu wśród nas dzieją :(
    Ja staram się na razie z dystansem podchodzić do tej ciąży, w tym sensie, że biorę pod uwagę, że jeszcze dużo może się zdarzyć. Próbuję też na to przygotować mojego męża, ale kiepsko mi idzie. Mówiłam mu na przykład, że jak pójdziemy na USG to jest mała szansa, że się okaże, że dziecko przestało się rozwijać, a on powiedział "e tam, raz na milion się takie rzeczy zdarzają". No a ja, że niestety dużo częściej... Wolałabym, żeby też brał to pod uwagę. Z tego też względu nie powiedzieliśmy jeszcze nikomu o ciąży, czekamy do USG genetycznego.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh bardzo przykre wieści.. Trzymajcie się dziewczyny! Serena bardzo mocno trzymam kciuki żeby jednak finał był szczęśliwy.

Ja na szczęście dzisiaj czuje się już dużo lepiej, ale senność mnie nie opuszcza! W pierwszej ciąży miałam powera dlatego teraz to dla mnie masakra jakaś. Niechce mi się kompletnie nic robić.

Mimo wszystko życzę Wam miłego dnia :*

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny jestem bardzo kiepska w pocieszaniu :(
    RagaTulip bardzo Ci współczuje. Już przyzwyczaiłas się do mysli o ciąży a tu taka sytuacja :( Życzę Ci dużo siły
    Serena myślę, ze dzisiejsza wizyta będzie decydująca. Na IP mają średnie sprzęty więc poczekajmy do popołudniowej wizyty. Mocno trzymam za Was kciuki.
    któras z was pisała wczoraj czy przedwczoraj, że złe rzeczy na naszym watką już się nie przydarza.... może nie zapeszajmy, bo z dnia na dzień zrobiło się tu bardzo smutno :(((
    Ja to pisalam na naszym wątku i nie żałuję bo jak stwierdziłam ,,po cichu liczę na to" a nie stwierdzam że tak będzie i nie widzę w tym żadnego zapeszania po prostu nadzieję. Wyrażanie nadzieji to nic złego przecież...
    Serena trzymaj się kochana, tulę:(

f2wlwn15pyf6mety.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak mi przykro :(

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Ja to pisalam na naszym wątku i nie żałuję bo jak stwierdziłam ,,po cichu liczę na to" a nie stwierdzam że tak będzie i nie widzę w tym żadnego zapeszania po prostu nadzieję. Wyrażanie nadzieji to nic złego przecież...
    Serena trzymaj się kochana, tulę:(
    Chyba zbyt osobiście to odebrałaś.
    I masz 100% racji, wyrażanie nadziei nie jest absolutnie niczym złym

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena trzymam kciuki za twój cud .
    Raga Tulip bardzo mi przykro ......

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ