X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    A ja spanikowałam po złych wieściach na forum i wygrzebałam z szafy, detektor tętna. Wiem, że jeszcze wcześnie, ale jest! Znalazłam! No bo raczej tętno pomiędzy 160 a 170 do mnie nie należy ;) :D
    Teraz będzie łatwiej wytrzymać od wizyty do wizyty :)

a możesz podać model jaki masz tego detektoru?

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    a możesz podać model jaki masz tego detektoru?
    Jumper 100 S6

Siwulec lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Av Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam, czy kupić detektor, ale doszłam do wniosku, że jak nie znajdę tętna to będę panikować, więc kupię dopiero po USG, jak już będzie po 12 tygodniu :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :* Trzymam mocno kciuki aby wszystkie niefajne historie jednak szczęśliwie się skończyły , do końca trzeba mieć nadzieję , przynajmniej ja tak staram się myśleć że kiedyś w końcu musi być ok :)
    Mam do was pytanie jak jest z waszą szyjką macicy na tym etapie? Z racji że mam luteinę dopochwową to codziennie muszę "tam grzebać " i dziś rano nie wyczułam szyjki w sensie aplikując luteinę nie wyczułam jej palcem..boję się że może dziać się coś niedobrego , a może to normalne że pomimo ciąży szyjka zmienia na początku swoje położenie ?
    Kup sobie koniecznie aplikator do globulek, ja miałam w opakowaniu luteiny, nie muszę pchać tam palców a z tym jest szybko i higieniczne. Ja zapisałam się na prenatalne 8 marca. To będzie 12t3d. Mam nadzieję, że to nie za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 14:02

Asiek1214 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja się zastanawiałam, czy kupić detektor, ale doszłam do wniosku, że jak nie znajdę tętna to będę panikować, więc kupię dopiero po USG, jak już będzie po 12 tygodniu :)

to już za chwilę ;)

Av lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Av Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    to już za chwilę ;)
    Dlatego zaciskam zęby i czekam. A tak w ogóle to fajne urządzenie jest :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Dlatego zaciskam zęby i czekam. A tak w ogóle to fajne urządzenie jest :)

domyślam się, nigdy nie miałam styczności

ale mam podobne obawy do Twoich, że jak nie znajdę to spanikuję :/

więc raczej dam sobie spokój - sprawdziłam tylko cenowo jak to wygląda i ten model co podała Bianka jest całkiem nie drogi i nawet w empiku dostępny :D :D :D

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze chyba ja zaczynam nasz maraton z prenatalnymi. Ja mam już w ten piątek, to będzie 12t3d wiec chyba akurat :)

CzterolistnaKoniczyna lubi tę wiadomość

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Kup sobie koniecznie aplikator do globulek, ja miałam w opakowaniu luteiny, nie muszę pchać tam palców a z tym jest szybko i higieniczne. Ja zapisałam się na prenatalne 8 marca. To będzie 12t3d. Mam nadzieję, że to nie za wcześnie.
    Wydaje mi się, że nie za wcześnie :) ja mam prenatalne 11+5 dnia 07.03. :)
    Faktycznie ten 22.02 będzie dniem trzymania kciuków! Ja też tego dnia wizytuję :) z tym, że u mnie to będzie pierwsza wizyta u gina, u którego chcę prowadzić ciążę. Odliczam dni i godziny :)
    Dziewczyny staram się chwilowo zapomnieć o tej tarczycy, uspokoić się i postarać o pozytywne myślenie. Mam nadzieję, że się uda ;)

Av lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Av Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    domyślam się, nigdy nie miałam styczności

ale mam podobne obawy do Twoich, że jak nie znajdę to spanikuję :/

więc raczej dam sobie spokój - sprawdziłam tylko cenowo jak to wygląda i ten model co podała Bianka jest całkiem nie drogi i nawet w empiku dostępny :D :D :D
    Ja też nie miałam styczności (to moja pierwsza ciąża) - na razie znam tylko z filmów :) Ale fajnie, że są takie przenośne urządzenia, dzięki którym kobieta może sama monitorować, czy wszystko jest ok. Myślę, że w wyższej ciąży ze znalezieniem tętna nie powinno być problemu.

Siwulec lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja też nie miałam styczności (to moja pierwsza ciąża) - na razie znam tylko z filmów :) Ale fajnie, że są takie przenośne urządzenia, dzięki którym kobieta może sama monitorować, czy wszystko jest ok. Myślę, że w wyższej ciąży ze znalezieniem tętna nie powinno być problemu.

jeszcze parę lat i kobiety pewnie będą mogły sobie same usg robić ;) hihihihi

Av, promyczek 39 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrabiam, nadrabiam.....strasznie smutne wieści. ja dziś powiedziałam 2 kolejnym osobom, a tak naprawdę mam mega lęk,że ostatnie USG było 2 tygodnie temu i wszystko się mogło przez ten czas wydarzyć. Pocieszam się, że wymiotuje bez zmian, wiec to chociaż jakiś objaw, że ciąża się rozwija.

równocześnie smutek ogromny z powodu dziewczyn i brak słów, tak miałam nadzieję, że już bez niespodzianek nasza setka dojdzie do wrzesniowego finalu

• Av Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan, a jak sytuacja z Twoim chłopakiem? Odzywał się?
    Ja ostatnie (jedyne) USG miałam prawie miesiąc temu, więc też się zastanawiam jak tam mały lokator.

Meghan, Marzena782 lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj w koncu mam avatar będe bardziej widoczna

z moim chlopakiem nie mam kontaktu juz polotra miesiaca, więc nie narzekajcie na swoich facetów;))) o dziwo dobrze się trzymam
    szykuję się na najgorsze czyli na to, że będę musiała prosić o pomoc prawniczkę, on mieszka zagranicą. Jestem w szoku, bo w życiu bym się czegoś takiego po nim nie spodziewala, może jest niedojrzały (taki typ) ale żeby aż tak.
    planuje mu wyslac jakies USG może po prenatalnych albo jak poznam płeć. a na razie ostro pracuję i odkładam kasę.

• Av Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    oj w koncu mam avatar będe bardziej widoczna

z moim chlopakiem nie mam kontaktu juz polotra miesiaca, więc nie narzekajcie na swoich facetów;))) o dziwo dobrze się trzymam
    szykuję się na najgorsze czyli na to, że będę musiała prosić o pomoc prawniczkę, on mieszka zagranicą. Jestem w szoku, bo w życiu bym się czegoś takiego po nim nie spodziewala, może jest niedojrzały (taki typ) ale żeby aż tak.
    planuje mu wyslac jakies USG może po prenatalnych albo jak poznam płeć. a na razie ostro pracuję i odkładam kasę.
    Przykro mi... No niestety jest całkiem sporo mężczyzn, którzy wymigują się od odpowiedzialności. A on jest obywatelem Polski?

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, jest Holendrem :) a byla szansa Na wychowanie tròjjęzycznego dziecka :)
    Moze cos sie zmieni po urodzeniu.... tak jak mowie boję się ludzic, wolę się milo rozczarowac

• MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ...
    Bylam z corka u pediatry. Okazalo się, ze ma SZKARLATYNE ;(
    ZALAMANA JESTEM, bo raz -martwie sie o nia bardzo, a dwa przejmuję sie, czy nie zaszkodzę dziecku, jesli sama się tym zaraze ;/

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Av Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaIgi wrote:
    Kurcze ...
    Bylam z corka u pediatry. Okazalo się, ze ma SZKARLATYNE ;(
    ZALAMANA JESTEM, bo raz -martwie sie o nia bardzo, a dwa przejmuję sie, czy nie zaszkodzę dziecku, jesli sama się tym zaraze ;/
    https://parenting.pl/szkarlatyna-w-ciazy
    Maluch powinien być bezpieczny, ale pewnie powinnac w razie czego brac penicylinę, żeby wybić bakterie.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Nie, jest Holendrem :) a byla szansa Na wychowanie tròjjęzycznego dziecka :)
    Moze cos sie zmieni po urodzeniu.... tak jak mowie boję się ludzic, wolę się milo rozczarowac
    Kurczę, może być ciężko wywalczyć np. alimenty tak międzynarodowo. Trzymam kciuki za Ciebie!

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Kurczę, może być ciężko wywalczyć np. alimenty tak międzynarodowo. Trzymam kciuki za Ciebie!
    Juz Szukalam sà prawnicy polskojezyczni w
    Holandii od tych spraw:) nie jestem jak widac jedyna.Moge jeszcze odwiedzic jego rodzicow (ktorzy notabene bardzo chca zeby ZałożYl rodzine ) I Narobic mu wstydu. Na razie czekam

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ