WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki o 17:30, proszę.
Asiek1214, MamaIgi, Nika87, Tasia86, promyczek 39, MiSia :), sylvi, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Hej kobietki
Jak już wiecie zmagam się z jakimś paskudztwem zwanego przeziębieniem od długiego czasu... dziś poszłam do lekarza pierwszego kontaktu bo nie bardzo chce przejść.
Przepisała mi antybiotyk AUGMENTIN (Amoxicilliunum + Acidum clavulanicum)
Dr powiedziała, że spokojnie można go stosować w ciąży i że jest bezpieczny jednak ja mam jakieś obawy...
Czy któraś z Was przyjmowała taki antybiotyk lub coś wie na jego temat?
Będę wdzięczna
Serena trzymam kciukiBądź dzielna.
-
serena1989 wrote:Dziewczyny, byłam badana przez lekarkę na ip. Dobre wiadomości to takie, że nie ma żywej krwi. Jest tylko wydzielina podbarwiona na brunatno. Maluszek żyje i serce mu bije. Krwiaka nie ma. No i teraz zle wiadomości, nie ma przyczyny plamienia. Pomiary są kiepskie. Niby 0.56 cm. Dwa tygodnie temu było 0.26. Mały przyrost, dużo za mały. Serce bije, ale niby powinno szybciej, choć Pani doktor oceniła to na oko, że ok 90 uderzeń, niby nie było potrzeby mierzyć. Niski progesteron raczej jest skutkiem tego,że coś się dzieje, a nie przyczyna. No i coz nic się więcej nie dowiedziałam. Jutro wizyta. Jestem załamana.
-
zuza88 wrote:Hej kobietki
Jak już wiecie zmagam się z jakimś paskudztwem zwanego przeziębieniem od długiego czasu... dziś poszłam do lekarza pierwszego kontaktu bo nie bardzo chce przejść.
Przepisała mi antybiotyk AUGMENTIN (Amoxicilliunum + Acidum clavulanicum)
Dr powiedziała, że spokojnie można go stosować w ciąży i że jest bezpieczny jednak ja mam jakieś obawy...
Czy któraś z Was przyjmowała taki antybiotyk lub coś wie na jego temat?
Będę wdzięczna
Serena trzymam kciukiBądź dzielna.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1884575/
Zgodnie z tym nie ma negatywnego wpływu na płód.
Generalnie ten lek uważa się za bezpieczny w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 16:49
zuza88 lubi tę wiadomość
Leon
-
Raga Tulip wrote:Kochane ja witałam się z Wami na samym początku tego watku....a dziś chciałam się z Wami pozegnać...
Mojemu dzieciątku serduszko przestało bić...prawdopodobnie kilka dni temu.
Mi teraz serce krwawi okropnie, ból nie do opisania.
W środę czeka mnie zabieg i tak bardzo się boję.
Chciałam Wam życzyć spokojnych, radosnych dni z brzuszkiem i szczęśliwych rozwiązań.
Dbajcie o siebie i jak tylko czujecie że wolicie iść na zwolnienie to nie miejcie wyrzutów....życie jest jedno a napracować się zdążycie.
Trzymajcie się ciepło!!!Trzymaj się
-
Meghan wrote:Juz Szukalam sà prawnicy polskojezyczni w
Holandii od tych spraw:) nie jestem jak widac jedyna.Moge jeszcze odwiedzic jego rodzicow (ktorzy notabene bardzo chca zeby ZałożYl rodzine ) I Narobic mu wstydu. Na razie czekam
-
nick nieaktualnySerena trzymam kciuki!!!
Raga Tulip! Ściskam mocno. Wiem, jakie to przykre...Przechodziłam punkcję pochwy potem łyżeczkowanie i w tym samym dniu operacja....
Ja dzisiaj miałam wizytę. Bałam się okropnie....Na szczęście wszystko ok:) Dzidzia ma 1,78 cm, serduszko bije prawidłowo.
Zapisałam się na badanie prenatalne- to będzie 12t2d. Ile płacicie za badanie USG z testem PAPPA?Marzena782, Antonina38 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
86Monia wrote:Serena trzymam kciuki!!!
Raga Tulip! Ściskam mocno. Wiem, jakie to przykre...Przechodziłam punkcję pochwy potem łyżeczkowanie i w tym samym dniu operacja....
Ja dzisiaj miałam wizytę. Bałam się okropnie....Na szczęście wszystko ok:) Dzidzia ma 1,78 cm, serduszko bije prawidłowo.
Zapisałam się na badanie prenatalne- to będzie 12t2d. Ile płacicie za badanie USG z testem PAPPA?
-
nick nieaktualny
-
Ja już po wizycie. Bez usg, bo moja Pani doktor uważa ze nie jest to wskazane na każdej wizycie. Szkoda, ale szanuje jej zdanie. Zobacze swoje dwie fasolki dopiero na prenatalnych 5 marca:) wymacała mnie, sprawdziła szyjkę, trochę brzuch pouciskała i powiedziała ze wszystko w porzadku
dostałam luteinę podjęzykowa ze względu na uczulenie przy dopochwowej
czytałam ze jest gorzka
Vlinder, Av, sylvi, Siwulec, Herbata, Antonina38 lubią tę wiadomość
Justyna
-
Justyna2212 wrote:Ja już po wizycie. Bez usg, bo moja Pani doktor uważa ze nie jest to wskazane na każdej wizycie. Szkoda, ale szanuje jej zdanie. Zobacze swoje dwie fasolki dopiero na prenatalnych 5 marca:) wymacała mnie, sprawdziła szyjkę, trochę brzuch pouciskała i powiedziała ze wszystko w porzadku
dostałam luteinę podjęzykowa ze względu na uczulenie przy dopochwowej
czytałam ze jest gorzka
Wiec wizytujemy razem 5u mnie tez usg
Justyna2212 lubi tę wiadomość
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm