X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przybyło 2 kg, codziennie po obudzeniu staję na wagę i od kilku dni tyle samo - 58,3 kg. Masakra, nigdy tyle nie ważyłam :( No ale brak ruchu robi swoje. Ciumcioszka, strasznie Ci współczuję faceta. Dziwny, niedojrzały egoista. Ja się spotykałam 4 lata ze starym kawalerem mieszkającym u mamusi. Odeszłam bez żalu. Płacz dziecka w nocy, masa wydatków, trosk. Wiesz dobrze o tym, że on nie podoła i w niczym Ci nie pomoże. Bądź silna i staraj się robić wszystko pod siebie i dziecko bo na niego liczyć nie będziesz mogła. Jesteśmy z Tobą!

klz9df9hvltz8vcc.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się porannie! Ja dziś wstalam taka zmeczona jakbym w nocy w kopalni pracowała...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena bardzo mi przykro:(

Niech juz bedzie koniec tych zlych wiadomosci ..
    Dziś Walentynki ,dziewczyny cieszmy się Miłościami naszymi :*

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic na razie nie przytylam .. caly czas 78 kg. Przed zajsciem w ciaze schudlam 8 kg.

Serena strasznie mi przykro :( nie wiem, co teraz czujesz, ale moge sobie tylko wyobrazac :( jestem z Wami myslami i modlitwa :* zadne slowa tego bolu nie ukoja.. wazne, ze masz synka .. dziecko zawsze przegoni zle samopoczucie :) wierze, ze jeszcze w tym roku zobaczysz na tescie II kreseczki ♡

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena strasznie mi przykro i jeszcze ta sytuacja w pracy. Trzymaj się dzielnie. Życzę Ci, abyś jak najbardziej zobaczyłam dwie kreski. Co do wagi u mnie minus dwa kg., ale to przez chorobę trzy dni prawie nic nie jadłam. Nawet nie piszę ile waze bo się przestraszycie.

• justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest 2 kg na plusie chociaż tak jak pisałam wcześniej wieczorami wygladam jakbym byłam w 5-6 miesiącu, w poprzedniej ciąży przytyłam 13kg i w tej nie chce ani grama więcej, po ciąży udało mi się zgubić ciążowe kg i jeszcze dodatkowo zgubiłam 16kg :) mamusie mające już pociechy w domu pytanie do Was dociera już ze będzie drugie maleństwo? Bo ja jakoś jeszcze tego wyobrazić sobie nie mogę :)

• MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudlam 2 kilogramy i ciagle zero na plusie.
    Ale w pierwszej ciazy do 16 tyg schudlam 4, a pozniej przytylam 9 kg, tylko urodzilam miesiac przed terminem, wiec pewnie jeszcze bym dobila kilka kg.

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam znajomą, która jest dosc krępa, postawna, zbita dziewczyna i ona w obydwu ciązach piękniala, wysmuklala się, szczuplala, a jak tylko konczyla karmic na nowo wracala do starej wagi.

Zapewne te z Nas, które mają trochę wiecej cialka nie przytyją duzo, za to szczuplaczki są narazone na bogaty bębenek :)
    Chociaz powiem Wam, ze ja juz bym chciala zalozyc jakąs ciązową sukienkę na wiosnę i pochwalic się brzuszkiem, tęsknie do tego stanu :)

svchqqmzofzw4a0r.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Witam się porannie! Ja dziś wstalam taka zmeczona jakbym w nocy w kopalni pracowała...
    Czuję się dokładnie tak samo ;-)

natalinka lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena bardzo mi przykro :-( Czemu takie rzeczy się przydarzają...

Ja przed ciążą i na początku ciąży schudłam 5 kg, z czego póki co 1kg przybyło. Codziennie rano muszę zwymiotować, bo inaczej nawet herbaty nie przełknę :-\ Zresztą najlepiej wchodzą mi kanapki i zupy, no i kluski parowe :-) Muszę się zacząć dobrze odżywiać bo mam PCOS a to ponoć zwiększa ryzyko cukrzycy ciążowej. Kupiłam książki z przepisami, ale brak sił i chęci do gotowania :-P

82doj48arfknt48q.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Babeczki a powiedzcie, jak u Was z wagą? Przytylyscie już? Korzystacie z tego wykresu wagi, który jest tu na BB? Mi kilogram skoczył na samym początku i na razie tak się trzyma:)
    Ja mniej więcej stoję w miejscu. Ważę 56kg, a ostatnio 55,5. Jak waga zacznie się zmieniać to pewnie będę korzystała z wykresu wagi :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:
    mamusie mające już pociechy w domu pytanie do Was dociera już ze będzie drugie maleństwo? Bo ja jakoś jeszcze tego wyobrazić sobie nie mogę :)

Do mnie powoli dociera ;) Chociaż jestem trochę przerażona jak sobie poradzę z dwójką, podwójna ilość pieluch do zmiany itp :D No ale cieszę się, że będzie stosunkowo nieduża różnica wieku, rok i 9 miesięcy.

No i jeszcze przeraża mnie, że jakoś będziemy się w tym roku przeprowadzać do nowego domu, ale w sumie nie wiadomo kiedy i czy nam starczy kasy, żeby go wykończyć, więc nie wiem w jakich warunkach będziemy mieszkać :/ Wcale się nie chcę przeprowadzać, no ale w obecnym mieszkaniu już by nam było mega ciasno.

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jeszcze nie dociera.
    Chociaz córka codziennie mowi o siostrzyczce :) nawet nie probuje jej tlumaczyc, ze moze miec brata ;] bo jest lament polgodzinny po tym ;/

Tak naprawdę czekam do prenatarnych. Wtedy będę chyba mogla powiedziec, ze pelną piersią cieszę się i czekam na malenstwo.

Moj mąz jest za to bardzo przejety- chwilami, a chwilami tak jakby zapomina o tym, ze jestem w 3 miesiacu ciazy :)

Tez Nas czeka przeprowadzka, jednak dopiero w przyszlym roku, bo budujemy dom. będzie wesolo.

Natalia1984, Amy333 lubią tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    Serena bardzo mi przykro :-( Czemu takie rzeczy się przydarzają...

Ja przed ciążą i na początku ciąży schudłam 5 kg, z czego póki co 1kg przybyło. Codziennie rano muszę zwymiotować, bo inaczej nawet herbaty nie przełknę :-\ Zresztą najlepiej wchodzą mi kanapki i zupy, no i kluski parowe :-) Muszę się zacząć dobrze odżywiać bo mam PCOS a to ponoć zwiększa ryzyko cukrzycy ciążowej. Kupiłam książki z przepisami, ale brak sił i chęci do gotowania :-P
    Mi wchodzą najlepiej słone przekąski typu krakersy i owoce winogrona, śliwki wsyztsko co kaloryczne. Zamówiłam ma poniedziałek dzien próbny katering dietetyczne go o kaloryczność 1800lcal. Zobaczę czy mi będzie smakowało jak tak to chyba się skuszę bo nie mam ochoty jeść a co dopiero robić posiłki a tak to się zmuszę. Jestem szczupła niecałe 60kg przy wzroście 170 cm ale u nas w rodzinie w ciąży dość dużo tyły kobiety więc wolę nie ryzykować a widząc co mi smakuje jestem przerazona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 10:57

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest jakiś moderator na forum ? Potrzebuje pomocy

• aLunia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dzisiaj :) wszystko mnie boli :/ jeszcze dzisiaj ta wizyta tak się jej boję, mam nadzieję że z dzieckiem jest wszystko dobrze. Ciekawe skąd te plamienia się pojawiają :/
    W nocy bolał mnie brzuch tak z prawej strony aż wzięłam nosoe, ale rano tak mnie przeczyscilo, więc to chyba było powodem. Na 17.15 mam wizyte i dziś ja proszę o trzymanie kciuki ;)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Amy333 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem przerażona o zastanawiam się jak sobie dam rade, mieszkamy sami... zazdroszcze Wam dziewczynki budowy domów, planowania przeprowadzek ja bardzo miło wspominam ten czas:) chociaż wiadomo nieplanowane wydatki doprowadzały czasem do wybuchu wulkanu :)
    Mnie czeka pewnie dieta znowu po 20 tygodniu w związku z cukrzyca ciążowa... myśle ze i tym razem tego nie uniknę...

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Witam się i ja dzisiaj :) wszystko mnie boli :/ jeszcze dzisiaj ta wizyta tak się jej boję, mam nadzieję że z dzieckiem jest wszystko dobrze. Ciekawe skąd te plamienia się pojawiają :/
    W nocy bolał mnie brzuch tak z prawej strony aż wzięłam nosoe, ale rano tak mnie przeczyscilo, więc to chyba było powodem. Na 17.15 mam wizyte i dziś ja proszę o trzymanie kciuki ;)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Trzymamy kciuki!!!!

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również nie przytyłam, wręcz przeciwnie, ale to za sprawą codziennych wymiotów i całkowitej ochoty na słodycze. Nadal noszę swoje spodnie, z tym, że zrobiły się za luźne.

aLunia trzymam kciuki, powodzenia na wizycie.

Powoli dociera do nas, że będzie 2 dziecko. Mieszkamy sami, ponad 1000 km od rodziny więc po porodzie również sami będziemy wszystko ogarniać. Przez pierwszy tydzień, może 2 tygodnie pojawiać się będzie pomoc medyczna. W Holandii tego typu opieka po porodzie jest obowiązkowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 11:15

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:53

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ