WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurka normalnie ile można sie cholera stresowac:( moj facet jest niespelna rozumu. Nie wiedzialam ze jest takim egoistom. Dzisiaj umarła moja ciocia ( siostra taty) poprosiłam faceta zwby przelozyc spotkanie nasze bo chce wspierac ojca a ten wielki foch ze jqk zawsze mysle tylko o sobie:/ ale mniejsza z tym rzyszlam do domu bo sie nie chce wkurzac:(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciumcioszka, moim zdaniem też, albo jakaś profesjonalna terapia, albo terapia wstrząsowa, może się ogarnie, a jak nie trudno. W przy takim stanie rzeczy, pożytku z niego nie będziesz mieć żadnego.
Nie obraź się, bo nie taki jest mój cel, ale jak czytam o Waszych problemach, to mam wrażenie, że fora mi się pomyliły i trafiłam na jakieś, z problemami licealistów, a Wy przecież za kilka miesięcy będziecie rodzicami...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 08:40
-
veritaserum wrote:Ciumcioszka nie obraz sie na mnie bo absolutnie nie mam na celu Cie/ Was obrazic ale te Wasze problemy zwiazkowe to naprawde rodem z gimnazjum ;( jestem w szoku ze on ma 30 lat. Naprawde. Albo sobie ukladaj zycie bez niego poki jeszcze nie macie zobowiazan prawnych albo nir wiem. Takie zycie nadzieja ze o bo sie moze zmieni jak dziecko przyjdzie na swiat nie wiem czy jest do konca dobre. Mozesz sie przeliczyc. Wiele par przy pojawieniu sie dziecka przezywa male kryzysy , facet moze czuc sie odepchniety a jak on juz teraz Ci takie problemy robi. Ja bym sie powaznie zastanowila nad swoja przyszloscia na Twoim miejscu.
Wierz mi ze zastanawiam się poważniewiem, ze to niestety glupie problemy, ale fakt on czasem sie zachowuje jakby urwal sie z gimnazjum:/ nie chce sie stresowac gdyz nie chce by dziecko ucierpialo moimi stresami przez glupie wymysly partnera:(
-
Tasia86 wrote:Ja się zapisałam na prenatalne na 06.03 czyli to będzie jakos koncowka 12 tygodnia. Mam zwykla wizyte kontrolna 23.02, wiec wolalam usg prenatalne zrobic troche pozniej, zeby dozować sobie przyjemność podgladania groszka
Nie chcialam miec 2 wizyt w przeciagu tygodnia a potem znowu miesiąc czekania
Pewnie- ciężko wytrzymać bez podglądania:)
Ja mam 26 lutego usg u mojej gin, fajnie byłoby gdyby prenatalne dalo się umówić już po weekendzie. To bym miała tydzień po tygodniu. Boej się tylko tego testu Pappa, wiem ze czasami wychodzi wysokie ryzyko, a wszystko jest ok. Boje się zebym niepotrzebnie sobie strachu nie napedzila. Ale dostałam już w pakiecie ten ten test razem z usg, za darmo z racji wieku;-) -
Bianka* wrote:Tasia 86
A tak w ogóle witam się w 11 tygodniu
Witam, witam:) ja już też 11 zaczynam- tak się ciesze:) niech szybko mija już ten pierwszy trymestr, może będzie choć odrobine spokojniej;-)Siwulec, Bianka*, CzterolistnaKoniczyna lubią tę wiadomość
-
Bianka* wrote:A ja spanikowałam po złych wieściach na forum i wygrzebałam z szafy, detektor tętna. Wiem, że jeszcze wcześnie, ale jest! Znalazłam! No bo raczej tętno pomiędzy 160 a 170 do mnie nie należy
Teraz będzie łatwiej wytrzymać od wizyty do wizyty
Ja juz tydzien temu znalazlam :)mam nawet nagranie a przedwczoraj slyszalam jak w sonde kopie i pewnie myslala sobie daj mi matka spokoj
Pisalam juz ale nie bylo reakcjiJustynaG, Bianka*, CzterolistnaKoniczyna lubią tę wiadomość
-
Siwulec wrote:jeszcze parę lat i kobiety pewnie będą mogły sobie same usg robić
hihihihi
W niemczech juz mozna wypozyczyc usg do domu i podgladac maluszkaSiwulec lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Witam, witam:) ja już też 11 zaczynam- tak się ciesze:) niech szybko mija już ten pierwszy trymestr, może będzie choć odrobine spokojniej;-)
Ja zaczynam 12 i jakoś spokojniej nie jest. -
Marzena782 wrote:Dziewczyny a która ma ze mna Prenatalne 26:)??
I pytanko które z was czyli Nas Wrzesniowek robi sobie Harmony ?
Ja zmieniam date z 28.02 na 26.02 o 16mojego lekarza nie bedzie dlatego wczesniej
) z czego sie ciesze
Marzena782 lubi tę wiadomość
-
Babeczki a powiedzcie, jak u Was z wagą? Przytylyscie już? Korzystacie z tego wykresu wagi, który jest tu na BB? Mi kilogram skoczył na samym początku i na razie tak się trzyma:)
-
Amy333 wrote:Babeczki a powiedzcie, jak u Was z wagą? Przytylyscie już? Korzystacie z tego wykresu wagi, który jest tu na BB? Mi kilogram skoczył na samym początku i na razie tak się trzyma:)
skończył mi się okres próbny i nie planuję wykupywać dostępu do premium więc nie korzystam z wykresów
przytyłam na początku 2kg a teraz już się nie ważę -
Ciumcioszka wrote:Kochane ja jutro w koncu pierwsze usg. Zobaczymy co tam sie u mnie świeci.
Jutro według ostatniego okresu wypada mi 9 tydzien wiec sądze ze bedzie pierw dopochwowe z tego co w neczie wyczytalam, chyba ze sie myle co? Lekarka polecala bym 5 godzin nie jadła i pila duzo wody by miec pelen pęcherz.
A tak poza tym to zaczyna mnie ostro mdlic ze az musialam w novy wstac zwrocic . Chyb a dopiero teraz sie zaczyna mi
Z tego co pamiętam w Polsce do 12 tyg wykonywane jest usg dopochwowe. W pierwszej ciąży tak miałam
Teraz w Holandii miałam robione usg przez powłoki brzuszne właśnie w 9 tyg. Tutaj rzadko robią dopochwowe, mi dodatkowo zrobił, ale ze względu na to, ze mam endometriozę i chciał sprawdzić okolice jajników.
Nie zazdroszczę sytuacji z facetem, zachowuje się jak 16 latek, jeśli się nie ogarnie to będziesz miała na wychowaniu 2 dzieci, w tym sfochowanego ciągle starszego, zwłaszcza tuż po urodzeniu dziecka. Faceci często czują się odrzuceni, bo kobieta, co jest zrozumiałe, poświęca najwięcej uwagi dziecku i do tego brak seksu w czasie połogu...
-
Siwulec wrote:skończył mi się okres próbny i nie planuję wykupywać dostępu do premium więc nie korzystam z wykresów
przytyłam na początku 2kg a teraz już się nie ważę
Mnie gin za każdym razem na wage wsadza, wiec nie ma wyjścia, hehe;-) -
Bianka* wrote:Tasia 86
To już drugie USG mamy w tym samym terminiebo i to 23-go, i prenatalne też mam 6 marca
No i fajnie, zawsze trochę raźniej
A w ogole duzo jest tutaj mam z Warszawy? Gdzie chcecie rodzic? Ja chyba jednak na tej glupiej Żelaznej, chociaz tam są straszne kolejki, no ale juz znam ten szpital i moja ginka w nim pracuje.
Synek ur. w 2016
-
Ja jak na razie nic nie przytylam ale za to od kwietnia po cp do grudnia przytylam 30kg (pol roku po operacji bie pracowalam, smutek zajadalam) a teraz jakims cudem nie tyje i mam nadzieje ze duzo mi nie przybedzie bo i tak jestem spora17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Amy333 wrote:Mnie gin za każdym razem na wage wsadza, wiec nie ma wyjścia, hehe;-)
mój na pierwszej wizycie zapytał ile ważę - i uwierzył na słowo
być może jak mi kartę założy to będzie mnie bardziej "pilnował" -
Wczorajsza wizyta u gina potwierdziła TP na 03.09. więc witam sie z Wami na wątku wrzesniowek
Ja jestem z Wawy. Synka rodzilam (CC) na Inflanckiej, w 2011r, wtedy akurat był tam remont i warunki były bardzo kiepskie.Tasia86, Vlinder, natalinka, aLunia, MamaIgi, CzterolistnaKoniczyna, Antonina38, sylvi, frezyjciada, Herbata, Marzena782 lubią tę wiadomość