X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka usg 11 do 13 tydzień ciąży. Do 23 usg polowkowe, ale to dopiero później. Strasznie dziwny ten lekarz, może trzeba pomyśleć o innym? Ja w swoim życiu odwiedziłam wielu i lekarz lekarzowi nie równy.

Av lubi tę wiadomość

• Jola79 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny ja juz po ! Maluch ma 3 cm. Wiek idealny z OM , slyszalam dzis serduszko ;) krwiak ciagle jest wiec moge plamic baaardzo dlugo. Ale nie po tej stronie gdzie lozysko wiec jest dobrze. Uffffffff. Lece na pizze !
    Wielkie GRATULACJE i smacznej pizzy życzę!

Syn 21 lat.
    Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki jest adres strony, żeby móc zamówić ten segregator?

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przełożone USG na 23 lutego niestety nie dało mie się wcisnąć nigdzie.No trudno będzię to 13 tydzień i 4 dni więc na styk się załapie .

Meghan lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    Jaki jest adres strony, żeby móc zamówić ten segregator?
    https://mamaginekolog.pl/sklep/

Antonina38 lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym temat skonsultowała z innym lekarzem. Dziwne, że jest taka duża rozbieżność w określeniu wieku płodu. I co dalej, iść na genetyczne, czy czekać. Koniecznie zadzwoń do swojego lekarza albo idź do innego.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mieszkam w Irlandii i pierwsze badania u nich mam dopiero za 2 tyg ale za tydzień mam te genetyczne usg u Polaka ;)

aLunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Ja mam przełożone USG na 23 lutego niestety nie dało mie się wcisnąć nigdzie.No trudno będzię to 13 tydzień i 4 dni więc na styk się załapie .
    Spokojnie, ja mam 13+3 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    No właśnie patrzyłam na jej stronie (w regulaminie) że jest tylko kurier i poczta :( Ale może spróbuję zamówić i sprawdzę, co mi wyjdzie do wyboru w koszyku.
    Do mnie przyszło w brązowym kartonie bez logo mamaginekolog ani nic nie sugerowało, że jest to coś.ciazowego. teściowa odbierała paczkę i nic nie zaczaiła, ot paczka jak paczka

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    A ja nic nie wiem masakra.usg bylo ani nie powiedzial ile maluch ma tylko ze twierdzi ze wyglada na 11-12 tydzien. I ze serduszko bije.nic po za tym. Wedlug okresu ostatniego 9tydzien a wedlug usg 11-12. Dziwne? A zdjecia nie dostalam bk powiedzial ze wsadzi do kartoteki i pogadam z pania doktor w piatek przyszly. I znow tydzien czekac :/ a co w takim razie z prenatalnymi skoro ma byc niby do 23 tygodnia a ja mam 12? Jest to zdrowe?
    Super, że serduszko bije, czasami wiek ciąży z usg nie pokrywa się z terminem om. USG genetyczne wykonuje się do ok 14 tyg, w okolicy 20 tyg "połówkowe"

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Spokojnie, ja mam 13+3 :)
    Dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam USG genetyczne po 13 tygodniu

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Do mnie przyszło w brązowym kartonie bez logo mamaginekolog ani nic nie sugerowało, że jest to coś.ciazowego. teściowa odbierała paczkę i nic nie zaczaiła, ot paczka jak paczka
    U mnie spisują nadawcę, więc jeśli nazwa firmy wysyłającej jest dużo mówiąca, to jeszcze w dodatku będzie w książce pocztowej :P Ale spoko, został mi już tylko tydzień do USG, potem w weekend mówimy rodzicom, jeśli wszystko będzie ok i w poniedziałek mówię w pracy. Więc jakoś wytrzymam :)

Vlinder lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Ja mam tez 23 lutego o 9 rano - mam nadzieje o 10 zdać relacje ;) mi moj ginekolog (prywatnie) mówił wręcz ze 13 tc najlepszy:) Czekamy:)

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myslicie o usg 11+3? Czy to bedzie ok?

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    To zależy od wielkości dziecka (CRL) :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Koleżanka była 11+5 i Dzidziuś był za malutki, kazali jej przyjść za dwa tyg

• Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok kochane zadzwonilam do centrum medycznego w którym robią prenatalne badania. Wyjaśniłam sytuacje i tą rozbierzność to Pani powiedziała, że liczy się według usg a nie ostatniegonokresu. Nie wiem jak to możliwe, ale widocznie moja kruszynka to jakis sprinter

2nn3gywlzxc008sk.png
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki ;*

ja jak to ja staram się Was podczytywać w miarę na bieżąco gorzej z udzielaniem się.

Piszę do Was z domu, bo okazało się że szpital jeszcze mi nie jest potrzebny. W pon wieczorem przyjęła mnie gin, która prowadziła mi pierwszą ciążę. Teraz chciałam z jej usług zrezygnować, bo się ceni kobieta. Za wizyte z USG 240 zł, ale jak mus to mus. Podejrzałam Bobo i ma 3 cm, serce bije jak dzwon. Wszystko jest ok :) Jak wyszłam od niej to się poryczałam ze szczęścia.

USG prenatalne z Medicoveru mam 27.02 a priv 10.03.

Termin nadal wskazuje na 11.09

Któraś z Was pytała o szczepienia. Ja jestem za dobrowolnością. Zachęcam najpierw spojrzeć na kalendarz szczepień tzw. Obowiązkowych sprawdzenia na jaką konkretną chorobę/ odmianę są a następnie poczytania o tych chorobach oraz możliwych sposobach leczenia. Szczepienie nie daje gwarancji, że się nie zachoruje czy łagodniej przejdzie daną chorobę a z dzieckiem po ciężkim NOPie zostanie się samemu. Oczywiście NOPów jest mało statystycznie bo ciężko je zgłosić i trzeba być mega zapartym w udowodnieniu i wierceniu w brzuchu pediatry żeby wpisał. Ja szanuje każde decyzje, bo wierzę że każdy rodzic chce najlepiej dla swojego dziecka. Jedni szczepią a inni nie a kolejni wybiórczo. Ten temat powoduje wiele gorących dyskusji. Róbcie wszystko zgodnie z Waszymi przekonaniami bo wiem że dla dziecka na pewno Wy zrobicie tak żeby było dobrze i zgodnie z Waszym sumieniem bo to są Wasze upragnione pierwsze bądź kolejne Kruszynki :)

Co do odpieluchowania to mój 2latek średnio chce. W 18 msc życia zaczął mówić kupa i zaczęłam sadzać go na nocnik co doprowadziło do zatwardzeń i przez 3 dni nie zrobił kupy. Masakra była wtedy...daje mu czas do lipca ;) Kupa w pampie mu nie przeszkadza i może chodzić cały dzień...na nocniku nie chce usiąść więc nauczona doświadczeniem nie zmuszam. Najwyżej nie czuje takiej potrzeby więc podążam za nim.

Coś miałam napisać ale nie pamiętam już;( Kalafior ciążowy mam olbrzymi i dobrze że jest chociaż słownik to jakoś te wyrazy mi się poprawnie piszą choć bez gramatyki za xo przepraszam

aaa przypomniałam sobie :) Byłam na spotkaniu Pozytywnie o porodzie. Mega mega mega! polecam jeśli w Waszym mieście są idzcie a bie będziecie żałować. Wiem,że jest tu dziewczyna z okolic Łodzi ale nicku nie pamiętam. Jeśli chcesz napisz do mnie na priv to Cię zaproszę ba fejsie na to wydarzenie.
    To było pierwsze spotkanie o tym koedy idzie coś nie tak podczas porodu. Każda z nas ma jakieś założenia i wizje tego wspaniałego dnia a nie zawsze idzie wszystko po naszej myśli i co wtedy. 2.5 godz spotkania dało mi wiele więc szukajcie u Was i się zapisujcie :)

Syn śpi od 16...czuję że będzie to dlugi wieczór jak wstanie. Będzie zabawa ehh

No to napisałam post kilometrowy ;p

Vlinder lubi tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkapatka wrote:
    Cześć Kobietki ;*

ja jak to ja staram się Was podczytywać w miarę na bieżąco gorzej z udzielaniem się.

Piszę do Was z domu, bo okazało się że szpital jeszcze mi nie jest potrzebny. W pon wieczorem przyjęła mnie gin, która prowadziła mi pierwszą ciążę. Teraz chciałam z jej usług zrezygnować, bo się ceni kobieta. Za wizyte z USG 240 zł, ale jak mus to mus. Podejrzałam Bobo i ma 3 cm, serce bije jak dzwon. Wszystko jest ok :) Jak wyszłam od niej to się poryczałam ze szczęścia.
    Wspaniała wiadomość :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkapatka- ja też jestem z okolic Łodzi, to chętnie się o tym dowiem ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ