X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka usg 11 do 13 tydzień ciąży. Do 23 usg polowkowe, ale to dopiero później. Strasznie dziwny ten lekarz, może trzeba pomyśleć o innym? Ja w swoim życiu odwiedziłam wielu i lekarz lekarzowi nie równy.

Av lubi tę wiadomość

• Jola79 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny ja juz po ! Maluch ma 3 cm. Wiek idealny z OM , slyszalam dzis serduszko ;) krwiak ciagle jest wiec moge plamic baaardzo dlugo. Ale nie po tej stronie gdzie lozysko wiec jest dobrze. Uffffffff. Lece na pizze !
    Wielkie GRATULACJE i smacznej pizzy życzę!

Syn 21 lat.
    Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
    Wyniki męża-OK.
    Niskie AMH
    wrzesień-wspomagacze.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki jest adres strony, żeby móc zamówić ten segregator?

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przełożone USG na 23 lutego niestety nie dało mie się wcisnąć nigdzie.No trudno będzię to 13 tydzień i 4 dni więc na styk się załapie .

Meghan lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    Jaki jest adres strony, żeby móc zamówić ten segregator?
    https://mamaginekolog.pl/sklep/

Antonina38 lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym temat skonsultowała z innym lekarzem. Dziwne, że jest taka duża rozbieżność w określeniu wieku płodu. I co dalej, iść na genetyczne, czy czekać. Koniecznie zadzwoń do swojego lekarza albo idź do innego.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mieszkam w Irlandii i pierwsze badania u nich mam dopiero za 2 tyg ale za tydzień mam te genetyczne usg u Polaka ;)

aLunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Ja mam przełożone USG na 23 lutego niestety nie dało mie się wcisnąć nigdzie.No trudno będzię to 13 tydzień i 4 dni więc na styk się załapie .
    Spokojnie, ja mam 13+3 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    No właśnie patrzyłam na jej stronie (w regulaminie) że jest tylko kurier i poczta :( Ale może spróbuję zamówić i sprawdzę, co mi wyjdzie do wyboru w koszyku.
    Do mnie przyszło w brązowym kartonie bez logo mamaginekolog ani nic nie sugerowało, że jest to coś.ciazowego. teściowa odbierała paczkę i nic nie zaczaiła, ot paczka jak paczka

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    A ja nic nie wiem masakra.usg bylo ani nie powiedzial ile maluch ma tylko ze twierdzi ze wyglada na 11-12 tydzien. I ze serduszko bije.nic po za tym. Wedlug okresu ostatniego 9tydzien a wedlug usg 11-12. Dziwne? A zdjecia nie dostalam bk powiedzial ze wsadzi do kartoteki i pogadam z pania doktor w piatek przyszly. I znow tydzien czekac :/ a co w takim razie z prenatalnymi skoro ma byc niby do 23 tygodnia a ja mam 12? Jest to zdrowe?
    Super, że serduszko bije, czasami wiek ciąży z usg nie pokrywa się z terminem om. USG genetyczne wykonuje się do ok 14 tyg, w okolicy 20 tyg "połówkowe"

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Spokojnie, ja mam 13+3 :)
    Dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam USG genetyczne po 13 tygodniu

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Do mnie przyszło w brązowym kartonie bez logo mamaginekolog ani nic nie sugerowało, że jest to coś.ciazowego. teściowa odbierała paczkę i nic nie zaczaiła, ot paczka jak paczka
    U mnie spisują nadawcę, więc jeśli nazwa firmy wysyłającej jest dużo mówiąca, to jeszcze w dodatku będzie w książce pocztowej :P Ale spoko, został mi już tylko tydzień do USG, potem w weekend mówimy rodzicom, jeśli wszystko będzie ok i w poniedziałek mówię w pracy. Więc jakoś wytrzymam :)

Vlinder lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Ja mam tez 23 lutego o 9 rano - mam nadzieje o 10 zdać relacje ;) mi moj ginekolog (prywatnie) mówił wręcz ze 13 tc najlepszy:) Czekamy:)

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myslicie o usg 11+3? Czy to bedzie ok?

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Av Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    To zależy od wielkości dziecka (CRL) :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Koleżanka była 11+5 i Dzidziuś był za malutki, kazali jej przyjść za dwa tyg

• Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok kochane zadzwonilam do centrum medycznego w którym robią prenatalne badania. Wyjaśniłam sytuacje i tą rozbierzność to Pani powiedziała, że liczy się według usg a nie ostatniegonokresu. Nie wiem jak to możliwe, ale widocznie moja kruszynka to jakis sprinter

2nn3gywlzxc008sk.png
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki ;*

ja jak to ja staram się Was podczytywać w miarę na bieżąco gorzej z udzielaniem się.

Piszę do Was z domu, bo okazało się że szpital jeszcze mi nie jest potrzebny. W pon wieczorem przyjęła mnie gin, która prowadziła mi pierwszą ciążę. Teraz chciałam z jej usług zrezygnować, bo się ceni kobieta. Za wizyte z USG 240 zł, ale jak mus to mus. Podejrzałam Bobo i ma 3 cm, serce bije jak dzwon. Wszystko jest ok :) Jak wyszłam od niej to się poryczałam ze szczęścia.

USG prenatalne z Medicoveru mam 27.02 a priv 10.03.

Termin nadal wskazuje na 11.09

Któraś z Was pytała o szczepienia. Ja jestem za dobrowolnością. Zachęcam najpierw spojrzeć na kalendarz szczepień tzw. Obowiązkowych sprawdzenia na jaką konkretną chorobę/ odmianę są a następnie poczytania o tych chorobach oraz możliwych sposobach leczenia. Szczepienie nie daje gwarancji, że się nie zachoruje czy łagodniej przejdzie daną chorobę a z dzieckiem po ciężkim NOPie zostanie się samemu. Oczywiście NOPów jest mało statystycznie bo ciężko je zgłosić i trzeba być mega zapartym w udowodnieniu i wierceniu w brzuchu pediatry żeby wpisał. Ja szanuje każde decyzje, bo wierzę że każdy rodzic chce najlepiej dla swojego dziecka. Jedni szczepią a inni nie a kolejni wybiórczo. Ten temat powoduje wiele gorących dyskusji. Róbcie wszystko zgodnie z Waszymi przekonaniami bo wiem że dla dziecka na pewno Wy zrobicie tak żeby było dobrze i zgodnie z Waszym sumieniem bo to są Wasze upragnione pierwsze bądź kolejne Kruszynki :)

Co do odpieluchowania to mój 2latek średnio chce. W 18 msc życia zaczął mówić kupa i zaczęłam sadzać go na nocnik co doprowadziło do zatwardzeń i przez 3 dni nie zrobił kupy. Masakra była wtedy...daje mu czas do lipca ;) Kupa w pampie mu nie przeszkadza i może chodzić cały dzień...na nocniku nie chce usiąść więc nauczona doświadczeniem nie zmuszam. Najwyżej nie czuje takiej potrzeby więc podążam za nim.

Coś miałam napisać ale nie pamiętam już;( Kalafior ciążowy mam olbrzymi i dobrze że jest chociaż słownik to jakoś te wyrazy mi się poprawnie piszą choć bez gramatyki za xo przepraszam

aaa przypomniałam sobie :) Byłam na spotkaniu Pozytywnie o porodzie. Mega mega mega! polecam jeśli w Waszym mieście są idzcie a bie będziecie żałować. Wiem,że jest tu dziewczyna z okolic Łodzi ale nicku nie pamiętam. Jeśli chcesz napisz do mnie na priv to Cię zaproszę ba fejsie na to wydarzenie.
    To było pierwsze spotkanie o tym koedy idzie coś nie tak podczas porodu. Każda z nas ma jakieś założenia i wizje tego wspaniałego dnia a nie zawsze idzie wszystko po naszej myśli i co wtedy. 2.5 godz spotkania dało mi wiele więc szukajcie u Was i się zapisujcie :)

Syn śpi od 16...czuję że będzie to dlugi wieczór jak wstanie. Będzie zabawa ehh

No to napisałam post kilometrowy ;p

Vlinder lubi tę wiadomość

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkapatka wrote:
    Cześć Kobietki ;*

ja jak to ja staram się Was podczytywać w miarę na bieżąco gorzej z udzielaniem się.

Piszę do Was z domu, bo okazało się że szpital jeszcze mi nie jest potrzebny. W pon wieczorem przyjęła mnie gin, która prowadziła mi pierwszą ciążę. Teraz chciałam z jej usług zrezygnować, bo się ceni kobieta. Za wizyte z USG 240 zł, ale jak mus to mus. Podejrzałam Bobo i ma 3 cm, serce bije jak dzwon. Wszystko jest ok :) Jak wyszłam od niej to się poryczałam ze szczęścia.
    Wspaniała wiadomość :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkapatka- ja też jestem z okolic Łodzi, to chętnie się o tym dowiem ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ