WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tasia86 wrote:Ja tez mam ten segregator mamyginekolog i faktycznie jest fajny, ale te przypinki jakos wstydze sie nosić
Ale też z przypinkami bym raczej nie chodziła
Leon
-
Witam się dziewczyn i ja dziś..... nie wchodziłam wczoraj na forum i ogólnie mam zakaz wchodzenia
choć pewnie nie do końca się dostosuje ale ograniczę..... a wszystko z mojej winy nie wiem czemu gdyż w poprzednich ciążach tak nie miałam teraz niestety strasznie wszystko przeżywam co się tutaj dzieje i panikuje wiec żeby jakoś stresu sobie i dzidziusiowi ograniczyć ograniczę ciagle zaglądanie na forum.... mam nadzieje ze mnie nie wyrzucicie ....
Jak pisałam od 3 dni polało mnie zaraz pod piersiami jak by brzuch jak bym kamień tam miała ..... w pn i wtorek tylko wieczorem ale z wtorku na środę w nocy cały czas wiec poszłam do lekarza pierwszego kontaktu a ten odesłał mnie do szpitala przy okazji mówiąc ze jak by bolało ciut niżej to może myślałby ze to ciąża pozamaciczna. Wiec ja i mój ciążowy mózg przez to ze od soboty miałam już czarne myśli swoje zaczął myśleć .... bardzo miła pani doktor robiąc skan pytała o wiele rzeczy o to czy robiłam siusiu i 2 etc i w pewnym momencie powiedziała ze nic nie widzi wiec ja w ryk ( tylko ona to mówiła w sesie ze pęcherz mam pusty i jej ciezko zobaczyć) oczywiście ja w szoku płacz na całego ( aż teraz pisząc to płakać mi się chce) a ona z moim T ze nie !!! Ze jest wszystko Ok tylko ciezko zobaczyć dobrze ale co już swoje zrobiło to zrobiło pani pokazała mi serduszko ale ja przez łzy i tak nic nie widziałam ..... wiec mój T poskarżył na mnie i mam zakaz na fora-
Suma sumarum na krótkim usg wszystko jest Ok maluszek ma prawie 4 cm za tydzień mam u Polaka genetyczne a za 2 tyg wizytę w szpitalu. Durna ja sama sobie jakiegoś stracha napedzilam a ból mam przez gazy prawdopodobnie bez zgagi bez palenia tylko właśnie niby taki urok ze ból. Dostałam leki zobaczymytak ze to tyle mam nadzieje ze nie zanurzyłam
będę zaglądać ale noe tak czesto jak ostatnio ze po pare razy dziennie
Av, Justyna2212, Tasia86, Deseo lubią tę wiadomość
-
Av wrote:Kurczę, ja też go bardzo chcę zamówić, ale wszystkie paczki zamawiam do pracy bo inaczej nie mam jak odebrać. Przechodzą przez recepcję, więc jak przyjdzie coś takiego, to wszyscy naookoło się dowiedzą, że jestem w ciąży
Czekam więc do genetycznego... A już papiery mi się z szuflady wysypują.
Ja też kiedyś miałam problem z korespondencją bo mieszkałam u teściowej a ona była tak bezczelna że nawet mi otwierała moje przesyłki więc porozmawiałam z sąsiadką-koleżanką i jak coś sobie zamawiałam to na jej nazwisko i do niej przychodziło.Syn 21 lat.
Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze. -
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:54
Vlinder, frezyjciada, aLunia, Justyna2212, Tasia86, Av, Deseo, Bianka*, Antonina38, sylvi, promyczek 39, Rucola, Marzena782, Paulla89, CzterolistnaKoniczyna, asese, Siwulec, natalinka, zuza88, Herbata lubią tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Dziewczyny ja juz po ! Maluch ma 3 cm. Wiek idealny z OM , slyszalam dzis serduszko
krwiak ciagle jest wiec moge plamic baaardzo dlugo. Ale nie po tej stronie gdzie lozysko wiec jest dobrze. Uffffffff. Lece na pizze !
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Dziewczyny, na prawdę warto zamówić ten segregator od mamyginekolog? Też się zastanawiam od dawna.
-
Natalia1984 wrote:Dziewczyny, na prawdę warto zamówić ten segregator od mamyginekolog? Też się zastanawiam od dawna.
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Dziewczyny ja juz po ! Maluch ma 3 cm. Wiek idealny z OM , slyszalam dzis serduszko
krwiak ciagle jest wiec moge plamic baaardzo dlugo. Ale nie po tej stronie gdzie lozysko wiec jest dobrze. Uffffffff. Lece na pizze !
Super wieści, gratuluję i będzie już tylko lepiejMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
Veritaserum gratuluję, bardzo się cieszę
Kadza jej aż tak na ciebie wpływało co piszemy, no ale fakt jak się człowiek naczyta to później różne myśli są. Cieszę się że wszystko w porządku. Mieszkasz za granicą że tak późno pierwsze USG? -
nick nieaktualnyNie idzie Was nadrobić
)) jak człowiek pracuje to chyba bez szans
)) cos zobaczyłam o odpieluchowywaniu i żłobkach
Jezus Maria, zaraz bedzie o Studiach hihi
Chyba jednak najbardziej obecnie gorący temat to prenatalne. Ja mam usg i Pappa 23 lutego ( 12 tc plus 5 ) to bedzie na NFZ mam tez zaklepany prywatnie termin jakby co w jakimś ponoć najlepszym miejscu w Warszawie na 3 marca (to juz bedzie koniec 13 tygodnia ) jak bedą wątpliwości to zrobię to Usg 2 razy u rożnych osob
I amniopunkcja oczywiscie jesli cokolwiek bedzie niepokoić. Jak sie robi w dobrym ośrodku to nie ma sie czego bać. Medycyna poszła tak do przodu, ze ryzyko jest minimalne. Oczywiscie wolałabym zeby wszystko było ok, ale chyba przy moim wieku 36 lat nikt mi nie da takiej gwarancji bez amnioWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 16:05
Av, Vlinder lubią tę wiadomość
-
A ja nic nie wiem masakra.usg bylo ani nie powiedzial ile maluch ma tylko ze twierdzi ze wyglada na 11-12 tydzien. I ze serduszko bije.nic po za tym. Wedlug okresu ostatniego 9tydzien a wedlug usg 11-12. Dziwne? A zdjecia nie dostalam bk powiedzial ze wsadzi do kartoteki i pogadam z pania doktor w piatek przyszly. I znow tydzien czekac
a co w takim razie z prenatalnymi skoro ma byc niby do 23 tygodnia a ja mam 12? Jest to zdrowe?
-
Natalia1984 wrote:Dziewczyny, na prawdę warto zamówić ten segregator od mamyginekolog? Też się zastanawiam od dawna.
Ja ze swojej strony bardzo polecammąż był na początku sceptycznie nastawiony, a teraz co chwile się pyta gdzie jest „dziennik ciąży” i wyszystko co chce sobie sam znajduje
Av lubi tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Av A jakby wziąć odbiór paczki w kiosku ruch np? Bo chyba jest taka opcja, albo paczkomat
Ale może spróbuję zamówić i sprawdzę, co mi wyjdzie do wyboru w koszyku.
Leon
-
nick nieaktualnyCiumcioszka wrote:A ja nic nie wiem masakra.usg bylo ani nie powiedzial ile maluch ma tylko ze twierdzi ze wyglada na 11-12 tydzien. I ze serduszko bije.nic po za tym. Wedlug okresu ostatniego 9tydzien a wedlug usg 11-12. Dziwne? A zdjecia nie dostalam bk powiedzial ze wsadzi do kartoteki i pogadam z pania doktor w piatek przyszly. I znow tydzien czekac
a co w takim razie z prenatalnymi skoro ma byc niby do 23 tygodnia a ja mam 12? Jest to zdrowe?
Czemu Ty nie zadajesz tych pytań lekarZowi??? Jesli jestes w 12 tygodniu to zaraz na prenatalne bedzie za późno ( moze to wczesniejsZy tydzień ale dziecko jest duże stad ta rozbieżność w datach ) jesli dziecko vedzie Za duZe to nie zrobią ci pomiarów na usg genetycznym bo sie nie da. Ja bym dzwoniła do tego lekarza albo zarezerwowała sobie termin na to Usg na wszelki wypadek gdzieś prywatnie (najwyżej odwołasz )Av, Vlinder lubią tę wiadomość