X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze tokso

• sylvi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    A bierzecie cos poza kwasem foliowym? Bo mi lekarka poleciła PregnaPlus, ale po 12tyg. Tłumaczyła mi, że tam jest kwas foliowy metylowany. Czy ktoś z Was jeszcze bierze ten suplement? Ciekawi mnie czemu akurat po 12tyg...
    Ja biorę Femibion Natal 1. A lekarz zalecil mi od dzisiaj branie jeszcze dodatkowo żelaza

Cukierkowa lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    A bierzecie cos poza kwasem foliowym? Bo mi lekarka poleciła PregnaPlus, ale po 12tyg. Tłumaczyła mi, że tam jest kwas foliowy metylowany. Czy ktoś z Was jeszcze bierze ten suplement? Ciekawi mnie czemu akurat po 12tyg...

Ja biorę PregnaPlus od początku ciąży - zgodnie z zaleceniem mojego lekarza.

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że witaminy dla kobiet w ciąży to dopiero od 2 trymestru się bierze .Jak widać co lekarz to opinia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 12:52

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Prenatal Uno i dodatkowo kwas foliowy co 2 dzień

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko kwas foliowy i kwasy DHA Pregna, nie licząc Dupka i luteiny ;)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:58

• Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Siemka w 10 tygodniu:)

Witamy Paróweczka:) Masz jakieś przeciwwskazania do porodu SN?

Pierwszy poród odbył się poprzez cc ze względu na zagrażająca zamartwicę. Z uwagi na stosunkowo niedługi czas pomiędzy ciążami, gin zasugerował żeby jednak zdecydować się na kolejne cc....

• Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Ja Biorę Pregna Plus. Biorę tez dodatkowo metylowany kwas foliowy z zalecenia lekarza ze względu na historie poronień i mutacje hetero w genie PAI-01. Biorę tez Omegamed DHA, B12, Magnez, Acard, zastrzyki z heparyny drobnoczasteczkowej, Duphaston, luteinę i wit D.... Caaaaala apteka :/
    Witaminy metylowane zalecane są przy potencjalnych problemach z przyswajaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:06

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paróweczka wrote:
    Ja Biorę Pregna Plus. Biorę tez dodatkowo metylowany kwas foliowy z zalecenia lekarza ze względu na historie poronień i mutacje hetero w genie PAI-01. Biorę tez Omegamed DHA, B12, Magnez, Acard, zastrzyki z heparyny drobnoczasteczkowej, Duphaston, luteinę i wit D.... Caaaaala apteka :/
    Witaminy metylowane zalecane są przy potencjalnych problemach z przyswajaniem.
    A ten metylowany kwas foliowy, który bierzesz to jakiej firmy?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Ja biorę femibion natal 1, magnez, jod, duphaston i witaminę D :-)

asese lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja brałam Femibion Natal 1 ale mi się skończył i nie opłaca mi się kupować nowego bo od 13 tyg już 2 jest. Więc mąż mi raz kupił jakiś Vta Miner Mama z Olimpu i biorę jak skończe to zacznę Femibion 2.
    Mnie zostały jeszcze dwie tabletki - biorę jedna dziennie i rozmawiałam z lekarka, ze nie starczy mi do 2 trymestru. Stwierdziła ze w takim razie mam zacac brać femibion 2 jak skończę 1.

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Odebrałam wyniki Pappy i wiem że nic nie wiem :/ Nawet nie przeliczyli ich na mom, a to nie takie proste, bo zależy i od wieku kobiety i wieku ciąży, także nawet nie próbuje :/ Pozostaje mi czekać jeszcze 2 tygodnie, ech...
    Mam to samo odebrałam wyniki i nic nie wiem a moje obydwa sa w jednostcr mlU/ml :-) w ogóle kosmos hehe i jeszcze sa jakieś normy na każdy tydzień w których się nie mieszcze. Po prostu masakra i kolejny stres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:22

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal uno ( ze względu na choline, nie wiem czy inne suple mają) i w zasadzie na stałe włączyłam już żelazo, przez kiepską morfologię. Ponadto jestem wegetarianką i nie chce się w anemię wpędzić ;) dodatkowo wit D oraz apargin :)
    Z supli tyle ale leków biore od groma, moze nie będę pisac co by was nie wystraszyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:21

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko kwas foliowy i żelazo. Jak pójdę w przyszłym tygodniu na wizytę to muszę zapytać o witaminy. W środę pobranie, tyle tego że masakra. Dobrze, że laboratorium przyjdzie mi do domu i nie muszę stać w kolejce.

• Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    A ten metylowany kwas foliowy, który bierzesz to jakiej firmy?
    Gedeon Richter... właściwie to tak z ciekawosci zaczęłam grzebać i nie dogrzebała się czy on jest metylowany czy nie... ale generalnie on jakoś się łatwiej przyswaja co do zasady z mojego zrozumienia.

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paróweczka wrote:
    Gedeon Richter... właściwie to tak z ciekawosci zaczęłam grzebać i nie dogrzebała się czy on jest metylowany czy nie... ale generalnie on jakoś się łatwiej przyswaja co do zasady z mojego zrozumienia.
    Dzięki Paróweczka! :) bo w tej PregnaPlus też jest metylowany kwas foliowyu :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Mam to samo odebrałam wyniki i nic nie wiem a moje obydwa sa w jednostcr mlU/ml :-) w ogóle kosmos hehe i jeszcze sa jakieś normy na każdy tydzień w których się nie mieszcze. Po prostu masakra i kolejny stres.
    Ja mam w tych samych jednostkach, niestety nie miałam nawet norm podanych :/ Przekopalam pół internetu i w końcu znalazłam. Moje wyniki są troszkę powyżej mediany dla danego tygodnia. Więc się uspokoiłam i mam nadzieję, że będzie ok. Kurde, musi!

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę b-complex z metylowanym kwasem foliowym, 6000 j wit D z K2mk7, magnez z potasem i czasem kwas L-askorbinowy. Witaminy mam firmy aliness albo formeds ze względu na składy ok bez zbędnych dodatków

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz biore Femibion Natal 1, jak skonczy sie opakowanie bede przyjmować PregnePlus, tak mi zalecił gin. W pierwszej ciąży tez go brałam.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ