WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukierkowa wrote:A bierzecie cos poza kwasem foliowym? Bo mi lekarka poleciła PregnaPlus, ale po 12tyg. Tłumaczyła mi, że tam jest kwas foliowy metylowany. Czy ktoś z Was jeszcze bierze ten suplement? Ciekawi mnie czemu akurat po 12tyg...
Cukierkowa lubi tę wiadomość
-
Cukierkowa wrote:A bierzecie cos poza kwasem foliowym? Bo mi lekarka poleciła PregnaPlus, ale po 12tyg. Tłumaczyła mi, że tam jest kwas foliowy metylowany. Czy ktoś z Was jeszcze bierze ten suplement? Ciekawi mnie czemu akurat po 12tyg...
Ja biorę PregnaPlus od początku ciąży - zgodnie z zaleceniem mojego lekarza.
-
Mi lekarz powiedział że witaminy dla kobiet w ciąży to dopiero od 2 trymestru się bierze .Jak widać co lekarz to opinia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 12:52
-
nick nieaktualny
-
sylvi wrote:Siemka w 10 tygodniu:)
Witamy Paróweczka:) Masz jakieś przeciwwskazania do porodu SN?
Pierwszy poród odbył się poprzez cc ze względu na zagrażająca zamartwicę. Z uwagi na stosunkowo niedługi czas pomiędzy ciążami, gin zasugerował żeby jednak zdecydować się na kolejne cc.... -
Ja Biorę Pregna Plus. Biorę tez dodatkowo metylowany kwas foliowy z zalecenia lekarza ze względu na historie poronień i mutacje hetero w genie PAI-01. Biorę tez Omegamed DHA, B12, Magnez, Acard, zastrzyki z heparyny drobnoczasteczkowej, Duphaston, luteinę i wit D.... Caaaaala apteka
Witaminy metylowane zalecane są przy potencjalnych problemach z przyswajaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:06
-
Paróweczka wrote:Ja Biorę Pregna Plus. Biorę tez dodatkowo metylowany kwas foliowy z zalecenia lekarza ze względu na historie poronień i mutacje hetero w genie PAI-01. Biorę tez Omegamed DHA, B12, Magnez, Acard, zastrzyki z heparyny drobnoczasteczkowej, Duphaston, luteinę i wit D.... Caaaaala apteka
Witaminy metylowane zalecane są przy potencjalnych problemach z przyswajaniem.Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
asese lubi tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Ja brałam Femibion Natal 1 ale mi się skończył i nie opłaca mi się kupować nowego bo od 13 tyg już 2 jest. Więc mąż mi raz kupił jakiś Vta Miner Mama z Olimpu i biorę jak skończe to zacznę Femibion 2.Justyna
-
Bianka* wrote:Odebrałam wyniki Pappy i wiem że nic nie wiem
Nawet nie przeliczyli ich na mom, a to nie takie proste, bo zależy i od wieku kobiety i wieku ciąży, także nawet nie próbuje
Pozostaje mi czekać jeszcze 2 tygodnie, ech...
w ogóle kosmos hehe i jeszcze sa jakieś normy na każdy tydzień w których się nie mieszcze. Po prostu masakra i kolejny stres.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:22
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Ja biorę prenatal uno ( ze względu na choline, nie wiem czy inne suple mają) i w zasadzie na stałe włączyłam już żelazo, przez kiepską morfologię. Ponadto jestem wegetarianką i nie chce się w anemię wpędzić
dodatkowo wit D oraz apargin
Z supli tyle ale leków biore od groma, moze nie będę pisac co by was nie wystraszyćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:21
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Cukierkowa wrote:A ten metylowany kwas foliowy, który bierzesz to jakiej firmy?
-
Paróweczka wrote:Gedeon Richter... właściwie to tak z ciekawosci zaczęłam grzebać i nie dogrzebała się czy on jest metylowany czy nie... ale generalnie on jakoś się łatwiej przyswaja co do zasady z mojego zrozumienia.
bo w tej PregnaPlus też jest metylowany kwas foliowyu
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
100krotka30 wrote:Mam to samo odebrałam wyniki i nic nie wiem a moje obydwa sa w jednostcr mlU/ml
w ogóle kosmos hehe i jeszcze sa jakieś normy na każdy tydzień w których się nie mieszcze. Po prostu masakra i kolejny stres.
Przekopalam pół internetu i w końcu znalazłam. Moje wyniki są troszkę powyżej mediany dla danego tygodnia. Więc się uspokoiłam i mam nadzieję, że będzie ok. Kurde, musi!