Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze tokso

• sylvi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    A bierzecie cos poza kwasem foliowym? Bo mi lekarka poleciła PregnaPlus, ale po 12tyg. Tłumaczyła mi, że tam jest kwas foliowy metylowany. Czy ktoś z Was jeszcze bierze ten suplement? Ciekawi mnie czemu akurat po 12tyg...
    Ja biorę Femibion Natal 1. A lekarz zalecil mi od dzisiaj branie jeszcze dodatkowo żelaza

Cukierkowa lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    A bierzecie cos poza kwasem foliowym? Bo mi lekarka poleciła PregnaPlus, ale po 12tyg. Tłumaczyła mi, że tam jest kwas foliowy metylowany. Czy ktoś z Was jeszcze bierze ten suplement? Ciekawi mnie czemu akurat po 12tyg...

Ja biorę PregnaPlus od początku ciąży - zgodnie z zaleceniem mojego lekarza.

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że witaminy dla kobiet w ciąży to dopiero od 2 trymestru się bierze .Jak widać co lekarz to opinia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 12:52

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Prenatal Uno i dodatkowo kwas foliowy co 2 dzień

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko kwas foliowy i kwasy DHA Pregna, nie licząc Dupka i luteiny ;)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:58

• Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Siemka w 10 tygodniu:)

Witamy Paróweczka:) Masz jakieś przeciwwskazania do porodu SN?

Pierwszy poród odbył się poprzez cc ze względu na zagrażająca zamartwicę. Z uwagi na stosunkowo niedługi czas pomiędzy ciążami, gin zasugerował żeby jednak zdecydować się na kolejne cc....

• Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Ja Biorę Pregna Plus. Biorę tez dodatkowo metylowany kwas foliowy z zalecenia lekarza ze względu na historie poronień i mutacje hetero w genie PAI-01. Biorę tez Omegamed DHA, B12, Magnez, Acard, zastrzyki z heparyny drobnoczasteczkowej, Duphaston, luteinę i wit D.... Caaaaala apteka :/
    Witaminy metylowane zalecane są przy potencjalnych problemach z przyswajaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:06

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paróweczka wrote:
    Ja Biorę Pregna Plus. Biorę tez dodatkowo metylowany kwas foliowy z zalecenia lekarza ze względu na historie poronień i mutacje hetero w genie PAI-01. Biorę tez Omegamed DHA, B12, Magnez, Acard, zastrzyki z heparyny drobnoczasteczkowej, Duphaston, luteinę i wit D.... Caaaaala apteka :/
    Witaminy metylowane zalecane są przy potencjalnych problemach z przyswajaniem.
    A ten metylowany kwas foliowy, który bierzesz to jakiej firmy?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Ja biorę femibion natal 1, magnez, jod, duphaston i witaminę D :-)

asese lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja brałam Femibion Natal 1 ale mi się skończył i nie opłaca mi się kupować nowego bo od 13 tyg już 2 jest. Więc mąż mi raz kupił jakiś Vta Miner Mama z Olimpu i biorę jak skończe to zacznę Femibion 2.
    Mnie zostały jeszcze dwie tabletki - biorę jedna dziennie i rozmawiałam z lekarka, ze nie starczy mi do 2 trymestru. Stwierdziła ze w takim razie mam zacac brać femibion 2 jak skończę 1.

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Odebrałam wyniki Pappy i wiem że nic nie wiem :/ Nawet nie przeliczyli ich na mom, a to nie takie proste, bo zależy i od wieku kobiety i wieku ciąży, także nawet nie próbuje :/ Pozostaje mi czekać jeszcze 2 tygodnie, ech...
    Mam to samo odebrałam wyniki i nic nie wiem a moje obydwa sa w jednostcr mlU/ml :-) w ogóle kosmos hehe i jeszcze sa jakieś normy na każdy tydzień w których się nie mieszcze. Po prostu masakra i kolejny stres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:22

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal uno ( ze względu na choline, nie wiem czy inne suple mają) i w zasadzie na stałe włączyłam już żelazo, przez kiepską morfologię. Ponadto jestem wegetarianką i nie chce się w anemię wpędzić ;) dodatkowo wit D oraz apargin :)
    Z supli tyle ale leków biore od groma, moze nie będę pisac co by was nie wystraszyć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 13:21

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko kwas foliowy i żelazo. Jak pójdę w przyszłym tygodniu na wizytę to muszę zapytać o witaminy. W środę pobranie, tyle tego że masakra. Dobrze, że laboratorium przyjdzie mi do domu i nie muszę stać w kolejce.

• Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    A ten metylowany kwas foliowy, który bierzesz to jakiej firmy?
    Gedeon Richter... właściwie to tak z ciekawosci zaczęłam grzebać i nie dogrzebała się czy on jest metylowany czy nie... ale generalnie on jakoś się łatwiej przyswaja co do zasady z mojego zrozumienia.

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paróweczka wrote:
    Gedeon Richter... właściwie to tak z ciekawosci zaczęłam grzebać i nie dogrzebała się czy on jest metylowany czy nie... ale generalnie on jakoś się łatwiej przyswaja co do zasady z mojego zrozumienia.
    Dzięki Paróweczka! :) bo w tej PregnaPlus też jest metylowany kwas foliowyu :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Mam to samo odebrałam wyniki i nic nie wiem a moje obydwa sa w jednostcr mlU/ml :-) w ogóle kosmos hehe i jeszcze sa jakieś normy na każdy tydzień w których się nie mieszcze. Po prostu masakra i kolejny stres.
    Ja mam w tych samych jednostkach, niestety nie miałam nawet norm podanych :/ Przekopalam pół internetu i w końcu znalazłam. Moje wyniki są troszkę powyżej mediany dla danego tygodnia. Więc się uspokoiłam i mam nadzieję, że będzie ok. Kurde, musi!

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę b-complex z metylowanym kwasem foliowym, 6000 j wit D z K2mk7, magnez z potasem i czasem kwas L-askorbinowy. Witaminy mam firmy aliness albo formeds ze względu na składy ok bez zbędnych dodatków

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz biore Femibion Natal 1, jak skonczy sie opakowanie bede przyjmować PregnePlus, tak mi zalecił gin. W pierwszej ciąży tez go brałam.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ