WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie umiem wymiotować, ale na szczęście zauważyłam, że nie mogę do głodu doprowadzić, ani za bardzo nawet owoców jeść, bo po tym cukier mi szybko spada i nie zdążę zareagować
-
Witam wrześniowe mamy
Planowany poród 11.09.18. W końcu załapało w 21 cs.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 17:31
Vlinder, Ithildin, veritaserum, CzterolistnaKoniczyna, Antonina38, Mum2b, Paróweczka, asese, MiSia :), matkapatka, Rucola, Marzena782, Herbata, Amy333, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia1984 wrote:Ja czekam zdecydowanie. Poprzednio kupiłam kilka rzeczy i po poronieniu zapłakana chowałam na dno szafy, teraz nie będę narazie nic kupować. Po kilku miesiącach zła na świat oddałam to wszystko szwagierce, która miała małego bobaska. Moja mama mieszka we Włoszech i przyznała mi się, że kupiła już 4 prześcieradełka. Ja sobie kupiłam jeansy i legginsy ciążowe bo nie mogę nawet wciągnąć brzucha, coś mi przeszkadza więc chodzę z wydętym jak u afrykańskiego dziecka
Mięśnie mnie ciągną i bolą, nie mogę się nawet porządnie wyprostować bo tak w środku ciągnie.
jeansy ciązowe już zakupione, no i legginsy czarne z wyzszym stanem. narazie tez nic nie kupuję bo czekam na płec
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
100krotka30 wrote:Mam to samo odebrałam wyniki i nic nie wiem a moje obydwa sa w jednostcr mlU/ml
w ogóle kosmos hehe i jeszcze sa jakieś normy na każdy tydzień w których się nie mieszcze. Po prostu masakra i kolejny stres.
Wyniku Pappy nie jesteśmy w stanie same ocenić. Musi to zrobić lekarz z certyfikatem wprowadzając wyniki do komputera i dokonując analizy porównawczej z wynikami usg prenatalnego.
Cierpliwie poczekajcie do usg i wszystkiego się dowiecieRucola lubi tę wiadomość
-
Av wrote:Ja od wczoraj wymiotuję straszliwie, już 8 razy
Nie mogę niczego zatrzymać, nawet wody. Byłam rano w przychodni, dali mi kroplówkę z elektrolitami, pomogło na kilka godzin... Nie wiem, co mam robić
Zadzwoniłam do LM, żeby mi na jutro wizytę u mojej ginekolog załatwili, ale nie wiem, czy da radę. Czuję się naprawdę bardzo, bardzo źle
Czy któraś z Was miała taką sytuację?
Av, bardzo Ci współczuję i doskonale wiem jak się czujesz. Co prawda nie wymiotowałam aż tyle razy ale mam już za sobą dni, w których nie miałam siły wstać z łóżka.
Im bardziej siebie zmuszałam by jeść czy pić tym było gorzej...
Ostatnio bardzo mi pomogła zupka warzywna. Kupiłam gotową mieszankę mrożoną na zupę. Naprawdę było lepiej... Owoce jadłam. Nie wszystko się przyjęło, ale zawsze była nadzieja.
Nadal mam problem z piciem wody. Przyjmuję do 1,5l płynow dziennie. Niestety, zmuszanie sie do picia powoduje, że wszystko zwracam. To nie ma sensu. Dlatego też przestałam w siebie wmuszać.
Np. dziś zajadam się soczystym arbuzem, którego sprawił mi mój eMek. -
Smarować możesz się amolem fajnie rozgrzewa .Ja używam jak łapie mie rwa kulszowa albo jak boli mie głowa .Mi pomaga.
Justyna2212, Meghan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa juz kiedyś pisałam ze biorę tylko
summavit D (który ma kwas foliowy, wit D i jod niezbędny w 1 trymestrZe) od 2 trymestru mam zacząć brać inny preparat Mama DHa cos tam tam, i biorę Acard w związku z nadciśnieniem. Mi dwóch lekarzy odradzało pakiety witamin bo morfologię dobra. Ale to indywidualny zawsze przypadek.Natomiast ja widze ze na tym
Forum jest dużo dziewczyn które długo sie starały o dzidzie, a nie tak jak ja pierwszy strzał , nie mam tez na koncie żadnych poronień - wtedy tez lekarze inaczej podchodzą . Mówili mi tez , ze plagą jest przypisywanie progesteronu „na wszelki wypadek „ co w moim przypadku gdy mam mięśniaka mogłoby sie skończyć źle. Przesada w żadna stronę niewskazana.
Av, współczuje wymiotów. Ja dzis jestem tak słaba ze zadyszka po 500 metrach i tętno 110;) myslalam ze najgorsze za mną a tu mała FRANCA;) przypomina kto tu rządzi -
Ciemnowlosa wrote:Co mozna brac przeciwbólowego i ile razy dziennie? Czy jest jakas maść ktora mozna teraz stosowac na bol karku i plecow? Owialo mnie 3 dzien meki
Niczego nie można - przerabiałam to 1,5 tyg temu. Nawet Amolu nie można. Pytałam w 6 aptekach - nie wolno niczego rozgrzewającego. Ewentualnie paracetamolWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:15
-
Mamaawiki wrote:Smarować możesz się amolem fajnie rozgrzewa .Ja używam jak łapie mie rwa kulszowa albo jak boli mie głowa .Mi pomaga.
Dziekuje Ci za odp zaraz lece po amol w takim razie17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnynatalinka wrote:Niczego nie można - przerabiałam to 1,5 tyg temu. Nawet Amolu nie można. Pytałam w 6 aptekach - nie wolno niczego rozgrzewającego. Ewentualnie paracetamol
dokładnie paracetamol do 6 tab na dobę ale bez kofeiny i kodeiny.Meghan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
natalinka wrote:Niczego nie można - przerabiałam to 1,5 tyg temu. Nawet Amolu nie można. Pytałam w 6 aptekach - nie wolno niczego rozgrzewającego. Ewentualnie paracetamol
Meghan lubi tę wiadomość
Justyna