WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieśmiało dołączę choć wciąż pełna obaw... termin na 28 Września 2018 ale będzie wcześniej bo zakończenie planowane poprzez cc... Dziś jest nasz 8t3d razem. 9 długich tygodni pełnych obaw, nerwówki i z pobytem w szpitalu
. Czy będzie lepiej jak przekroczę magiczny próg 2 trymestru? Pierwsza ciąża cieszyłam się nieco bardziej mniej świadoma zagrożeń na każdym kroku. Tym razem poki co nie doczekałam się jeszcze spokojnego oczekiwania... powiedzcie ze będzie lepiej
Herbata, CzterolistnaKoniczyna, Antonina38, Vlinder, Natalia1984, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MiSia :) wrote:Na szczescie u mnie tak nie ma. Moja tesciowa traktuje naszego synka na rowni z synem swojej corki. Chociaz wiem , ze tak czesto bywa. Przez to wlasnie moja kuzynka nie jezdzi do swojej tesciowej bo ona wlasnie na kazdym kroku wywyzsza dzieci swojej corki , a synek mojej kuzynki jest z tych gorszych. Jest to bardzo przykre i krzywdzace. Nie wiem co Ci ludzie maja w glowach..
Z moja tesciowa podobnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 22:10
-
nick nieaktualnyAnetka26 wrote:Dziękuję Wam bardzo kochane za wsparcie i za ciepłe słowa otuchy.. Ja już jestem po wszystkim..
wczoraj całą noc przesiedziałam w wc i poroniłam moje aniołki.. partner był przy mnie cały czas trzymał mnie za rękę i oboje opłakiwaliśmy nasze maleństwa.. coś strasznego
(( pustka nie do opisania..
nadal krwawie.. fizycznie ok.. jutro wizyta na usg.. pozdrawiam Was kochane ❤ dużo zdrówka dla Was i niech wasze kochane fasolki rosną zdrowo❤ dbajcie o siebie ❤
przykro mi
-
dzień dobry Dziewczyny!!!!
Mój Nio przechodzi sam siebie. Dziś w nocy miałam 2 pobudki na jedzenie, obudziłam się oczywiście z mdłościami wynikającymi w tym wypadku z głodu i pobiegłam do kuchni i zjadłam ogromne śniadanie!!! Moje dziecko jest strasznym głodomorem. Przed ciążą jadłam 3 posiłki dziennie a teraz po prpstu nie wiem co się dzieje...
Życzę wszystkim dobrego tygodnia. Bedzie bardzo emocjonującyVlinder, Amy333, asese, Wesoła89 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Nastka89 wrote:Z moja tesciowa podobnie. Nasze dzieci sa mniej kochane od dzieci jej corek ale jeszcze na dodatek z dwoch corek umilowala sobie dzieci tej starszej wiec ta druga tez czuje sie pokrzywdzona.
Raz nawet tesciowa powiedziala ze najbardziej wyczekiwanymi dziecmi na calym swiecie to dzieci jej pierwszej corki
Nie znam Twojej sytuacji. Jeśli jest tak jak mówisz, to współczuję.
Jednak obserwowałam wiele rodzin, gdzie któraś "ze stron" była bardziej pokrzywdzona. I okazywało się, że dziadki zachwycają się jednymi wnukami a nie drugimi ale tylko dlatego, że mają z nimi lepszy kontakt, spędzają więcej czasu.
Dla przykładu - mam 2 chrześniaków. Moją chrześniaczkę widuję regularnie, ona cieszy się na mój widok, wspólnie się bawimy. Ale chrześniak jest za granicą. Nie znam go, on nie zna mnie. A nawet jak się gdzieś widzimy to on jest wstydzioch i się chowa. Do tego nie mówi po polsku. Ciężko wtedy obu traktować tak samo. -
Nastka89 wrote:Z moja tesciowa podobnie. Nasze dzieci sa mniej kochane od dzieci jej corek ale jeszcze na dodatek z dwoch corek umilowala sobie dzieci tej starszej wiec ta druga tez czuje sie pokrzywdzona.
Raz nawet tesciowa powiedziala ze najbardziej wyczekiwanymi dziecmi na calym swiecie to dzieci jej pierwszej corki
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
JustynaG wrote:Nie znam Twojej sytuacji. Jeśli jest tak jak mówisz, to współczuję.
Jednak obserwowałam wiele rodzin, gdzie któraś "ze stron" była bardziej pokrzywdzona. I okazywało się, że dziadki zachwycają się jednymi wnukami a nie drugimi ale tylko dlatego, że mają z nimi lepszy kontakt, spędzają więcej czasu.
Dla przykładu - mam 2 chrześniaków. Moją chrześniaczkę widuję regularnie, ona cieszy się na mój widok, wspólnie się bawimy. Ale chrześniak jest za granicą. Nie znam go, on nie zna mnie. A nawet jak się gdzieś widzimy to on jest wstydzioch i się chowa. Do tego nie mówi po polsku. Ciężko wtedy obu traktować tak samo.[/QUOTE
ale u nas to my mieszkamy najblizej tesciowWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 22:11
-
Amy333 wrote:Kurcze dziewczyny a ja kompletnie nie mam zadych objawów. Nie mdli mnie, cycki jakies takie spokojne, brzucha w ogóle nie czuje i jeszcze go nie widac. Moze jedynie pare pryszczochów wiecej. Juz bym chciala te prenatalne jak najszybciej, zeby dzidzie zobaczyc, bo sie stresowac zaczynam:/
i bardzo się s tego cieszę!!! Jak byłam u lekarki to powiedziałam ze objawy po mału mijają i powiedziała ze to bardzo dobrze
Amy333, asese lubią tę wiadomość
Justyna
-
nick nieaktualny
-
Anetka26 wrote:Dziękuję Wam bardzo kochane za wsparcie i za ciepłe słowa otuchy.. Ja już jestem po wszystkim..
wczoraj całą noc przesiedziałam w wc i poroniłam moje aniołki.. partner był przy mnie cały czas trzymał mnie za rękę i oboje opłakiwaliśmy nasze maleństwa.. coś strasznego
(( pustka nie do opisania..
nadal krwawie.. fizycznie ok.. jutro wizyta na usg.. pozdrawiam Was kochane ❤ dużo zdrówka dla Was i niech wasze kochane fasolki rosną zdrowo❤ dbajcie o siebie ❤
-
U mie mdłości dalej sa wieczorami czekam aż wreście się skończą.
Ja teraz ide odebrać wyniki krwiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 09:37
-
Ja już wczoraj zaczęłam schizowac, bo odeszły mi mdłości (u mnie trwały tylko 2-3 tyg, a od wczoraj nic), a dzisiaj rano puściłam pierwszego ciążowego pawia, ale mdłości zero... dziwne to wszystko.
-
Justyna2212 wrote:Mnie mdłości skończyły sie z końcem 9 tygodnia. Czasami tylko jak wejdę do sklepu gdzie jest mi gorąco to coś mnie próbuje złapać, ale szybko mija
i bardzo się s tego cieszę!!! Jak byłam u lekarki to powiedziałam ze objawy po mału mijają i powiedziała ze to bardzo dobrze
oj to może rzeczywisce już po prostu zaczyna się ten "lepszy czas"
Mi dzisiaj na kalendarzu BB pojawila się piękna informacja-: "dzisiaj mija czas największego zagrożenia ciąży"))))))))))
Rucola, CzterolistnaKoniczyna, asese, JustynaG, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
Dodam, ze jestem w ciąży bliźniaczej! Cały internet huczy ze powinnam mieć podwójne mdłości
a tu taka niespodzianka. Swoją droga ja nie umiem wymiotować. Na imprezach w liceum na prawdę musiałam się dobrze schlać żeby mnie ruszyło. I zdażyło się to może ze dwa razy w całym moim zyciu. Dolegliwości zależą od organizmu. Moja kierowniczka urodziła dwójkę dzieci i obie ciąże bez objawów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 09:59
Vlinder, Amy333, asese lubią tę wiadomość
Justyna
-
Jesli ktoś chce mdłości to oddam z pocałowaniem w rękę
Dorzucę ze 3 kilogramy i kilkadziesiąt pryszczyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 10:06
asese lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny