X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało dołączę choć wciąż pełna obaw... termin na 28 Września 2018 ale będzie wcześniej bo zakończenie planowane poprzez cc... Dziś jest nasz 8t3d razem. 9 długich tygodni pełnych obaw, nerwówki i z pobytem w szpitalu :/. Czy będzie lepiej jak przekroczę magiczny próg 2 trymestru? Pierwsza ciąża cieszyłam się nieco bardziej mniej świadoma zagrożeń na każdym kroku. Tym razem poki co nie doczekałam się jeszcze spokojnego oczekiwania... powiedzcie ze będzie lepiej :)

Herbata, CzterolistnaKoniczyna, Antonina38, Vlinder, Natalia1984, MiSia :) lubią tę wiadomość

• Herbata Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paróweczka trzeba w to wierzyć że będzie tylko dobrze. Teraz masz jeszcze większą tą wiarę bo my tu będziemy Cię wspierać. Witamy w naszej drużynie. ☺

Paróweczka lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:57

Paróweczka lubi tę wiadomość

• Nastka89 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Na szczescie u mnie tak nie ma. Moja tesciowa traktuje naszego synka na rowni z synem swojej corki. Chociaz wiem , ze tak czesto bywa. Przez to wlasnie moja kuzynka nie jezdzi do swojej tesciowej bo ona wlasnie na kazdym kroku wywyzsza dzieci swojej corki , a synek mojej kuzynki jest z tych gorszych. Jest to bardzo przykre i krzywdzace. Nie wiem co Ci ludzie maja w glowach..

Z moja tesciowa podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 22:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 wrote:
    Dziękuję Wam bardzo kochane za wsparcie i za ciepłe słowa otuchy.. Ja już jestem po wszystkim.. :( wczoraj całą noc przesiedziałam w wc i poroniłam moje aniołki.. partner był przy mnie cały czas trzymał mnie za rękę i oboje opłakiwaliśmy nasze maleństwa.. coś strasznego :((( pustka nie do opisania.. :( nadal krwawie.. fizycznie ok.. jutro wizyta na usg.. pozdrawiam Was kochane ❤ dużo zdrówka dla Was i niech wasze kochane fasolki rosną zdrowo❤ dbajcie o siebie ❤
    :( przykro mi

• sylvi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka w 10 tygodniu:)

Witamy Paróweczka:) Masz jakieś przeciwwskazania do porodu SN?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!!
    Mój Nio przechodzi sam siebie. Dziś w nocy miałam 2 pobudki na jedzenie, obudziłam się oczywiście z mdłościami wynikającymi w tym wypadku z głodu i pobiegłam do kuchni i zjadłam ogromne śniadanie!!! Moje dziecko jest strasznym głodomorem. Przed ciążą jadłam 3 posiłki dziennie a teraz po prpstu nie wiem co się dzieje...
    Życzę wszystkim dobrego tygodnia. Bedzie bardzo emocjonujący :)

Vlinder, Amy333, asese, Wesoła89 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka89 wrote:
    Z moja tesciowa podobnie. Nasze dzieci sa mniej kochane od dzieci jej corek ale jeszcze na dodatek z dwoch corek umilowala sobie dzieci tej starszej wiec ta druga tez czuje sie pokrzywdzona.
    Raz nawet tesciowa powiedziala ze najbardziej wyczekiwanymi dziecmi na calym swiecie to dzieci jej pierwszej corki

Nie znam Twojej sytuacji. Jeśli jest tak jak mówisz, to współczuję.
    Jednak obserwowałam wiele rodzin, gdzie któraś "ze stron" była bardziej pokrzywdzona. I okazywało się, że dziadki zachwycają się jednymi wnukami a nie drugimi ale tylko dlatego, że mają z nimi lepszy kontakt, spędzają więcej czasu.

Dla przykładu - mam 2 chrześniaków. Moją chrześniaczkę widuję regularnie, ona cieszy się na mój widok, wspólnie się bawimy. Ale chrześniak jest za granicą. Nie znam go, on nie zna mnie. A nawet jak się gdzieś widzimy to on jest wstydzioch i się chowa. Do tego nie mówi po polsku. Ciężko wtedy obu traktować tak samo.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka89 wrote:
    Z moja tesciowa podobnie. Nasze dzieci sa mniej kochane od dzieci jej corek ale jeszcze na dodatek z dwoch corek umilowala sobie dzieci tej starszej wiec ta druga tez czuje sie pokrzywdzona.
    Raz nawet tesciowa powiedziala ze najbardziej wyczekiwanymi dziecmi na calym swiecie to dzieci jej pierwszej corki
    U nas to samo - najstarsza córka na piedestale, więc trzeba było zawsze robić wszystko, żeby odciążyć ją w opiece nad dzieckiem, druga ma dwójkę, to jak leżała kilka miesięcy w ciąży zagrożonej z tym drugim to jej matka pojechała do niej raz na kilka dni i potem jeździła do niej tylko teściowa, bo ta nie miała siły i ochoty, a mojego Maćka już jakiś czas temu poinformowała, że jak się zdecydujemy mieć dziecko to na nią mamy nie liczyć. Na szczęście w mojej rodzinie wszyscy czekają niecierpliwie, pierwsze dziecko od dawna, do tego jestem jedynym dzieckiem mojej mamy, jej siostra nie ma dzieci wcale, więc obie czekają na bycie babcią. Jedyny problem taki, że teściowa w tym samym mieście, a one w Warszawie, ale to niecałe 3 godziny samochodem :)

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Nastka89 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Nie znam Twojej sytuacji. Jeśli jest tak jak mówisz, to współczuję.
    Jednak obserwowałam wiele rodzin, gdzie któraś "ze stron" była bardziej pokrzywdzona. I okazywało się, że dziadki zachwycają się jednymi wnukami a nie drugimi ale tylko dlatego, że mają z nimi lepszy kontakt, spędzają więcej czasu.

Dla przykładu - mam 2 chrześniaków. Moją chrześniaczkę widuję regularnie, ona cieszy się na mój widok, wspólnie się bawimy. Ale chrześniak jest za granicą. Nie znam go, on nie zna mnie. A nawet jak się gdzieś widzimy to on jest wstydzioch i się chowa. Do tego nie mówi po polsku. Ciężko wtedy obu traktować tak samo.[/QUOTE

ale u nas to my mieszkamy najblizej tesciow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 22:11

• Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Kurcze dziewczyny a ja kompletnie nie mam zadych objawów. Nie mdli mnie, cycki jakies takie spokojne, brzucha w ogóle nie czuje i jeszcze go nie widac. Moze jedynie pare pryszczochów wiecej. Juz bym chciala te prenatalne jak najszybciej, zeby dzidzie zobaczyc, bo sie stresowac zaczynam:/
    Mnie mdłości skończyły sie z końcem 9 tygodnia. Czasami tylko jak wejdę do sklepu gdzie jest mi gorąco to coś mnie próbuje złapać, ale szybko mija :) i bardzo się s tego cieszę!!! Jak byłam u lekarki to powiedziałam ze objawy po mału mijają i powiedziała ze to bardzo dobrze :)

Amy333, asese lubią tę wiadomość

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:57

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 wrote:
    Dziękuję Wam bardzo kochane za wsparcie i za ciepłe słowa otuchy.. Ja już jestem po wszystkim.. :( wczoraj całą noc przesiedziałam w wc i poroniłam moje aniołki.. partner był przy mnie cały czas trzymał mnie za rękę i oboje opłakiwaliśmy nasze maleństwa.. coś strasznego :((( pustka nie do opisania.. :( nadal krwawie.. fizycznie ok.. jutro wizyta na usg.. pozdrawiam Was kochane ❤ dużo zdrówka dla Was i niech wasze kochane fasolki rosną zdrowo❤ dbajcie o siebie ❤
    Anetko wyrazy współczucia z powodu Waszej straty, wiem, że nic nie jest w stanie ukoić Waszego bólu. Trzymam kciuki, abyście szybko spełnili swoje marzenie o powiększeniu rodziny. Tulę mocno

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mie mdłości dalej sa wieczorami czekam aż wreście się skończą.
    Ja teraz ide odebrać wyniki krwi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 09:37

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wczoraj zaczęłam schizowac, bo odeszły mi mdłości (u mnie trwały tylko 2-3 tyg, a od wczoraj nic), a dzisiaj rano puściłam pierwszego ciążowego pawia, ale mdłości zero... dziwne to wszystko.

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Mnie mdłości skończyły sie z końcem 9 tygodnia. Czasami tylko jak wejdę do sklepu gdzie jest mi gorąco to coś mnie próbuje złapać, ale szybko mija :) i bardzo się s tego cieszę!!! Jak byłam u lekarki to powiedziałam ze objawy po mału mijają i powiedziała ze to bardzo dobrze :)

oj to może rzeczywisce już po prostu zaczyna się ten "lepszy czas":)

Mi dzisiaj na kalendarzu BB pojawila się piękna informacja-: "dzisiaj mija czas największego zagrożenia ciąży" :-)))))))))))

Rucola, CzterolistnaKoniczyna, asese, JustynaG, MiSia :) lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i czad!

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze jestem w ciąży bliźniaczej! Cały internet huczy ze powinnam mieć podwójne mdłości :) a tu taka niespodzianka. Swoją droga ja nie umiem wymiotować. Na imprezach w liceum na prawdę musiałam się dobrze schlać żeby mnie ruszyło. I zdażyło się to może ze dwa razy w całym moim zyciu. Dolegliwości zależą od organizmu. Moja kierowniczka urodziła dwójkę dzieci i obie ciąże bez objawów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 09:59

Vlinder, Amy333, asese lubią tę wiadomość

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ktoś chce mdłości to oddam z pocałowaniem w rękę ;)
    Dorzucę ze 3 kilogramy i kilkadziesiąt pryszczy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 10:06

asese lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciągle mdłosci, w ogóle od dwóch dni nie mam plamień powinnam się cieszyć ale jak nagle po 3 tyg tak po prostu ich nie ma zaczynam się niepokoić. Czy krwiak nie narasta ;/ tak wiedziałam, że się opróżnia.

‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ