X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Dziewczyny a mam pytanie jutro zaczyna mi się 12 tydzień „ czyli 13” czy ja już spokojnie mogę mówić ze jestem już w 2 trymestrze ?:)

II trymestr to skończony 13. czyli jeszcze tydzień musisz poczekać ;)

Marzena782, Av, MiSia :) lubią tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    A ja właśnie jem chipsy taka mie naszła ochota że musiałam sobie kupić paczke i zjeść
    Ja jadę zaraz do dentysty a jak wrócę to zahaczę o sklep i kupię chipsy paprykowe! :D I jakieś ciastka a na wadze już +3kg na na na.... :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja jadę zaraz do dentysty a jak wrócę to zahaczę o sklep i kupię chipsy paprykowe! :D I jakieś ciastka a na wadze już +3kg na na na.... :D
    Zaparcia mnie strasznie katują. Dramat, nic już nie pomaga. Doszło do tego, że siedzę w toalecie pół godzin i rozmawiam z kupą prosząc ją, żeby wyszła. Mój facet mówi wtedy, że mnie rzuci chyba :P

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:

Tez już mam 3 kg tarara!:D

Natalia1984 lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też plus 3 kg! Masakra ale jem mnóstwo łakoci np. teraz już zjadłam bułkę z serkiem i wcinam wafle w polewie.
    Z Alkiem przytyłam 8.5 kg a teraz to aż się boję co to będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:58

• monika_86 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Av ciesze się ze wszystko Ok bardzo się ciesze.
    Co do mdłości to ja w dzień w miarę Ok ale wieczorami tak się mecze ze szok, nie chce narzekać ale to uczucie straszę i noe wiem czy wymuszać czy się męczyć .... wczoraj dałam po pracy popalić wszystkim w domu. Mężowi dostało się nawet za to ze ogląda tv za głośno i spac przez niego nie mogę co chyba nie było do końca prawda..... No coz .....
    A co do leków ja dziś tez się zdziwiłam będąc w aptece..... poprosiłam panią o jakieś krople do nosa gdyż spływa mi katar nosem normalnie ale chyba tez gardłem bo wciąż mam tam jak by taka błonkę której przełknąć nie mogę i nie mogę nawet tego odkaszlnąć bo zaraz odruch wymiotny, na co pani ze w ciazy to tylko woda morska mysle No spoko mam używam nie działa ale ciąża ....musze wytrzymać to poprosiłam o kropelki takie inhalacyjny ( używałam ich na poduszkę kilka kropelek i lepiej się oddychało) a ona czy to dla mnie ? I ze absolutnie mi nie wolno w ciazy !!! Szczerze zatkało mnie. Powiedziała ze nic z takich rzeczy i ze nie mogę właśnie nic co rozgrzewa tez. Zdziwiło mnie to bo olejek naturalny w Ie w sumie lekka ręka podchodzą do wielu spraw a tu nagle ze nie mogę .

Nie wiem czy pomogą ale jakiś czas temu znalazłam coś takiego: https://www.rossmann.pl/Produkt/Prenalen-Katar-spray-dla-kobiet-w-ciazy-i-matek-karmiacych-oraz-dzieci-od-3-roku-zycia-20-ml,351041,6381

Kadża lubi tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • NOWA8686 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochne długo mnie nie było problem z telefonem,pisalam ostatnio ze byłam u lekarz z powodu krwawienia po stosunku wszystko było ok wtedy wg OM 6tydzien jednak z USG 4.5,5tydz.był sam pęcherzyk bic więcej najadlam się strachu 14lutego była juz fasoleczka serduszko ładnie bijące dokładnie. 7tyd.0dni zdziwiona byłam ze taka rozbierznosc bo wg OM powinien być 8tydz a 8tydz jutro zaczynam cz czego ta różnica ktoś z was tak miał?dziękuje za odp

Antonina38 lubi tę wiadomość

NOWA8686
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Zaparcia mnie strasznie katują. Dramat, nic już nie pomaga. Doszło do tego, że siedzę w toalecie pół godzin i rozmawiam z kupą prosząc ją, żeby wyszła. Mój facet mówi wtedy, że mnie rzuci chyba :P

też bym chciała, ja tracę na wadze.

Spróbuj bakterie łykać, mi dają regularną "pomoc" :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja tez sie boje chociaz na wadze plus 1kg moja mama mnie juz straszy ze bede gruba ;( a jak pisalam do filigranowych nie naleze.

Nie daj się mamie! Nawet jeśli Ci się zdarzy- zgubisz po :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką rozbieżność, z OM moja ciąża jest o tydzień starsza, czyli 13tc, a faktycznie dzis skończyłam 12tc, USG to potwierdza. Ja mialam późną owulacje, w 20/21dniu cyklu stad taka różnica.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWA8686 wrote:
    Hej kochne długo mnie nie było problem z telefonem,pisalam ostatnio ze byłam u lekarz z powodu krwawienia po stosunku wszystko było ok wtedy wg OM 6tydzien jednak z USG 4.5,5tydz.był sam pęcherzyk bic więcej najadlam się strachu 14lutego była juz fasoleczka serduszko ładnie bijące dokładnie. 7tyd.0dni zdziwiona byłam ze taka rozbierznosc bo wg OM powinien być 8tydz a 8tydz jutro zaczynam cz czego ta różnica ktoś z was tak miał?dziękuje za odp

Tak ja tak mialam. Cały czas dzidzia do tyłu ale sprzęt kiepski tak naprawdę. Wg USG wychodziło 10 tydzień a wg om niecały 12. Byłam na prenatalnych i już tylko 4 dni jest roznicy.

asese lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • NOWA8686 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobelove a cykle masz 28dniowe bo ja od zawsze punktualnie co miesiąc co 28dni czasem 29i nie wiem czemu aż tak może i ja miałam później owulację niz 14 stosunek był w 13dniu w 14czulam klucie silne w prawym jajniku ale może to owulacja się zaczynała nie wiem właśnie jak to jest juz

asese lubi tę wiadomość

NOWA8686
  • NOWA8686 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TP mam na 28wrzesnia 2018.

NOWA8686
  • NOWA8686 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę dopiszcie mnie do listy TP 28.09.2018

Antonina38 lubi tę wiadomość

NOWA8686
  • Av Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespałam kilka godzin z przerwami na kleik i wodę i czuję się lepiej :) Pozwoliłam sobie też wziąć tabletkę nurofenu, bo głowa mnie już tak cholernie bolała... Teoretycznie wg USG zaczynam jutro trymestr, więc mam nadzieję, że po jednym razie nic złego się dziecku nie stanie. Teraz żałuję, ale jak tak boli to się nie myśli racjonalnie :(
    W każdym razie zjadłam właśnie kawałek chleba z masłem i odrobiną serka białego. Więc chyba będzie dobrze.
    Trochę mnie zastanawia wielkość dziecka, bo jest ponad 95 centylem, a wiem dokładnie, kiedy miałam owulację i niemożliwe jest, żeby ciąża była 5-6 dni starsza. Nawet nie zaczęliśmy się wtedy jeszcze starać. Zapytam na USG w czwartek, z czego to może wynikać.
    Co do malowania paznokci to wiem tylko, że na porodówkę lepiej z naturalnymi paznokciami albo z przezroczystym lakierem, bo lekarze oceniają czasem stan pacjenta po płytce paznokciowej.

Tasia86, asese lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Niepohamowana M Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Hahaha, ja kicham z głodu, ale częściej mam ból głowy, chcę jeść, ale nic mi nie wchodzi :/

ps masz mega ten suwaczek :)

Mnie na poczatku mdliło nok stop 24 h na dobe nie mogłam jeść i było jeszcze gorzej . Teraz jem więcej nie jestem głodna i mdłości przeszły :)

kashanti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze lepsza rozbieżność z datami. Odnalazłam zapiske z datą ostatniej miesiączki i z tego wynika, że powinnam być w 15tc a jestem w 12 :D hahahaha :D także spokojnie tam ;) u mnie powodem były ześwirowane cykle a z wyników badań wynikało, że nierealne jest zajście w ciążę :P na szczęście Bóg zdecydował inaczej niż wyniki badań :D

Av, MiSia :), asese lubią tę wiadomość

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    A duphalac próbowałaś pić na zaparcia .Ja piję co 2 dzień i nie mam zaparć.

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Trochę mnie zastanawia wielkość dziecka, bo jest ponad 95 centylem, a wiem dokładnie, kiedy miałam owulację i niemożliwe jest, żeby ciąża była 5-6 dni starsza. Nawet nie zaczęliśmy się wtedy jeszcze starać. Zapytam na USG w czwartek, z czego to może wynikać.

Ciąża nie musi być starsza - dziecko może być po prostu większe. U mnie USG pokazywało na początku wielkość dziecka na 1,5 tygodnia do przodu w porównaniu z datą z OM. W tym momencie już się wszystko wyrównało jeśli chodzi o długość i wagę, tylko obwód brzuszka jest nieco większy - aczkolwiek to norma: każde dziecko rośnie swoim tempem i każde będzie mieć nieco inną posturę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 18:32

Av, asese lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ