WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzena782 wrote:Dziewczyny a mam pytanie jutro zaczyna mi się 12 tydzień „ czyli 13” czy ja już spokojnie mogę mówić ze jestem już w 2 trymestrze ?
II trymestr to skończony 13. czyli jeszcze tydzień musisz poczekaćMarzena782, Av, MiSia :) lubią tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Natalia1984 wrote:Ja jadę zaraz do dentysty a jak wrócę to zahaczę o sklep i kupię chipsy paprykowe!
I jakieś ciastka a na wadze już +3kg na na na....
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Ja jadę zaraz do dentysty a jak wrócę to zahaczę o sklep i kupię chipsy paprykowe!
I jakieś ciastka a na wadze już +3kg na na na....
Tez już mam 3 kg tarara!Natalia1984 lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
nick nieaktualny
-
Kadża wrote:Av ciesze się ze wszystko Ok bardzo się ciesze.
Co do mdłości to ja w dzień w miarę Ok ale wieczorami tak się mecze ze szok, nie chce narzekać ale to uczucie straszę i noe wiem czy wymuszać czy się męczyć .... wczoraj dałam po pracy popalić wszystkim w domu. Mężowi dostało się nawet za to ze ogląda tv za głośno i spac przez niego nie mogę co chyba nie było do końca prawda..... No coz .....
A co do leków ja dziś tez się zdziwiłam będąc w aptece..... poprosiłam panią o jakieś krople do nosa gdyż spływa mi katar nosem normalnie ale chyba tez gardłem bo wciąż mam tam jak by taka błonkę której przełknąć nie mogę i nie mogę nawet tego odkaszlnąć bo zaraz odruch wymiotny, na co pani ze w ciazy to tylko woda morska mysle No spoko mam używam nie działa ale ciąża ....musze wytrzymać to poprosiłam o kropelki takie inhalacyjny ( używałam ich na poduszkę kilka kropelek i lepiej się oddychało) a ona czy to dla mnie ? I ze absolutnie mi nie wolno w ciazy !!! Szczerze zatkało mnie. Powiedziała ze nic z takich rzeczy i ze nie mogę właśnie nic co rozgrzewa tez. Zdziwiło mnie to bo olejek naturalny w Ie w sumie lekka ręka podchodzą do wielu spraw a tu nagle ze nie mogę .
Nie wiem czy pomogą ale jakiś czas temu znalazłam coś takiego: https://www.rossmann.pl/Produkt/Prenalen-Katar-spray-dla-kobiet-w-ciazy-i-matek-karmiacych-oraz-dzieci-od-3-roku-zycia-20-ml,351041,6381Kadża lubi tę wiadomość
-
Hej kochne długo mnie nie było problem z telefonem,pisalam ostatnio ze byłam u lekarz z powodu krwawienia po stosunku wszystko było ok wtedy wg OM 6tydzien jednak z USG 4.5,5tydz.był sam pęcherzyk bic więcej najadlam się strachu 14lutego była juz fasoleczka serduszko ładnie bijące dokładnie. 7tyd.0dni zdziwiona byłam ze taka rozbierznosc bo wg OM powinien być 8tydz a 8tydz jutro zaczynam cz czego ta różnica ktoś z was tak miał?dziękuje za odp
Antonina38 lubi tę wiadomość
NOWA8686 -
Natalia1984 wrote:Zaparcia mnie strasznie katują. Dramat, nic już nie pomaga. Doszło do tego, że siedzę w toalecie pół godzin i rozmawiam z kupą prosząc ją, żeby wyszła. Mój facet mówi wtedy, że mnie rzuci chyba
też bym chciała, ja tracę na wadze.
Spróbuj bakterie łykać, mi dają regularną "pomoc" -
veritaserum wrote:Ja tez sie boje chociaz na wadze plus 1kg moja mama mnie juz straszy ze bede gruba ;( a jak pisalam do filigranowych nie naleze.
Nie daj się mamie! Nawet jeśli Ci się zdarzy- zgubisz po -
NOWA8686 wrote:Hej kochne długo mnie nie było problem z telefonem,pisalam ostatnio ze byłam u lekarz z powodu krwawienia po stosunku wszystko było ok wtedy wg OM 6tydzien jednak z USG 4.5,5tydz.był sam pęcherzyk bic więcej najadlam się strachu 14lutego była juz fasoleczka serduszko ładnie bijące dokładnie. 7tyd.0dni zdziwiona byłam ze taka rozbierznosc bo wg OM powinien być 8tydz a 8tydz jutro zaczynam cz czego ta różnica ktoś z was tak miał?dziękuje za odp
Tak ja tak mialam. Cały czas dzidzia do tyłu ale sprzęt kiepski tak naprawdę. Wg USG wychodziło 10 tydzień a wg om niecały 12. Byłam na prenatalnych i już tylko 4 dni jest roznicy.asese lubi tę wiadomość
-
Dobelove a cykle masz 28dniowe bo ja od zawsze punktualnie co miesiąc co 28dni czasem 29i nie wiem czemu aż tak może i ja miałam później owulację niz 14 stosunek był w 13dniu w 14czulam klucie silne w prawym jajniku ale może to owulacja się zaczynała nie wiem właśnie jak to jest juz
asese lubi tę wiadomość
NOWA8686 -
Przespałam kilka godzin z przerwami na kleik i wodę i czuję się lepiej
Pozwoliłam sobie też wziąć tabletkę nurofenu, bo głowa mnie już tak cholernie bolała... Teoretycznie wg USG zaczynam jutro trymestr, więc mam nadzieję, że po jednym razie nic złego się dziecku nie stanie. Teraz żałuję, ale jak tak boli to się nie myśli racjonalnie
W każdym razie zjadłam właśnie kawałek chleba z masłem i odrobiną serka białego. Więc chyba będzie dobrze.
Trochę mnie zastanawia wielkość dziecka, bo jest ponad 95 centylem, a wiem dokładnie, kiedy miałam owulację i niemożliwe jest, żeby ciąża była 5-6 dni starsza. Nawet nie zaczęliśmy się wtedy jeszcze starać. Zapytam na USG w czwartek, z czego to może wynikać.
Co do malowania paznokci to wiem tylko, że na porodówkę lepiej z naturalnymi paznokciami albo z przezroczystym lakierem, bo lekarze oceniają czasem stan pacjenta po płytce paznokciowej.Tasia86, asese lubią tę wiadomość
Leon
-
Bizonka wrote:Hahaha, ja kicham z głodu, ale częściej mam ból głowy, chcę jeść, ale nic mi nie wchodzi
ps masz mega ten suwaczek
Mnie na poczatku mdliło nok stop 24 h na dobe nie mogłam jeść i było jeszcze gorzej . Teraz jem więcej nie jestem głodna i mdłości przeszłykashanti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie jeszcze lepsza rozbieżność z datami. Odnalazłam zapiske z datą ostatniej miesiączki i z tego wynika, że powinnam być w 15tc a jestem w 12
hahahaha
także spokojnie tam
u mnie powodem były ześwirowane cykle a z wyników badań wynikało, że nierealne jest zajście w ciążę
na szczęście Bóg zdecydował inaczej niż wyniki badań
Av, MiSia :), asese lubią tę wiadomość
-
Natalia1984 wrote:Zaparcia mnie strasznie katują. Dramat, nic już nie pomaga. Doszło do tego, że siedzę w toalecie pół godzin i rozmawiam z kupą prosząc ją, żeby wyszła. Mój facet mówi wtedy, że mnie rzuci chyba
-
Av wrote:Trochę mnie zastanawia wielkość dziecka, bo jest ponad 95 centylem, a wiem dokładnie, kiedy miałam owulację i niemożliwe jest, żeby ciąża była 5-6 dni starsza. Nawet nie zaczęliśmy się wtedy jeszcze starać. Zapytam na USG w czwartek, z czego to może wynikać.
Ciąża nie musi być starsza - dziecko może być po prostu większe. U mnie USG pokazywało na początku wielkość dziecka na 1,5 tygodnia do przodu w porównaniu z datą z OM. W tym momencie już się wszystko wyrównało jeśli chodzi o długość i wagę, tylko obwód brzuszka jest nieco większy - aczkolwiek to norma: każde dziecko rośnie swoim tempem i każde będzie mieć nieco inną posturę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 18:32
Av, asese lubią tę wiadomość