X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av to dobrze że z dzidzia jest wszystko w porządku i tobie dużo zdrówka.

Av lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AV super, że dzidziusiowi nic nie zaszkodziło, obyś szybko dobrze się poczuła

Av lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Wiecie co, ja mam pakiet w Medicover i tam jest tak, że nawet jak nie masz skierowania od lekarza z Medicoveru to można sobie przyjść w ciąży i "na życzenie" zrobić sporo badań. No i generalnie za nic nie płaciłam, tzn. za morfologię, mocz, HIV, jakieś tam HCV itp tylko ta jedna toksoplazmoza nie wchodzi w skład badań "na życzenie". No ale faktycznie dużo sobie życzą.

Ja też w Medicover ale chyba trafiłam słabo...Tylko.3 usg i to na zew. do odwołania co.przy mojej szyjce w głowie się nie mieści. Innych badań niż te, które w karcie ciąży gin. nie może przepisać żenada...ja się wyspisuje bo szkoda 100 zł na to w moim przypadku.

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Av, mam nadzieję, ze teraz będziesz juz sie lepiej czuła :)

Mi mdłości zmieniły sie w bóle głowy, ktore znow prowadzą do mdłości...o losie...jak sobie z tym radzić? Zaraz mam iść do fryzjera a boje się, że nie wytrzymam :/
    Tak przy okazji fryzjera,jak to jest z farbowaniem? Ja zdecydowalam sie na odrosty w I trymestrze,ale juz sie doczekac wizyty u fryzjera nie moge;)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    Av oby wirus jak najszybciej odpuścił a okruszka masz bardzo silnego :)

Ja po wczorajszej wizycie troszkę odetchnęłam maluszek ok serduszko bije chociaż z wrażenia zapomniałam zapytać o wartość...troszkę młodszy co by się zgadzało bo u mnie owulacja w 18-19 dc dokładnie 4 dni młodszy wg usg i ma całe 1,49 cm :) Suwaczek zmodyfikuję po prenatalnych jeśli będzie potrzebna.
    Następna wizyta za 3 tygodnie jak ja to wytrzymam to nie wiem :P
    Lekarz też mnie uspokoił jeśli chodzi o bóle, po prostu wszystko się rozciąga :)
    Niem ma jak wrzucić zdjęcia bo padł mi laptop:/

aLunia, matkapatka, Av, Herbata, Vlinder lubią tę wiadomość

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av, cieszę się, że się odezwałaś i że wszystko dobrze :-) mam nadzieję, że sukcesywnie będziesz dochodzić do siebie jeśli chodzi o samopoczucie :* :)

Av lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie ma przeciwwskazań do malowania włosów. W dzisiejszych czasach farby nie sa juz takie szkodliwe jak kiedys.

Amy333 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Tak przy okazji fryzjera,jak to jest z farbowaniem? Ja zdecydowalam sie na odrosty w I trymestrze,ale juz sie doczekac wizyty u fryzjera nie moge;)
    Moja gin mówiła, żeby w 1 trym odpuścić sobie farbowanie. Tak też robię, ale też za niedługo chyba będę tęskniła za fryzjerem ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av - super, ze tak to sie skonczylo! ;)

Av lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka jest już po wizycie . Musi czekać do czwartku na wyniki Awidocznosci czy coś takiego by uwzględnić czy zachorowała przed ciąża - to by było lepiej
    Czy w trakcie ciąży - to już gorzej i wtedy antybiotyki chyba już do konca ciąży .

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Moja gin mówiła, żeby w 1 trym odpuścić sobie farbowanie. Tak też robię, ale też za niedługo chyba będę tęskniła za fryzjerem ;)

No wlasnie ja odpuściłam, ale na początku marca ide się robić na bóstwo ;-)

Dziewczyny ale za mna chodzi dzisiaj wykwintne danie: smażone na patelni ziemniory, hehe. Doczekac się nie mogę końca pracy i biore się za obieranie, bo zwariuje ;-))

CzterolistnaKoniczyna, Rucola, veritaserum, MiSia :) lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av cieszę się, że już jesteście w domku! :*
    Z tym farbowaniem włosów to jest mit nad mity! Mozna farbować, robić paznokcie itd. Mamaginekolog mówiła i pisała o tym nie raz i nie dwa. Jak gadalam z moją gin i mówię, że koleżanka nie farbuje bo w ciąży to parsknęła śmiechem, że ma lekarza przedpotowowego jak jej zabronił farbować :D fakt jedynie jest taki, że w ciąży może nas uczulić to co już używaliśmy, to samo tyczy się farb ;)

DoveLove, Av lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:58

paulka86, Tasia86, Amy333 lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja dzisiaj już tyle zjadłam, że kiedyś wystarczało mi to na cały dzień. A to dopiero godzina 13 :D
    Właśnie pochłonęłam 3 kanapki z pomidorem i cebulą...

Ale mi apetytu narobiłaś.
    Ja się wzięłam za krokiety ale ostatecznie ich nie mogę ruszyć i zjadłam ryż z cynamonem i cukrem.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ochoty na jedzenie to ja wczoraj zjadłam litr lodów, które przegryzam pomarańczami. Mąż mówi, że musi wyjść bo nie może na to patrzeć. Dziś mam ochotę na frytki, muszę złożyć zamówienie jak będzie wracał z pracy to niech jedzie do McDonalda :)

Amy333 lubi tę wiadomość

• KaZetka Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Szwagierka jest już po wizycie . Musi czekać do czwartku na wyniki Awidocznosci czy coś takiego by uwzględnić czy zachorowała przed ciąża - to by było lepiej
    Czy w trakcie ciąży - to już gorzej i wtedy antybiotyki chyba już do konca ciąży .
    Awidność ;)
    U mnie w drugiej ciąży podejrzewał lekarz toxo. W lab w moim mieście awidnosc wyszła wysoka czyli ze do zakażenia doszło w ciąży a w wojewódzkim szpitalu zakaźnym w Warszawie wyszedł wynik zupełnie inny. Krew badali w odstępach 2 tyg. Dostałam antybiotyk który kazali po 2 dniach odstawić. Miałam masywne wielowodzie.

Marzena782 lubi tę wiadomość

prsif1y.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj też jem i jem :D Kiedy przez ostatni miesiąc schudlam kilka kg... oj jak odrobię je :D zjadłam juz rano owsiankę, potem kawałek ciasta, pół jagodzianki, pół przepysznej drożdżówki z serem....omniom! Mało tego, od kilku lat nie jem miesą, bo po pierwsze mi nie smakuje, a po drugie uważam, że jest niezdrowe w tych czasach. Ale od tygodnia... szyneczka!!!! :O Mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację :)

KaZetka, Amy333 lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av ciesze się ze wszystko Ok bardzo się ciesze.
    Co do mdłości to ja w dzień w miarę Ok ale wieczorami tak się mecze ze szok, nie chce narzekać ale to uczucie straszę i noe wiem czy wymuszać czy się męczyć .... wczoraj dałam po pracy popalić wszystkim w domu. Mężowi dostało się nawet za to ze ogląda tv za głośno i spac przez niego nie mogę co chyba nie było do końca prawda..... No coz .....
    A co do leków ja dziś tez się zdziwiłam będąc w aptece..... poprosiłam panią o jakieś krople do nosa gdyż spływa mi katar nosem normalnie ale chyba tez gardłem bo wciąż mam tam jak by taka błonkę której przełknąć nie mogę i nie mogę nawet tego odkaszlnąć bo zaraz odruch wymiotny, na co pani ze w ciazy to tylko woda morska mysle No spoko mam używam nie działa ale ciąża ....musze wytrzymać to poprosiłam o kropelki takie inhalacyjny ( używałam ich na poduszkę kilka kropelek i lepiej się oddychało) a ona czy to dla mnie ? I ze absolutnie mi nie wolno w ciazy !!! Szczerze zatkało mnie. Powiedziała ze nic z takich rzeczy i ze nie mogę właśnie nic co rozgrzewa tez. Zdziwiło mnie to bo olejek naturalny w Ie w sumie lekka ręka podchodzą do wielu spraw a tu nagle ze nie mogę .

Av lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:58

Av lubi tę wiadomość

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zachcianki, ale i tak mi nie za dużo wchodzi :/

Najbardziej mam ochotę na to, na co jestem uczulona, masło, jajka, dzisiaj to bym nawet zjadła konserwę turystyczna nawet taka najgorsza

monika_86 lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ