WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tasia86 wrote:Wiecie co, ja mam pakiet w Medicover i tam jest tak, że nawet jak nie masz skierowania od lekarza z Medicoveru to można sobie przyjść w ciąży i "na życzenie" zrobić sporo badań. No i generalnie za nic nie płaciłam, tzn. za morfologię, mocz, HIV, jakieś tam HCV itp tylko ta jedna toksoplazmoza nie wchodzi w skład badań "na życzenie". No ale faktycznie dużo sobie życzą.
Ja też w Medicover ale chyba trafiłam słabo...Tylko.3 usg i to na zew. do odwołania co.przy mojej szyjce w głowie się nie mieści. Innych badań niż te, które w karcie ciąży gin. nie może przepisać żenada...ja się wyspisuje bo szkoda 100 zł na to w moim przypadku. -
DoveLove wrote:Av, mam nadzieję, ze teraz będziesz juz sie lepiej czuła
Mi mdłości zmieniły sie w bóle głowy, ktore znow prowadzą do mdłości...o losie...jak sobie z tym radzić? Zaraz mam iść do fryzjera a boje się, że nie wytrzymam
-
nick nieaktualnyCześć wszystkim
Av oby wirus jak najszybciej odpuścił a okruszka masz bardzo silnego
Ja po wczorajszej wizycie troszkę odetchnęłam maluszek ok serduszko bije chociaż z wrażenia zapomniałam zapytać o wartość...troszkę młodszy co by się zgadzało bo u mnie owulacja w 18-19 dc dokładnie 4 dni młodszy wg usg i ma całe 1,49 cmSuwaczek zmodyfikuję po prenatalnych jeśli będzie potrzebna.
Następna wizyta za 3 tygodnie jak ja to wytrzymam to nie wiem
Lekarz też mnie uspokoił jeśli chodzi o bóle, po prostu wszystko się rozciąga
Niem ma jak wrzucić zdjęcia bo padł mi laptop:/aLunia, matkapatka, Av, Herbata, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Av, cieszę się, że się odezwałaś i że wszystko dobrze
mam nadzieję, że sukcesywnie będziesz dochodzić do siebie jeśli chodzi o samopoczucie :*
Av lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Tak przy okazji fryzjera,jak to jest z farbowaniem? Ja zdecydowalam sie na odrosty w I trymestrze,ale juz sie doczekac wizyty u fryzjera nie moge;)
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Szwagierka jest już po wizycie . Musi czekać do czwartku na wyniki Awidocznosci czy coś takiego by uwzględnić czy zachorowała przed ciąża - to by było lepiej
Czy w trakcie ciąży - to już gorzej i wtedy antybiotyki chyba już do konca ciąży .4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
CzterolistnaKoniczyna wrote:Moja gin mówiła, żeby w 1 trym odpuścić sobie farbowanie. Tak też robię, ale też za niedługo chyba będę tęskniła za fryzjerem
No wlasnie ja odpuściłam, ale na początku marca ide się robić na bóstwo
Dziewczyny ale za mna chodzi dzisiaj wykwintne danie: smażone na patelni ziemniory, hehe. Doczekac się nie mogę końca pracy i biore się za obieranie, bo zwariuje)
CzterolistnaKoniczyna, Rucola, veritaserum, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAv cieszę się, że już jesteście w domku! :*
Z tym farbowaniem włosów to jest mit nad mity! Mozna farbować, robić paznokcie itd. Mamaginekolog mówiła i pisała o tym nie raz i nie dwa. Jak gadalam z moją gin i mówię, że koleżanka nie farbuje bo w ciąży to parsknęła śmiechem, że ma lekarza przedpotowowego jak jej zabronił farbowaćfakt jedynie jest taki, że w ciąży może nas uczulić to co już używaliśmy, to samo tyczy się farb
DoveLove, Av lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Ja dzisiaj już tyle zjadłam, że kiedyś wystarczało mi to na cały dzień. A to dopiero godzina 13
Właśnie pochłonęłam 3 kanapki z pomidorem i cebulą...
Ale mi apetytu narobiłaś.
Ja się wzięłam za krokiety ale ostatecznie ich nie mogę ruszyć i zjadłam ryż z cynamonem i cukrem. -
Co do ochoty na jedzenie to ja wczoraj zjadłam litr lodów, które przegryzam pomarańczami. Mąż mówi, że musi wyjść bo nie może na to patrzeć. Dziś mam ochotę na frytki, muszę złożyć zamówienie jak będzie wracał z pracy to niech jedzie do McDonalda
Amy333 lubi tę wiadomość
-
Marzena782 wrote:Szwagierka jest już po wizycie . Musi czekać do czwartku na wyniki Awidocznosci czy coś takiego by uwzględnić czy zachorowała przed ciąża - to by było lepiej
Czy w trakcie ciąży - to już gorzej i wtedy antybiotyki chyba już do konca ciąży .
U mnie w drugiej ciąży podejrzewał lekarz toxo. W lab w moim mieście awidnosc wyszła wysoka czyli ze do zakażenia doszło w ciąży a w wojewódzkim szpitalu zakaźnym w Warszawie wyszedł wynik zupełnie inny. Krew badali w odstępach 2 tyg. Dostałam antybiotyk który kazali po 2 dniach odstawić. Miałam masywne wielowodzie.Marzena782 lubi tę wiadomość
-
Ja od wczoraj też jem i jem
Kiedy przez ostatni miesiąc schudlam kilka kg... oj jak odrobię je
zjadłam juz rano owsiankę, potem kawałek ciasta, pół jagodzianki, pół przepysznej drożdżówki z serem....omniom! Mało tego, od kilku lat nie jem miesą, bo po pierwsze mi nie smakuje, a po drugie uważam, że jest niezdrowe w tych czasach. Ale od tygodnia... szyneczka!!!!
Mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację
KaZetka, Amy333 lubią tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Av ciesze się ze wszystko Ok bardzo się ciesze.
Co do mdłości to ja w dzień w miarę Ok ale wieczorami tak się mecze ze szok, nie chce narzekać ale to uczucie straszę i noe wiem czy wymuszać czy się męczyć .... wczoraj dałam po pracy popalić wszystkim w domu. Mężowi dostało się nawet za to ze ogląda tv za głośno i spac przez niego nie mogę co chyba nie było do końca prawda..... No coz .....
A co do leków ja dziś tez się zdziwiłam będąc w aptece..... poprosiłam panią o jakieś krople do nosa gdyż spływa mi katar nosem normalnie ale chyba tez gardłem bo wciąż mam tam jak by taka błonkę której przełknąć nie mogę i nie mogę nawet tego odkaszlnąć bo zaraz odruch wymiotny, na co pani ze w ciazy to tylko woda morska mysle No spoko mam używam nie działa ale ciąża ....musze wytrzymać to poprosiłam o kropelki takie inhalacyjny ( używałam ich na poduszkę kilka kropelek i lepiej się oddychało) a ona czy to dla mnie ? I ze absolutnie mi nie wolno w ciazy !!! Szczerze zatkało mnie. Powiedziała ze nic z takich rzeczy i ze nie mogę właśnie nic co rozgrzewa tez. Zdziwiło mnie to bo olejek naturalny w Ie w sumie lekka ręka podchodzą do wielu spraw a tu nagle ze nie mogę .Av lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam zachcianki, ale i tak mi nie za dużo wchodzi
Najbardziej mam ochotę na to, na co jestem uczulona, masło, jajka, dzisiaj to bym nawet zjadła konserwę turystyczna nawet taka najgorszamonika_86 lubi tę wiadomość