WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja dopiero dziś doczłapałam na badania, różyczka, zółtaczka, HIV, toxo już miałam i jeszcze jakieś tam inne typu TSH, mocz, cukier, morfo oraz grupa krwi. Za wszystko jakieś 200 zł. Ja też jestem zdania, że w ciąży badania powinny być za darmo. wszystkie ale niestety realia sa jakie są. Chociaz napiszę Wam szczerze, ze teraz z przyjemnością wydaję te pieniądze na badania. Przy staraniach w jednym miesiącu zdarzało mi się wydać 2000 zł na same badania i nie miałam pewności, czy to co robię ma sens. A teraz to już jest naprawdę bajka i sama przyjemność
asese lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Tasia86 wrote:A odnośnie toksoplazmozy to jak długo czekałyście na wyniki badania? Bo ja miałam pobieraną krew w sobotę i wszystkie wyniki już są a toksoplazmozy brak. Wkurzona jestem, bo te przeciwciała na tokso kosztowały 114zł no i nie wiem, zapomnieli mi zrobić czy co
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Witam nowe mamy
U mnie mdłości ciąg dalszyAle na pocieszenie, dziś na belly taka informacja "mija okres największego zagrożenia utraty ciąży"
Odstawiłam synka do klubu malucha, teraz herbata z imbirem, a o 11 mam endokrynologa. Miłego dnia!Rucola, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Paulinaaa wrote:AV i inne osoby z wymiotami. Ja również mam okropne problemy z mdłościami i wymiotami i byłam z tego powodu w szpitalu na pare dni i naprawdę Wam polecam ! Nie byłam tam tylko ja z taką dolegliwością . Dadzą leki w żyłe, nawodnią, kroplóweczki i człowiek potem ma siłę dalej z tym walczyć. To nie jest tak że szpital wyleczy wymioty, ale przez te 3-4 dożywi że człowiek ma potem dalej siłę z tym walczyć. U mnie już na 2 dzień po powrocie ze szpitala wymioty wróciły, ale mówie mam siłe przynajmniej na nie, a tak to już byłam tak wyczerpana że nie miałam siły iść do toalety. Zatem osoby które wymiotują więcej niż 10 razy dziennie mogą spokojnie skorzystać ze szpitala i wg mnie warto
tak to trzeba sie meczyć samemu
Witam nowe osoby
-
Dzięki dziewczyny za trochę info o Toxo i półpaścu .
Szwagierka właśnie jest w kolejce do lekarza - zobaczymy jakie będzie miała leczenie .
Av - myśle o tobie daj znać ! Tym bardziej ze jesteśmy w tym samym Okresie ciazy !!! Czekam z niecierpliwością .4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Marzena782 - napisz jak będzie wiadomo co ze szwagierką.
Wahałam się czy to napisać, ale moja mama w pierwszej ciąży zachorowała na toxo i nie skończyło się to dobrze. No ale to było jakieś 40 lat temu, teraz na pewno są dużo skuteczniejsze leki i metody leczenia.Synek ur. w 2016
-
Dziękuję za wsparcie, dziewczyny, naprawdę dużo to dla mnie znaczy :* Pojechaliśmy na IP, było pusto. w końcu się ktoś znalazl-zrobili mi badanie wewn. i USG - maluch jest 5 dni do przodu! Słyszałam bicie serduszka, to było dla mnie najważniejsze, bo wiedziałam, że z pasażerem wszystko ok. Powiedzieli mi, że to najprawdopodobniej infekcja wirusowa, bo ciążowe wymioty tak nie powinny wyglądać. Dostałam czopki przeciwwymiotne. Próbowali mi zrobić kroplowke, ale kobieta nie potrafiła dobrze wenflonu założyć i za trzecim razem poleciało mi podskórnie... Jestem cała pokluta a w czwartek mają mi krew na Pappa pobierać. Jest teraz dużo lepiej, tylko efektem ubocznym czopków są bóle głowy i leżę teraz z silna migrena. No ale mogę wreszcie pić i coś zjeść bez wizyty w toalecie. Byłam na IP w szpitalu MSWIA w Warszawie i polecam, mimo tej kroplowki... Mili ludzie i widać, że chcą pomóc.
edit: przepraszam, że tak późno napisałam, ale z IP wróciliśmy w nocy, bo szukaliśmy tych czopków po aptekach...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 11:03
100krotka30, Justyna2212, Bianka*, veritaserum, Tasia86, Ithildin, paulka86, Rucola, promyczek 39, KasW91, Malgonia, aLunia, Vlinder, matkapatka, natalinka, Meghan, asese, Deseo lubią tę wiadomość
Leon
-
Av ciesze sie bardzo ze u Was wszystko dobrze!!
Ja jutro lece na badania bo w pon wizyta.
Mnie mdlosci pomalu odpuszczaja z kazdym dniem jest coraz lepiej
Witam nowe mamusie na pokladzie
Av lubi tę wiadomość