WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzena782 wrote:Av trzymam kciuki !:* musi Być dobrze !
Słuchajcie normalnie jakiś pech na około 1 szwagierka 10tydzien okazało się ze ma Toksoplazmozę „ czy któraś z was mogła by mi powiedzieć coś więcej ?” - dodam ze jadła dużo surowego : polska , szynki dojrzewające itp.
Z kolei 2 szwagierka ma Półpaśca .
Im lepiej się czuje dziewczyny tym bardziej się bojeboje ze może być coś nie tak !!!
Mdłości w większości ustały .. przypływ jest energii .. zaraz zaczynam 2 magiczny Trymestr .
A za równy tydzień mam tego samego dnia 2 badania prenatalne u 2 innych lekarzy - jeden na NFZ , drugie badanie u mojego lekarza - Oboje maja certyfikat. -
Dzień dobry Wrześniówki-Ciężarówki
Mam termin na 28 września w związku z powyższym chciałabym dołączyć do Was
Mam 38 lat to moja trzecia ciąża. Jestem Mamą 10letniego Synka.
Tasia86, Antonina38, CzterolistnaKoniczyna, asese, sylvi, Natalia1984, 100krotka30, Rucola, Vlinder, Marzena782, MiSia :), zuza88, matkapatka, Wesoła89, Herbata, jatoszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiepohamowana M wrote:Czesc dziewczyny
jestem w drugiej ciąży 11 tc dziś zaczeliśmy a w domu mamy już prawie 10 miesięcznego syna o niego staraliśmy się prawie 2 lata o drugie się nie staraliśmy 'samo wyszło'
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
na którego masz termin?
Av kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 08:16
-
A odnośnie toksoplazmozy to jak długo czekałyście na wyniki badania? Bo ja miałam pobieraną krew w sobotę i wszystkie wyniki już są a toksoplazmozy brak. Wkurzona jestem, bo te przeciwciała na tokso kosztowały 114zł no i nie wiem, zapomnieli mi zrobić czy coSynek ur. w 2016
-
nick nieaktualny
-
AV i inne osoby z wymiotami. Ja również mam okropne problemy z mdłościami i wymiotami i byłam z tego powodu w szpitalu na pare dni i naprawdę Wam polecam ! Nie byłam tam tylko ja z taką dolegliwością . Dadzą leki w żyłe, nawodnią, kroplóweczki i człowiek potem ma siłę dalej z tym walczyć. To nie jest tak że szpital wyleczy wymioty, ale przez te 3-4 dożywi że człowiek ma potem dalej siłę z tym walczyć. U mnie już na 2 dzień po powrocie ze szpitala wymioty wróciły, ale mówie mam siłe przynajmniej na nie, a tak to już byłam tak wyczerpana że nie miałam siły iść do toalety. Zatem osoby które wymiotują więcej niż 10 razy dziennie mogą spokojnie skorzystać ze szpitala i wg mnie warto
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
sylvi wrote:Witaj KaZetka. A to nie już 9+0?
cześć sylvi
Ile aplikacji tyle metod liczenia
Wg wczorajszego USG to 9+2
Byle jak najszybciej do bezpiecznego 12 tygodnia
Piszecie o samopoczuciu, umęczonym szczerze współczuje i kibicuję by jak najszybciej minęły dolegliwości pierwszego trymestru.
Mnie trzymały giga mdłości od 6 do ubiegłej niedzieli-mam nadzieje, ze minęły bezpowrotnie. -
Tasia86 wrote:A odnośnie toksoplazmozy to jak długo czekałyście na wyniki badania? Bo ja miałam pobieraną krew w sobotę i wszystkie wyniki już są a toksoplazmozy brak. Wkurzona jestem, bo te przeciwciała na tokso kosztowały 114zł no i nie wiem, zapomnieli mi zrobić czy co
U mie wszystkie wyniki w tym na toksoplazmoze były na drugi dzień .Ja akurat robiłam badania w laboratorjum w szpitalu bo mój gin kieruje tam na NFZ .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 09:37
-
A ja uważam dziewczyny ze czy korzysta się z porad gina prywatnie czy na nfz to wszystkie powinnyśmy mieć badania w ciąży refundowane bo to przecież chodzi o ochronę życia dziecka. A dla państwa lepiej ze połowa chodzi prywatnie już na tym oszczędza. Pomyślcie wszystkie idziemy na nfz to dopiero byłby problem hehe
Rucola, asese, Av lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Wiecie co, ja mam pakiet w Medicover i tam jest tak, że nawet jak nie masz skierowania od lekarza z Medicoveru to można sobie przyjść w ciąży i "na życzenie" zrobić sporo badań. No i generalnie za nic nie płaciłam, tzn. za morfologię, mocz, HIV, jakieś tam HCV itp tylko ta jedna toksoplazmoza nie wchodzi w skład badań "na życzenie". No ale faktycznie dużo sobie życzą.Synek ur. w 2016