X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Av Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja się trochę denerwuję bo u nas jest niezgodność w układzie RH we krwi. Jest to nasze pierwsze dziecko. Wiem że w Polsce daje się immunoglobulinę po porodzie i ewentualnie w 28 tyg ciąży. Czytałam rekomendacje najnowsze i też taką immunoglobulinę podaje się przy krwawieniach bądź poronieniu ale po 12 tyg. Ja się martwię bo przecież krwawiłam i plamię czasami a immunoglobuliny nie miałam podanej. Nie wiem czemu się tym martwię bo i tak już po ptakach że się tak wyrażę, ale musiałam się komuś wygadać. Przepraszam ;)
    Czytam, że żeby konflikt zaistniał, to musiałabyś dostać 0.2ml krwi dziecka. Podejrzewam, że w momencie, kiedy miałaś krwawienia, człowieczek był tak malutki, że nie starczyłoby tej krwi na wywołanie reakcji obronnej Twojego organizmu - dlatego nic Ci nie dawali.

Rucola lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie się zastanawiam czy serduszko naszego Maleństwa bije, tak strasznie się o nie boję. Może ktoś powie, ze jestem nienormalna, ale ja wiem, ze już zawsze będę się bała o nasze dziecko, chyba taki los matki.
    Czasami chciałabym żeby już był wrzesień, a czasami jestem na siebie zła, ze to już 3 miesiąc, a ja jeszcze tak naprawdę nie cieszę się w pełni ta ciążą, a bardzo bym chciała

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:59

• lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któreś dziewczyny są z Krakowa:)?

w4sq43r85k8egy8f.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    A czy któreś dziewczyny są z Krakowa:)?

Ja jestem :)

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Też jutro mam to USG, o 12:20 :)
    Już sporo dziewczyn ma wyniki, zerknij na kilka poprzednich stron postów. Na razie wszystko ok :)

Zobaczymy co jutro powie lekarka, u której będzie badanie (nie mój lekarz prowadzący, bo odwołał poniedziałkową wizytę). Jak nic nie będzie jeszcze widać to nie będę płacić za badanie, o tyle dobrze (bo jednak to trochę kosztuje 250 zł)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Ja jestem :)

O super:) a masz już jakieś plany co do szpitala, w którym chciałabyś rodzić;)? może za wcześnie jeszcze na takie plany, ale do września zleci szybko czas;) już mi od początku roku minęło jak 1 dzień;)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Ja codziennie się zastanawiam czy serduszko naszego Maleństwa bije, tak strasznie się o nie boję. Może ktoś powie, ze jestem nienormalna, ale ja wiem, ze już zawsze będę się bała o nasze dziecko, chyba taki los matki.
    Czasami chciałabym żeby już był wrzesień, a czasami jestem na siebie zła, ze to już 3 miesiąc, a ja jeszcze tak naprawdę nie cieszę się w pełni ta ciążą, a bardzo bym chciała
    Mam to samo :( Moj mąż nawet mówił, że możemy już powolutku coś zacząć kupować, rozglądać się za wózkiem, bo przecież nic się nie znamy a ja chcę czekać przynajmniej do usg prenatalnego 5 marca. Tak się obawiam, że nie potrafię się na tym etapie cieszyć jeszcze, dopiero pozytywne wiadomości powinny mnie uspokoić

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:

Podobnie :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    a chodzicie na jakieś extra zajęcia dla kobiet w ciąży na siłowni (pilates np.) albo ćwiczycie w domu?
    jakieś instrukcje/filmiki na youtube?
    Ja właśnie się nad czymś rozglądam w Krakowie, w miarę blisko domu, bo raczej ciężko w domu zmotywować do ruchu, a już poza domem kiepsko, jak taki smog:/!

KasW91 lubi tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    O super:) a masz już jakieś plany co do szpitala, w którym chciałabyś rodzić;)? może za wcześnie jeszcze na takie plany, ale do września zleci szybko czas;) już mi od początku roku minęło jak 1 dzień;)

Powiem Ci ze jakos super jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. Brałam pod uwagę Siemiradzki, ale czytam coraz więcej negatywnych opinii. Koleżanka zamierza w marcu rodzic w Żeromskim, zobaczymy jakie będzie miała odczucia. Na pewno gdyby miał być wcześniak, albo będzie wiadomo, ze jakieś problemy mogą się pojawić to Ujastek (chociaż słyszałam, ze tam z kolei masówka straszna). Ile osób tyle opinii...

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka dziewczyny:)
    Mi się dzisiaj śniło że byłam z koleżankami na wypadzie do Krakowa:) całkiem przyjemnie:)

Co do marudzenia mężowi. Ja nic nie mówię jeśli chodzi o złe przeczucia. Wolę wam się wyżalic. Już nie raz śniło mi się że krwawie. Ostatnio to tak poważnie ze skrzepami i grudami ze masakra. Następnego dnia byłam cały czas zdenerwowana.
    Może bym się tak nie emocjonowala tym tematem ale w ostatnim roku zdarzyła się w rodzinie ciąża pozamaciczna i poronienie w 18 tygodniu ciąży dziecka obarczonego ogromnymi wadami genetycznymi więc wiecie. Wolę dmuchać na zimne z zawiadamianiem rodziny o ciazy, tym bardziej że do tej pory żadnego USG nie miałam ani nawet bicia serca nie słyszałam

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Dziewczyny,
    a chodzicie na jakieś extra zajęcia dla kobiet w ciąży na siłowni (pilates np.) albo ćwiczycie w domu?
    Ja właśnie się nad czymś rozglądam w Krakowie, w miarę blisko domu, bo raczej ciężko w domu zmotywować do ruchu, a już poza domem kiepsko, jak taki smog:/!
    Ja pracuje w hotelu na sprzątaniu więc ćwiczeń mam aż za nadto:)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Dziewczyny,

Ja przed ciąża chodziłam na jogę i trampoliny, ale jak się dowiedziałam to od razu zrezygnowałam z karnetu, bo to była joga treningowa. Chciałabym w drugim trymestrze spowrotem wrócić do jogi (ale bardziej takiej dla ciężarnych) ze względu na kręgosłup, bo bardzo mi pomagała. Tym bardziej, ze koleżanka, która jeszcze nie wie o ciąży kupiła mi na urodziny super matę do jogi i trochę mi szkoda, ze leży odłogiem

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
  • Av Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Dziewczyny,
    Ja chciałam ćwiczyć w domu w 1 trymestrze, wydrukowałam sobie jakieś ćwiczenia. Udało mi się je zrobić RAZ, potem się czułam tak fatalnie, że zwiększony ruch powodował straszne mdłości, zawroty głowy itp. Także czekam do 2 trymestru (to już niedługo). Pewnie spróbuję w domu, bo mimo, że chodziłam regularnie na siłownię przed ciążą, to "zapach" siłowni mnie teraz strasznie odrzuca - więc zajęcia dla kobiet w ciąży trochę odpadają.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Siemka dziewczyny:)
    Mi się dzisiaj śniło że byłam z koleżankami na wypadzie do Krakowa:) całkiem przyjemnie:)

Jak nie ma smogu jest nawet lepiej niż przyjemnie :D

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm na jogę nigdy nie chodziłam, ale też się nad tym teraz zastanawiałam, będę na dniach szukać jakiegoś klubu, dzisiaj trochę popatrzyłam w necie, mało jest nadal takich miejsc, albo w rejonach Krakowa odleeegłych od centrum, w którym mieszkam:/ siłek, w których się schudnie jest od groma;) jak coś zostanie mi ćwiczenie na macie z towarzystwem telewizora:P

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Jak nie ma smogu jest nawet lepiej niż przyjemnie :D

To wiesz co ja czuję:D zwłaszcza jak się mieszka przy alejach:/ dlatego z niecierpliwością czekam na wiosnę, o lecie już nie mówię:D

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie poklocilam sie z tesciowa i mezem. Tesciowa mi napisała ze jak bedzie dziewczynka to ona placi za wozek wiec zapytałam a co jak chlopak a ona ze wtedy da na polowe wozka.. pokazalam mezowi a ten sie wkurzyl ze na zartach sie wgl nie znam. A to juz ktorys raz z podtekstem co do płci

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży chodzilam na basen na zajęcia z aquaaerobiku i to uwielbiałam. Teraz czekam aż mi basen na Inflanckiej otworzą, bo jest w remoncie i ruszam na zajecia Aktywna Mama dedykowane właśnie kobietom w ciąży :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ