WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane a mam pytanie. Jak zfarbowaniem włosów? Nie chce sie opierać na jakiś mitach czy coś tylko czy np taka zwykla farba z Joanny nie zaszkodzi maleństwu zwiazkami chemicznymi czy cos. Mam okropne siwki na przodzie głowy i juz doprowadzaja mnie do szału
-
nick nieaktualnyCiumcioszka wrote:Kochane a mam pytanie. Jak zfarbowaniem włosów? Nie chce sie opierać na jakiś mitach czy coś tylko czy np taka zwykla farba z Joanny nie zaszkodzi maleństwu zwiazkami chemicznymi czy cos. Mam okropne siwki na przodzie głowy i juz doprowadzaja mnie do szału
Ja dzis ten usg genetyczne, mam nadzieje ze bedzie okMarzena782, asese lubią tę wiadomość
-
Czy tylko ja mam tak ze bedac w 9 tygodniu w sumie usg wskazywalo mi na 11-12 tydzien? Dzis wizyta u innego ginekologa.jesli powie mi yo samo to pojde w piatek na prenatalne ale nie wiem czy tak mozna w srode usg zwykle a w piatek prenatalne. Jesli jednak okaze sie ze tamten lekarz sie pomylil to przesune termin prenatalnych o Tydzien czy 2 pozniej
byle wytrzymac do 17:30
-
Witam się z rana. Poszłam na usg piersi i oczywiście wszystko ok, więc panika niepotrzebna☺ ale przy okazji podejrzewam maluszka, ma już 5.5 cm i lekarz obejrzałem narządy itp. I jego zdaniem na prenatalnych winno być wszystko ok. Wiec uspokoiłam się znacznie.
Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Wspaniałe wieści. Ja muszę jeszcze do następnego czwartku wytzymacAv, Vlinder, asese, promyczek 39, veritaserum, Bianka*, aLunia, matkapatka, Rucola, Herbata, Antonina38 lubią tę wiadomość
-
Co do płci to na Podhalu jest tak ze jak nie ma chłopaka to wg górali jest źle. .spotkałam się nawet z przypadkiem mojego kolegi ktory powiedział, że chciał mieć potomka ale niestety jest dziewczynka, ale że będą próbować do skutku..z tego co wiem to za drugim razem się udało
-
Ciumcioszka wrote:Kochane a mam pytanie. Jak zfarbowaniem włosów? Nie chce sie opierać na jakiś mitach czy coś tylko czy np taka zwykla farba z Joanny nie zaszkodzi maleństwu zwiazkami chemicznymi czy cos. Mam okropne siwki na przodzie głowy i juz doprowadzaja mnie do szału
poza tym taka wizyta to jak terapia
Nie ryzykowalabym samodzielnego malowania włosów, lepiej wybrac sie do fryzjera, wybrać farbę delikatną, bez amoniaku.
-
Witam
Przeszłam już dzisiaj 5 km, syna zaprowadzam do szkoły (ponad 2 km na piechotkę) i od razu zrobiłam zakupy
Z farbowaniem włosów poczekam jeszcze tydzień, chociaż mam już dość spore odrosty.
Jutro wizyta u położnej, ale ona oprócz skierowania do szpitala na badania i pomiaru ciśnienia nic nie robi, więc nie podejrzę maluszka.
Piersi mnie bolą sporadycznie, ale mdłości i wymioty nawet się nasiliły, pocieszam się, że kiedyś miną.
Gratuluję wczorajszych udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejszeasese lubi tę wiadomość
-
paulka86 wrote:Rukola, ja również jutro mam prenatalne, ale dopiero na 18 cały dzień czekania. Z tego co kojarzę to jeszcze któraś ma jutro. Umowilam się na 11 i 4 z obawą, że może być za wcześnie, ale to jedyny termin kiedy mąż mógł iść ze mną. A wczoraj się okazało, że nie mam z kim zostawić Frania i muszę brać małego ze sobą. Więc lipa.
Rucola lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Ja ide w marcu na farbowanie odrostow , w pierwszej ciazy tez farbowalam moj ginekolog nie widzial przeciwwskazan.
Ja dzisiaj juz oddalam krew na badania.
Gratuluje dziewczyny udanych wizyt , super wiadomosci -
Ciumcioszka wrote:Kochane a mam pytanie. Jak zfarbowaniem włosów? Nie chce sie opierać na jakiś mitach czy coś tylko czy np taka zwykla farba z Joanny nie zaszkodzi maleństwu zwiazkami chemicznymi czy cos. Mam okropne siwki na przodzie głowy i juz doprowadzaja mnie do szału
Ja jakiś czas temu farbowałam w domu odrosty Loreal Casting, one są bez amoniaku więc nie śmierdzą tak strasznie.
W ogóle wczoraj byłam w pierogarni, i takie pieprzne pierogi były, że wieczorem myślałam, że umre, tak mnie żołądek potem bolałW nocy jeszcze wymioty doszły, no i rano już standardowo mdłości i wymioty. Zazdroszczę szczęściarom, którym już przeszło, bo ja mam wrażenie, że u mnie w tym względzie jest coraz gorzej.
Też mam jutro prenatalne i już się stresuje. Oby tylko wszystko z dzidzią było dobrzeRucola lubi tę wiadomość
-
Antonina38 wrote:a mnie coś zaczyna grypa łapać ;/
Mam nadzieję, że to nie grypa. -
aLunia wrote:Oo a właśnie miałam się pytać o piersi. Od wczoraj się macam i dużo mniej bola niż wcześniej. Już różne myśli zaczęły mi przychodzić do głowy przez tą anginę, jeszcze moją córkę bardzo teraz rozłożyło. W internecie też czytałam jak jakaś gin pisała że od 12 tyg mniej bola piersi... Chwilę się poczulam pewnie z ciąża a tu co chwilę jednak jakieś strachy...
to chyba normalne, że troche odpuszczają
A ja pochwalilam sie, że juz mnie nie mdli i tak mnie wzieło godzine temu, że ledwo siedze w pracy, bleee;-) -
Jutro będzie gorący dzień trzymania kciuków
Ja również jutro wizytuję (zwykła wizyta) u nowego gina, którego wybrałam na prowadzenie ciąży.
Amy333, Rucola lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:Dziewczyny ja od poniedziałku jestem jak nowonarodzona. ani raz nie dopadły mnie mdłości, żadnych wymiotów. jestem szczęśliwa !!1 czuję się cudownie !!!
Mam nadzieję, ze już teraz jestem na prostej. jedyne co zostało to senność, ale głównie popołudniami i pod wieczór, kiedy już jestem zmęczona a bólu piersi jakotakiego nie mam, są pełne, nabrzmiałe i czuje je tylko przy ucisku. Wróciłam do normalnych staników, ale śpie cały czas w sportowym i to się raczej już nie zmieni
Jutro mam prenatalne!! jestem ogromnie podekscytowana. Z jednej strony ogromny stres czy wszystko jest dobrze a z drugiej nadzieja i radośc, ze zobaczę mojego Nio!!
Pytałyście o cenę za prenatalne, ja płace 400 zł usg+krew
super Kochana! To mocno trzymam kciuki za jutro. Ja tez jutro sie badam, ale na razie tylko Pappa. No i nie place nic, hihi;-))Rucola lubi tę wiadomość