X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a mam pytanie. Jak zfarbowaniem włosów? Nie chce sie opierać na jakiś mitach czy coś tylko czy np taka zwykla farba z Joanny nie zaszkodzi maleństwu zwiazkami chemicznymi czy cos. Mam okropne siwki na przodzie głowy i juz doprowadzaja mnie do szału :/

2nn3gywlzxc008sk.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Av ja właśnie mam USG w piątek i wtedy decyzja czy przesuwamy genetyczne na wcześniejszy termin czy zostaje 6 marca, bo mój lekarz preferuje na genetycznym crl ok.7cm. ;)

Mój dokładnie tak samo :-)

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    Kochane a mam pytanie. Jak zfarbowaniem włosów? Nie chce sie opierać na jakiś mitach czy coś tylko czy np taka zwykla farba z Joanny nie zaszkodzi maleństwu zwiazkami chemicznymi czy cos. Mam okropne siwki na przodzie głowy i juz doprowadzaja mnie do szału :/
    Chyba lepiej udac sie do fryzjera farbowac, w tych drogeryjnych nigdy nie wiadomo jaki maja sklad.

Ja dzis ten usg genetyczne, mam nadzieje ze bedzie ok :)

Marzena782, asese lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja mam tak ze bedac w 9 tygodniu w sumie usg wskazywalo mi na 11-12 tydzien? Dzis wizyta u innego ginekologa.jesli powie mi yo samo to pojde w piatek na prenatalne ale nie wiem czy tak mozna w srode usg zwykle a w piatek prenatalne. Jesli jednak okaze sie ze tamten lekarz sie pomylil to przesune termin prenatalnych o Tydzien czy 2 pozniej :) byle wytrzymac do 17:30 :)

2nn3gywlzxc008sk.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Poszłam na usg piersi i oczywiście wszystko ok, więc panika niepotrzebna☺ ale przy okazji podejrzewam maluszka, ma już 5.5 cm i lekarz obejrzałem narządy itp. I jego zdaniem na prenatalnych winno być wszystko ok. Wiec uspokoiłam się znacznie.
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Wspaniałe wieści. Ja muszę jeszcze do następnego czwartku wytzymac

Av, Vlinder, asese, promyczek 39, veritaserum, Bianka*, aLunia, matkapatka, Rucola, Herbata, Antonina38 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci to na Podhalu jest tak ze jak nie ma chłopaka to wg górali jest źle. .spotkałam się nawet z przypadkiem mojego kolegi ktory powiedział, że chciał mieć potomka ale niestety jest dziewczynka, ale że będą próbować do skutku..z tego co wiem to za drugim razem się udało

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    Ja farbuje, mam krótkie włosy i regularne wizyty u fryzjera to mus ;) poza tym taka wizyta to jak terapia :)
    Nie ryzykowalabym samodzielnego malowania włosów, lepiej wybrac sie do fryzjera, wybrać farbę delikatną, bez amoniaku.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Przeszłam już dzisiaj 5 km, syna zaprowadzam do szkoły (ponad 2 km na piechotkę) i od razu zrobiłam zakupy :)
    Z farbowaniem włosów poczekam jeszcze tydzień, chociaż mam już dość spore odrosty.
    Jutro wizyta u położnej, ale ona oprócz skierowania do szpitala na badania i pomiaru ciśnienia nic nie robi, więc nie podejrzę maluszka.
    Piersi mnie bolą sporadycznie, ale mdłości i wymioty nawet się nasiliły, pocieszam się, że kiedyś miną.
    Gratuluję wczorajszych udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze :)

asese lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Rukola, ja również jutro mam prenatalne, ale dopiero na 18 cały dzień czekania. Z tego co kojarzę to jeszcze któraś ma jutro. Umowilam się na 11 i 4 z obawą, że może być za wcześnie, ale to jedyny termin kiedy mąż mógł iść ze mną. A wczoraj się okazało, że nie mam z kim zostawić Frania i muszę brać małego ze sobą. Więc lipa.
    Ja mam jutro z rana

Rucola lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide w marcu na farbowanie odrostow , w pierwszej ciazy tez farbowalam moj ginekolog nie widzial przeciwwskazan.

Ja dzisiaj juz oddalam krew na badania.

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt , super wiadomosci :)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś mam wizytę o 17.15, ale prenatalne za tydzień

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:

Ja jakiś czas temu farbowałam w domu odrosty Loreal Casting, one są bez amoniaku więc nie śmierdzą tak strasznie.

W ogóle wczoraj byłam w pierogarni, i takie pieprzne pierogi były, że wieczorem myślałam, że umre, tak mnie żołądek potem bolał :( W nocy jeszcze wymioty doszły, no i rano już standardowo mdłości i wymioty. Zazdroszczę szczęściarom, którym już przeszło, bo ja mam wrażenie, że u mnie w tym względzie jest coraz gorzej.

Też mam jutro prenatalne i już się stresuje. Oby tylko wszystko z dzidzią było dobrze :)

Rucola lubi tę wiadomość

82doj48arfknt48q.png

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej fryzjerki najblizszy termina na 3 tygodnie + zapisalam sie, ale kupilam tez szamponetke z Joanny bez amoniaku;) 4-8 myc ale zawsze to poprawi moje zamopoczucie

2nn3gywlzxc008sk.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na przyszłych wizytach dziewczyny :)

natalinka lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozjaśniam, ale teraz czekam do IItr

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    a mnie coś zaczyna grypa łapać ;/
    Mnie też coś dziś rozłożyło. Właściwie od wczoraj wieczorem. Staram się ratować herbatą z imbirem i miodem. Na popołudnie planuję wytoczyć bardziej zaawansowane działa - mleko z czosnkiem (fee) ;)
    Mam nadzieję, że to nie grypa.

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Oo a właśnie miałam się pytać o piersi. Od wczoraj się macam i dużo mniej bola niż wcześniej. Już różne myśli zaczęły mi przychodzić do głowy przez tą anginę, jeszcze moją córkę bardzo teraz rozłożyło. W internecie też czytałam jak jakaś gin pisała że od 12 tyg mniej bola piersi... Chwilę się poczulam pewnie z ciąża a tu co chwilę jednak jakieś strachy...

to chyba normalne, że troche odpuszczają:)
    A ja pochwalilam sie, że juz mnie nie mdli i tak mnie wzieło godzine temu, że ledwo siedze w pracy, bleee;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będzie gorący dzień trzymania kciuków :) Ja również jutro wizytuję (zwykła wizyta) u nowego gina, którego wybrałam na prowadzenie ciąży.
    :)

Amy333, Rucola lubią tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny ja od poniedziałku jestem jak nowonarodzona. ani raz nie dopadły mnie mdłości, żadnych wymiotów. jestem szczęśliwa !!1 czuję się cudownie !!!
    Mam nadzieję, ze już teraz jestem na prostej. jedyne co zostało to senność, ale głównie popołudniami i pod wieczór, kiedy już jestem zmęczona a bólu piersi jakotakiego nie mam, są pełne, nabrzmiałe i czuje je tylko przy ucisku. Wróciłam do normalnych staników, ale śpie cały czas w sportowym i to się raczej już nie zmieni :)
    Jutro mam prenatalne!! jestem ogromnie podekscytowana. Z jednej strony ogromny stres czy wszystko jest dobrze a z drugiej nadzieja i radośc, ze zobaczę mojego Nio!!
    Pytałyście o cenę za prenatalne, ja płace 400 zł usg+krew :)

super Kochana! To mocno trzymam kciuki za jutro. Ja tez jutro sie badam, ale na razie tylko Pappa. No i nie place nic, hihi;-))

Rucola lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro na kontrole nie do mojego :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ