X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też gdzieś tam z tyłu głowy pozostają obawy o tego małego okruszka. Teraz może już mniej i spokojniej, ale cieszę się, że mam częściej wizyty i usg.
    W pierwszej ciąży nie miałam świadomości i żyło mi się znacznie lepiej i bardziej bezstresowo ;) wizyta raz w miesiącu? ok. 3/4 usg na całą ciążę? Spoko.

A teraz... po tylu latach walki o to dziecko, każdy dzień jest jak na wagę złota :) oby do soboty ...

I trzymam kciukaski za wasze wszystkie prenatalne w tym tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 15:47

Av lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Ehh teściowe... moja do mnie ostatnio, ze muszę jeść dużo owoców (mam uczulenie na 98% owoców, mogę jest tylko pomarańcze i truskawki) wie dobrze o mojej alergii i wie, ze po np jabłkach się duszę, jak jej przypomniałam o tym to mi powiedziała ze jakos na pewno przeżyje a muszę je jeść dla dobra dziecka, bo to przecież same witaminy, co mi się może stać...
    Ithildin wrote:
    Mój ostatnio powiedział swojej mamie, że miałam ochotę na ser koryciński, ale jest z niepasteryzowanego mleka, więc mogę sobie do niego wzdychać to stwierdziła, że jestem przewrażliwiona, za dużo internetu czytam i zrobię krzywdę swojemu dziecku jeśli będę sobie jakieś bezsensowne diety wymyślać. Pewnie jakby najstarsza córka powiedziała, że mleko niepasteryzowane szkodzi ciąży to byłaby geniuszem i to cudowne że tak dba o ciąże, a ja jestem oczywiście nadwrażliwą idiotką, ech. Ciekawe czy jakbym chciała zeżreć tatara i zapić piwem to też by było, że dobrze robię, bo nie ma co jakiejś głupiej diety wprowadzać
    Ja piórkuję, skąd się tacy ludzie biorą... No ale co zrobić, trzeba ignorować, z głupotą się nie wygra. Moja teściowa jeszcze nie wie o ciąży, więc wszystko przede mną ;) Ale dobrze się z nią dogaduję, więc mam nadzieję, że będzie ok.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    moi teściowie nic na razie nie wiedzą, czekamy na imieniny teściowej, wtedy damy jej i teściowi"Przewodnik super babci i dziadka":D, ciekawe jaka będzie ich reakcja:)

super pomysł:)

monika_86 lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    super pomysł:)
    hehe dzieki:)mam nadzieję ze sie tak samo ucieszą jak moi rodzice:D Maja już wnuka to teraz byłoby sprawiedliwie żeby była wnusia;)ale najważniejsze żeby było całe i zdrowe:)
    co do tesciowych to chyba najlepiej jak mieszkają dalekooo dalekooo:D ja nie mam co narzekać z moją mam super kontakt.tesciowie w dodatku zakumplowali się z moimi rodzicami wiec jest wesolo;)trzymajcie się dziewczyny,szkoda że tak jak męża nie da się wybrać teściowej;)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn, które mają jutro usg prenatalne ciekawy artykuł odnośnie tego jak rozpoznać płeć. Szukajcie wyrostka :D

https://mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/

paulka86 lubi tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • lena86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Ehh teściowe... moja do mnie ostatnio, ze muszę jeść dużo owoców (mam uczulenie na 98% owoców, mogę jest tylko pomarańcze i truskawki) wie dobrze o mojej alergii i wie, ze po np jabłkach się duszę, jak jej przypomniałam o tym to mi powiedziała ze jakos na pewno przeżyje a muszę je jeść dla dobra dziecka, bo to przecież same witaminy, co mi się może stać...

oo naprawdę możesz jeść pomarancze i truskawki? czytałam że właśnie one najbardziej uczulaja.ja mam lekkie uczulenie na truskawki właśnie po ich zjedzeniu mam swedzace dlonie:/ja teraz mam ochotę na mandarynki i jabłka których przed ciążą prawie w ogóle nie jadłam.więc trochę mi sie zmieniły smaki;)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • renjak Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    A czy któreś dziewczyny są z Krakowa:)?
    Ja tez☺

lena86, KasW91 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się z teściowymi zaczyna a co dopiero będzie później. "Źle ubrałaś, za cieplo mu będzie, za zimno mu bedzie, a może jest głodny, za mało je, za dużo, czemu jeszcze nie siedzi, czemu nie sadzacie na nocnik, przecież już potrafi siedzieć, za dużo go nosisz i przyzwyczaisz, wyparzylas dobrze butelkę?, o ma czkawke daj mu wode (dziecko miesieczne) " itd itd :) babcia dobra rada będzie miała pole do popisu

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Dla dziewczyn, które mają jutro usg prenatalne ciekawy artykuł odnośnie tego jak rozpoznać płeć. Szukajcie wyrostka :D

mój mąż będzie na pewno szukac:P
    ciekawe czy w moim przypadku będzie można coś stwierdzić,pewnie za wczesnie

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Bizonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    hehe dzieki:)mam nadzieję ze sie tak samo ucieszą jak moi rodzice:D Maja już wnuka to teraz byłoby sprawiedliwie żeby była wnusia;)ale najważniejsze żeby było całe i zdrowe:)
    co do tesciowych to chyba najlepiej jak mieszkają dalekooo dalekooo:D ja nie mam co narzekać z moją mam super kontakt.tesciowie w dodatku zakumplowali się z moimi rodzicami wiec jest wesolo;)trzymajcie się dziewczyny,szkoda że tak jak męża nie da się wybrać teściowej;)

ohhh wiesz o czym mówisz, my rzadko jesteśmy u moich, a z teściami nie utrzymujemy kontaktów...

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • renjak Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Dziewczyny,
    a chodzicie na jakieś extra zajęcia dla kobiet w ciąży na siłowni (pilates np.) albo ćwiczycie w domu?
    jakieś instrukcje/filmiki na youtube?
    Ja właśnie się nad czymś rozglądam w Krakowie, w miarę blisko domu, bo raczej ciężko w domu zmotywować do ruchu, a już poza domem kiepsko, jak taki smog:/!
    Ja w poprzedniej ciąży hodzilam na jogę na ul. Szpitalna i była super prowadzona. Teraz też się wybieram.

KasW91 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Moja całe szczęście mieszka 700 km od nas. My w Danii, ona w Polsce. Idealnie :D

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • paulka86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:

Widziałam to nawet próbowałam porównać poprzednie zdjęcia i moja córka wyglądała mi na chłopca :) A na prenatalnych lekarz mi powiedział, że dziewczyna. Więc coś ze mną nie tak

• Bizonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    oo naprawdę możesz jeść pomarancze i truskawki? czytałam że właśnie one najbardziej uczulaja.ja mam lekkie uczulenie na truskawki właśnie po ich zjedzeniu mam swedzace dlonie:/ja teraz mam ochotę na mandarynki i jabłka których przed ciążą prawie w ogóle nie jadłam.więc trochę mi sie zmieniły smaki;)

też mam alergie pokarmowe i to poroniony pomysł narażać się na alergie tym bardziej w ciąży, wkurzają nie do granic możliwości takie :mądre" osoby

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Już się z teściowymi zaczyna a co dopiero będzie później. "Źle ubrałaś, za cieplo mu będzie, za zimno mu bedzie, a może jest głodny, za mało je, za dużo, czemu jeszcze nie siedzi, czemu nie sadzacie na nocnik, przecież już potrafi siedzieć, za dużo go nosisz i przyzwyczaisz, wyparzylas dobrze butelkę?, o ma czkawke daj mu wode (dziecko miesieczne) " itd itd :) babcia dobra rada będzie miała pole do popisu

z takich powodów, niezmiernie!, cieszę się, że mamy daleko do rodziny :)

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    A nie boicie się złapania jakiegoś wirusa/bakterii? Ja bardzo lubię pływać, ale baseny w Wawie nie są najczystsze :/ Mój brat miał takie problemy skórne, że musiał przestać chodzić.
    Ja na basen w poprzedniej ciąży chodziłam do dwóch tygodni przed porodem i ani razu nic nie złapałam wiec chyba nie jest tak łatwo cosię zlapac

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tesciowych to my w konflikcie, jak nie przyjechała na chrzciny Frania. Stwierdzając, że co to za chory pomysł chrzest w Wielkanoc. A to był jedyny termin, kiedy moja siostra mogła przyjechać z Holandii. Więc od roku zero kontaktu. Ale cóż.

• KasW91 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:

Podobno najbardziej uczulającym owocem jest ananas, ja mogę go jeść w jesieni i zimie, wtedy kiedy inne alergeny mniej na mnie działają (mam bardzo silna alergie na pyłki drzew, trawy i pleśnie). U mnie najgorzej jest z owocami pestkowymi (a przecież praktycznie wszystkie owoce maja pestki) i bananami, po ich zjedzeniu dosłownie się dusze, puchne ”od środka”. A już w ogóle zabójcze są dla mnie orzechy laskowe... ale przez 20lat alergii w tym 9lat odczulania, które nic nie dało nauczyłam się z tym żyć :)

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    O super:) a masz już jakieś plany co do szpitala, w którym chciałabyś rodzić;)? może za wcześnie jeszcze na takie plany, ale do września zleci szybko czas;) już mi od początku roku minęło jak 1 dzień;)
    A co do szpitala to ja zamierzam rodzic tak jak poprzednio na Kopernika. Mnie się tam barzo pododało. Położne były na każde wezwanie, dzwoniłam żeby mi pomogły w środku nocy młodego przystawić to przychodzily. Ja polecam jak najbardziej.

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    A co do tesciowych to my w konflikcie, jak nie przyjechała na chrzciny Frania. Stwierdzając, że co to za chory pomysł chrzest w Wielkanoc. A to był jedyny termin, kiedy moja siostra mogła przyjechać z Holandii. Więc od roku zero kontaktu. Ale cóż.

Dbaj o siebie, w szczególności w kontakcie z manipulatorami, uwierz mi wiem co mówię, łatwo się wtedy pogubić :)

paulka86 lubi tę wiadomość

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ