X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    To wiesz co ja czuję:D zwłaszcza jak się mieszka przy alejach:/ dlatego z niecierpliwością czekam na wiosnę, o lecie już nie mówię:D

Ja mieszkam na Prądniku Czerwonym, ale wcale nie jest lepiej. Kilka starych domów jednorodzinnych w okolicy i więcej dymu niż z elektrociepłowni...

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Ja mieszkam na Prądniku Czerwonym, ale wcale nie jest lepiej. Kilka starych domów jednorodzinnych w okolicy i więcej dymu niż z elektrociepłowni...

O to prawie jesteśmy sąsiadkami:D

KasW91 lubi tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    O to prawie jesteśmy sąsiadkami:D

To się możemy umówić kiedyś na jakąś ciążowa zachciankę :D

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    super Kochana! To mocno trzymam kciuki za jutro. Ja tez jutro sie badam, ale na razie tylko Pappa. No i nie place nic, hihi;-))
    Mi też mój gin zaproponował pewną opcję, mianowicie, ze napisze przy usg, ze coś jest nie tak i dzięki temu dostanę się na prenatalne na NFZ. Ale podziekowałam mu za tą opcję :P i idę normalnie na płatne. Taka panikara ze mnie ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    To się możemy umówić kiedyś na jakąś ciążowa zachciankę :D

Hehe chętnie:D

w4sq43r85k8egy8f.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Wlasnie poklocilam sie z tesciowa i mezem. Tesciowa mi napisała ze jak bedzie dziewczynka to ona placi za wozek wiec zapytałam a co jak chlopak a ona ze wtedy da na polowe wozka.. pokazalam mezowi a ten sie wkurzyl ze na zartach sie wgl nie znam. A to juz ktorys raz z podtekstem co do płci
    Ja się nauczyłam wpuszczać jednym uchem wypuszczać drugim. Po prostu nie biorę do siebie pewnych rzeczy. Moja teściowa to też ciekawy element więc już się nie spinam. Kiedyś walczyłam jak rasowa lwica ale tylko się wkurzalam a i nie zawsze stawało na moim. Z bratowa meza tez rozmawialam i ona ma to samo podejście a walczyła o parę lat dłużej niż ja.
    Zaciśnij zęby, pięści, wyklnij w myślach i odetchnij:)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja w pierwszej ciąży chodzilam na basen na zajęcia z aquaaerobiku i to uwielbiałam. Teraz czekam aż mi basen na Inflanckiej otworzą, bo jest w remoncie i ruszam na zajecia Aktywna Mama dedykowane właśnie kobietom w ciąży :)

basen to dla mnie najfajniejsza opcja, bo uwielbiam pływać, muszę coś takiego poszukać w Krakowie

DoveLove lubi tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Taka ogólna uwaga: jak to jest, że mamy taki prorodzinny kraj i w ogóle, i kobiety powinny rodzić nawet, jak dziecko nie ma głowy ale chyba z 90% z nas musi zapłacić, żeby zrobić PODSTAWOWE badania w ciąży? Gdzie jest ta "szczególna opieka Państwa" zapisana w konstytucji? Jak widzę te zbiórki, które ludzie robią, żeby ratować dzieci z wadami serca tuż po porodzie, bo w Polsce nie ma możliwości ich naprawy, to mnie taka wkurzona bezsilność łapie...
    Już kilka razy podkreslałam na tym forum, ze żyjemy w chorym kraju. A obecny rząd jeśli chodzi o prawa matek to naprawdę przegina. Chcą nas ubezwłasnowolnić jełopy pieprzone. Ja też nie mogę o tym myśleć, bo aż coś mi się robi....

Ithildin, Bianka*, monika_86, MiSia :) lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Av Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    basen to dla mnie najfajniejsza opcja, bo uwielbiam pływać, muszę coś takiego poszukać w Krakowie
    A nie boicie się złapania jakiegoś wirusa/bakterii? Ja bardzo lubię pływać, ale baseny w Wawie nie są najczystsze :/ Mój brat miał takie problemy skórne, że musiał przestać chodzić.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Ja się nauczyłam wpuszczać jednym uchem wypuszczać drugim. Po prostu nie biorę do siebie pewnych rzeczy. Moja teściowa to też ciekawy element więc już się nie spinam. Kiedyś walczyłam jak rasowa lwica ale tylko się wkurzalam a i nie zawsze stawało na moim. Z bratowa meza tez rozmawialam i ona ma to samo podejście a walczyła o parę lat dłużej niż ja.
    Zaciśnij zęby, pięści, wyklnij w myślach i odetchnij:)

moi teściowie nic na razie nie wiedzą, czekamy na imieniny teściowej, wtedy damy jej i teściowi"Przewodnik super babci i dziadka":D, ciekawe jaka będzie ich reakcja:)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    A nie boicie się złapania jakiegoś wirusa/bakterii? Ja bardzo lubię pływać, ale baseny w Wawie nie są najczystsze :/ Mój brat miał takie problemy skórne, że musiał przestać chodzić.

w sumie racja! nigdy nie wiadomo, co w wodzie pływa...a tu trzeba jednak dmuchać na zimne:/

w4sq43r85k8egy8f.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    moi teściowie nic na razie nie wiedzą, czekamy na imieniny teściowej, wtedy damy jej i teściowi"Przewodnik super babci i dziadka":D, ciekawe jaka będzie ich reakcja:)
    U nas też jeszcze nie wiedzą ale mamy córkę 3 letnia więc już to przechodziłam:)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Mi też mój gin zaproponował pewną opcję, mianowicie, ze napisze przy usg, ze coś jest nie tak i dzięki temu dostanę się na prenatalne na NFZ. Ale podziekowałam mu za tą opcję :P i idę normalnie na płatne. Taka panikara ze mnie ;)
    O Jezu tez bym tak nie chciala,brr. Ja ze wzgledu na wiek mam free;)

Rucola lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, że cały czas nas wszystkie męczą źle myśli. Czekaliśmy na prenatalne, za chwilę już każda będzie po ale tak naprawdę mysle, że dopiero jak poczujemy ruchy to jako tako się uspokoimy. Bo i tak pewnie będzie ze za mało się dziś rusza bądź za dużo. Ja też się martwię. Po tych prenatalnych tak czuje, że jestem w ciąży i się cieszę , że nie chcę myśleć co jeśli....

Ooo wszyscy dookoła widzę ingerują, to ja wczoraj też miałam tel od teściowej, że musimy remont zrobic i najlepiej żeby dzieci były razem w pokoju.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Av Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Widze, że cały czas nas wszystkie męczą źle myśli. Czekaliśmy na prenatalne, za chwilę już każda będzie po ale tak naprawdę mysle, że dopiero jak poczujemy ruchy to jako tako się uspokoimy. Bo i tak pewnie będzie ze za mało się dziś rusza bądź za dużo.
    Co do tego to ja akurat jestem pewna :P Już widzę siebie budzącą dziecko na siłę, żeby się trochę poruszało. Będzie mnie miało dość zanim się urodzi :P

KasW91, Vlinder, monika_86, JustynaG lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh teściowe... moja do mnie ostatnio, ze muszę jeść dużo owoców (mam uczulenie na 98% owoców, mogę jest tylko pomarańcze i truskawki) wie dobrze o mojej alergii i wie, ze po np jabłkach się duszę, jak jej przypomniałam o tym to mi powiedziała ze jakos na pewno przeżyje a muszę je jeść dla dobra dziecka, bo to przecież same witaminy, co mi się może stać...

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Co do tego to ja akurat jestem pewna :P Już widzę siebie budzącą dziecko na siłę, żeby się trochę poruszało. Będzie mnie miało dość zanim się urodzi :P

Haha moje to samo, a potem jak się urodzą to dadzą nam popalić :D

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Dziewczyny,
    a chodzicie na jakieś extra zajęcia dla kobiet w ciąży na siłowni (pilates np.) albo ćwiczycie w domu?
    jakieś instrukcje/filmiki na youtube?
    Ja właśnie się nad czymś rozglądam w Krakowie, w miarę blisko domu, bo raczej ciężko w domu zmotywować do ruchu, a już poza domem kiepsko, jak taki smog:/!
    Ja przed ciążą chodziłam na jogę i ćwiczyłam ją w domu. Teraz na zajęcia nie chodzę (chcę wrócić po 1 trym) ale dalej ćwiczę w domu jak mam siłę. Ćwiczę do filmików Gosi Mostowskiej :) ma też kilka nagranych dla kobiet w ciąży. Z resztą sama teraz jest na końcówce :)

KasW91, lena86 lubią tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja dostalam zielone światło od gina, nigdy nie mialam skłonności do infekcji i nigdy nic nie podlapalam na basenie (tfuu tfuu), dlatego obaw nie miałam. Ale co organizm to inna historia :) każda musi wybrać taką aktywność jaka jej najbardziej pasuje.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatnio powiedział swojej mamie, że miałam ochotę na ser koryciński, ale jest z niepasteryzowanego mleka, więc mogę sobie do niego wzdychać to stwierdziła, że jestem przewrażliwiona, za dużo internetu czytam i zrobię krzywdę swojemu dziecku jeśli będę sobie jakieś bezsensowne diety wymyślać. Pewnie jakby najstarsza córka powiedziała, że mleko niepasteryzowane szkodzi ciąży to byłaby geniuszem i to cudowne że tak dba o ciąże, a ja jestem oczywiście nadwrażliwą idiotką, ech. Ciekawe czy jakbym chciała zeżreć tatara i zapić piwem to też by było, że dobrze robię, bo nie ma co jakiejś głupiej diety wprowadzać ;)

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ