X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    A co do szpitala to ja zamierzam rodzic tak jak poprzednio na Kopernika. Mnie się tam barzo pododało. Położne były na każde wezwanie, dzwoniłam żeby mi pomogły w środku nocy młodego przystawić to przychodzily. Ja polecam jak najbardziej.

W sumie o Koperniku tez myślałam, leżałam tam na endo-gin i w sumie było w porządku

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Powiem Ci ze jakos super jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. Brałam pod uwagę Siemiradzki, ale czytam coraz więcej negatywnych opinii. Koleżanka zamierza w marcu rodzic w Żeromskim, zobaczymy jakie będzie miała odczucia. Na pewno gdyby miał być wcześniak, albo będzie wiadomo, ze jakieś problemy mogą się pojawić to Ujastek (chociaż słyszałam, ze tam z kolei masówka straszna). Ile osób tyle opinii...
    Masowa była szczególnie po tym programie 600 gramów szczęścia, może teraz jest lepiej..ale dwmój moim koleżankom trochę wg nich za szybko zrobili cesarkę, ale wiadomo ze są to odczucia subiektywne. Co do semiraazkiego to niestety słyszałam tez wiele negatywnych opinii, wiec jeśli nie przyjęli by mnie na Kopernika to jadę do Żeromskiego. Taki jest plan pzynajmniej☺

KasW91 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    W sumie o Koperniku tez myślałam, leżałam tam na endo-gin i w sumie było w porządku
    Ja co prawda rodziłam w Boże Narodzenie wiec może była świąteczna atmosfera, ale przy porodzie miałam barzo pomocna położną i potem te babki były naprawę wspaniałe. A wg mnie to jet najważniejsze. Bezpieczeństwo przy porodzie i pomoc przy ew. Problemach przy laktacji.

KasW91 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Podobno najbardziej uczulającym owocem jest ananas, ja mogę go jeść w jesieni i zimie, wtedy kiedy inne alergeny mniej na mnie działają (mam bardzo silna alergie na pyłki drzew, trawy i pleśnie). U mnie najgorzej jest z owocami pestkowymi (a przecież praktycznie wszystkie owoce maja pestki) i bananami, po ich zjedzeniu dosłownie się dusze, puchne ”od środka”. A już w ogóle zabójcze są dla mnie orzechy laskowe... ale przez 20lat alergii w tym 9lat odczulania, które nic nie dało nauczyłam się z tym żyć :)
    A masz już dziecko? Czy to Twoje pierwsze? Żona kolegi jest straszną alergiczką, jak Ty. I się okazało, że ich dziecko (teraz ma 3 miesiące) ma skazę białkową i lekarz im powiedział, że to było bardzo prawdopodobne przy alergiach żony i właściwie to dziecko od początku powinno być na modyfikowanym mleku dla alergików... Oni wkurzeni, że jak było bardzo prawdopodobne, to czemu nikt im nie powiedział i dzieciak dostał takiej wysypki, że sobie nie mogą z nią poradzić teraz, bo się zmieniła w skorupę. Może warto z kimś o tym porozmawiać?

Rucola, KasW91 lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak piszecie o Krakowie to wzięło mnie na sentymenty. Mieszkałam tam przez 6 lat studiów. W Siemiradzkim urodziła się moja córka. Ale to było 7 lat temu.

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani moi rodzice, ani teściowie nie wiedzą o ciąży. Na szczęście mieszkają od nas daleko ponad 1000 km, chociaż w dobie telefonów to i tak za blisko bo zasięg jest i czasami potrafią podnieść ciśnienie podczas rozmowy. Najchętniej powiedziałabym im dopiero po porodzie, ale mój mąż mówi, żebyśmy powiedzieli wcześniej, tylko, że on nie będzie kilka razy dziennie odbierał telefon z pytaniem jak się czuję i czy urodziłam, a ile razy wymiotowałam itd. Odwlekam chwilę powiadomienia ich najdalej jak się da, aby mieć jeszcze chwilkę spokoju.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Jak tak piszecie o Krakowie to wzięło mnie na sentymenty. Mieszkałam tam przez 6 lat studiów. W Siemiradzkim urodziła się moja córka. Ale to było 7 lat temu.
    A gdzieteraz mieszkasz?

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    A masz już dziecko? Czy to Twoje pierwsze? Żona kolegi jest straszną alergiczką, jak Ty. I się okazało, że ich dziecko (teraz ma 3 miesiące) ma skazę białkową i lekarz im powiedział, że to było bardzo prawdopodobne przy alergiach żony i właściwie to dziecko od początku powinno być na modyfikowanym mleku dla alergików... Oni wkurzeni, że jak było bardzo prawdopodobne, to czemu nikt im nie powiedział i dzieciak dostał takiej wysypki, że sobie nie mogą z nią poradzić teraz, bo się zmieniła w skorupę. Może warto z kimś o tym porozmawiać?

też mam skazę ale niestety nie wiedziałam o tym, musiałam sama dojść, bo kiedyś lekarze twierdzili, że choroby ukł pokarmowego przechodzą po roku... dobrze, że teraz to mówią i dbają o dziecko!

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Ani moi rodzice, ani teściowie nie wiedzą o ciąży. Na szczęście mieszkają od nas daleko ponad 1000 km, chociaż w dobie telefonów to i tak za blisko bo zasięg jest i czasami potrafią podnieść ciśnienie podczas rozmowy. Najchętniej powiedziałabym im dopiero po porodzie, ale mój mąż mówi, żebyśmy powiedzieli wcześniej, tylko, że on nie będzie kilka razy dziennie odbierał telefon z pytaniem jak się czuję i czy urodziłam, a ile razy wymiotowałam itd. Odwlekam chwilę powiadomienia ich najdalej jak się da, aby mieć jeszcze chwilkę spokoju.

ja tak samo mam, po tym jak juz powiemy, mąż tylko ma zamiar odbierać od moich telefony :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    A gdzieteraz mieszkasz?
    Pod Rzeszowem. Ale często jestem w Krakowie tam mieszka moja przyjaciółka jeszcze z podstawówki. Uwielbiam Kraków.

KasW91, renjak, Asiek1214 lubią tę wiadomość

• KasW91 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:

Nie mam dziecka, ale jestem świadoma tego, ze moje dzieci na pewno będą miały alergie, tym bardziej, ze mąż tez ma (co prawda zupełnie inna, bo na proszki i środki czystości). Jestem pod stała opieka alergologa, od 20 lat tego samego i wierze w to, ze będzie dobrze :)
    Znam tez przypadki, ze dziecko było uczulone na mleko matki i żaden lekarz się na tym nie poznał, matka drążyła aż w końcu zrobili badania i faktycznie dziecko miało silna alergie na mleko matki, każde inne było w porządku, skazy białkowej brak. Smutne niestety.

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, powodzenia na dzisiejszych i jutrzejszych wizytach :) Ja czekam do piątku. A poza tym to dalej źle się czuję, odpocząć nie bardzo mam jak przy dwulatku ;) Ech, uroki kolejnych ciąż, byle do końca sierpnia :D

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży hodzilam na jogę na ul. Szpitalna i była super prowadzona. Teraz też się wybieram.

o to już lepsza okolica:)a jak się to miejsce nazywa?

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Podobno najbardziej uczulającym owocem jest ananas, ja mogę go jeść w jesieni i zimie, wtedy kiedy inne alergeny mniej na mnie działają (mam bardzo silna alergie na pyłki drzew, trawy i pleśnie). U mnie najgorzej jest z owocami pestkowymi (a przecież praktycznie wszystkie owoce maja pestki) i bananami, po ich zjedzeniu dosłownie się dusze, puchne ”od środka”. A już w ogóle zabójcze są dla mnie orzechy laskowe... ale przez 20lat alergii w tym 9lat odczulania, które nic nie dało nauczyłam się z tym żyć :)

ojej to współczuję:(to naprawdę musisz być mega ostrozna przez taką alergię.ja na szczescie mogę jeść wszystko.właściwie to owoce i warzywa to 3/4lodowki.na pewno będę omijać truskawki szerokim łukiem bo nie chce ryzykować.rok temu pokusilam się na jakieś hiszpańskie w grudniu i w nocy myślałam ze sie zadrapie:/nigdy wiecej

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Hej, powodzenia na dzisiejszych i jutrzejszych wizytach :) Ja czekam do piątku. A poza tym to dalej źle się czuję, odpocząć nie bardzo mam jak przy dwulatku ;) Ech, uroki kolejnych ciąż, byle do końca sierpnia :D

Dlatego ja juz przy pierwszych dłuższych mdłościach powiedziałam, że to moja pierwsza i ostatnia ciąża ;p

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renjak wrote:
    A co do szpitala to ja zamierzam rodzic tak jak poprzednio na Kopernika. Mnie się tam barzo pododało. Położne były na każde wezwanie, dzwoniłam żeby mi pomogły w środku nocy młodego przystawić to przychodzily. Ja polecam jak najbardziej.
    właśnie słyszałam dobre opinie o personelu na Kopernika duzo pomagają zwłaszcza jeżeli chodzi o karmienie piersią.dla mnie to pierwsza ciąża wiec taka pomoc na pewno będzie bardzo potrzebna.myślałam o ujastku.moj lekarz jest tam asystentem.pracowała tam moja kolezanka położna.więc wiedziała o wszystkim od kuchni.ale niestety podobno przy karmieniu nie bardzo pomagają.moja kolezanka usłyszała:płacze?to niech wystawi cyca i przestanie;)ale co jak i gdzie nikt nie pokazał sama musiała kombinować pomogły jej inne kobitki na sali

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Dlatego ja juz przy pierwszych dłuższych mdłościach powiedziałam, że to moja pierwsza i ostatnia ciąża ;p

Nigdy nie mów nigdy hehe;)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    To samo mówiłam w pierwszej ciąży :D :D pomimo, że czułam się świetnie, nie miałam żadnych objawów ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Ja codziennie się zastanawiam czy serduszko naszego Maleństwa bije, tak strasznie się o nie boję. Może ktoś powie, ze jestem nienormalna, ale ja wiem, ze już zawsze będę się bała o nasze dziecko, chyba taki los matki.
    Czasami chciałabym żeby już był wrzesień, a czasami jestem na siebie zła, ze to już 3 miesiąc, a ja jeszcze tak naprawdę nie cieszę się w pełni ta ciążą, a bardzo bym chciała

Mam dokładnie tak samo jak Ty. Nie ma dnia żeby się nie martwiła czy wszystko dobrze z Maleństwem. Naszczęście jutro idę na USG.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    Nigdy nie mów nigdy hehe;)

Ha Ha Ha! Nie ma mowy! ;p

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ