X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    No to rzeczywiście jest na co narzekać... ;) Tymczasem w Polsce w enelmedzie mój mąż 2 miesiące czekał na USG...
    Dodam jeszcze, że tutejsi lekarze nie maja prywatnych praktyk, specjaliści przyjmują w szpitalach.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, czy może nie zrobić jakiegoś skoroszytu na gmailu, gdzie mogłybyśmy wszystkie wpisać (oczywiście kto tylko by chciał :)) np. termin USG, płeć itp. I byłoby ładnie widać, za kogo danego dnia trzymać kciuki, kto już wie, czy pasażer jest różowy czy niebieski itp. Można też wtedy łatwo porównać np. wyniki ryzyka, jeśli kogoś by interesowały. Taki tylko pomysł rzucam, bo czasem ciężko mi przedrzeć się przez x-set stron postów, żeby sobie przypomnieć kto danego dnia wizytuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 21:40

asese, Rucola, Meghan, Deseo, matkapatka lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • asese Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Możesz sprawdzić na zdjęciu z USG, powinno być maleńkimi literami napisane gdzieś, jaki to był sprzęt :)

Szukałam tam, ale nie znalazłam:(

rg50flw1ig1o65jx.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Dzieci do 18 roku zycia maja leczenie i leki za darmo w tym stomatologa i ortodonte.
    O i to jest bardzo dobry pomysł, anie pincet plus

Rucola, Av, Deseo lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Tak sobie myślę, czy może nie zrobić jakiegoś skoroszytu na gmailu, gdzie mogłybyśmy wszystkie wpisać (oczywiście kto tylko by chciał :)) np. termin USG, płeć itp. I byłoby ładnie widać, za kogo danego dnia trzymać kciuki, kto już wie, czy pasażer jest różowy czy niebieski itp. Można też wtedy łatwo porównać np. wyniki ryzyka, jeśli kogoś by interesowały. Taki tylko pomysł rzucam, bo czasem ciężko mi przedrzeć się przez x-set stron postów, żeby sobie przypomnieć kto danego dnia wizytuje :)

Podpisuję się pod Twoim pomysłem wszystkimi kończynami;) Swego czasu miałam taką ambicję, żeby zapamiętać najważniejsze informacje o każdej z Was, poprosiłam wtedy, żeby każdy pow.coś o sobie i miałam do tego wracać, kiedy stracę orientację, kto jest kim, ale to było tyle stron temu, że ciężko się dokopać:D Przypuszczam, że po kilku miesiącach na forum nam się utrwali, ale taka pomoc Av, to fajna myśl.

Rucola lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Super pomysł, umiesz zorganizować takie coś?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Podpisuję się pod Twoim pomysłem wszystkimi kończynami;) Swego czasu miałam taką ambicję, żeby zapamiętać najważniejsze informacje o każdej z Was, poprosiłam wtedy, żeby każdy pow.coś o sobie i miałam do tego wracać, kiedy stracę orientację, kto jest kim, ale to było tyle stron temu, że ciężko się dokopać:D Przypuszczam, że po kilku miesiącach na forum nam się utrwali, ale taka pomoc Av, to fajna myśl.

Tak, z moimi grudniówkami miałyśmy taki plik excel z listą mam :) No i na pierwszej stronie w pierwszym poście był wklejony link do niego.

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt i pięknych dzidziusiów <3
    Ja też się pochwalę, miałam dzisiaj wizytę kontrolną no i sobie pooglądałam bobasa. Ma już 5cm i wybiega do przodu wzrostowo o 5 dni. Nie spał, przez cały czas się kręcił i kokosił :) No i w związku z tym, że już jest taki duży to przełożyłam usg genetyczne z 06.03 na 01.03, żeby się na pewno wyrobić.

Av, Vlinder, natalinka, monika_86, veritaserum, Bianka*, Herbata, Paulla89, sylvi, Deseo, asese, aLunia, matkapatka, Antonina38, zuza88 lubią tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś takiego na początek?
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1e0n00FcOod17XM_YfcH2dssLlaQpV67xMylwDEUNeJk

Zrobiłam formatowanie takie, że jak data wizyty/USG zgadza się z dzisiejszą, to podświetla na zielono.
    Jakie jeszcze kolumny dodać?

Marzena782, Rucola, Bizonka, lena86, Deseo, asese, monika_86, matkapatka, veritaserum, Siwulec, Amy333, zuza88 lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się podpisuje ! Super pomysł !:)))
    Właśnie wracam ze szpitala szwagierka Urodziła Piękna Anastazje ! Nie do opisania , ciagle płace ze szczęścia ! Ahh Te Hormony :) :P

Av, Vlinder, Tasia86, MiSia :), asese, promyczek 39 lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Coś takiego na początek?
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1e0n00FcOod17XM_YfcH2dssLlaQpV67xMylwDEUNeJk

Zrobiłam formatowanie takie, że jak data wizyty/USG zgadza się z dzisiejszą, to podświetla na zielono.
    Dobrze by było wkleić ten link na pierwszą stronę.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mi ten link nie działa?

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2018, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Czy tylko mi ten link nie działa?
    Tez mi nie działa

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z innej beczki pytanie, robicie sobie taka ksiazeczke na pamiatke ciazy? Widzilam w necie duzo, ale w PL jest uboga oferta. Ma ktos z Was moze takie cos? Wkleja sie tam zdjecia z usg i zapisuje najważniejsze daty.

asese lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Coś takiego na początek?

Hmm, tylko Ty możesz to edytować jak rozumiem???
    Bo próbowałam się dopisać, ale chyba nie mam takiej mocy :P
    I możesz jeszcze dodać przewidywaną datę porodu :) na sam koniec :)
    Fajnie to wyszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 06:47

asese lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny a z innej beczki pytanie, robicie sobie taka ksiazeczke na pamiatke ciazy? Widzilam w necie duzo, ale w PL jest uboga oferta. Ma ktos z Was moze takie cos? Wkleja sie tam zdjecia z usg i zapisuje najważniejsze daty.
    Ja robię zdjęcia zdjęć z usg i je wywołuję i mój Maluch ma już swój własny album z opisami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 06:44

KasW91 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    No i w związku z tym, że już jest taki duży to przełożyłam usg genetyczne z 06.03 na 01.03, żeby się na pewno wyrobić.

Jesteśmy nas już z tego co pamiętam 4 ☺ na którą masz prenatalne? ☺

16udvfxmgcokvnrf.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu ledwo Was nadrobilam , ladnie naskrobalyscie.

Bardzo sie ciesze z Waszych udanych wizyt i super wiadomosci , oby tak dalej!

Co do grupy na fb bo ja juz w takiej jestem (20 nas jest) jeszcze za czasow staran o synka i powiem Wam , ze zalozylysmy ja po duzo dluzszym czasie jak juz zadna z nas sie nie obawiala i nie bala pokazac przed druga. Byly wsrod nas trole i to nikt by sie nawet nie spodziewal kto nim jest i co potrafia ludzie... Dlatego byla bym narazie ostrozna co do zakladania tej grupy. Nigdy nie wiecie kogo przyjmiecie do grona i kto jest po drugiej stronie. Ja nie dodaje na fb zdjec swojego dziecka ani jednego mimo ze wiele osob mnie do tego namawialo bo co Ci szkodzi bo pytaja czy naprawde macie dzieco.. No sory , ale dla mnie to chore. Nie mam zamiaru spelniac czyichś oczekiwan i zaspokajac ciekawosci innych. Dla mnie osobiscie jest byzmyslne i nieodpowiedzialne wstawianie zdjec do neta wlasnego dziecka no ale coz , kazdy robi jak uwaza.

Ja wizytuje w poniedzialek , ciekawa strasznie jstem co tam slychac u maluszka :)

A co do cwiczen w ciazy to z moim kochanym dwulatkiem mam wystarczajaca aktywnosc :D

Milego dnia dziewczeta ;)

Meghan, Av, Vlinder lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata, Tasia ja też Idę 1.03 na prenatalne ;) całe szczęście na 9:30 to nie będzie aż tyle czekania za dnia :)

Tasia86 lubi tę wiadomość

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. Melduję się i ja po wczorajszej wizycie u nowego gina. Lekarz w porządku, wiele koleżanek prowadziło u niego ostatnio ciążę i ma dobre opinie, więc mam nadzieję, że będzie ok. Taki trochę zartowniś, chyba próbuje tym rozluźnić atmosferę.
    Moja dzidzia ma CRL 3.04 cm. Według tego ginekologa wczoraj był 9+4. Jakoś mnie to zmartwilo, bo na ostatniej wizycie w klinice (pierwszej serduszkowej) był wg mojej gin 7+0 / 6+6, czyli według tego wczoraj powinien być 9+6 / 9+5. Staram się uspokoić, że to pomiary dwóch różnych ginekologow na innych sprzątach. Sprawdzałam też na wykresie dziecka no i niby jesteśmy jeszcze w normie. Do tego gin stwierdził, że mam początek infekcji i przepisał mi na 3 dni globulki Clotrimazolum GSK. Jak wróciłam do domu to przeczytałam na ulotce "unikać stosowania w 1 trym".. ehh no i już w ogóle się zestresowalam. Chyba nie mam wyjścia i zaufam lekarzowi. Chyba wie co robi..
    Z dobrych wieści to dzidziuś już sie ruszał pięknie :) nie mogliśmy się z mężem napatrzeć :)

MiSia :), frezyjciada, natalinka, Herbata, Deseo, monika_86, Bianka*, aLunia, asese, 100krotka30, matkapatka, JustynaG, sylvi, Av, Vlinder, Antonina38, zuza88 lubią tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ