WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak sobie myślę, czy może nie zrobić jakiegoś skoroszytu na gmailu, gdzie mogłybyśmy wszystkie wpisać (oczywiście kto tylko by chciał
) np. termin USG, płeć itp. I byłoby ładnie widać, za kogo danego dnia trzymać kciuki, kto już wie, czy pasażer jest różowy czy niebieski itp. Można też wtedy łatwo porównać np. wyniki ryzyka, jeśli kogoś by interesowały. Taki tylko pomysł rzucam, bo czasem ciężko mi przedrzeć się przez x-set stron postów, żeby sobie przypomnieć kto danego dnia wizytuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 21:40
asese, Rucola, Meghan, Deseo, matkapatka lubią tę wiadomość
Leon
-
Av wrote:Tak sobie myślę, czy może nie zrobić jakiegoś skoroszytu na gmailu, gdzie mogłybyśmy wszystkie wpisać (oczywiście kto tylko by chciał
) np. termin USG, płeć itp. I byłoby ładnie widać, za kogo danego dnia trzymać kciuki, kto już wie, czy pasażer jest różowy czy niebieski itp. Można też wtedy łatwo porównać np. wyniki ryzyka, jeśli kogoś by interesowały. Taki tylko pomysł rzucam, bo czasem ciężko mi przedrzeć się przez x-set stron postów, żeby sobie przypomnieć kto danego dnia wizytuje
Podpisuję się pod Twoim pomysłem wszystkimi kończynami;) Swego czasu miałam taką ambicję, żeby zapamiętać najważniejsze informacje o każdej z Was, poprosiłam wtedy, żeby każdy pow.coś o sobie i miałam do tego wracać, kiedy stracę orientację, kto jest kim, ale to było tyle stron temu, że ciężko się dokopaćPrzypuszczam, że po kilku miesiącach na forum nam się utrwali, ale taka pomoc Av, to fajna myśl.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Av wrote:Tak sobie myślę, czy może nie zrobić jakiegoś skoroszytu na gmailu, gdzie mogłybyśmy wszystkie wpisać (oczywiście kto tylko by chciał
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
asese wrote:Podpisuję się pod Twoim pomysłem wszystkimi kończynami;) Swego czasu miałam taką ambicję, żeby zapamiętać najważniejsze informacje o każdej z Was, poprosiłam wtedy, żeby każdy pow.coś o sobie i miałam do tego wracać, kiedy stracę orientację, kto jest kim, ale to było tyle stron temu, że ciężko się dokopać
Przypuszczam, że po kilku miesiącach na forum nam się utrwali, ale taka pomoc Av, to fajna myśl.
Tak, z moimi grudniówkami miałyśmy taki plik excel z listą mamNo i na pierwszej stronie w pierwszym poście był wklejony link do niego.
Synek ur. w 2016
-
Gratuluję wizyt i pięknych dzidziusiów
Ja też się pochwalę, miałam dzisiaj wizytę kontrolną no i sobie pooglądałam bobasa. Ma już 5cm i wybiega do przodu wzrostowo o 5 dni. Nie spał, przez cały czas się kręcił i kokosiłNo i w związku z tym, że już jest taki duży to przełożyłam usg genetyczne z 06.03 na 01.03, żeby się na pewno wyrobić.
Av, Vlinder, natalinka, monika_86, veritaserum, Bianka*, Herbata, Paulla89, sylvi, Deseo, asese, aLunia, matkapatka, Antonina38, zuza88 lubią tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Coś takiego na początek?
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1e0n00FcOod17XM_YfcH2dssLlaQpV67xMylwDEUNeJk
Zrobiłam formatowanie takie, że jak data wizyty/USG zgadza się z dzisiejszą, to podświetla na zielono.
Jakie jeszcze kolumny dodać?Marzena782, Rucola, Bizonka, lena86, Deseo, asese, monika_86, matkapatka, veritaserum, Siwulec, Amy333, zuza88 lubią tę wiadomość
Leon
-
Ja tez się podpisuje ! Super pomysł !
))
Właśnie wracam ze szpitala szwagierka Urodziła Piękna Anastazje ! Nie do opisania , ciagle płace ze szczęścia ! Ahh Te HormonyAv, Vlinder, Tasia86, MiSia :), asese, promyczek 39 lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Av wrote:Coś takiego na początek?
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1e0n00FcOod17XM_YfcH2dssLlaQpV67xMylwDEUNeJk
Zrobiłam formatowanie takie, że jak data wizyty/USG zgadza się z dzisiejszą, to podświetla na zielono.
Jakie jeszcze kolumny dodać?
-
Dziewczyny a z innej beczki pytanie, robicie sobie taka ksiazeczke na pamiatke ciazy? Widzilam w necie duzo, ale w PL jest uboga oferta. Ma ktos z Was moze takie cos? Wkleja sie tam zdjecia z usg i zapisuje najważniejsze daty.
asese lubi tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Av wrote:Coś takiego na początek?
Jakie jeszcze kolumny dodać?
Bo próbowałam się dopisać, ale chyba nie mam takiej mocy
I możesz jeszcze dodać przewidywaną datę poroduna sam koniec
Fajnie to wyszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 06:47
asese lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Mum2b wrote:Dziewczyny a z innej beczki pytanie, robicie sobie taka ksiazeczke na pamiatke ciazy? Widzilam w necie duzo, ale w PL jest uboga oferta. Ma ktos z Was moze takie cos? Wkleja sie tam zdjecia z usg i zapisuje najważniejsze daty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 06:44
KasW91 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
O matulu ledwo Was nadrobilam , ladnie naskrobalyscie.
Bardzo sie ciesze z Waszych udanych wizyt i super wiadomosci , oby tak dalej!
Co do grupy na fb bo ja juz w takiej jestem (20 nas jest) jeszcze za czasow staran o synka i powiem Wam , ze zalozylysmy ja po duzo dluzszym czasie jak juz zadna z nas sie nie obawiala i nie bala pokazac przed druga. Byly wsrod nas trole i to nikt by sie nawet nie spodziewal kto nim jest i co potrafia ludzie... Dlatego byla bym narazie ostrozna co do zakladania tej grupy. Nigdy nie wiecie kogo przyjmiecie do grona i kto jest po drugiej stronie. Ja nie dodaje na fb zdjec swojego dziecka ani jednego mimo ze wiele osob mnie do tego namawialo bo co Ci szkodzi bo pytaja czy naprawde macie dzieco.. No sory , ale dla mnie to chore. Nie mam zamiaru spelniac czyichś oczekiwan i zaspokajac ciekawosci innych. Dla mnie osobiscie jest byzmyslne i nieodpowiedzialne wstawianie zdjec do neta wlasnego dziecka no ale coz , kazdy robi jak uwaza.
Ja wizytuje w poniedzialek , ciekawa strasznie jstem co tam slychac u maluszka
A co do cwiczen w ciazy to z moim kochanym dwulatkiem mam wystarczajaca aktywnosc
Milego dnia dziewczetaMeghan, Av, Vlinder lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Kochane. Melduję się i ja po wczorajszej wizycie u nowego gina. Lekarz w porządku, wiele koleżanek prowadziło u niego ostatnio ciążę i ma dobre opinie, więc mam nadzieję, że będzie ok. Taki trochę zartowniś, chyba próbuje tym rozluźnić atmosferę.
Moja dzidzia ma CRL 3.04 cm. Według tego ginekologa wczoraj był 9+4. Jakoś mnie to zmartwilo, bo na ostatniej wizycie w klinice (pierwszej serduszkowej) był wg mojej gin 7+0 / 6+6, czyli według tego wczoraj powinien być 9+6 / 9+5. Staram się uspokoić, że to pomiary dwóch różnych ginekologow na innych sprzątach. Sprawdzałam też na wykresie dziecka no i niby jesteśmy jeszcze w normie. Do tego gin stwierdził, że mam początek infekcji i przepisał mi na 3 dni globulki Clotrimazolum GSK. Jak wróciłam do domu to przeczytałam na ulotce "unikać stosowania w 1 trym".. ehh no i już w ogóle się zestresowalam. Chyba nie mam wyjścia i zaufam lekarzowi. Chyba wie co robi..
Z dobrych wieści to dzidziuś już sie ruszał pięknienie mogliśmy się z mężem napatrzeć
MiSia :), frezyjciada, natalinka, Herbata, Deseo, monika_86, Bianka*, aLunia, asese, 100krotka30, matkapatka, JustynaG, sylvi, Av, Vlinder, Antonina38, zuza88 lubią tę wiadomość