WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do fb to grupa z belly, w ktorej jestem utworzyla sie dopiero po porodach w sumie jak któraś z dziewczyn wrzuciła tu zdjęcie dziecka i ktoś ją rozpoznał, a druga pisała coś na swoją teściową i szwagierka ją poznała
Teraz to luz, bo grupa tajna i tylko czlonkowie maja dostep, a kto nie mial fb to sobie zalozyl na falszywe imie i nazwisko. No, ale tak jak pisze, to bylo prawie po roku znajomosci na belly
Vlinder lubi tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Herbata, Tasia ja też Idę 1.03 na prenatalne
całe szczęście na 9:30 to nie będzie aż tyle czekania za dnia
To mamy tak: Ty na 9:30, później przepraszam ale nie pamiętam kto jakoś chyba po 15, veritaserum o 16 ja o 17 i jeszcze Tasia nie wiemy ☺ -
Justyna2212 wrote:Ja zero objawów, w ogólne nie czuje się jakbym była w ciąży. Prenatalne dopiero 5 marca, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć ze wszystko Ok! Czy któraś z Was tez już nie ma mdłości itp?
Mi prawie minęły objawy w 8tc
Na początku się bardzo martwiłam, a teraz się cieszę -
Av wrote:Coś takiego na początek?
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1e0n00FcOod17XM_YfcH2dssLlaQpV67xMylwDEUNeJk
Zrobiłam formatowanie takie, że jak data wizyty/USG zgadza się z dzisiejszą, to podświetla na zielono.
Jakie jeszcze kolumny dodać?
Mi też nie działa
-
frezyjciada wrote:Moja gin nie ma certyfikatu ale przyjeżdżają do niej na prenatalne z całego powiatu. Mają najlepszy sprzęt w okolicy, co lepsze w tej przychodni przyjmuje gość co ma ten certyfikat a jak na wątpliwości to odsyła do mojej gin
także ja robię u swojej prowadzącej, ufam jej bezgranicznie, jest świetna w prowadzeniu ciąż powikłanych i większość tych, które prowadzi takie właśnie są. Jak to mówią, zdrową, książkowa ciążę to i internista poprowadzi, o ginekologu świadczy ilość wyprowadzonych na dobry poród ciąż powikłanych
Certyfikat jest dobry, ale doświadczenie jeszcze lepszeMiSia :) lubi tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Dziewczyny a z innej beczki pytanie, robicie sobie taka ksiazeczke na pamiatke ciazy? Widzilam w necie duzo, ale w PL jest uboga oferta. Ma ktos z Was moze takie cos? Wkleja sie tam zdjecia z usg i zapisuje najważniejsze daty.
Ja kupiłam Dziennik mojej ciąży wyd. Arkady, jest to rodzaj pamiętnika, w każdym miesiącu można wkleić zdjęcia, opisać swoje samopoczucie, emocje, jest też miejsce na wpisy tatusia:)Jak dla mnie bardzo fajna sprawa i pamiątka:)Mum2b lubi tę wiadomość
-
paulka86 wrote:Ja już po. Wszystko dobrze z maluchem. CRL 5,45, NT 1,34. Termin porodu wg. usg 5 września. Jestem bardzo szczęśliwa. Jutro spróbuję dodać zdjęcie. Dziś tak na szybko z telefonu. Kamień z serca. Tylko pozostało czekać na wynik testu pappa. Moja fasolka to bardziej dziewczynka, tak jak czułam. Ale to jeszcze nie na 100%.
Superpaulka86 lubi tę wiadomość
-
Bizonka wrote:Mi prawie minęły objawy w 8tc
Na początku się bardzo martwiłam, a teraz się cieszę
Mi juz od jakiegos tygodnia wszystko pomalu przechodzilo , a teraz juz calkowicie mam spokoj z mdlosciami za to piersi mnie bola mega..
Dziewczyny trzymam kciuki za udane wizyty !! -
mitaka wrote:Co do fb to grupa z belly, w ktorej jestem utworzyla sie dopiero po porodach w sumie jak któraś z dziewczyn wrzuciła tu zdjęcie dziecka i ktoś ją rozpoznał, a druga pisała coś na swoją teściową i szwagierka ją poznała
Teraz to luz, bo grupa tajna i tylko czlonkowie maja dostep, a kto nie mial fb to sobie zalozyl na falszywe imie i nazwisko. No, ale tak jak pisze, to bylo prawie po roku znajomosci na belly
U nas tez po porodach a dodam , ze to byla najpierw grupa staraniowa -
Bizonka wrote:Mi prawie minęły objawy w 8tc
Na początku się bardzo martwiłam, a teraz się cieszę -
Hej dziewczyny,
wczoraj byłam na USG I trymestru (ale nie u lekarza prowadzącego)
Pani dr twierdziła przez telefon, że badania chyba nie da rady wykonać, bo wg niej to trochę za wcześnie (11 tydzień, 4 dzień)
Ale ku naszej radości dzidzia pięknie się pokazała, wierciła i obracała i udało się wszystko super pomierzyć
Jak pójdziecie na wizytę z mężem/partnerem/chłopakiem to niech nakręci filmik jak dzidzia wywija fikołki:D extra sprawa, prawie się poryczałam:P
Jeżeli chodzi o wyniki to ku mojej uldze wszystko jest OK:
FHR 169 ud/min (czyli tętno)
długość 49 mm
NT 1/1 mm
Były widocznie super rączki, nóżki, i nosek!!
Mogę trochę odetchnąćnastępna wizyta 5 marca, idę już do lekarza prowadzącego z wynikami.
mitaka, Bizonka, Deseo, MiSia :), monika_86, Bianka*, aLunia, Natalia1984, matkapatka, Marzena782, promyczek 39, paulka86, KasW91, Amy333, sylvi, Av, Vlinder, Antonina38, zuza88, Rucola, Herbata, Wesoła89 lubią tę wiadomość
-
Pytanie do dziewczyn, którym link nie działa: czy próbujecie otworzyć na telefonie? Bo jeśli tak, to chyba trzeba sobie zainstalować aplikację Arkusze Google:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.docs.editors.sheets&referrer=utm_source%3Dsheets_mkt%26utm_medium
Ja byłam w stanie sama się dopisać. Wpisałam wszystkie dane a potem Ctrl+S.
Synek ur. w 2016
-
ja wchodzę na laptopie i działa
jak dla mnie super pomysł!
Ja nie miałam żadnych mdłości, ani wymiotów, ale za to mega mnie bolą piersi.
Wizytę mam jutro o 10.00, trzymajcie kciukiCzterolistnaKoniczyna, asese, Rucola lubią tę wiadomość
-
Bianka kciuki już zaciśnięte, czekają na 15
Bianka* lubi tę wiadomość