X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    wszystkie robicie test pappa??

Nie, ja nie robię.

Ja od jakiś dwóch tyg mam bardzo ładna cerę, a wcześniej tragedia. Nawet teściowa mi powiedziała że jakby zimna mi powychodziły :P bo najwięcej i najgorzej było na brodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 19:20

Bianka*, asese lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Czyli nie jestem z tym sama;) To jeszcze jedno głupkowate pytanie- szczególnie do dziewczyn, które mają już dzieci, czy po urodzeniu cera się poprawia? Moja mama zawsze mi wmawiała, kiedy wybierałam się do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy lub piling kawitacyjny, że to strata pieniędzy, bo mi nie pomoże, a cera poprawi mi się dopiero jak urodzę dziecko. Ciekawi mnie, czy to kolejny mit, czy tak się zdarza? Przekonam się z Boża pomocą za pół roku;), ale na tę chwilę jestem ciekawa Waszych opinii.
    Dla mnie mit ;)

asese lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • asese Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą będę miała prenatalne robione przez panią dr bez certyfikatu i trochę się obawiam, czy to będą dobrze wydane pieniądze. W internecie nie ma żadnych opinii na temat badań pren.w jej wykonaniu, co do samej doktorki opinie są podzielone i ja sama mam co do niej pewne zastrzeżenia, jednak jestem jej lojalna, bo po kilku poprzednich lekarzach dopiero ona skutecznie mi pomogła. Przyznam, że miałam wielką ochotę umówić się do Donna Vita, tam gdzie będzie robić badania Natalia z cyferkami w nicku, ale kiedy na ostatniej wizycie u mojej prowadzącej usłyszałam "Na następnej wizycie umówimy się na badania prenatalne", to jakoś tak mi się dziwnie zrobiło i nie miałam śmiałości powiedzieć, że wolałabym je wykonać gdzieś indziej.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    Swoją drogą będę miała prenatalne robione przez panią dr bez certyfikatu i trochę się obawiam, czy to będą dobrze wydane pieniądze. W internecie nie ma żadnych opinii na temat badań pren.w jej wykonaniu, co do samej doktorki opinie są podzielone i ja sama mam co do niej pewne zastrzeżenia, jednak jestem jej lojalna, bo po kilku poprzednich lekarzach dopiero ona skutecznie mi pomogła. Przyznam, że miałam wielką ochotę umówić się do Donna Vita, tam gdzie będzie robić badania Natalia z cyferkami w nicku, ale kiedy na ostatniej wizycie u mojej prowadzącej usłyszałam "Na następnej wizycie umówimy się na badania prenatalne", to jakoś tak mi się dziwnie zrobiło i nie miałam śmiałości powiedzieć, że wolałabym je wykonać gdzieś indziej.
    Trochę postawiła Cię przed faktem dokonanym. A wiesz może, jaki ma sprzęt?

asese lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak pytanie z innej beczki- skąd wiecie, że wasz lekarz ma certyfikat? Gdzieś w necie jest lista takich lekarzy? :D

asese lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    a tak pytanie z innej beczki- skąd wiecie, że wasz lekarz ma certyfikat? Gdzieś w necie jest lista takich lekarzy? :D
    Tak, na stronie Fetal Medicine Foundation

Deseo, asese lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asese wrote:
    No faktycznie postawiła Cię pod ścianą... Ja jadę do nich 8 marca na badania, mam nadzieję, że dzidzia będzie odpowiedniej wielkości, w najbliższy poniedziałek jadę do Lublina do mojego gina i nie wiem czy robić USG czy już bez sensu.

asese lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam super cerę. Po porodzie jakiś rok się utrzymywala. Włosy zaczęły mi lecieć dopiero po 6 miesiącach po porodzie a i tak nie bylo źle:)

Teraz mam co chwila nowe wypryski więc:/ może będzie chłopak :D

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Uwaga, przedstawiam mojego przystojniaka (do potwierdzenia, ale moja intuicja mnie nie zawiodła: chłopak :))
    https://zapodaj.net/images/4f37549f3e4f4.jpg
    https://zapodaj.net/images/1f1e812c36135.jpg
    Wszystkie parametry w porządku: NT=1.8mm, kość nosowa widoczna, serce czterodzielne, przepływy ok, pęcherz moczowy i żołądek widoczne. Dziesięć paluszków u rąk i dwie nóżki. Od poniedziałku urósł o 4mm :) Jestem przeszczęśliwa :)
    Wyniki PAPP-A wraz z oceną ryzyka za tydzień.

Ach wzruszyłam sie ! Ja nie moge sie doczekać jutra obym tez miała dobre wieści, zaczynam sie denerwować. Pewnie nie zasne a wstać trzeba o 7:3o i jechać do szpitala

Av, Natalia1984, Siwulec, asese lubią tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Zwykle ci, co mają, to się tym chwalą ;)

Deseo lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ładną cerę, zadziwiajaco, bo zawsze cos mi wyskakiwalo. W ciąży z synkiem na poczatku wyglądałam okropnie jak nastolatka w najgorszej fazie wypryskow, później juz lepiej.

Ja mam prenatalne we wtorek, Pappy nie planuje robić, chyba że lekarz zadecyduje inaczej po badaniu.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan będzie dobrze :) fajnie że od rana masz wizytę, szybciej zleci :)

Rucola czekam na fotki Nio i szerszą relację <3

Rucola, Meghan lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moja doktorowa nie ma tego certyfikatu... będziemy musieli pomyśleć o innej p. doktor na to badanie.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz Nio już ma okresloną płeć, nie było z tym żadnego problemu, ale zgodnie z emkiem poprosilismy o wstrzymanie się z ta informacją, jeszcze nie chcemy wiedzieć :) Poza tym jest cudowny, bardzo ruchliwy i jak już pisałam wczesniej cały czas macha lewą ręką, bez przerwy, nie wiemy o co mu chodzi ale nie zdziwię się jak będzie leworęczny :P
    Długość to 5,79cm czyli przez 16 dni urósł 2,4cm więc wszystko w normie, mózg, serduszko, przezierność, rączki, nóżki i reszta, wszystko w normie. A do tego prezentuje się zacnie :) Nasz najukochańszy Skarb :*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d1fe326798a.jpg

Deseo, Bianka*, Vlinder, natalinka, sylvi, agaafabka, asese, monika_86, Meghan, Mum2b, Av, Paulla89, Natalia1984, aLunia, frezyjciada, Justyna2212, paulka86, JustynaG, Herbata, Siwulec, Marzena782, Cukierkowa, arya12, Amy333, matkapatka, Asiek1214, promyczek 39, Antonina38, zuza88 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    wszystkie robicie test pappa??
    ja za tydzien robię nifty :)

• Deseo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola- świetne wieści! I podziwiam, że nie chcecie póki co znać płci, szczególnie jeśli jest prawie pewna. heh ;)
    Super maluszek <3

Rucola lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ,Meghan gratuluje ślicznych zdrowych maluszków.

Rucola lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My skłaniamy się do czekania na połówkowe, które w moim przypadku będzie w 19 tc, jeśli wtedy wyjdą nieprawidłowości, lekarz zrobi punkcję i będziemy wiedzieć czy dziecko jest zdrowe. Tak jak mówiła położna, żaden z tych testów nie daje nam gwarancji. Pocieszam się tym iż w naszych rodzinach nie było przypadków obciążeń genetycznych, a dość duża liczba osób rodziła się po 40. Mój brat urodził się gdy mama miała 42 lata i wszystko jest ok., dla mnie to taka rodzinna statystyka :) Czy wykonam test pappa czy nifty i tak będę żyła w niepewności, bo to też statystyka, niczego nie gwarantująca. Więc wolę żyć z przekonaniem, że wszystko jest ok. W końcu moja dzidzia przeżyła dość obfite krwawienie, jest silna, a silne dziecko nie może być chore

Deseo lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    nasz Nio już ma okresloną płeć, nie było z tym żadnego problemu, ale zgodnie z emkiem poprosilismy o wstrzymanie się z ta informacją, jeszcze nie chcemy wiedzieć :) Poza tym jest cudowny, bardzo ruchliwy i jak już pisałam wczesniej cały czas macha lewą ręką, bez przerwy, nie wiemy o co mu chodzi ale nie zdziwię się jak będzie leworęczny :P
    Długość to 5,79cm czyli przez 16 dni urósł 2,4cm więc wszystko w normie, mózg, serduszko, przezierność, rączki, nóżki i reszta, wszystko w normie. A do tego prezentuje się zacnie :) Nasz najukochańszy Skarb :*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d1fe326798a.jpg

Wielkie gratulacje. Piękny Dzidziuś! Rucola, szacun dla Ciebie, ja bym nie wytrzymała, chciałabym wiedzieć. Wiadomo, że i chłopca i dziewczynkę będzie się kochało tak samo, ale cieszyłabym się, gdybym mogła już spersonalizować myślenie o dzieciątku. Podziwiam Wasz wybór. Zdradzisz nam jak będzie wiadomo czy to Róża czy Lew?:)

rg50flw1ig1o65jx.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder a co to ta punkcja?

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ