X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Cleffa :) a te studia medyczne to już z wybraną specjalizacją? :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Cleffa :) Gratulacje i zapraszamy do długiego wyczekiwania razem z nami :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/618fdc0f665b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da616abbb2e5.jpg
    Niestety lekarka mruk stwierdzila ze nie widzi plci bardziej dziewczynka ale mam se nie przyzwyczajac
    cudo! :O

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu sory cos mi sie wkleja 100 razy
    Witaj Cleffa bedziesz naszym konsultantem medycznym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 15:18

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Zastanawiam sie czy coś zd mna nie tak czytajac Was. Nie mam zamiaru robic zadnych testow czy badan genetycznych procz usg jesli nie bedzie oczywiscie zadnych problemow. Czy tylko ja nic nie bede robic?
    Ja robię tylko USG prenatalne :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleffa
    250px-173Cleffa.png
    ? :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah wrote:
    Ja normalnie robie hybrydę i to nawet sama , zakładam maske taka z apteki zeby w razie w nie wdychac szkodliwych substancji , nic mnie nie uczula wiec mysle ze jest ok.
    No ja też wszystko sama śmigam, kupiłam sobie w Castoramie takie maski przeciwpyłowe i w nich robiłam, ale tak mi się już nie chciało dłubać w tym :( Teraz stan moich paznokci woła o pomstę do nieba :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Ja zero objawów, w ogólne nie czuje się jakbym była w ciąży. Prenatalne dopiero 5 marca, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć ze wszystko Ok! Czy któraś z Was tez już nie ma mdłości itp?

Justyna2212 ja od dawna nie mam mdłości. Ogólnie to może z 2 tygodnie je miałam i to niezbyt mocne :P A dzidzia zdrowa jak ryba :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Cleffa Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa - ja kończę farmację, mąż jest na ostatnim roku medycyny, potem jeszcze 13 miesiecy stażu i dopiero wybór specjalizacji - na razie na tapecie jest neurologia dziecięca :)

linka220 - dziękuję! :D

Meghan - śliczne zdjecie! :) hihi, w razie czego się postaram pomóc, ale przeważnie mam wrażenie, że błądzę we mgle ;) na studiach uczyli mnie o tysiącu mega rzadkich chorób, jak rysować wzory leków z pamięci, a jak przychodzi do prostych pytań o badania w ciąży to pustka w głowie :P

Av - nie sądziłam, że zostanę tak szybko rozszyfrowana haha ;) wstyd przyznać, ale mój mąż gra czasem w Pokemony ;) i skojarzyła mu się Cleffa z naszym Maluszkiem ;) Po czym mi to pierwsze do głowy przyszło przy wybieraniu nicku - ot cała historia, haha ;)

Meghan, Vlinder lubią tę wiadomość

4cs - wyczekane, wymarzone :)
    ex2bzbmhr82x2168.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleffa wrote:
    Av - nie sądziłam, że zostanę tak szybko rozszyfrowana haha ;) wstyd przyznać, ale mój mąż gra czasem w Pokemony ;) i skojarzyła mu się Cleffa z naszym Maluszkiem ;) Po czym mi to pierwsze do głowy przyszło przy wybieraniu nicku - ot cała historia, haha ;)
    Twój mąż ma bardzo dobry gust, Cleffa jest przesłodziakiem :D Musisz sobie ustawić słuszny awatarek :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Cleffa Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Twój mąż ma bardzo dobry gust, Cleffa jest przesłodziakiem :D Musisz sobie ustawić słuszny awatarek :)

Zrobione :D

Av lubi tę wiadomość

4cs - wyczekane, wymarzone :)
    ex2bzbmhr82x2168.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Misiu, jak najbardziej masz takie prawo.
    Myślę jednak, że trochę ostro oceniasz tych co wrzucą jakąś fotkę.
    Przecież jeśli ktoś wrzuci jedno czy nawet kilka przemyślanych zdjęć swojego maluszka to przecież nie można powiedzieć, że jest nieodpowiedzialny.

Osobiście uważam, że bardziej nieodpowiedzialnym jest dodawanie zdjęć na facebooka z wakacji bo to zaproszenie złodzieja do domu :)

Wszystko z umiarem.

Nie chcialam nikogo urazic , moze zbyt emocjonalnie sie wypowiedzialam takze jesli kogos obrazilam przepraszam poniewaz nie mialam tego na celu.
    Po prostu jak wchodze na swojego fb widze wszedzie dzieci i nie potrafie tego pojac..
    Nikt mnie jednak nie przekona co do wrzucania zdjec dziecka do sieci. Nie ma to zadnego celu , nie jest to dzialanie konieczne.
    Oczywiscie kazdy robi jak uwaza i nie kazdy musi sie zgadzac z moim zdaniem.

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Ja jestem we Wro,hehe oj zaraz bedziesz miec wiecej gosci;)

Oo i ja :D

Ogólnie nie piekę nic bo u mnie to się marnuje każdy zje po kawałku w week i to by było na tyle. Ale też mam ochotę.

veritaserum, Amy333 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Zastanawiam sie czy coś zd mna nie tak czytajac Was. Nie mam zamiaru robic zadnych testow czy badan genetycznych procz usg jesli nie bedzie oczywiscie zadnych problemow. Czy tylko ja nic nie bede robic?

Nie jestes sama , ja tez nie bede nic wiecej robic jesli nie bedzie takiej potrzeby.

monika_86, Vlinder lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Nie chcialam nikogo urazic , moze zbyt emocjonalnie sie wypowiedzialam takze jesli kogos obrazilam przepraszam poniewaz nie mialam tego na celu.
    Po prostu jak wchodze na swojego fb widze wszedzie dzieci i nie potrafie tego pojac..
    Nikt mnie jednak nie przekona co do wrzucania zdjec dziecka do sieci. Nie ma to zadnego celu , nie jest to dzialanie konieczne.
    Oczywiscie kazdy robi jak uwaza i nie kazdy musi sie zgadzac z moim zdaniem.

Ja też jestem mega przeciwniczką, z tym, że ja nawet nie mam fb. Ale nikogo nie oceniam, w sumie nie interesuje mnie nawet co robią inni w sieci.

MiSia :) lubi tę wiadomość

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka się odzywała?

natalinka lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja już po :) Wszystko dobrze, mam przekładać prenatalne na przyszły tydzień, bo dzidziuś ma już 57 mm.
    Mój lekarz wszystko posprawdzal i nam spokojnie iść na prenatalne, bo kość nosowa widoczna, NT 1,4 mm.
    Jeszcze do potwierdzenia i nie nastawiać się, ale że wskazaniem na dziewczynkę :)

oo to już ci lekarz powiedział że raczej dziewczynka?wczoraj mi dr powiedziała, że na razie nie ma co określać płci dopiero najlepiej ok 16 tygodnia będzie to wiarygodne.ja już bym chciała wiedziec:D

w4sq43r85k8egy8f.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Natalinka się odzywała?
    Nie :(

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena86 wrote:
    oo to już ci lekarz powiedział że raczej dziewczynka?wczoraj mi dr powiedziała, że na razie nie ma co określać płci dopiero najlepiej ok 16 tygodnia będzie to wiarygodne.ja już bym chciała wiedziec:D
    Tak, dziecko dobrze się ułożyło i po wyrostku NUB.
    Synek też się ujawnił w 12 tc, w 14-stym był już potwierdzony :)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodam, że moja dzidzia według USG 12t1d :)

monika_86, sylvi, Rucola lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ