X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :-)

Deseo lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

bhywvcqgxdl0na75.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Sylvi na pewno jest wszystko ok, ale współczuję tej niepewności.
    Ja już miałam przez ten czas 4 usg. Tzn. powinnam mieć 2, ale ze względu na krwawienie miałam 2 dodatkowe. Nie wyobrażam sobie nie mieć żadnego usg przez tyle czasu, szczególnie po tym epizodzie z krwawieniem. No ale co masz zrobić :/
    Idzie się przyzwyczaić ale od czasu do czasu jest kryzys. Wczoraj właśnie miałam gorszy dzień ale dzisiaj jest ok :)

Tasia86 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi trochę kiepsko choćby ze względu na ciążę pozamaciczne. Ale co zrobić co kraj to obyczaj. Jeszcze trochę i się uspokoisz, już więcej wytrzymałam niż zostało.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, trzymam kciuki za Ciebie specjalnie mocno :*

Rucola, natalinka lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 14:00

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja właśnie upiekłam ciasto bananowe i zaraz będę pożerać :D
    Trochę się martwię, bo mnie brzuch boli okresowo. Nie mocno ale jednak, i plecy. Ech i tak nic to nie daje, ale chociaż mogę to tutaj napisać ;)
    Chcę to ciasto! :D
    I mnie się czasem zdarzają bóle okresowe . Ale nic złego się nie dzieje, więc nie stresuj się ;)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Chcę to ciasto! :D
    I mnie się czasem zdarzają bóle okresowe . Ale nic złego się nie dzieje, więc nie stresuj się ;)
    Mi też :)
    A plecy mnie bolą od braku ruchu, czas na ciążową jogę :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Cukierkowa, Amy333 lubią tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Zapraszam do Wro ! :D
    Toż to strasznie daleko od Szczecina! :) kurczę veritaserum...przez Ciebie muszę coś upiec! :D

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

aaaa szkoda ze tak daleko ;////
    mnie dzisiaj nosi na jakieś dobre lody :D .

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki.dziewczyny mam nadzieję ze macie racje :-)
    Jak ja wam zazdroszcze tego gotowania pieczenia ja na nic nie mam ochoty zmuszam sie do jedzenia i nic mi nie smakuję

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :) Wszystko dobrze, mam przekładać prenatalne na przyszły tydzień, bo dzidziuś ma już 57 mm.
    Mój lekarz wszystko posprawdzal i nam spokojnie iść na prenatalne, bo kość nosowa widoczna, NT 1,4 mm.
    Jeszcze do potwierdzenia i nie nastawiać się, ale że wskazaniem na dziewczynkę :)

Meghan, DoveLove, aLunia, veritaserum, Justyna2212, Av, monika_86, paulka86, sylvi, Mum2b, arya12, lena86, MiSia :), matkapatka, Deseo, zuza88, asese, Vlinder, Wesoła89, Herbata, Paulla89, Antonina38, natalinka, Marzena782 lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Co do USG i PAPPA: PAPPA to kolejne badanie przesiewowe. Zasadniczo nie robi się go, jak na USG wyjdzie coś kiepsko, tylko obok USG, bo ono sprawdza inne parametry. Nie można go przeciwstawiać amniopunkcji, bo to tak, jakby cytologię przeciwstawiać kolposkopii. Wiadomo, że jak wyjdzie coś nie halo, to trzeba zrobić kolposkopię, ale cytologię robi się przesiewowo, żeby wyłapać te kobiety, które trzeba dać do dalszej diagnostyki i kolposkopii właśnie. I wiadomo, że większość kobiet z nieprawidłową cytologią jest zdrowa (też miałam raz taki wynik). Więc równie dobrze można powiedzieć, że cytologia nic nie daje, bo nie daje odpowiedzi na to, czy jesteśmy chore czy nie :) No ale przecież żadna z nas nie będzie robić kolposkopii co roku :P

Co do wad genetycznych to pamiętajcie proszę, że większość z nich jest spontaniczna, nie dziedziczna - moga zdarzyć się dosłownie każdemu: młodej kobiecie, 40latce, zdrowej, chorej, wysportowanej i przy kości :)
    W żadnym przypadku nie chcę Was straszyć, tylko chciałam sprostować kilka rzeczy.

dokładnie Av,mam wrażenie, że ludzie mylą pojęcia, a lekarze nie pomagają
    w moim wypadku Pappa a mam 36 lat to obok USG niezbedne do wyliczenia ryzyka i zastanowieniu się czy amniopunkcja jest konieczna ( ja będę na nią nalegać jeśli będzie cień cienia wątpliwosci)

Av, Rucola, asese, Vlinder lubią tę wiadomość

• lena86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elleilah wrote:
    aaaa szkoda ze tak daleko ;////
    mnie dzisiaj nosi na jakieś dobre lody :D .

mnie też!!chodzą za mną od dłuższego czasu lody, zwłaszcza Carte D'or!!
    ja ostatnio 1 raz upiekłam Fale Dunaju:D domowe wypieki o niebo lepsze niż te z cukiernii z margaryną brrr, wolę wiedzieć co jem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 14:52

w4sq43r85k8egy8f.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja właśnie upiekłam ciasto bananowe i zaraz będę pożerać :D
    Trochę się martwię, bo mnie brzuch boli okresowo. Nie mocno ale jednak, i plecy. Ech i tak nic to nie daje, ale chociaż mogę to tutaj napisać ;)

Jakiś sprawdzony przepis na to bananowe ciasto? to poproszę:D chyba, że to Kopiec Kreta:)bo też z bananami, i jedno z moich ulubionych:)

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

lena86 lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja jestem we Wro,hehe oj zaraz bedziesz miec wiecej gosci;)

veritaserum lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Cleffa Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Pora się przywitać i dołączyć. Obiecałam sobie, ze zrobię to dopiero po osiągnięciu ‘granicy bezpieczeństwa’ według bbf – dziś jest ten szczęśliwy dzień!!! :) Liczę według daty owulacji, bo na początku ciąży idealnie pokrywała się z datą na podstawie CRL Dziecka na USG - czyli wychodzi termin 15 września. :) Natomiast ostatnio Maluszek dostał jakiegoś turbodoładowania wzrostowego (albo się akurat przeciągał w trakcie pomiaru ;)) i wyszedł termin na 10 września! :o To moja pierwsza ciąża, wyczekana, wymarzona, zaplanowana. :) Z racji tego, ze oboje z mężem kończymy właśnie medyczne studia to trochę świrujemy (no dobra, ja świruję, mąż to oaza spokoju), ale wszystko jest na dobrej drodze. :) Ale powiem Wam, że duża wiedza medyczna wcale nie pomaga i nie uspokaja, oj nie… Na ostatnim USG w środę na mega dobrym sprzęcie widzieliśmy jak Maleństwo fika koziołki, ma wszystkie narządy, policzyliśmy paluszki itd. Wczoraj natomiast przyszedł pocztą detektor tętna, trochę się baliśmy, że nie znajdziemy jeszcze tętna, przez co będę się zamartwiać itd. ale znaleźliśmy je natychmiast, piękne i mocne serduszko! <3

USG genetyczne mamy 3 marca, robimy razem z testem PAPPA.

Jeśli chodzicie na USG z mężem/partnerem to bardzo polecam Wam nagrywanie, lekarze nie mają zazwyczaj nic przeciwko, a pamiątka jest super! Ja z ostatniej wizyty mam 8 minut filmiku - oglądam codziennie, za każdym razem wzruszam się tak samo :D

Co tam jeszcze o mnie... rocznik 93', mam 24 lata, mieszkam w Warszawie, jestem straszna panikarą i zamartwiam się bez sensu. :P Miło Was poznać! :)

linka220, Av, monika_86, sylvi, lena86, Bizonka, MiSia :), matkapatka, CzterolistnaKoniczyna, Deseo, zuza88, asese, Vlinder, Wesoła89, Herbata, Paulla89, Antonina38, natalinka, Marzena782 lubią tę wiadomość

4cs - wyczekane, wymarzone :)
    ex2bzbmhr82x2168.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/618fdc0f665b.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb0a824dbf85.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/da616abbb2e5.jpg
    Niestety lekarka mruk stwierdzila ze nie widzi plci bardziej dziewczynka ale mam sie nie przyzwyczajac.
    Tabelka wypelniona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 15:19

Av, monika_86, paulka86, sylvi, Ciemnowlosa, MiSia :), matkapatka, Rucola, Deseo, zuza88, Vlinder, Paulla89, Antonina38, natalinka, Marzena782 lubią tę wiadomość

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ