X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    U nas zdarzył się cud... Ryzyko skorygowane niskie, NT 1,26, kość nosowa jest, dzidziuń (najprawdopodobniej chłopiec) wygląda na zdrowego. Lekarz sprawdził wszystko co mógł. powiedział, że sama biochemia nic nie znaczy,można ją rozpatrywać wyłącznie w kontekście usg. Nie można wyczytywać wyników w internecie, bo ważny jest nawet dzień pobrania. Od wczoraj z mężem przeżywaliśmy swój osobisty dramat. 2 h przed wyjściem na usg dowiedzieliśmy się, że wczoraj kuzynka męża urodziła córeńkę z ZD. Schodzi ze mnie stres, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam maluchowi, bo od poniedziałku stresuję się jeszcze z powodów rodzinnych i schudłam 1,5 kg. Ważę 43 kg...
    Natalinko, jeste mi strasznie przykro że przechodzisz takie stresy ale również bardzo się cieszę, ze wasz Maluszek jest zdrowy i wszystko jest na swoim miejscu :) Napisz mi proszę, u kogo byliście na prenatalnych, bo z Rzeszowa jesteś, prawda?

natalinka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    U nas zdarzył się cud... Ryzyko skorygowane niskie, NT 1,26, kość nosowa jest, dzidziuń (najprawdopodobniej chłopiec) wygląda na zdrowego. Lekarz sprawdził wszystko co mógł. powiedział, że sama biochemia nic nie znaczy,można ją rozpatrywać wyłącznie w kontekście usg. Nie można wyczytywać wyników w internecie, bo ważny jest nawet dzień pobrania. Od wczoraj z mężem przeżywaliśmy swój osobisty dramat. 2 h przed wyjściem na usg dowiedzieliśmy się, że wczoraj kuzynka męża urodziła córeńkę z ZD. Schodzi ze mnie stres, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam maluchowi, bo od poniedziałku stresuję się jeszcze z powodów rodzinnych i schudłam 1,5 kg. Ważę 43 kg...
    Bardzo mocno ściskam! Naprawdę się cieszę, jak się dzisiaj obudziłam to pierwsze o czym pomyślałam, to Twoje badania :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Natalinko, jeste mi strasznie przykro że przechodzisz takie stresy ale również bardzo się cieszę, ze wasz Maluszek jest zdrowy i wszystko jest na swoim miejscu :) Napisz mi proszę, u kogo byliście na prenatalnych, bo z Rzeszowa jesteś, prawda?

dr Szpejankowski

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Nie chcialam nikogo urazic , moze zbyt emocjonalnie sie wypowiedzialam takze jesli kogos obrazilam przepraszam poniewaz nie mialam tego na celu.
    Po prostu jak wchodze na swojego fb widze wszedzie dzieci i nie potrafie tego pojac..
    Nikt mnie jednak nie przekona co do wrzucania zdjec dziecka do sieci. Nie ma to zadnego celu , nie jest to dzialanie konieczne.
    Oczywiscie kazdy robi jak uwaza i nie kazdy musi sie zgadzac z moim zdaniem.

Misia, myślę, że nikogo nie uraziłaś. :) A z pewnością nie mnie.

Też mnie bawi gdy ktoś wszystko wrzuca do sieci - co zjadł, gdzie był, z kim był, co dostał na walentynki.
    A to zdjęcie z facebooka mamyginekolog, ktore jest bardzo ładne i mogłabym podobne dodać na fb: http://tnij.at/mamaginekolog

MiSia :) lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też idę do dr Szpejankowskiego, ale mi na rejestracji powiedziała, że w tym samym dniu będzie pobranie krwi i USG.

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Jest tylko jedno ale... mam bardzo wysokie ryzyko zahamowania rozwoju dziecka przed 37 tc 1:25. Nie dziwi mnie to, bo końcówka pierwszej ciąży była niezwykle trudna i walczyliśmy o każdy dzien w brzuszku i przyrost wagi. Mam brać Acard i trzeba bardziej monitorować ciążę. Wychodzi na to, że złe wyniki pappa o tym właśnie świadczą... Tak wyczytałam też dziś rano, ale nie brałam już tego pod uwagę...
    Bardzo się cieszę że wszystko dobrze u Was :-) kamień z serca, ja bardzo przeżywam wasze wszystkie niepewności jakby chodziło o najbliższe osoby. Zżylam się z Wami na tym forum i mam nadzieję że u mnie też się wszystko dobrze skończy :-) ja mam dopiero usg 2.03 wiec jeszcze tydzień czasu.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zerklam w tabelkę to sporo nas z Rzeszowa. Ja z okolic, ale mimo wszystko.

Rucola, Zuzlo, MiSia :), natalinka lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Też idę do dr Szpejankowskiego, ale mi na rejestracji powiedziała, że w tym samym dniu będzie pobranie krwi i USG.

Prowadzi Twoją ciążę? Mi dał wcześniej skierowanie, by wykonać pappa 7-10 dni wcześniej, to pewnie dlatego

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, Wasze wsparcie dużo dla mnie znaczy!

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Prowadzi Twoją ciążę? Mi dał wcześniej skierowanie, by wykonać pappa 7-10 dni wcześniej, to pewnie dlatego

A to dlatego pewnie. Nie. Chodzę do innego lekarza na NFZ. Do niego zapisałam się na prenatalne, tak mi doradzał mój gine, że ma chyba najlepszy sprzęt.

• natalinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A to dlatego pewnie. Nie. Chodzę do innego lekarza na NFZ. Do niego zapisałam się na prenatalne, tak mi doradzał mój gine, że ma chyba najlepszy sprzęt.

Badanie robi bardzo dokładnie, to prawda. Wszystko opowiada i pokazuje. Jestem zadowolona

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też jest ciągle zimno?
    Nie mogę się dogrzać... Może macie jakieś sposoby?

mitaka lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jest zawsze zimno, a mnie zaczął się świąd skóry:( Nie jest to zapewne cholestaza ciążowa (jeszcze), ale skutek odstawienia leku na drogi żółciowe. Także drapie się wszędzie. Jeszcze jakby to był brzuch i piersi, to bym zrzuciła winę na rozciąganie się skóry, ale niestety świąd mam praktycznie wszędzie.

• Deseo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka- uffff, najważniejsze, że maluszek zdrowy ;) cieszę się Twoim szczęściem.

Bizonka- no przecież ileśtam stron temu mówiłam Ci, że mamy ten sam termin hehe :)

Misia- mnie nie uraziłaś ;) każdy ma swoje zdanie i swój własny rozum.

natalinka, MiSia :) lubią tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Cieple mleko z miodem i pod kocyk :)

Av lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    I termoforek pod nóżki :)

Bizonka lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    natalinka- uffff, najważniejsze, że maluszek zdrowy ;) cieszę się Twoim szczęściem.

Bizonka- no przecież ileśtam stron temu mówiłam Ci, że mamy ten sam termin hehe :)

Misia- mnie nie uraziłaś ;) każdy ma swoje zdanie i swój własny rozum.

\
    Sorry, mam dziury w pamięci! Nigdy ni byłam tak przyćmiona jeszcze w życiu!

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

WOW, ani jednego ani drugiego nie mogę jeść :/

Ale zrobiłam sobie na słodko mleko kokosowe z owocami i dodalam corn flakesy moze sie trochę podtuczę na siłę :p

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    WOW, ani jednego ani drugiego nie mogę jeść :/

Ale zrobiłam sobie na słodko mleko kokosowe z owocami i dodalam corn flakesy moze sie trochę podtuczę na siłę :p
    I jeszcze można kota zmusić, żeby podgrzał. Koty są super ciepłe ;)

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:

Mi już przechodzi ta zimnica, teraz jeszcze tylko czasem wieczorami, ale przez ponad miesiąc całymi dniami trzęsłam się z zimna...

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ