X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Nie jestes sama , ja tez nie bede nic wiecej robic jesli nie bedzie takiej potrzeby.
    Bede robić tylko usg połówkowe, jeśli coś wyjdzie nie tak to wtedy amniopunkcję.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)
    Melduje się ;)
    Widzę ze tez marznie większa cześć jak i ja, hehehhe ja nawet w pracy w solarium marzne maniana jakaś.
    Ogólnie chyba.... zaczynam czuć się ciut lepiej choć nie chce zapeszać bo wieczór dopiero się zaczyna a to od ponad miesiąca najgorszy mój czas. W środę i czwartek wymiotowałam i gdybym nie wiedziała ze wszystko gra już pewnie mój mózg zaczął by coś sobie wkręcać przyczyna mogło być to ze zapomialam w środę o witaminach ciążowych a tam jest niby coś w składzie przeciwwymiotne ... No i głowa mnie ciut pobolewa codziennie ale to zniosę Heheh.
    A teraz wam powiem ze się zastanawiam czy od 2 dni jak już się wyciszeni tuż przed spanie nie czuje dzidzi.... wiem ze troszkę szybko ale wydaje mi się ze to może być to, jak pierwszy raz poczułam to pierwsze co „ o jesteś tu mój dzidziolku” w sumie mam prawo czuć je szybciej bo niby to kolejna ciąża tylko czy możliwe ze już.... przytyłam 3 kg nie całe.

• GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Czytam Was właściwie od początku ale dopiero teraz zdecydowałam się dołączyć.

Czeka nas bardzo trudny czas z Mężem, odebraliśmy dziś wyniki testu PAPP-A i niestety są bardzo złe, ryzyko zespołu Downa 1:64. Jesteśmy załamani i przerażeni. Oczywiście teraz czeka nas amniopunkcja a z tym masa załatwiania, wizyt, logistyki, itp. Mieszkam w Warszawie, lekarz prowadzący ciążę polecił mi poradnie genetyczne na Kasprzaka i przy Szpitalu Czerniakowskim. Ciążę prowadzę w Medicoverze, mam tam pakiet z pracy, większość badań całkowicie za darmo, niestety na amniopunkcję muszę zapisać się na NFZ którego unikam jak ognia. Pracuję normalnie, w pracy jeszcze nikt nie wie o ciąży, więc tym bardziej mi trudno, jak już zacznie być ewidentnie widać to będę musiała powiedzieć, chociaż zastanawiam się czy nie powiedzieć szefowi już w przyszłym tygodniu.

Mam za sobą dwa poronienia na wczesnym etapie, jedno podejrzenie ciąży pozamacicznej a druga ciąża biochemiczna. Teraz wydawało się że jest wszystko super a tu nagle zonk... Dodam że wyniki USG prenatalnego były idealne, bicie serca, CRL, rozmiar główki, wszystkie organy tam gdzie trzeba, kość nosowa uwidoczniona, NT w normie, dzidziuś ślicznie fikał. Na teście PAPP-A wyszły za to jakieś przerażające wyniki biochemii, bardzo wysokie wolne b-HCG i niskie białko PAPP-A, stąd takie ryzyko.

Wiem że niektóre z Was planują robić amniopunkcję, więc będę wdzięczna za wszelkie informacje na ten temat.

Trzymam kciuki za wszystkie Wasze wizyty i cieszę się z dobrych wiadomości.

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh mysłałąm ze tylko mi jest tak zimno,chodze w dodatkowym swetrze wełnianym choc w domu cieplo.Mdłosci nie odpuszczają ,moze tylko troche delikatniejsze i nie wiem czy to od herbaty z imbirem,która zaczełam pić..

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GuBo wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Czeka nas bardzo trudny czas z Mężem, odebraliśmy dziś wyniki testu PAPP-A i niestety są bardzo złe, ryzyko zespołu Downa 1:64. Jesteśmy załamani i przerażeni. Oczywiście teraz czeka nas amniopunkcja a z tym masa załatwiania, wizyt, logistyki, itp. Mieszkam w Warszawie, lekarz prowadzący ciążę polecił mi poradnie genetyczne na Kasprzaka i przy Szpitalu Czerniakowskim. Ciążę prowadzę w Medicoverze, mam tam pakiet z pracy, większość badań całkowicie za darmo, niestety na amniopunkcję muszę zapisać się na NFZ którego unikam jak ognia. Pracuję normalnie, w pracy jeszcze nikt nie wie o ciąży, więc tym bardziej mi trudno, jak już zacznie być ewidentnie widać to będę musiała powiedzieć, chociaż zastanawiam się czy nie powiedzieć szefowi już w przyszłym tygodniu.

Mam za sobą dwa poronienia na wczesnym etapie, jedno podejrzenie ciąży pozamacicznej a druga ciąża biochemiczna. Teraz wydawało się że jest wszystko super a tu nagle zonk... Dodam że wyniki USG prenatalnego były idealne, bicie serca, CRL, rozmiar główki, wszystkie organy tam gdzie trzeba, kość nosowa uwidoczniona, NT w normie, dzidziuś ślicznie fikał. Na teście PAPP-A wyszły za to jakieś przerażające wyniki biochemii, bardzo wysokie wolne b-HCG i niskie białko PAPP-A, stąd takie ryzyko.

Wiem że niektóre z Was planują robić amniopunkcję, więc będę wdzięczna za wszelkie informacje na ten temat.

Witaj Gubo

Usg prenatalne to 75 procent że wszystko jest ok, Pappa to uzupełnienie. Rozumiem Twój strach i fakt amniopunkcji, ale szanse na zdrowe dzieciątko jest ogromne. Dziewczynom z NT złym i obrazem USG ogólnie wskazującym na wady , amnio wychodziła dobrze. Czeka Cię mnóstwo strachu, ale masz ogromne szanse, że wszystko będzie OK.

• mitaka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GuBo wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Gubo przede wszystkim nie panikuj, znam przypadki gdzie pappa wskazywala zd 1:6 czy 1:12 a dzieci zdrowe. Wiem co teraz przechodzisz, ale spokojnie, pappa czesto sie myli, a juz z zd szczegolnie.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również marznę, zwłaszcza wieczorami. W ciąży z synem było mi ciągle gorąco, a teraz jakiś koszmar. W domu zakładam dodatkowo ponczo, bo zamarzam.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka super że dzidziuś zdrowy :)
    Daje mi to nadzieję że z moim dzidziusiem też wszystko ok mimo złego Pappa

Mnie w ciąży na przemian gorąco i zimno. Ale szybko mi się gorąco robi jak się ubiorę i muszę czekać na córkę na przykład.

natalinka lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny jak mi się marzy wanna a w domu tylko prysznic :( ostatnio miałam taki kryzys że aż wlazłam do małej plastikowej wanienki córki
    Co prawda nogi i pół pleców poza ale za to dupka wygrzana:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 20:41

Vlinder, Wesoła89, Av, Marzena782 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Sylvi rozbawiłas mnie ,no bo ja tez mam tylko prysznic i tez mi sie marzy wanna..

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Natalinka super że dzidziuś zdrowy :)
    Daje mi to nadzieję że z moim dzidziusiem też wszystko ok mimo złego Pappa

Mnie w ciąży na przemian gorąco i zimno. Ale szybko mi się gorąco robi jak się ubiorę i muszę czekać na córkę na przykład.

Tak naprawdę każda z nas bedzie miała pewność jak maluchy się urodzą, ale wg lekarza w takich kalkulacjach ocenia się wszystko. Mi z wieku podstawowe ryzyko trisomii 21 wyniosło 1:600, a skorygowane już 1:4000 (zaokrągliłam)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sobie jakoś radzić :D

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Tak naprawdę każda z nas bedzie miała pewność jak maluchy się urodzą, ale wg lekarza w takich kalkulacjach ocenia się wszystko. Mi z wieku podstawowe ryzyko trisomii 21 wyniosło 1:600, a skorygowane już 1:4000 (zaokrągliłam)
    Ale zawsze trzeba pamiętać że same badania to nie wyrok. Nie w każdym przypadku

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    Ale zawsze trzeba pamiętać że same badania to nie wyrok. Nie w każdym przypadku

oczywiście

sylvi, monika_86 lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Kwasów nigdy nie miałam robionych, hepatolodzy nie robią tego badania, ale na kolejnej wizycie zapytam ginekologa o to. Pewnie niedługo wrócę do kwasu ursodeoksycholowego, chciałam ten 1 trymestr jakoś przetrwać.
    Monia ja brałam skierowanie od rodzinnego. Powiedziałam, że w pierwszej ciąży miałam cholestaze i teraz muszę to sprawdzać, to kazał przychodzić co miesiąc po skierowanie. W Twoim przypadku tym bardziej da ;)

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie .
    Z maluszkiem wszystko w porządku serduszko serce żołądek prawidłowej budowy rączki nóżki są .Dziś pierwszy raz słyszałam serduszko .
    Kość nosowa jest
    NT 1,5mm
    BPD 24,5mm
    CRL 81,8mm
    Serduszko 150 uderzeń na minutę.

Vlinder, GuBo, Meghan, Bianka*, promyczek 39, frezyjciada, sylvi, natalinka, Justyna2212, 100krotka30, KasW91, monika_86, Av, aLunia, mitaka, veritaserum, CzterolistnaKoniczyna, Rucola, Herbata, MiSia :), Antonina38, Asiek1214, Deseo, Marzena782, matkapatka, JustynaG, zuza88 lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie .
    Z maluszkiem wszystko w porządku serduszko serce żołądek prawidłowej budowy rączki nóżki są .Dziś pierwszy raz słyszałam serduszko .
    Kość nosowa jest
    NT 1,5mm
    BPD 24,5mm
    CRL 81,8mm
    Serduszko 150 uderzeń na minutę.
    Super. To twoja pierwsza wizyta była ?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 21:29

Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki śliczny maluszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 21:27

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ