WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Av wrote:To jest ta sama seria, na której asese miała badanie. Expert to ta wyższa wersja. Dość powiedzieć, że GE (producent) kupiło tę technologię, czyli uznali, że sami lepszej nie zrobią. A GE to jedna z największych firm inżynierskich
Potem rozwinęli to w Volusony E6/E8, ale 730 wciąż się na świecie sporo używa. Naprawdę dobry sprzęt.
Dzięki
-
sylvi wrote:Av kobieto. Ty to masz wiedzę. Szacunek
Ja dzisiaj lepiej. Wczoraj wieczorem mi nerwy puściły i się poryczalam nad tym że do tej pory brak badań mojego maluszka. Ale mąż stanął na wysokości zadania:) to siedzenie w domu źle na mnie wpływa. Za dużo czasu na myslenie. Dobrze że w środę do pracy
Na zabijanie czasu i odwracanie uwagi polecam netfliksa - dużo dobrych seriali, w które można się wciągnąć i przestać wymyślać czarne scenariuszeKadża lubi tę wiadomość
Leon
-
Av wrote:E8 jest super-duper, każdy by chciał
Co do aparatów, to warto robić na dobrym (nowszym) sprzęcie. Wiadomo, że większość ludzi się nie zna za bardzo, ale dość dobrym wyznacznikiem jest możliwość zrobienia badania 3D/4D. O ile one diagnostycznie niewiele wnoszą, to aparaty z taką możliwością są zwyczajnie nowsze i bardziej zaawansowane niż te, które takich opcji nie mają.Av lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Av masz niesamowitą wiedzę zarowno odnośnie sprzetu jak i medycznych aspektów ciąży. Mianuje Cię naszą specjalistką no1. Oczywiscie może być ich więcej, czekam na kolejne objawienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 14:35
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Av masz niesamowitą wiedzę zarowno odnośnie sprzetu jak i medycznych aspektów ciąży. Mianuje Cię naszą specjalistką no1. Oczywiscie może być ich więcej, czekam na kolejne objawienia
GuBo wrote:Dzięki Av też juz wiem że USG miałam robione na super-duper sprzęcie, Voluson E8i lekarz ma certyfikat, nawet się tym chwali w opisie badania.
Leon
-
nick nieaktualnyA jak dodac Na 1 Stronie date porodu? Juz kilka razy o niej pisalam ale teraz z USG wychodzi 5 wrzesnia ( z daty OM 3 )Tylko
W tabelce sobie wpisalam
Ach i widze ze ktos wpisal dziewczynka - ale lekarka nie byla pewna:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 15:54
-
Zapisałam się na środę prywatnie na konsultację do lekarza który wykonuje amniopunkcję, niestety koszt badania tam to 2000 zł, ale wczesniej rozważaliśmy też test Panorama, który w Medicoverze kosztuje 2700 zł więc bylismy przygotowani na taki wydatek. Z terminami zabiegu nie ma problemu więc może uda się wszystko sprawnie załatwić.
-
GuBo wrote:Zapisałam się na środę prywatnie na konsultację do lekarza który wykonuje amniopunkcję, niestety koszt badania tam to 2000 zł, ale wczesniej rozważaliśmy też test Panorama, który w Medicoverze kosztuje 2700 zł więc bylismy przygotowani na taki wydatek. Z terminami zabiegu nie ma problemu więc może uda się wszystko sprawnie załatwić.
-
Vlinder wrote:Nie masz wskazań do amniopunkcji?? Ze wskazaniami masz za darmo na nfz, chyba, że chcesz koniecznie robić prywatnie
Mam wskazania do amnio: złe wyniki testu pappa, podwyższone ryzyko zespołu Downa u dziecka. Mogłabym oczywiście zrobić zabieg na NFZ, ale to wiąże się ze skomplikowaną logistyką, prowadzę ciążę prywatnie, więc musiałabym się najpierw dostać do lekarza na NFZ, który by mi wypisał skierowanie, potem zarejestrować się na badanie w Poradni Genetycznej, potem czekać w kolejce na badanie, itp, itd... Nie jestem na zwolnieniu, normalnie pracuję a w pracy jeszcze nikt nie wie o ciąży co dodatkowo utrudnia sprawę. A prywatnie mam załatwioną wizytę i badanie jednym telefonem. Jest do dla nas wysiłek finansowy ale zdrowie naszego maluszka jest najwazniejsze (i moje przy okazji -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiala takie cuda z Allegro?
Strasznie podobają mi sie te koszulki z nadrukami ale nie wiem jak z ich jakością. Znalazłam w kuszacej cenie ok. 25zl
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/955ab2f6e59e.pngAmy333 lubi tę wiadomość
-
GuBo wrote:Zapisałam się na środę prywatnie na konsultację do lekarza który wykonuje amniopunkcję, niestety koszt badania tam to 2000 zł, ale wczesniej rozważaliśmy też test Panorama, który w Medicoverze kosztuje 2700 zł więc bylismy przygotowani na taki wydatek. Z terminami zabiegu nie ma problemu więc może uda się wszystko sprawnie załatwić.
Leon