X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Meghan ja tak nie lubię holtera brrr nocka z głowy zawsze.
    Ja sie przyzwyczaiłam ;) choć prawda upierdliwe to jest na maxa! Idziesz ulica zaczyna sie pomiar, ludzie dziwnie patrzą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av super jest ta tabelka :)

Av lubi tę wiadomość

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi też się wydaje że te drugie ciśnienie to chyba jakiś błąd albo położna się pomyliła i źle w pisała do karty .
    W domu rozkurczowe co najwyżej do 100 dobija i to nie zawsze

Meghan lubi tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    No właśnie mi też się wydaje że te drugie ciśnienie to chyba jakiś błąd albo położna się pomyliła i źle w pisała do karty .
    W domu rozkurczowe co najwyżej do 100 dobija i to nie zawsze
    Musi byc błąd - położna widząc takie ciśnienie by zareagowała albo zmierzyła ponownie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 21:16

Av lubi tę wiadomość

• Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z takich intymnych pytań, powiedzcie jak wasz śluz w ciąży? Ja tak do 10 tygodnia miałam gesty, biały a od niedawna gesty pomieszany z takim wodnistym... nie cierpię wkładek, mam wrażenie ze się w nich pocę i jest tam jeszcze bardziej mokro.
    Tym wodnistym raczej się nie martwię, chociaż cały internet aż krzyczy ze to na pewno wody płodowe, ale to jest taki dyskomfort.
    Jeżeli któraś poczuje się urażona pytaniem, z góry przepraszam :)

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    A z takich intymnych pytań, powiedzcie jak wasz śluz w ciąży? Ja tak do 10 tygodnia miałam gesty, biały a od niedawna gesty pomieszany z takim wodnistym... nie cierpię wkładek, mam wrażenie ze się w nich pocę i jest tam jeszcze bardziej mokro.
    Tym wodnistym raczej się nie martwię, chociaż cały internet aż krzyczy ze to na pewno wody płodowe, ale to jest taki dyskomfort.

Ja teraz mam mega gesty.. w pierwdzej ciazy mleczny i mega wodnisty.

Justyna2212 lubi tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:

A tam urazona, normalne rzeczy:)
    To ja Ci powiem, ze mam identycznie. Najpierw byl bialutki i gesty, a teraz sie rozwodnil. dzisiaj dwa razy biegalam do WC zeby sprawdzic co sie dzieje, juz ze strachem oczywiscie. Tez nie lubie wkladek, mam nadzieje ze te potopy sie troche uspokoją ;-)

Justyna2212, Rucola lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam posuchę, wkładek używam tylko przed/po okresie. Teraz też suchutko jak pieprz. Jak czuję wilgoć, to wiem, że infekcja.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Ja bez wkladek nie dam rady ale zawsze po owulacji mialam duzo wodnistego bialawego sluzu a raczej wydzieliny ;) wkladki zmieniam co kilka godzin :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Czy ta cena jest już z metodą Fish?

Av nie wiem, zapytam w środę podczas konsultacji, ale z tego co czytałam na stronie internetowej to zabieg robią ze znieczuleniem miejscowym

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan wrote:
    Lekarz prywatnie Musi ci Wystawic skierowanie i ono sie jak najbardziej liczy. Wiekszosc robi to bez problemu mi Lekarz prywatny powiedzial ze de facto wystarczy wpisac « silny lęk Matki przed urodzeniem chorego dziecka » i musza uznac nawet jak masz 27 lat czyli teoretycznie nie ma wskazan. Przynajmniej tak jest w Warszawie. A ty masz wskazania:)

Oczywiscie zrobisz jak chcesz :) ale skoro to wysilek finansowy (dla kazdego pewnie spory) - dobra ksiazka I czekanie nikomu nie zaszkodza;) dnia wolnego Ci nie dadza ??

Mój lekarz prowadzący z Medicoveru powiedział że oni nie wystawiają takich skierowań bo potem NFZ ich obciąża kosztami zabiegów....

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GuBo wrote:
    Mój lekarz prowadzący z Medicoveru powiedział że oni nie wystawiają takich skierowań bo potem NFZ ich obciąża kosztami zabiegów....
    Przedziwne, ale pewnie tak jest faktycznie w tym Medicoverze.
    Ja na poczatku prowadzilam ciaze prywatnie i Lekarz mowil ze no problem:) teraz jestem na NFZ w szpitalu gdzie bardzo dobrze robią amnio mam nadzieje ze to przyspieszy procedury:)
    Najważniejsze zeby wszystko było u Ciebie dobrze, trzymam kciuki !

GuBo lubi tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kremowy dość gęsty śluz i jest go całkiem sporo. Czasami zdarza się susza.

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jakoś po mega ciężkim tygodniu postaram się napisać co i jak u nas.
    Z poniedziałku na wtorek w nocy gdy mąż wyjechał do pracy wysunęły mi się kręgi szyjne do tego stopnia że rano wołałam rodzinę do córek bo musiałam wzywać pogotowie. Okropny ból i do tego ból lewej ręki uniemożliwiający nawet siedzenie a co dopiero chodzenie. Najpierw sprzedałam w tych okolicznościach siostrze info o fasoli żeby nie padła przy ratownikach. Dostałam opiernicz że czekałam 8 godzin na wezwanie karetki. I na desce z kołnierzem ortopedycznym do szpitala. Najpierw zapisali mi ratownicy 7 kresek morfiny żeby w ogóle mnie dotknąć. W szpitalu załamka bo prześwietlenia nie, lęków przeciw bólowych też nie. Wysłano mnie na rezonans magnetyczny diagnoza dyskopatia odcinka c5c6c7 z uciskiem na rdzeń kręgowy! I nerw. Przyszedł na konsultacje młody neurochirurg i powiedział że zostaje w moim wypadku tylko operacja oczywiście delikatnie mówiąc że fasolka najprawdopodobnie jej nie przeżyje no i ryzyko paealiŻu dla mnie. Wyraziłam zgodę termin mają ustalić za parę dni i mnie powiadomić no chyba że samo wskoczy. No i karetka do domu. Leżę jak kładą i wyję z bólu bo żadnych leków brać nie mogę . Mój mąż w celu ratowania mnie i fasoli ściągną do domu jakiegoś magika od nastawiania dysków ale dziś czyli czwarta wizyta a pan ciągle nastawia mi kręg który codziennie wypada.
    Chciałbym zostać z wami jak najdłużej ale niestety nie wiem ile będzie mi dane. Mówiłam odwołać poniedziałkową wizytę bo nie jestem w stanie dalej przejść niż dwa metry o wczłapaniu się do samochodu już nie wspomnę.
    Mam nadzieję że żadna z was to nie spotka

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku nadulek bardzo współczuję. Trzymam kciuki żeby udało się ten krąg nastawić.

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam gęsty śluz i noszę wkładki.

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Ja mam syndrom białego fartucha i na wizycie zawsze ciśnienie wyskokie a w domu książkowe ;)

TO samo- do tego stopnia, że kiedyś stanęła mi ość w gardle, mąż szybko na IP, a ja tuż przed szpitalem byłam juz zdrowa :P

DoveLove, Natalia1984 lubią tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    ja sobie zamówiłam wczoraj, tylko z innym obrazkiem- taki maluszek zaglądający spod koszulki. W pon powinnam dostać, to napisze:)

Są takie czarne? Dajcie linka albo jak je nazywają :)

Rucola lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek- trzymam kciuki

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek trzymaj się, jest szansa że dzieciątko przeżyje operacje?

16udvfxmgcokvnrf.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ