X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Kochana mi dermatolog powiedział, że to niestety hormony a na hormony żadne smarowidla nie pomogą. Na razie robię maseczkę z zielonej glinki mieszaną z olejem konopnym i dwa razy w tygodniu peeling z czarnego mydła. Jest duzo lepiej choć do wyjścia bez makeupu daleko, ale nie zamierzam ryzykować jakimiś specyfikami
    Tylko ja z trądzikiem zmagam sie juz pare dobrych lat. Byłam nawet na izoteku. Czasem było lepiej, czasem gorzej. A teraz to juz w ogole. Najgorsze jest to ze mi zostają blizny. Ja nawet w makijażu zle wygladam, wiec wiesz. Tez nie chciałabym ryzykować. Dlatego poszłam do dermatologa i on upewniał mnie ze jest to bezpieczne. Ale wiem, że rożnie to bywa z tymi lekarzami :(

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Tylko ja z trądzikiem zmagam sie juz pare dobrych lat. Byłam nawet na izoteku. Czasem było lepiej, czasem gorzej. A teraz to juz w ogole. Najgorsze jest to ze mi zostają blizny. Ja nawet w makijażu zle wygladam, wiec wiesz. Tez nie chciałabym ryzykować. Dlatego poszłam do dermatologa i on upewniał mnie ze jest to bezpieczne. Ale wiem, że rożnie to bywa z tymi lekarzami :(
    według mnie możesz stosować, ale nie przesadzaj z ilością i częstotliwością. Acard który bierze dużo dziewczyn to jest kwas acetylosalicylowy i nie szkodzi Maluchom. wszystko w małych dawkach i nie ma się co bać.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Mam tak samo, też nie za bardzo chcę jeść, chociaż jestem non stop głodna
    To tak jak ja

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, strasznie mocno trzymam za Ciebie kciuki!!!

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    U mnie też juz widać, szczególnie jak założę spodnie ciążowe. Z jedzeniem nie mam wiekszego problemu, ale przez ten wysoki cukier muszę sie pilnować.

Też właśnie jak getry ciążowe założę to typowa ciezarowa;) a muszę się rozejrzeć za jakimiś spodniami właśnie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek czy szukaliście dobrego osteopaty? To najlepsza forma rehabilitacji dla kobiet ciężarnych...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śluz od kilku dni jest bardzo wodnisty, czuję jak wycieka z luteiną i trochę mnie to martwi. Wprawdzie byłam na usg w piątek i ilość wód była ok, pobierał posiew, więc pewnie by coś widział, prawda? Robiłam aż wczoraj test Gineintima i sprawdzałam czy odczyn nie jest zasadowy, niby ok. Może to infekcja, czekam na wyniki posiewu. Jak tak będzie dalej to pójdę do lekarza we wtorek sprawdzić to...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Też właśnie jak getry ciążowe założę to typowa ciezarowa;) a muszę się rozejrzeć za jakimiś spodniami właśnie.
    Znalazłam fajne w C&A, w kroju jegginsow. Leżą lepiej niz te sprzed ciąży ;)

Rucola lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek kciuki za ciebie i maleństwo. Dużo zdrówka.

• nadulek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i wszystkie kciuki. Szukamy jak na razie i łapiemy się wszystkiego. Problem w tym że po tygodniu leżenia w łóżku w wymuszonej pozycji bez możliwości zmiany jej zaczynają mi się robić odleżyny. Najgorsze tak jak mówicie ciąża to nie choroba a nic nie dadzą. Fasolka ma nikłe szansę na przeżycie bo zgodą na operację jest zgodą na podanie silnych leków przeciw bólowych które mogą okazać się zabójcze.
    Jakby coś się zmieniło dam wam znać. No i trzymam za was wszystkie kciuki byście nie musiały stawać przed takimi wyborami

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Mój śluz od kilku dni jest bardzo wodnisty, czuję jak wycieka z luteiną i trochę mnie to martwi. Wprawdzie byłam na usg w piątek i ilość wód była ok, pobierał posiew, więc pewnie by coś widział, prawda? Robiłam aż wczoraj test Gineintima i sprawdzałam czy odczyn nie jest zasadowy, niby ok. Może to infekcja, czekam na wyniki posiewu. Jak tak będzie dalej to pójdę do lekarza we wtorek sprawdzić to...
    Jak zrobić ten test? Ja w pierwszej ciąży miałam ciągle sucho a teraz bez wkladek ani rusz:/

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też chyba pojadę jutro na posiew z pochwy i cewki, bo się dziwnie czuję, ciepło mam w pochwie, nic mnie nie swędzi, ale też (mimo braku bakterii) mam dolegliwości z cewki, straszne to ciągłe jeżdżenie i sprawdzanie

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Ja izotekiem rozwaliłam wątrobę i obiecałam sobie żadnych prochów więcej, też nie wyglądam dobrze ale lepiej stanowczo jak zamaluje te czerwone gule. Przynajmniej lepiej się czuję. Próbuj też naturalnie to b.duzo daje a na bank nie zaszkodzi. Jest super płyn micelarny, który mi przynajmniej goi to co jest i buzia się nie świeci ani nie jest ściągnięta. Na bazie wody różanej więc zmniejsza zaczerwienienia, mi sprawdza się super. I tani biorąc po uwagę skład! Marka evree takie różowe naklejki na nim są

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze pomagluję ten temat pryszczy. Właśnie zobaczyłam, że w superpharmie w promocji jest seria Avene na tradzik 40% taniej,a słyszałam dobre opinie o niej: http://wizaz.pl/search?query=Avene+tr%C4%85dzik . Myślicie, że w ciąży nie ma przeciwwskazań?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Jak zrobić ten test? Ja w pierwszej ciąży miałam ciągle sucho a teraz bez wkladek ani rusz:/

Jeśli uda Ci się dostać papierki lakmusowe, to najlepiej tym. Jeśli zabarwi się na niebiesko - to wody. Gineintima dostępna w aptece, działa podobnie. Ma za zadanie wykryć infekcję, ale działa na podobnej zasadzie jak paski. Są jeszcze dostępne specjalne wkładki - testy na odejście wód, ja chyba kupię w internecie, bo obdzwoniłam apteki i ani pasków, ani testów nie ma. Chociaż wiele z nas ma ten problem, więc może to rzeczywiście typowe dla II trymestru zwiększenie wydzieliny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 11:21

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    według mnie możesz stosować, ale nie przesadzaj z ilością i częstotliwością. Acard który bierze dużo dziewczyn to jest kwas acetylosalicylowy i nie szkodzi Maluchom. wszystko w małych dawkach i nie ma się co bać.
    Z tym suchym pudrem to tak mi wytłumaczyła dermatolog ze to jest suchy puder który tylko zostaje na skórze bo on jest biały i wysycha. Gorzej z tym normaclin, bo to jest zel. I nie wiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Ja izotekiem rozwaliłam wątrobę i obiecałam sobie żadnych prochów więcej, też nie wyglądam dobrze ale lepiej stanowczo jak zamaluje te czerwone gule. Przynajmniej lepiej się czuję. Próbuj też naturalnie to b.duzo daje a na bank nie zaszkodzi. Jest super płyn micelarny, który mi przynajmniej goi to co jest i buzia się nie świeci ani nie jest ściągnięta. Na bazie wody różanej więc zmniejsza zaczerwienienia, mi sprawdza się super. I tani biorąc po uwagę skład! Marka evree takie różowe naklejki na nim są
    Ja od liceum była juz na antybiotykach, izoteku. Tez sie zle czułam ale chyba bardziej po tabletkach antykoncepcyjnych niż po samym izoteku. Wczoraj rozmawiałam z moja dermatolog i musze po ciąży zrobic sobie badania typowo hormonalne i tarczycowe i leczyć sie pod tym względem. Bo jeżeli izotek nawet na mnie niepodzialal to juz nie wiem :( izotek działał tylko w trakcie brania i max 6 miesięcy po. A potem znowu to samo.

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Czytam Was od jakiegoś czasu, wreszcie może się przywitam. W tym roku kończę 30 lat, to moja pierwsza ciąża, jestem w 11 tyg + 1 d. Na razie miałam dwa USG, serduszko bije, ostatnio widziałam, jak dziecko macha rączkami i nóżkami. O ciąży wiedzą tylko rodzice, czekamy do USG prenatalnego, które mam 8 marca.
    Życzę Wam spokojnych najbliższych miesięcy i donoszenia wszystkich ciąż! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 11:45

Herbata, lena86, aLunia, Av, Vlinder, Wesoła89, Marzena782, monika_86, Natalia1984, natalinka, asese, Antonina38, matkapatka, 100krotka30, zuza88 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Cześć :)
    Czytam Was od jakiegoś czasu, wreszcie może się przywitam. W tym roku kończę 30 lat, to moja pierwsza ciąża, jestem w 11 tyg + 1 d. Na razie miałam dwa USG, serduszko bije, ostatnio widziałam, jak dziecko macha rączkami i nóżkami. O ciąży wiedzą tylko rodzice, czekamy do USG prenatalnego, które mam 8 marca.
    Życzę Wam spokojnych najbliższych miesięcy i donoszenia wszystkich ciąż! :)

Hej, miło, że do nas dołączyłaś, to też moja pierwsza ciąża :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i wszystkie kciuki. Szukamy jak na razie i łapiemy się wszystkiego. Problem w tym że po tygodniu leżenia w łóżku w wymuszonej pozycji bez możliwości zmiany jej zaczynają mi się robić odleżyny. Najgorsze tak jak mówicie ciąża to nie choroba a nic nie dadzą. Fasolka ma nikłe szansę na przeżycie bo zgodą na operację jest zgodą na podanie silnych leków przeciw bólowych które mogą okazać się zabójcze.
    Jakby coś się zmieniło dam wam znać. No i trzymam za was wszystkie kciuki byście nie musiały stawać przed takimi wyborami
    Nadulek trzymam za Was kciuki. Przykre jest to co Ciebie spotkało.
    Moja koleżanka miała w okolicy 4 miesiąca ciąży operację usunięcia woreczka żółciowego, operacja tradycyjna, nie laparoskopowa. Dziecko przeżyło. Nadzieja zawsze jest.

nadulek lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ