X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek trzymam za Ciebie kciuki. To straszne co Cię spotkało. Strasznie mi przykro. Może faktycznie trzeba szukać pomocy u innego specjalisty.

• Av Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GuBo wrote:
    Av nie wiem, zapytam w środę podczas konsultacji, ale z tego co czytałam na stronie internetowej to zabieg robią ze znieczuleniem miejscowym
    Fish to ta szybka metoda, o której Ci pisałam - pozwala na otrzymanie wstępnych wyników w ciągu kilku dni. "Zwykła" amniopunkcja zwykle jest tańsza. Warto o to zapytać, bo po co przepłacać, a jak już wydajecie więcej, to może warto zastanowić się nad Fishem. Na przykład u Dębskich zwykły kariotyp to 1600pln, a z Fish - 2500.
    http://nowastrona.genesmanager.nazwa.pl/cennik/cennik_badan.pdf

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, bardzo mi przykro, strasznego masz pecha, że teraz to się zdarzyło :( Myślę, że decyzja o operacji jest dobra, dziecko na Ciebie poczeka, a ryzyko dalszego uszkodzenia i paraliżu to nie jest coś, do czego można podejść lekko. Uważaj tylko na to nastawianie kręgu, jeśli kilka razy to facet robił i wciąż wypada, to dalsze manewrowanie przy nim może być niebezpieczne. Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek bardzo przykre co cie spotkało . Może jeszcze coś wymyśli jakiś pan doktor czy pani żeby jednak udało się zabezpieczyć ciąże .... będę się modlić za ciebie.

• Av Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Ja od liceum była juz na antybiotykach, izoteku. Tez sie zle czułam ale chyba bardziej po tabletkach antykoncepcyjnych niż po samym izoteku. Wczoraj rozmawiałam z moja dermatolog i musze po ciąży zrobic sobie badania typowo hormonalne i tarczycowe i leczyć sie pod tym względem. Bo jeżeli izotek nawet na mnie niepodzialal to juz nie wiem :( izotek działał tylko w trakcie brania i max 6 miesięcy po. A potem znowu to samo.
    Ja też leczyłam się retinoidami, ale zanim mi przeszło, to brałam 3 rzuty na przestrzeni wielu lat. Zaczęłam jeszcze w liceum, a ostatni rzut brałam już chodząc do pracy, ok 25-26 roku życia. Dobrze poprowadzone leczenie retinoidami powinno przynieść stałe efekty. Jak długo brałaś Izotek?
    Co do kwasu salicylowego to tutaj piszą, że można używać. Byle nie przesadzić. Ten kwas ma kategorię C, czyli badania na zwierzętach wykazały, że ma działanie teratogenne, ale to było w momencie, jak małpy doustnie dostawały 6 razy tyle kwasu, ile człowiek by na wielkie połacie skóry dał radę nałożyć. Wiadomo, że z układu pokarmowego wszystko wchłania się znacznie łatwiej niż przez skórę.
    Normaclin ma kategorię B, tę samą co Augmentin itp, więc nie bałabym się go stosować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 12:35

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wkładek to ja używam non-stop, bo inaczej musiałabym bieliznę w środku dnia zmieniać, nawet jak nie byłam w ciąży. Polecam do wypróbowania Discreet, jeśli nie próbowałyście. Te wkładki naprawdę oddychają, są megacienkie a przy okazji super wchłaniają wilgoć. Ja w nich czuję się super komfortowo.

Rucola lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Co do wkładek to ja używam non-stop, bo inaczej musiałabym bieliznę w środku dnia zmieniać, nawet jak nie byłam w ciąży. Polecam do wypróbowania Discreet, jeśli nie próbowałyście. Te wkładki naprawdę oddychają, są megacienkie a przy okazji super wchłaniają wilgoć. Ja w nich czuję się super komfortowo.
    Jedyne w których czuję się komfortowo to facelle. Ale ja zawsze wszystko analizuje składowo, takie zboczenie.
    W pierwszej ciąży tak nie mialam a ta jest zupełnie ZUPEŁNIE inna, pod każdym względem

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja też leczyłam się retinoidami, ale zanim mi przeszło, to brałam 3 rzuty na przestrzeni wielu lat. Zaczęłam jeszcze w liceum, a ostatni rzut brałam już chodząc do pracy, ok 25-26 roku życia. Dobrze poprowadzone leczenie retinoidami powinno przynieść stałe efekty. Jak długo brałaś Izotek?
    Co do kwasu salicylowego to tutaj piszą, że można używać. Byle nie przesadzić. Ten kwas ma kategorię C, czyli badania na zwierzętach wykazały, że ma działanie teratogenne, ale to było w momencie, jak małpy doustnie dostawały 6 razy tyle kwasu, ile człowiek by na wielkie połacie skóry dał radę nałożyć. Wiadomo, że z układu pokarmowego wszystko wchłania się znacznie łatwiej niż przez skórę.
    Normaclin ma kategorię B, tę samą co Augmentin itp, więc nie bałabym się go stosować.
    Ja izotek pierwszy raz brałam w wieku 20 lat (brałam około 8 miesięcy?)i w sumie jak wczoraj rozmawiałam z moja Panią dr to powiedziała mi ze w sumie nie miałam tak wyliczonej idealnie dawki. Pózniej po niecałym roku znowu wzięłam izotek przez 6 miesięcy. I rok temu w wieku 23 lat wzięłam izotek w grudniu i w styczniu 2017 juz go odstawiłam bo stwierdziłam, ze nie chce sie tym faszerować. Wiec najwidoczniej nie miałam tego leku dobrze wyliczonego do mojej wagi, tak mi sie wydaje. W sumie po odstawieniu izoteku w styczniu do ciąży minelo 11 miesięcy. Ginekolog powiedział mi ze to wystarczający czas. Jak myślisz?
    No wlasnie z tym kwasem to tez to czytałam, ze co innego jeżeli przyjmuje sie go doustnie. A on jest w formie suchego pudru wysuszające wiec myśle ze moze nie zrobic nic złego mojemu dzidziusiowi. Jego używam tylko na noc.
    Oo o tym Normaclin to tego nie wiedziałam! Dobrze, ze mi napisałaś. Bo nawet go dzisiaj nie użyłam rano bo sie troszkę przestraszyłam.
    Ja najchętniej nic bym nie brała ze względu na dzidziusia bo jego zdrowie jest dla mnie najważniejsze. Ale poprostu z moja buzia jest coraz gorzej. Jest calutka czerwona, i zostają mi blizny, których i tak juz duzo mam po wcześniejszym trądziku :(

• Wesoła89 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek trzymam kciuki, żeby się to wszystko dobrze skończyło dla was obojga Ciebie i maluszka. Nie trać nadziei.

f2wlwn15pyf6mety.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek kochana trzymam kciuki za ciebie i maleństwo dużo zdrowia dla was .

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Cześć :)
    Czytam Was od jakiegoś czasu, wreszcie może się przywitam. W tym roku kończę 30 lat, to moja pierwsza ciąża, jestem w 11 tyg + 1 d. Na razie miałam dwa USG, serduszko bije, ostatnio widziałam, jak dziecko macha rączkami i nóżkami. O ciąży wiedzą tylko rodzice, czekamy do USG prenatalnego, które mam 8 marca.
    Życzę Wam spokojnych najbliższych miesięcy i donoszenia wszystkich ciąż! :)
    Skąd jesteś? Również mam prenatalne 8 marca o 10:45 :)

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek duzo duzo zdrowia dla Was!

• Av Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Ja izotek pierwszy raz brałam w wieku 20 lat (brałam około 8 miesięcy?)i w sumie jak wczoraj rozmawiałam z moja Panią dr to powiedziała mi ze w sumie nie miałam tak wyliczonej idealnie dawki. Pózniej po niecałym roku znowu wzięłam izotek przez 6 miesięcy. I rok temu w wieku 23 lat wzięłam izotek w grudniu i w styczniu 2017 juz go odstawiłam bo stwierdziłam, ze nie chce sie tym faszerować. Wiec najwidoczniej nie miałam tego leku dobrze wyliczonego do mojej wagi, tak mi sie wydaje. W sumie po odstawieniu izoteku w styczniu do ciąży minelo 11 miesięcy. Ginekolog powiedział mi ze to wystarczający czas. Jak myślisz?
    Ja na pewno brałam dłuższymi rzutami. Nie pamiętam dokładnie, ale mój mąż też brał i jak mi powiedział, że brał tylko pół roku, to się zdziwiłam, że tak krótko. Ale ja znosiłam terapię bardzo dobrze. Brałam też najmniejszą dawkę, bo ważyłam wtedy ok. 45kg.
    Naukowcy zalecają przerwę od miesiąca do trzech przed zajściem w ciąże po zakończeniu terapii, więc po 11 jesteś bardzo bezpieczna :)

Co do brania leków to wiadomo, że przez 9 miesięcy nie da się niczego nie brać... Ja też wzięłam we wtorek nurofen, bo już mnie tak głowa bolała, że nie mogłam wytrzymać.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A jak tam wasze brzuszki? U mnie już naprawdę widać a schudłam kolejny kg czyli 5 w sumie. Cos mnie od jedzenia odrzuca.
    a ja jem duzo a schudłam 4 kg. szok bo myślałam ze juz na plusie będzie ale jednak nie.

aLunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja na pewno brałam dłuższymi rzutami. Nie pamiętam dokładnie, ale mój mąż też brał i jak mi powiedział, że brał tylko pół roku, to się zdziwiłam, że tak krótko. Ale ja znosiłam terapię bardzo dobrze. Brałam też najmniejszą dawkę, bo ważyłam wtedy ok. 45kg.
    Naukowcy zalecają przerwę od miesiąca do trzech przed zajściem w ciąże po zakończeniu terapii, więc po 11 jesteś bardzo bezpieczna :)

Co do brania leków to wiadomo, że przez 9 miesięcy nie da się niczego nie brać... Ja też wzięłam we wtorek nurofen, bo już mnie tak głowa bolała, że nie mogłam wytrzymać.
    No wlasnie a ja brałam np przez dwa miesiące 10 mg na dzień a pózniej po 20 mg to wiem ze to malutko. Powiedziała mi doktor wczoraj, ze po ciąży badania, a jak nie to urodzic dzieciaczki i znowu zabrać sie za izotek, ale juz tak porządnie.
    Na ulotce izoteku niby napisane ze miesiąc przerwy musi byc bo tyle wystarczy zeby ta witamina A wypłukala sie z organizmu. Ale jestem dobrej myśli.
    Kiedy ginekolog widzi na usg czy jest wporzadku z dzidziusiem? Ja mam wizytę za równy tydzien akurat.

A co do bólu głowy to widze, że nie tylko mnie tak meczy? Ja narazie lecę tylko na apapie. Ale tez sie ogrniaczam, zeby nie brac za często :(

• aLunia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też właśnie cały ten tydzień głowa boli. Narazie bez leków ale dzisiaj chyba będę musiała zabrać :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj wszystkim :) jutro mój i kilku z nas Wielki dzień wyczekiwanych Wizyt :) już mnie stres powoli zjada :)
    Co do śluzu ja mam bardzo ładny taki jak przed ciąża :) , żadnych wkładek nie używam ,

Nadulek Modlę Się o Ciebie i o Maleństwo by wszystko było dobrze :*

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Mnie też właśnie cały ten tydzień głowa boli. Narazie bez leków ale dzisiaj chyba będę musiała zabrać :/
    Dajesz rade bez tabletek? Ja mam takie bóle nie do wytrzymania + wieczorne mdłości. Wczoraj juz o 20 spałam, bo nie chciałam zażywać tabletki żadnej, ale co z tego jak o 23 sie obudziłam i tak musiałam zażyć tabletkę, bo wstałam i jeszcze bardziej mnie głowa bolała :(

• GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Fish to ta szybka metoda, o której Ci pisałam - pozwala na otrzymanie wstępnych wyników w ciągu kilku dni. "Zwykła" amniopunkcja zwykle jest tańsza. Warto o to zapytać, bo po co przepłacać, a jak już wydajecie więcej, to może warto zastanowić się nad Fishem. Na przykład u Dębskich zwykły kariotyp to 1600pln, a z Fish - 2500.
    http://nowastrona.genesmanager.nazwa.pl/cennik/cennik_badan.pdf

Dzięki za info Av, jutro zadzwonię do Dębskich i się dowiem jak z terminami, dodatkowo jeszcze podpytam w Damianie jak z tym Fishem.

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
  • GuBo Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, jest mi niezmiernie przykro, ściskam mocno kciuki za Ciebie i Twojego maluszka. Daj znać co się u Was dzieje.

Co do brzucha to ja mam wywalony od kilku tygodni, ale to chyba głównie przez wzdęcia bo Bąbelek jest jeszcze za mały żeby aż tak było widać. W pracy muszę już chodzić w rozpietych spodniach bo się nie mieszczę, albo z grzeczności nikt mi jeszcze nie zwrócil uwagi albo nikt nie zauważył ;)

h4zp3e3kj3ws8ciu.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ