WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nadulek wrote:Cześć dziewczyny jakoś po mega ciężkim tygodniu postaram się napisać co i jak u nas.
Z poniedziałku na wtorek w nocy gdy mąż wyjechał do pracy wysunęły mi się kręgi szyjne do tego stopnia że rano wołałam rodzinę do córek bo musiałam wzywać pogotowie. Okropny ból i do tego ból lewej ręki uniemożliwiający nawet siedzenie a co dopiero chodzenie. Najpierw sprzedałam w tych okolicznościach siostrze info o fasoli żeby nie padła przy ratownikach. Dostałam opiernicz że czekałam 8 godzin na wezwanie karetki. I na desce z kołnierzem ortopedycznym do szpitala. Najpierw zapisali mi ratownicy 7 kresek morfiny żeby w ogóle mnie dotknąć. W szpitalu załamka bo prześwietlenia nie, lęków przeciw bólowych też nie. Wysłano mnie na rezonans magnetyczny diagnoza dyskopatia odcinka c5c6c7 z uciskiem na rdzeń kręgowy! I nerw. Przyszedł na konsultacje młody neurochirurg i powiedział że zostaje w moim wypadku tylko operacja oczywiście delikatnie mówiąc że fasolka najprawdopodobnie jej nie przeżyje no i ryzyko paealiŻu dla mnie. Wyraziłam zgodę termin mają ustalić za parę dni i mnie powiadomić no chyba że samo wskoczy. No i karetka do domu. Leżę jak kładą i wyję z bólu bo żadnych leków brać nie mogę . Mój mąż w celu ratowania mnie i fasoli ściągną do domu jakiegoś magika od nastawiania dysków ale dziś czyli czwarta wizyta a pan ciągle nastawia mi kręg który codziennie wypada.
Chciałbym zostać z wami jak najdłużej ale niestety nie wiem ile będzie mi dane. Mówiłam odwołać poniedziałkową wizytę bo nie jestem w stanie dalej przejść niż dwa metry o wczłapaniu się do samochodu już nie wspomnę.
Mam nadzieję że żadna z was to nie spotka
Trzymam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło. -
Nadulek coś okropnego, jakiś straszny pech
Miałaś już kiedyś problemy z kręgosłupem?
Martwiłam się pewnymi rzeczami aż nie mogłam spać, ale jak przeczytałam Twoją historię to aż mi głupio, że się przejmowałam jakimiś pierdołami.
Trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze dla Ciebie i fasolki.Synek ur. w 2016
-
nick nieaktualnyDziewczyny! Doradźcie mi. Byłam wczoraj u dermatologa z moim trądzikiem
Pani dr przepisała mi na noc taki suchy puder z kwasem salicylowym (robiony w aptece) powiedziała mi że jest to bezpieczne bo niby nie przenika przez skore. A na dzień żel normaclin. Co myślicie o tym? Wpisywałam w Google ten normaclin czy jest bezpieczny w ciąży to nie widziałam żadnych informacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 08:58
-
Zuzlo wrote:Dziewczyny! Doradźcie mi. Byłam wczoraj u dermatologa z moim trądzikiem
Pani dr przepisała mi na noc taki suchy puder z kwasem salicylowym (robiony w aptece) powiedziała mi że jest to bezpieczne bo niby nie przenika przez skore. A na dzień żel normaclin. Co myślicie o tym? Wpisywałam w Google ten normaclin czy jest bezpieczny w ciąży to nie widziałam żadnych informacji.
Mysle ze spokojnie powinnas zaufac w to co Ci powiedziala. Mi to w aptece nawet amolu sprzedac nie chcieli na bol plecow jak powiedzialam ze jestem w ciazy. Mysle ze przy kobiecie ciezarnej bardziej lekarze itp uwazaja17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nadulek wrote:Cześć dziewczyny jakoś po mega ciężkim tygodniu postaram się napisać co i jak u nas.
Z poniedziałku na wtorek w nocy gdy mąż wyjechał do pracy wysunęły mi się kręgi szyjne do tego stopnia że rano wołałam rodzinę do córek bo musiałam wzywać pogotowie. Okropny ból i do tego ból lewej ręki uniemożliwiający nawet siedzenie a co dopiero chodzenie. Najpierw sprzedałam w tych okolicznościach siostrze info o fasoli żeby nie padła przy ratownikach. Dostałam opiernicz że czekałam 8 godzin na wezwanie karetki. I na desce z kołnierzem ortopedycznym do szpitala. Najpierw zapisali mi ratownicy 7 kresek morfiny żeby w ogóle mnie dotknąć. W szpitalu załamka bo prześwietlenia nie, lęków przeciw bólowych też nie. Wysłano mnie na rezonans magnetyczny diagnoza dyskopatia odcinka c5c6c7 z uciskiem na rdzeń kręgowy! I nerw. Przyszedł na konsultacje młody neurochirurg i powiedział że zostaje w moim wypadku tylko operacja oczywiście delikatnie mówiąc że fasolka najprawdopodobnie jej nie przeżyje no i ryzyko paealiŻu dla mnie. Wyraziłam zgodę termin mają ustalić za parę dni i mnie powiadomić no chyba że samo wskoczy. No i karetka do domu. Leżę jak kładą i wyję z bólu bo żadnych leków brać nie mogę . Mój mąż w celu ratowania mnie i fasoli ściągną do domu jakiegoś magika od nastawiania dysków ale dziś czyli czwarta wizyta a pan ciągle nastawia mi kręg który codziennie wypada.
Chciałbym zostać z wami jak najdłużej ale niestety nie wiem ile będzie mi dane. Mówiłam odwołać poniedziałkową wizytę bo nie jestem w stanie dalej przejść niż dwa metry o wczłapaniu się do samochodu już nie wspomnę.
Mam nadzieję że żadna z was to nie spotkaCiemnowlosa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Mysle ze spokojnie powinnas zaufac w to co Ci powiedziala. Mi to w aptece nawet amolu sprzedac nie chcieli na bol plecow jak powiedzialam ze jestem w ciazy. Mysle ze przy kobiecie ciezarnej bardziej lekarze itp uwazaja
ale buzie mam w stanie tragicznym, wiec musze czyms ja smarować zeby nie było jeszcze gorzej.
-
nick nieaktualnyBizonka wrote:Ja jak byłam u derma w 6 tyg to powiedział, że nic mi nie da aż do skończenia karmienia
A macie moze jakies informacje na temat tego żelu Normaclin ? -
Bizonka wrote:Są takie czarne? Dajcie linka albo jak je nazywają
http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-hit-i5248812454.htmlBizonka lubi tę wiadomość
-
Nadulek, tak mi przykro, że Cie to spotkało. Myśl pozytywnie, chociaż wiem, ze to strasznie trudne. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoja dzielną fasolkę.
Co do kwasu salicylowego, to nie pomogę. Wydaje mi sie, ze stosowany krótkotrwale i zewnętrznie nie powinien zaszkodzic. Lekarz wie co robi, przecież nie chce Ci zrobić krzywdy.Rucola lubi tę wiadomość
-
Nadulek współczuję bardzo
dużo zdrówka ci życzę.
I niech ktoś powie że ciąża to nie jest choroba... Normalnie człowiek dostał by środki przeciwbólowe a kobieta w ciąży musi cierpieć -
Bizonka wrote:Są takie czarne? Dajcie linka albo jak je nazywają
ja zamawialam te:
http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-4mum-nowe-wzory-koszulka-ciazowe-i5587933920.html
są tylko biale, ale czarną juz też mam na oku, taką
http://allegro.pl/top-bluzka-koszulka-ciazowa-nadruk-baby-loading-i6793108485.html
DoveLove, Rucola lubią tę wiadomość
-
aLunia wrote:A jak tam wasze brzuszki? U mnie już naprawdę widać a schudłam kolejny kg czyli 5 w sumie. Cos mnie od jedzenia odrzuca.
Mam tak samo, też nie za bardzo chcę jeść, chociaż jestem non stop głodna -
Bizonka wrote:Mam tak samo, też nie za bardzo chcę jeść, chociaż jestem non stop głodna
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZuzlo wrote:Dziewczyny! Doradźcie mi. Byłam wczoraj u dermatologa z moim trądzikiem
-
aLunia wrote:A jak tam wasze brzuszki? U mnie już naprawdę widać a schudłam kolejny kg czyli 5 w sumie. Cos mnie od jedzenia odrzuca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 09:45