X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, kciuki!

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Cześć dziewczyny jakoś po mega ciężkim tygodniu postaram się napisać co i jak u nas.
    Z poniedziałku na wtorek w nocy gdy mąż wyjechał do pracy wysunęły mi się kręgi szyjne do tego stopnia że rano wołałam rodzinę do córek bo musiałam wzywać pogotowie. Okropny ból i do tego ból lewej ręki uniemożliwiający nawet siedzenie a co dopiero chodzenie. Najpierw sprzedałam w tych okolicznościach siostrze info o fasoli żeby nie padła przy ratownikach. Dostałam opiernicz że czekałam 8 godzin na wezwanie karetki. I na desce z kołnierzem ortopedycznym do szpitala. Najpierw zapisali mi ratownicy 7 kresek morfiny żeby w ogóle mnie dotknąć. W szpitalu załamka bo prześwietlenia nie, lęków przeciw bólowych też nie. Wysłano mnie na rezonans magnetyczny diagnoza dyskopatia odcinka c5c6c7 z uciskiem na rdzeń kręgowy! I nerw. Przyszedł na konsultacje młody neurochirurg i powiedział że zostaje w moim wypadku tylko operacja oczywiście delikatnie mówiąc że fasolka najprawdopodobnie jej nie przeżyje no i ryzyko paealiŻu dla mnie. Wyraziłam zgodę termin mają ustalić za parę dni i mnie powiadomić no chyba że samo wskoczy. No i karetka do domu. Leżę jak kładą i wyję z bólu bo żadnych leków brać nie mogę . Mój mąż w celu ratowania mnie i fasoli ściągną do domu jakiegoś magika od nastawiania dysków ale dziś czyli czwarta wizyta a pan ciągle nastawia mi kręg który codziennie wypada.
    Chciałbym zostać z wami jak najdłużej ale niestety nie wiem ile będzie mi dane. Mówiłam odwołać poniedziałkową wizytę bo nie jestem w stanie dalej przejść niż dwa metry o wczłapaniu się do samochodu już nie wspomnę.
    Mam nadzieję że żadna z was to nie spotka

Trzymam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło.

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek coś okropnego, jakiś straszny pech :( Miałaś już kiedyś problemy z kręgosłupem?
    Martwiłam się pewnymi rzeczami aż nie mogłam spać, ale jak przeczytałam Twoją historię to aż mi głupio, że się przejmowałam jakimiś pierdołami.
    Trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze dla Ciebie i fasolki.

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Doradźcie mi. Byłam wczoraj u dermatologa z moim trądzikiem :( Pani dr przepisała mi na noc taki suchy puder z kwasem salicylowym (robiony w aptece) powiedziała mi że jest to bezpieczne bo niby nie przenika przez skore. A na dzień żel normaclin. Co myślicie o tym? Wpisywałam w Google ten normaclin czy jest bezpieczny w ciąży to nie widziałam żadnych informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 08:58

• asese Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia i oby obeszło się bez operacji.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Dziewczyny! Doradźcie mi. Byłam wczoraj u dermatologa z moim trądzikiem :( Pani dr przepisała mi na noc taki suchy puder z kwasem salicylowym (robiony w aptece) powiedziała mi że jest to bezpieczne bo niby nie przenika przez skore. A na dzień żel normaclin. Co myślicie o tym? Wpisywałam w Google ten normaclin czy jest bezpieczny w ciąży to nie widziałam żadnych informacji.

Mysle ze spokojnie powinnas zaufac w to co Ci powiedziala. Mi to w aptece nawet amolu sprzedac nie chcieli na bol plecow jak powiedzialam ze jestem w ciazy. Mysle ze przy kobiecie ciezarnej bardziej lekarze itp uwazaja :)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Cześć dziewczyny jakoś po mega ciężkim tygodniu postaram się napisać co i jak u nas.
    Z poniedziałku na wtorek w nocy gdy mąż wyjechał do pracy wysunęły mi się kręgi szyjne do tego stopnia że rano wołałam rodzinę do córek bo musiałam wzywać pogotowie. Okropny ból i do tego ból lewej ręki uniemożliwiający nawet siedzenie a co dopiero chodzenie. Najpierw sprzedałam w tych okolicznościach siostrze info o fasoli żeby nie padła przy ratownikach. Dostałam opiernicz że czekałam 8 godzin na wezwanie karetki. I na desce z kołnierzem ortopedycznym do szpitala. Najpierw zapisali mi ratownicy 7 kresek morfiny żeby w ogóle mnie dotknąć. W szpitalu załamka bo prześwietlenia nie, lęków przeciw bólowych też nie. Wysłano mnie na rezonans magnetyczny diagnoza dyskopatia odcinka c5c6c7 z uciskiem na rdzeń kręgowy! I nerw. Przyszedł na konsultacje młody neurochirurg i powiedział że zostaje w moim wypadku tylko operacja oczywiście delikatnie mówiąc że fasolka najprawdopodobnie jej nie przeżyje no i ryzyko paealiŻu dla mnie. Wyraziłam zgodę termin mają ustalić za parę dni i mnie powiadomić no chyba że samo wskoczy. No i karetka do domu. Leżę jak kładą i wyję z bólu bo żadnych leków brać nie mogę . Mój mąż w celu ratowania mnie i fasoli ściągną do domu jakiegoś magika od nastawiania dysków ale dziś czyli czwarta wizyta a pan ciągle nastawia mi kręg który codziennie wypada.
    Chciałbym zostać z wami jak najdłużej ale niestety nie wiem ile będzie mi dane. Mówiłam odwołać poniedziałkową wizytę bo nie jestem w stanie dalej przejść niż dwa metry o wczłapaniu się do samochodu już nie wspomnę.
    Mam nadzieję że żadna z was to nie spotka
    Nadulek strasznie mi sie zrobiło smutno jak przeczytałam Twoją wiadomość. ja wierzę, w cuda i wierzę, ze stanie się tak w Twoim przypadku. Może poszukajcie jakiegoś innego rehabilitanta-cudotwórcę który np nastawi te kregi i Cię zakołnierzują na kilka tygodni. Wierzę, ze coś wymyślicie. Musicie. Czekam na dobre wiadomości od Ciebie i będe się za Ciebie modlić.

Ciemnowlosa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Mysle ze spokojnie powinnas zaufac w to co Ci powiedziala. Mi to w aptece nawet amolu sprzedac nie chcieli na bol plecow jak powiedzialam ze jestem w ciazy. Mysle ze przy kobiecie ciezarnej bardziej lekarze itp uwazaja :)
    Wiem wiem, tylko tyle sie człowiek oczyta na tym internecie, że kwas salicylowy absolutnie, że zakazany w ciąży itd. Dlatego sie boje :( ale buzie mam w stanie tragicznym, wiec musze czyms ja smarować zeby nie było jeszcze gorzej.

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam u derma w 6 tyg to powiedział, że nic mi nie da aż do skończenia karmienia

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Ja jak byłam u derma w 6 tyg to powiedział, że nic mi nie da aż do skończenia karmienia
    No wlasnie, ta moja niby tez powiedziała ze doustnie nic nie można. Jedynie ten zel na dzień i ten suchy puder na noc, ktory nie przeniknie bo jest smarowany tylko zewnętrznie.
    A macie moze jakies informacje na temat tego żelu Normaclin ?

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Są takie czarne? Dajcie linka albo jak je nazywają :)
    Czarnych nie widziałam, wpisywalam ciazowe bluzki z nadrukami i wyskakuje,np. to:
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-hit-i5248812454.html

Bizonka lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek, tak mi przykro, że Cie to spotkało. Myśl pozytywnie, chociaż wiem, ze to strasznie trudne. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoja dzielną fasolkę.

Co do kwasu salicylowego, to nie pomogę. Wydaje mi sie, ze stosowany krótkotrwale i zewnętrznie nie powinien zaszkodzic. Lekarz wie co robi, przecież nie chce Ci zrobić krzywdy.

Rucola lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek współczuję bardzo :( dużo zdrówka ci życzę.
    I niech ktoś powie że ciąża to nie jest choroba... Normalnie człowiek dostał by środki przeciwbólowe a kobieta w ciąży musi cierpieć :(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam wasze brzuszki? U mnie już naprawdę widać a schudłam kolejny kg czyli 5 w sumie. Cos mnie od jedzenia odrzuca.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Są takie czarne? Dajcie linka albo jak je nazywają :)

ja zamawialam te:
    http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-4mum-nowe-wzory-koszulka-ciazowe-i5587933920.html

są tylko biale, ale czarną juz też mam na oku, taką :)
    http://allegro.pl/top-bluzka-koszulka-ciazowa-nadruk-baby-loading-i6793108485.html

DoveLove, Rucola lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A jak tam wasze brzuszki? U mnie już naprawdę widać a schudłam kolejny kg czyli 5 w sumie. Cos mnie od jedzenia odrzuca.

Mam tak samo, też nie za bardzo chcę jeść, chociaż jestem non stop głodna

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się ta spodobała:
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-z-nadrukiem-lub-bez-nadruku-i7045725957.html

Amy333, DoveLove, Rucola lubią tę wiadomość

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Mam tak samo, też nie za bardzo chcę jeść, chociaż jestem non stop głodna
    a mi ostatnio apetyt dopisuje it o bardzo. Na razie 1,5kg na plusie, a brzuszek juz sie zrobil widoczny. Osatnio mąż zauwazyl, ze sie robie taka ...piłeczka!:)

Rucola lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Kochana mi dermatolog powiedział, że to niestety hormony a na hormony żadne smarowidla nie pomogą. Na razie robię maseczkę z zielonej glinki mieszaną z olejem konopnym i dwa razy w tygodniu peeling z czarnego mydła. Jest duzo lepiej choć do wyjścia bez makeupu daleko, ale nie zamierzam ryzykować jakimiś specyfikami

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    U mnie też juz widać, szczególnie jak założę spodnie ciążowe. Z jedzeniem nie mam wiekszego problemu, ale przez ten wysoki cukier muszę sie pilnować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 09:45

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ