X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja dopiero o 15 40, wiec Aberdeen musiała poczekać. .

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    ]

Dostałam od męża coś takiego

Motherhood, Poduszka - kojec dla kobiet w ciąży, Beżowe gałązki

Również coraz poważniej zastanawiam się nad kupnem takiego cudeńka. Pewnie wstrzymam się do połówkowych i po nich zrobię sobie taki prezent.
    Jesteś z niej zadowolona?

rg50flw1ig1o65jx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec

Bardzo mi przykro :(

Siwulec lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do czwartku, jak będzie w porządku to idę na pierwsze ciążowe zakupy! Kupuję wtedy właśnie poduszkę i spodnie jakieś bo mnie każde cisną więc w sukienkach póki co chodzę ;)

Amy333 lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam za wizytujące!

asese lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mozecie cos polecić na rozstepy w ciazy? Czym się smarujecie? Ja juz zauważyłam ze na piersiach zaczynają się robić :/ Zwykła oliwka ?

• mitaka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec strasznie mi przykro :( nie poddawaj sie w koncu wszystko bedzie dobrze, musi byc!

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję panthenolem

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja czekam do czwartku, jak będzie w porządku to idę na pierwsze ciążowe zakupy! Kupuję wtedy właśnie poduszkę i spodnie jakieś bo mnie każde cisną więc w sukienkach póki co chodzę ;)

Ja ostatkami silnej woli ograniczam się na razie do oglądania, choć kusi potwornie;) Jak już kupisz i przetestujesz, to podziel się wrażeniami, będę wdzięczna. Dużo osób chwaliło tu ubranka ciążowe z h&m, co do lidlowskich zdania były mocno podzielone.

veritaserum lubi tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec strasznie mi przykro myślałam, że źle wiadomości się skończyły. Nadulek trzymam za Ciebie kciuki. Wierzę, że wszystko dobrze się skończy.

• asese Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    Hej. Mozecie cos polecić na rozstepy w ciazy? Czym się smarujecie? Ja juz zauważyłam ze na piersiach zaczynają się robić :/ Zwykła oliwka ?

https://www.mamaginekolog.pl/rozstepy-w-ciazy/

Ja też stosuję oliwkę, a czy pomoże, to się okaże:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 08:46

rg50flw1ig1o65jx.png
  • paulka86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    Ja używam oliwke, po dwóch ciążach nie mam rozstępów. Ale to genetyka, która dla mnie jest łaskawa.

Rucola, asese lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja oficjalnie na forum piszę, ze biorę się za siebie. Przez pierwszy trymestr ze względu na samopoczucie strasznie się rozpuściłam. Leniuchowanie, podjadanie, słodycze.... Ale dość tego. Zawsze chciałam być fit-mamą a nie leniuchem-kanapowcem :P i wybieram się na dłuuugi spacer i od dziś postanawiam zminimalizować ilość słodyczy. Pisze to na forum, żeby był ślad a Was biorę na świadków :P

veritaserum, asese, RusałkaPL, paulka86, CzterolistnaKoniczyna, kuwejtonka, GuBo, monika_86, aLunia, Natalia1984, Vlinder, sylvi, 100krotka30, Malgonia, matkapatka, Amy333, Marzena782, Av, zuza88, MiSia :) lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Ja używam oliwke, po dwóch ciążach nie mam rozstępów. Ale to genetyka, która dla mnie jest łaskawa.
    własnie wczoraj pisałam na ten temat, ze jak ktoś ma rozstepy w genach to nic nie pomoże, ale smarowanie się jak najbardziej :) pomaga na swędzenie skóry która się rozciąga.
    osobiście smaruje się oliwką bellybutton

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 08:38

paulka86 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozstępy wyszły w 38 tygodniu ciąży:) a całą ciążę się cieszyłam, że mnie ominęło:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dziewczyny a ja oficjalnie na forum piszę, ze biorę się za siebie. Przez pierwszy trymestr ze względu na samopoczucie strasznie się rozpuściłam. Leniuchowanie, podjadanie, słodycze.... Ale dość tego. Zawsze chciałam być fit-mamą a nie leniuchem-kanapowcem :P i wybieram się na dłuuugi spacer i od dziś postanawiam zminimalizować ilość słodyczy. Pisze to na forum, żeby był ślad a Was biorę na świadków :P

Wytrwałości :) ja czekam, aż będę mieć siłę zabrać psa(40 parę kg) na spacer... ja natomiast schudłam i staram się wcisnąć cokolwiek, ale idzie mi bardziej niz średnio, w szczególności ze słodkim- jest mi tak źle po tym, że nie za bardzo mam jakikolwiek wybór

asese lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec z calego serca Ci wspolczuje :(

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg czwartkowym zapisuję się na jogę i będę chodzić na basen. Może czasem będę biegać, albo na wspinanie się wybiorę, jeszcze zobaczę. Wszystko zależy od samopoczucia..liczę na słońca, myślę że wtedy dostanę trochę dawki energii

asese, Rucola lubią tę wiadomość

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    ]

Dostałam od męża coś takiego

Motherhood, Poduszka - kojec dla kobiet w ciąży, Beżowe gałązki

Kiedyś miałam zapalenie stawu biodrowego i lekarka powiedziała ze może to to, ale w sumie to chyba nie bo ja miałam to zapalenie po prawej stronie, a bol mam rożny. Po prawo, lewo a jak leżę na wznak to po srodku. Taki mój urok. Nie mam mdłości, za to bolą mnie plecy.

Dzięki za info.
    Skarżyłam się na bóle kręgosłupa od dłuższego czasu, szczególnie w okresie @. Miałam nawet zrobiony rezonans i wyszło, że mój kręgosłup jest starszy z 10-15 lat niż ja :P Czyli gdybym była starsza to takie wyniki nikogo by nie dziwiły. W związku z tym muszę go bardziej oszczędzać. Nie mogę biegać, skakać. Raczej aktywność statyczna.
    Teraz wieczorami leżę w łóżku... i mam wrażenie, że to spotęgowało ból kręgosłupa :/
    nadulek wrote:
    Siwulec bądż dzielna ale nie dla innych tylko dla siebie. Mam nadzieję że niedługo wrócisz tu z Happy endem.
    Ja czekam do 8 rano - wtedy ma zapaść decyzja czy i kiedy przyjmą mnie na neurochirurgie. Proszę trzymajcie kciuki za nas bo mi trochę brakuje sił.

Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo.
    I naprawdę wierzę, że malec będzie silny i to przetrwa.
    Bizonka wrote:
    Wytrwałości :) ja czekam, aż będę mieć siłę zabrać psa(40 parę kg) na spacer... ja natomiast schudłam i staram się wcisnąć cokolwiek, ale idzie mi bardziej niz średnio, w szczególności ze słodkim- jest mi tak źle po tym, że nie za bardzo mam jakikolwiek wybór

U mnie prawie 2 kg na minusie.
    A dziś na śniadanie kakao i drożdżówka :) Może niezbyt zdrowo... ale od czasu do czasu nie zaszkodzi. Ważne, że coś zjadłam bo głodna to ja jestem ale nie mam apetytu na nic... :/

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG, dla mnie na mojej diecie nie ma smacznych bułek, a jeśli już by coś było to kosztuje 10zł za szt!

Ja spadłam łącznie 4kg, znowu, jak kiedyś widać i czuć zawartość jelit jak leżę płasko... A już myślałam że te dni są za mną.

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: