X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Juz kiedys pisalam, ja mam wlasnie Angelsounds i mozna do.niego pobrac aplikacje na telefon, ktora wskazuje fhr, rysuje fajne wykresy i mozna nagrywac serduszko
    Oj nie, to zbyt skomplikowane :P zreszta mi potrzebne sa pomiary z najblizszych dwoch tyg to usg wystarczy, bo potem to juz tetno spada i czuc ruchy

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Oj nie, to zbyt skomplikowane :P zreszta mi potrzebne sa pomiary z najblizszych dwoch tyg to usg wystarczy, bo potem to juz tetno spada i czuc ruchy
    To w ogóle nie jest skomplikowane! Tylko sie podlacza kabelkiem detektor do telefonu, na telefonie sie klika żeby zaczął mierzyc i juz :-)

• Marlena Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Dziewoje, czy robiła któraś może zakupy na aliexpress i mi powie jak to jest z ich rozmiarówka? Taka sama jak nasza czy trzeba brać większe/mniejsze? Kupując u nas zawsze ciążowe biorę rozmiar mniejsze, bo te ubrania ciążowe mają zawyżone rozmiary, więc zamiast 36 biorę 34. Na ali też tak jest?

Ja regularnie kupuję na ali od niecałych 2 lat, aż się dziwię że listonosz mnie nie znienawidzil i nadal przywozi wszystkie paczki ;-) z rozmiarowką jest różnie ale przeważnie jest zaniżona. Najlepiej czytać opinie o produkcie i czasem tam piszą jaki ktoś nosi rozmiar a jaki kupił i czy jest ok. A na Ali jest dział z odzieżą ciążową?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Ja stosuję kolagen,ale Silver on jest przeznaczony do ciała, platinum jest do twarzy ale ja do twarzy też używam Silver. Jest tańszy. Kolagen używam z souvre i jest mega wydajny. Gdy używałam na twarz i dekolt 50 ml starczyło mi na 6 mcy. Jedno naciśnięcie pompki na całą twarz i drugie na szyję i dekolt. Ważne żeby kolagen był naturalny nie syntetyczny. Jest doskonały nie tylko do nawilżenia ale też na problemy skórne wysypki uczulenia. To podstawowy kosmetyk w mojej łazience. ☺ teraz tez go używam na brodawki bo mnie swędzą i skóra się łuszczy.
    Ja ten Platinum na brzuchol i uda używałam, teraz też mam taki zamiar ;) I wtedy tak jak pisałam te 100 ml. to max 3 miesiące ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 14:18

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Ja regularnie kupuję na ali od niecałych 2 lat, aż się dziwię że listonosz mnie nie znienawidzil i nadal przywozi wszystkie paczki ;-) z rozmiarowką jest różnie ale przeważnie jest zaniżona. Najlepiej czytać opinie o produkcie i czasem tam piszą jaki ktoś nosi rozmiar a jaki kupił i czy jest ok. A na Ali jest dział z odzieżą ciążową?
    https://m.aliexpress.com/category/200000774/Maternity-Clothing.html?categoryName=Maternity%20Clothing&spm=a2g0n.category-amp.leafcat.Maternity%20Clothing

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest sama od wczoraj szukam spodni. Ceny w porównaniu do polskich bardzo atrakcyjne. Tylko mam problem z rozmiarami dla siebie. Właśnie skończyłam robić gołąbki, a u Was co dobrego na obiad?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam tarte że szpinakiem, papryką i piersią z kurczaka.

Ale mnie dzisiaj ciągnie z prawej strony brzucha tak niżej.
    A w ogóle taka śpiąca jestem ostatnio. A między spaniem mam powera. Dzisiaj już tyle posprzątałam i poprasowalam stos ubrań. Najchętniej przewrocilabym dom do góry nogami ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które maja detektor powiedzcie mi czy tętno po Lewej stronie na wysokości pępka „ odrobine niżej „ czy to może być to Tętno na które tak czekałam :) dziś mam detektor pierwszy raz i przyznam szczerze ze denerwowałam się jak go szukałam nigdzie indziej nie wynalazłam pik pik pik .
    Czy to może być np. Jakaś Tętnica Macicy .? Wy tez za pierwszym razem długo szukałyście ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 14:40

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Dziewczyny które maja detektor powiedzcie mi czy tętno po Lewej stronie na wysokości pępka „ odrobine niżej „ czy to może być to Tętno na które tak czekałam :) dziś mam detektor pierwszy raz i przyznam szczerze ze denerwowałam się jak go szukałam nigdzie indziej nie wynalazłam pik pik pik .
    Czy to może być np. Jakaś Tętnica Macicy .? Wy tez za pierwszym razem długo szukałyście ?
    Wydaje mi sie, ze na wysokosci pepka to na tym etapie troche za wysoko. Ja wynajduje co najmniej 5 cm ponizej pepka. Posluchaj sobie na yt jak brzmi tetno dzicka, a jak Twoje. Jak juz sie zalapie to nie da sie pomylic. Ja z latwoscia wyszukuje od 11 tygodnia.w brzuchu jest pełno miejsc, w ktorych mozesz zlapac swoje tetno, a takze dzwiek lozyska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 14:44

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    A masz wyświetlacz? Ja po tym poznaję, jak jest tętno powyżej 140, to na pewno maluszek, w granicach 80-90 to moje ;)
    Ale na wysokości pępka, to jeszcze za wysoko na malucha ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 14:45

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczęta :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj :) mi zostało jeszcze 8 dni!

Ja zrobiłam dzisiaj leczo, bo mi smaka w tamtym tygodniu któraś z Was narobiła, takie pyszne mi wyszło, ze już dwie miski zjadłam :D

Dzisiaj rano znowu wymiotowałam, ale powiem Wam ze jakos mnie to uspokaja na cały dzień. Zauważyłam ze wymiotuje zawsze jak długo czekam ze zjedzeniem śniadania, jak zjem od razu po wstaniu z łóżka to jest ok :)

Marzena782, monika_86, Cukierniczka, Wesoła89 lubią tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Av Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Dzisiaj rano znowu wymiotowałam, ale powiem Wam ze jakos mnie to uspokaja na cały dzień. Zauważyłam ze wymiotuje zawsze jak długo czekam ze zjedzeniem śniadania, jak zjem od razu po wstaniu z łóżka to jest ok :)
    Ja zawsze przed śniadaniem ogarniałam toaletę poranną, myłam włosy itp. I dopiero w miarę wyszykowana siadałam do stołu. Teraz pierwsze, co robię, to jem śniadanie. Inaczej też robi mi się słabo :)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale żeście naprodukowały postów...

co do terminacji ciąży... Nie wiem co bym zrobiła i chyba nie chcę o tym myśleć. Zawsze byłam przeciwniczką aborcji, ale co innego jak dotyka to konkretnie nas. Choć po 5 latach starań, myślę, że byśmy nie usunęli.

A tak bardziej pozytywnie, to wybraliśmy imię dla naszego okruszka <tzn. mąż się w końcu przekonał :D > będzie Agatka lub Karolek ;)

I zarezerwowałam weekend w Zakopanym w czerwcu ;) Tak na odstresowanie, poza tym aż obciach, bo nasza 6 letnia córa nie była jeszcze w górach.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt ;) Od kąt lekarz mnie opieprzył, że mam się cieszyć a nie martwić- to też jakoś mi lepiej się żyje :)
    jeszcze 2 tyg. do wizyty ufff

Av, Vlinder, monika_86, matkapatka lubią tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj bardzo tradycyjnie czyli schabowe, ziemniaki tłuczone i surówka z kiszonej kapusty ;) Ja już jedną porcję zjadłam ale coś ciągle głodna...
    Wczoraj jadłam gulasz z plackiem ziemniaczanym omomomom :D

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio przeglądając internet natknełam się przypadkoem na pieluszki wielorazowe i mam pytanie do mam które mają już dziecko albo do mam które miały stycznośc z tematem .A chodzi o pieluchy wielorazowe tz otulacze i formowanki czy ktoraś z was używała przy pierwszym dziecku albo miała kontakt z czymś takim i ma zamiar używać.

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Jest właśnie i sporo fajnych rzeczy, wzory na czasie a nie jak dla babci jak to u nas, ceny chyba porównywalne

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny a wiec idę z cierpliwością szukać i się wsłuchiwać :*

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Herbata Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ja ten Platinum na brzuchol i uda używałam, teraz też mam taki zamiar ;) I wtedy tak jak pisałam te 100 ml. to max 3 miesiące ;)

Teraz mam 100 ml i tez używam na brzuch,pośladki piersi i uda. Jestem cią kwa na ile starczy ☺

Co do pieluch wielorazowych to my będziemy używać. Nie mamy nikogo kto by u nas używał ale chcemy spróbować. Moja mama zgłębiała temat i sama przekonała się że warto a początkowo tak sceptycznie do tego podeszła.

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam ciasto i mi nie wyszło, a jestem taka głodna, że zaraz będę ryczeć! Tyle wysiłku dla zakalca!

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Pierwszy dzień na L4, zrobiłam 2 prania, opiekuję się babcią, obiad mam jeszcze z weekendu. Poczytałam książkę, byłam z psami na spacerze. Dziś jeszcze zrobię sobie małe spa, ogarnę suche pranie i sobie wreszcie powyszywam a już nie pamiętam kiedy miałam na to czas. Tak mi dobrze. ☺
    Ooo jak Ci dobrze:)) ja jeszcze tylko do Swiąt i wolne:))

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ