X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • renjak Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pieluchami podjęłam jakieś próby dopiero jak syn miał kilka miesięcy. Na samym początku to już wogóle sobie nie wyobrażam, bo niby te kupy są dużo mniej problematyczne, ale noworodek je robi co chwilę:) Oczywiście pomijając fakt odnalezienia się w nowej sytuacji itp. Ale mam koleżanki, które od początku używały i sobie chwalą, więc zależy jak ważne to jest dla Ciebie. Zapewne można powalczyć, ale ja tam wolałam zająć się czymś innym. Można kupić w sklepach bardziej eko jednorazówki, choć nie zagłębiałam się w temat, więc nic konkretnego nie napiszę. I jeszcze jedno - na noc próbowałam mu założyć ze dwa razy, ale wszystko było przesikane, więc jednak chłonność jest inna, a poza tym dziecko to lepiej czuje, więc mój syn strasznie płakał, aż nie wiedziałam na początku o co mu chodzi, dopiero potem zorientowałam się ze to pielucha:)

w4sqyx8dvrs1n4nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    A to w takiej sytuacji to wiadome, że lepiej jakbyś chodziła w Rzeszowie do lekarza, ale narazie o tym nie myśl ;)
    Ja tez nie moge sie doczekać! A kiedy masz następna wizytę? ;)
    A wizyta 12.. Jeszcze cały tydzień... :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebralam pappe, ryzyka skorygowane niskie, potem wrzucę w tabelkę:) mam tylko pytanie, bo mam napisane lozysko na pezedniej scianie wysoko, czy to znaczy ze będę szybciej czuć ruchy ?

Av, paulka86, promyczek 39, Antonina38, nadulek, 86Monia, matkapatka, OctAngel lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny odebralam pappe, ryzyka skorygowane niskie, potem wrzucę w tabelkę:) mam tylko pytanie, bo mam napisane lozysko na pezedniej scianie wysoko, czy to znaczy ze będę szybciej czuć ruchy ?
    Jak na przedniej ścianie, to później. Ale to też nie powiedziane, ja w obu ciążach, na przedniej ścianie, i w pierwszej ruchy poczułam w 16 TC, a teraz już jakieś smyranie :)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    TEz mam na przedniej wysoko i lekarz mówił ze zazwyczaj czuje sie wtedy ruchy wlasnie słabiej :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 17:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale generalnie najważniejsze zeby było wysoko, problemu sa jak jest nisko :) wiec tylko
    Sie cieszyć :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej. To szkoda :p

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Av Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nie powiedziała, gdzie mam łożysko :(

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    A mi nie powiedziała, gdzie mam łożysko :(
    A nie masz w opisie prenatalnych, powinno być ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Av Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    A nie masz w opisie prenatalnych, powinno być ;)
    No właśnie nie, sprawdzałam już. Przeczytam dziś jeszcze raz, może się gdzieś ukryło :/ Ale podejrzewam, że gdyby było jakoś źle, to by mi powiedziała.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    No właśnie nie, sprawdzałam już. Przeczytam dziś jeszcze raz, może się gdzieś ukryło :/ Ale podejrzewam, że gdyby było jakoś źle, to by mi powiedziała.
    Na pewno, bo np.przy łożysku przodującym trzeba się bardzo oszczędzać, i jest ono wskazaniem do CC.

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już się nie mogę doczekać wizyty, a dopiero w piątek

• Left_ie Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja wam zazdroszczę, że już jesteście po prenatalnych. Ja mam dopiero 15.03 i świruję strasznie :/

k0kdcwa1ru5loe1v.png
    mhsv20mma8j8n7kc.png
    ——————————
    Piotruś [*] 08.2017, 9tc
  • Av Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Left_ie wrote:
    Jejku jak ja wam zazdroszczę, że już jesteście po prenatalnych. Ja mam dopiero 15.03 i świruję strasznie :/
    Szybko zleci, zobaczysz :)

Left_ie lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    A prubowałaś smarować amolem skronie i czoło on mi też rewelacyjnie pomaga na ból głowy
    Dzięki, spróbuje :)

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ile zapisałyście.
    Gratuluję udanych wizyt.
    Rucola śliczny brzuszek.
    U mnie wymioty jeszcze nie minęły, a już zaczyna pojawiać się zgaga. Dzisiaj jest 14+3.
    Wczoraj z mężem jeszcze analizowaliśmy zakup tego łóżeczka rosnącego i nie kupimy go jednak, zbyt dużo było negatywnych opinii na amazonie typu nierówne części łóżeczka, nieodpowiednie śruby, źle nawiercone otwory. Łóżeczko pięknie wygląda na zdjęciach ale wolimy nie ryzykować. Kupimy kołyskę (mamy mało miejsca w sypialni), a później łóżeczko turystyczne.
    Co do pieluch to jednak wolę jednorazowe, pamiętam ile mama namęczyła się przy wielorazowych, gdy zmieniała mojemu bratu, ale wtedy nie było jednorazowych. Poza tym u nas polecane są jednorazowe i to ze wskaźnikiem moczu, aby pielęgniarka mogła sprawdzić czy dziecko odpowiednio dużo sika. Jest w nich pasek, który zmienia kolor po oddaniu moczu.

monika_86, Av, Rucola lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Ja też nie odczuwam jeszcze żadnych ruchów, pewnie jest za wcześnie :)

A teraz pytanie do Was z innej beczki.

Macie jakieś dobre sprawdzone kremy nawilżające do twarzy, które nie zapychają skóry a świetnie ją nawilżają? Szukam cały czas czegoś dobrego, jakiegoś "ekstra" kremu. Często pojawiają się u mnie suche skórki w okolicach nosa... dramat :/
    Mam to samo. U mnie od zawsze tłusta skóra, a teraz bardzo sucha. Skórki wokół nosa i na brodzie. Zawsze świetnie nawilżał mi skórę krem La Roche Possay, teraz nie pomaga. Zamówiłam masło shea nierafinowane, mam nadzieję, że pomoże. Póki co dwa razy na noc kładłam olejek bio oil na twarz.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mam to samo. U mnie od zawsze tłusta skóra, a teraz bardzo sucha. Skórki wokół nosa i na brodzie. Zawsze świetnie nawilżał mi skórę krem La Roche Possay, teraz nie pomaga. Zamówiłam masło shea nierafinowane, mam nadzieję, że pomoże. Póki co dwa razy na noc kładłam olejek bio oil na twarz.
    Masło shea polecam wymieszać (po podgrzaniu) np. z olejkiem migdałowym. W ten sposób jest dużo przyjemniejsze w stosowaniu (bardziej miękkie), nie ma już grudek i ładniej pachnie :) A jak się doda troszeczkę masła kakaowego do tego, to już w ogóle zapach jest piękny.

Natalia1984, Rucola lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dla dziewczyn które o mnie pamiętają :) to u nas wszystko w porzadku, rano miałam prenatalne. Wszystkie parametry w porzadku. Jedno spokojniejsze dało się zmierzyć, a drugie oszołom uciakajacy przed usg ale się udało. Prawdopodobnie dwie dziewczyny, ale lekarz potwierdzi w 20 tygodniu.
    Tak jak już wcześniej mówiłam, odchodzę od Was bo tak będzie dla mojej psychiki lepiej. Życzę Wam wszystkim powodzenia, na pewno wszystkie będziecie miały cudowne dzieciaczki!

veritaserum, monika_86, renjak, Deseo, 86Monia, Mum2b, DoveLove, Left_ie, Av, Marzena782, Ithildin, Antonina38, Natalia1984, JustynaG, OctAngel, Paulla89, Rucola, Wesoła89, zuza88, asese, Herbata lubią tę wiadomość

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniach. Wszystko dobrze.
    Maleństwo ma 68,4 mm. Tym razem grzecznie spało.

NT: 1,7 mm
    FHR: 160 ud/min

Termin porodu przesunięty z 11.09 na 09.09, także wczoraj zaczeliśmy II trymestr :-)

Płeć to zagadka Maluszek spał z założoną nogą na nogę.

Najważneijsze, że jest zdrowy.

Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 18:08

Vlinder, veritaserum, Bizonka, Bianka*, DoveLove, Av, aLunia, Marzena782, mitaka, natalinka, Antonina38, Natalia1984, OctAngel, promyczek 39, Paulla89, Rucola, Wesoła89, zuza88, Herbata, matkapatka lubią tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ