X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Mi nudności minely w rowno 10tc jak ja sie balam to nie da sie opisać a jednak z dzieckiem wszystko dobrze :)
    Mam więc nadzieję, że to tylko moje niepotrzebnie wkręcanie sobie problemu :) oby do jutra...

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    A zauwazylas jakis inny zapach? Nie chodzi mi o jakis bardzo intensywny ze czuć na odległość tylko np przy oddawaniu moczu czuje troszkę, chyba ze juz mi sie wydaje i tak sobie dobieram do głowy :/

Nie, nic, zwykle mam mega sucho, więc teraz, jak mam ciut więcej to jest dziwnie, ale nic poza tym.

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z objawami mam różnie, raz są i prawie tak intensywne jak na początku, raz wcale, innego dnia tylko zmęczenie lub ból brzucha jeśli za dużo siedzę i chodzę

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Spokojnie. Obejrzalas na YT gdzie szukac tetna? Bo najwazniejsze to wiedziec na jakim poziomie na danym etapie ciazy szukac.

Oglądałam i to nie jeden film . Niewiem czy to wynik tego ze miałam np pełny pęcherz i jelita :O
    Na kresce bikini coś słyszałam ale było trzeba się mega wsłuchać i już sama we wszystko zwątpiłam :( .
    Takie chwilowe osamotnienie . =[

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też na szczęście mdłości minęły

Rucola lubi tę wiadomość

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 8go marca, w czwartek o 10:45. Nie mogę się doczekać co pokaże nam maleństwo :)

CzterolistnaKoniczyna, monika_86 lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dziś drugi dzień gdzie zjadłam obiad ze smakiem :) choć nadal niektóre rzeczy mk śmierdzą, ale nie mam odruchu wymiotnego na wszystko i uczucia wymiocin w gardle, przestał boleć żołądek, jest fajnie :)

Rucola lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matkapatka wrote:
    Kobietki mam pytanie bo sama nie wiem co zrobić gdyż jest już foch ze strony mojego taty. Moja babcia dzisiaj przyjechała do szpitala na ok. 4 dni obserwacji więc nic poważnego i powiedziałam tacie, że jej nie odwiedzę bo się boję zarazkow. On uważa, że przesadzam. Co byście zrobiły miejscu miejscu?

Mój dziadek też był w szpitalu. Zapalenie płuc. Trochę osłabiony. Co prawda dzieli nas trochę kilometrów ale nawet gdybym mieszkała blisko unikałabym szpitala.
    Przede wszystkim organizm w ciąży jest "osłabiony" i łatwiej łapie wszelkie wirusy. Uważam, że lepiej dmuchać na zimne niż potem żałować. Szczególnie, że w ciąży wiele leków jest zakazanych.
    Oczywiście inaczej sytuacja by wygląda gdyby bliski był umierający.
    Zawsze można zadzwonić do bliskiego w szpitalu i z nim pogadać.
    Av wrote:
    Ale stron do nadrobienia...

A ja muszę się podzielić lekko absurdalną sytuacją z wczorajszego ujawnienia ciąży :) Wręczyliśmy zdjęcie z USG moim rodzicom, z komentarzem, że to prezent bez okazji.
    Patrzą na to zdjęcie, patrzą, patrzą...
    10 sekund mija... 15 sekund...
    W końcu moja mama pyta: "TO WASZE???"

Kurtyna.

hahaha :)
    My jednym rodzicom powiedzieliśmy osobiście a drugim chcieliśmy w tym samym czasie (żeby potem żalu nie było, że jedni wiedzieli szybciej) ale niestety nie przyjechali do nas wiec wysłałam mms'a ze zdjęciem usg. Od razu odpowiedź "Czy to Wasz maluszek w drodze?". Od razu oddzwoniłam :) Rodzice się bardzo ucieszyli. Nie spodziewali się takiej nowiny (nie mówiliśmy o staraniach, a jak nas pospieszali to mówiliśmy, że mamy czas).

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Duzo dziewczyn zostalo przed prenatalnymi? Trzeba niedlugo nowy temat zacząć:D co takiego waznego po tym badaniu pozniej jest?
    Potem to USG połowkowe

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    A ja mam prenatalne jutro i strasznie się stresuję... A dopiero o 17:20, oj boziu, boziu. Oszaleję. Wszystkie objawy mi minęły mdłości, zgaga, tylko bół głowy pozostał i to mnie nakręca.

Wiesz ja też tak miałam, a po prenatalnych wszystko się nasiliło :) teraz mi się ciągle chce spać i mi nie dobrze, piersi bolą. Myślę że to stres nam zabiera objawy ;) trzymam kciuki

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Duzo dziewczyn zostalo przed prenatalnymi? Trzeba niedlugo nowy temat zacząć:D co takiego waznego po tym badaniu pozniej jest?
    później połowkowe w 20 tyg :D

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A to nie wada :P? Ja też mam sercowatą i uznaje ją jako wadę, mimo że brzmi uroczo :-)
    lekarz powiedział że to żadna wada, nie wnosi niczego złego ani niczego złego nie zwiastuje :) tylko się cieszyć że się jest taką wybraną haha ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Wiesz ja też tak miałam, a po prenatalnych wszystko się nasiliło :) teraz mi się ciągle chce spać i mi nie dobrze, piersi bolą. Myślę że to stres nam zabiera objawy ;) trzymam kciuki
    To dopiero jest bez sensu. Kiedy nie mamy objawów, to myślimy o najgorszym, a kiedy są to też niedobrze, bo jak tu żyć :P To naprawdę pocieszające, że tu jesteście i potraficie zawsze uspokoić w stylu "ja też tak miałam, a wszystko z dzidzią było ok" :)

monika_86, Rucola, Deseo lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Paulla89 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Niepokoi mnie że Wy wszystkie juz cos czujecie. Ja jestem szczupla, ale nic nie czuje. Chociaż nie wiem czy bym odroznila od ruchow jelit :-) jest ktos, kto tez nic nie czuje?

Ja jestem w 15 tygodniu i tez jestem szczupła i nic nie czuje zadnych ruchów :( a tak się nie mogę doczekać jakie to uczucie. Mam nadzieje, ze wszystko z maluszkiem ok, a do wizyty jeszcze dwa tygodnie :(

l22ncbxmmqrb6qzk.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:
    Ja jestem w 15 tygodniu i tez jestem szczupła i nic nie czuje zadnych ruchów :( a tak się nie mogę doczekać jakie to uczucie. Mam nadzieje, ze wszystko z maluszkiem ok, a do wizyty jeszcze dwa tygodnie :(

Ale fajnie, też juz bym chciała być o tyle bliżej :)

w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:
    Nie martw się na zapas, to moja druga ciąża, a jeszcze nic nie czuję, mimo, że w pierwszej poczułam zaraz z początkiem 16tc. Może fakt nie mam tyle czasu co wtedy na wsluchiwanie się w ciało, ale byłam na usg 1.03 i bylo wszystko cacy, także nie ma co świrować ;) w pierwszej ogólnie można poczuć dużo, dużo później, siotra męża mimo, że wagi 50kg to poczuła dopiero w 24tc! Także bez spiny ;)

Paulla89, Rucola lubią tę wiadomość

• Nika312 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Ja prenatalne będę mieć dopiero 28 marca i chyba będę zamykać listę:)
    To jeszcze tyle czasu ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 21:24

Ciemnowlosa lubi tę wiadomość

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz kolejnym krokiem długo wyczekiwanym są ruchy :)
    Ja tak jak wy już nie mogę się doczekać :)

monika_86 lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Marlena Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Ja mam prenatalne 09.03 :)
    Strasznie dawno nic nie pisałam, ale jakoś po ujawnieniu tych forumowych trolli trochę mnie przyblokowalo.. :/
    Natomiast czytam Was nieustannie :)
    Miłego wieczoru dziewczyny!

Ja dawno nie czytałam forum... jakich trolli???

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie taki kwaśny posmak w ustach? Ja cokolwiek zjem czuje kwas w ustach
    Nie wiem czy to przez tą luteine ale nasila mi to mdłości:(

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ