X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 wrote:
    Hej, dla dziewczyn które o mnie pamiętają :) to u nas wszystko w porzadku, rano miałam prenatalne. Wszystkie parametry w porzadku. Jedno spokojniejsze dało się zmierzyć, a drugie oszołom uciakajacy przed usg ale się udało. Prawdopodobnie dwie dziewczyny, ale lekarz potwierdzi w 20 tygodniu.
    Tak jak już wcześniej mówiłam, odchodzę od Was bo tak będzie dla mojej psychiki lepiej. Życzę Wam wszystkim powodzenia, na pewno wszystkie będziecie miały cudowne dzieciaczki!
    Witaj Justyno, super, ze maluszki zdrowo rosną.
    Szkoda, że odchodzisz, ale rozumiem Ciebie. Jakiś czas temu wysłałam Tobie zaproszenie do przyjaciółek. Odzywaj się czasami choćby w wiadomości prywatnej. Powodzenia i życzę Tobie spokojnej ciąży i zdrowia.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie musiałam obiecać mojemu narzeczonemu, że przestanę się w końcu zamartwiać i denerwować. Czas zacząć cieszyć się ciążą :-) Przynajmniej takie mam postawnowienie.

Vlinder, 86Monia, Left_ie, mitaka, Rucola, zuza88 lubią tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja psychika mimo ,ze po prenatalnych obiecałam sobie być już o wiele spokojniejsza chyba jednak trochę szwankuje :[
    Dziś jak dowiedziałam się ze szwagierki siostra Poroniła to odrazu w detektorze nie mogłam ,nie umiałam znaleść tętna . Zaczęłam panikować , bać się ,rozmawiać o tym z Emkiem , uspokajał mnie , napisałam na wszelki wypadek smsa do położnej z kliniki ,czekam na odpowiedz , nast wizyta za tydzień .
    ( dodam ze minol dopiero tydzień od prenatalnych ) ehh .. chyba 5 lat starań robi swoje :((

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    A w ogole sa tu jeszcze jakies dziewczyny z wadami macicy? Dwurozna, jednorozna, z przegroda itp.? Widzialam, że którejś z Was odkryto macice dwurozna, ale juz nie pamietam której :-)

nie z wadą ale mam macicę w kształcie serca :)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaafabka wrote:
    nie z wadą ale mam macicę w kształcie serca :)
    A to nie wada :P? Ja też mam sercowatą i uznaje ją jako wadę, mimo że brzmi uroczo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 18:58

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro ja jadę na nifty. wyniki do 10ciu dni. trzeba bedzie jakosc wytrzymac :)
    a już 23go mamy usg ustalające płeć :) nie mogę się już doczekać :)

monika_86, Av lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    A moja psychika mimo ,ze po prenatalnych obiecałam sobie być już o wiele spokojniejsza chyba jednak trochę szwankuje :[
    Dziś jak dowiedziałam się ze szwagierki siostra Poroniła to odrazu w detektorze nie mogłam ,nie umiałam znaleść tętna . Zaczęłam panikować , bać się ,rozmawiać o tym z Emkiem , uspokajał mnie , napisałam na wszelki wypadek smsa do położnej z kliniki ,czekam na odpowiedz , nast wizyta za tydzień .
    ( dodam ze minol dopiero tydzień od prenatalnych ) ehh .. chyba 5 lat starań robi swoje :((
    Spokojnie. Obejrzalas na YT gdzie szukac tetna? Bo najwazniejsze to wiedziec na jakim poziomie na danym etapie ciazy szukac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy takie upławy o odcieniu żółtym sa normalne? Dodam, ze nie biorę żadnej luteiny, bo któraś z Was pisała kiedyś ze taki odcień upław moze byc od niej. I nie wiem czy teraz przy moim wyczulonym węchu zauważyłam, ale tak jakby miały troszkę kwasy zapach sama nie umiem tego określić, moze taki zapach „moczu” nie umiem określić tego zapachu, ale nie jest intensywny. Dodam, ze żadnego pieczenia ani swędzenia nie mam.

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo dziewczyn zostalo przed prenatalnymi? Trzeba niedlugo nowy temat zacząć:D co takiego waznego po tym badaniu pozniej jest?

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy takie upławy o odcieniu żółtym sa normalne? Dodam, ze nie biorę żadnej luteiny, bo któraś z Was pisała kiedyś ze taki odcień upław moze byc od niej. I nie wiem czy teraz przy moim wyczulonym węchu zauważyłam, ale tak jakby miały troszkę kwasy zapach sama nie umiem tego określić, moze taki zapach „moczu” nie umiem określić tego zapachu, ale nie jest intensywny. Dodam, ze żadnego pieczenia ani swędzenia nie mam.
    Żółty kolor może wskazywać na infekcje

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o detektor to ja dzisiaj tętno znalazłam baaardzo nisko, tuż nad "linią majtek", że tak powiem ;) I musiałam dość mocno docisnąć głowicę do brzucha. Wyżej też słyszałam tętno, ale było dużo wolniejsze i to było moje tętno. A tam nisko było bardzo szybkie, więc to na pewno nie pomyłka :)

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na prenatalne jeszcze 2 tyg.

Następnym etapem będzie oczekiwanie na ruchy maleństwa :) a potem usg połówkowe i krzywa cukru.

Ciemnowlosa, Left_ie, DoveLove lubią tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Żółty kolor może wskazywać na infekcje
    On jest jakby biały, ale jak wyschnie np na wkładce to ma odcień żółty :/

• Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne mam 14.03

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    On jest jakby biały, ale jak wyschnie np na wkładce to ma odcień żółty :/

też taki mam, a czasem inny w ciagu dnia

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg i testy 21.03 dopiero

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 09.03 :)
    Strasznie dawno nic nie pisałam, ale jakoś po ujawnieniu tych forumowych trolli trochę mnie przyblokowalo.. :/
    Natomiast czytam Was nieustannie :)
    Miłego wieczoru dziewczyny!

monika_86, promyczek 39 lubią tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    też taki mam, a czasem inny w ciagu dnia
    A zauwazylas jakis inny zapach? Nie chodzi mi o jakis bardzo intensywny ze czuć na odległość tylko np przy oddawaniu moczu czuje troszkę, chyba ze juz mi sie wydaje i tak sobie dobieram do głowy :/

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam prenatalne jutro i strasznie się stresuję... A dopiero o 17:20, oj boziu, boziu. Oszaleję. Wszystkie objawy mi minęły mdłości, zgaga, tylko bół głowy pozostał i to mnie nakręca.

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    A ja mam prenatalne jutro i strasznie się stresuję... A dopiero o 17:20, oj boziu, boziu. Oszaleję. Wszystkie objawy mi minęły mdłości, zgaga, tylko bół głowy pozostał i to mnie nakręca.
    Mi nudności minely w rowno 10tc jak ja sie balam to nie da sie opisać a jednak z dzieckiem wszystko dobrze :)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ