X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co stosujecie na rozstępy? Szukam dobrego preparatu, chociaż brzucha nie uratuję, bo w pierwszej ciąży rozstępy sie pojawiły po 34 tc...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Ja też nie odczuwam jeszcze żadnych ruchów, pewnie jest za wcześnie :)

A teraz pytanie do Was z innej beczki.

Macie jakieś dobre sprawdzone kremy nawilżające do twarzy, które nie zapychają skóry a świetnie ją nawilżają? Szukam cały czas czegoś dobrego, jakiegoś "ekstra" kremu. Często pojawiają się u mnie suche skórki w okolicach nosa... dramat :/
    Vianek nawilżający. naturalny skład. Używam całej serii, na dzień, noc i pod oczy :)

zuza88 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej ciąży łatwiej jest szybciej poczuć ruchy Maluszka, bo już wiemy czego sie spodziewać :)
    Pamiętam jak Miki mnie na początku łaskotał po brzuszku a ja dopiero po paru tygodniach wpadłam na to, że to jego ruchy. Na prawdziwego kopniaka też jeszcze czekam, ale to co juz czuję bardzo mnie cieszy :)

Rucola lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Ja też nie odczuwam jeszcze żadnych ruchów, pewnie jest za wcześnie :)

A teraz pytanie do Was z innej beczki.

Macie jakieś dobre sprawdzone kremy nawilżające do twarzy, które nie zapychają skóry a świetnie ją nawilżają? Szukam cały czas czegoś dobrego, jakiegoś "ekstra" kremu. Często pojawiają się u mnie suche skórki w okolicach nosa... dramat :/
    Mi kiedyś bardzo pomogl emolium. Mialam az biale platy skóry w sezonie zimowym i jako jedyny pomogl

zuza88 lubi tę wiadomość

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Dziewczyny a co stosujecie na rozstępy? Szukam dobrego preparatu, chociaż brzucha nie uratuję, bo w pierwszej ciąży rozstępy sie pojawiły po 34 tc...
    Rewelacyjny jest czysty kolagen Platinum, ale drogie cholerstwo ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Av Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Ja robię takie coś:
    serum
    Bardzo dobrze nawilża i w ogóle nie zatyka. U nas jak się skończy to mąż się awanturuje, że mu zaraz coś wyskoczy na twarzy i muszę znowu zrobić zapas ;)

zuza88, Rucola lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Rewelacyjny jest czysty kolagen Platinum, ale drogie cholerstwo ;)
    faktycznie drogi. a wiesz na ile starcza 50 ml?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Mi kiedyś bardzo pomogl emolium. Mialam az biale platy skóry w sezonie zimowym i jako jedyny pomogl

Emolium ale jakiś krem konkretnie z tej firmy?

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja robię takie coś:
    serum
    Bardzo dobrze nawilża i w ogóle nie zatyka. U nas jak się skończy to mąż się awanturuje, że mu zaraz coś wyskoczy na twarzy i muszę znowu zrobić zapas ;)

Dzięki Av chętnie wypróbuję :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie, każda z nas jest inna i właśnie to prawda że przy kolejne ciąży czuje się szybciej. Ja czuję jak leżę i jestem wyciszona. Ale też tylko dlatego, że wiem czego się spodziewać. W pierwszej ciąży duży później czułam.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Mitaka a może kup sobie detektor tętna płodu? Ja sobie przed chwilą posłuchałam jak bije serduszko dzidziusia i od razu mi lepiej :)
    Ale on nie wskazuje ile wynosi fhr? Bo mi chodzi czy nie jest za duze.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:

Masło kakaowe, olejek arganowy z eko sklepów (świetnie nawilżają skórę) - te składniki są w dobrych preparatach przeciw rozstępom.
    Powinno się jeść warzywa i owoce bogate w wit C (witamina C podobno wspomaga produkcję kolagenu)

natalinka lubi tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ale on nie wskazuje ile wynosi fhr? Bo mi chodzi czy nie jest za duze.
    Wskazuje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Emolium ale jakiś krem konkretnie z tej firmy?
    Szczerze to juz nie pamietam, ktory to byl. Wydaje mi sie, że to był ten "krem specjalny", ale one chyba wszystkie maja podobne sklady tylko w roznych stezeniach

zuza88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja też już mam rozstępy, a smarowałam się w poprzednich ciążach. I wydaje mi się, że jak już ktoś ma predyspozycje do rozstępów to już nic go nie uratuje. A jedynie może ciut zmniejszyć ich ilość.

natalinka lubi tę wiadomość

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Jest dość wydajny, ja zawsze kupowałam 100 ml. to wystarczał na ok.3 miesiące

Rucola lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

Ja stosuję kolagen,ale Silver on jest przeznaczony do ciała, platinum jest do twarzy ale ja do twarzy też używam Silver. Jest tańszy. Kolagen używam z souvre i jest mega wydajny. Gdy używałam na twarz i dekolt 50 ml starczyło mi na 6 mcy. Jedno naciśnięcie pompki na całą twarz i drugie na szyję i dekolt. Ważne żeby kolagen był naturalny nie syntetyczny. Jest doskonały nie tylko do nawilżenia ale też na problemy skórne wysypki uczulenia. To podstawowy kosmetyk w mojej łazience. ☺ teraz tez go używam na brodawki bo mnie swędzą i skóra się łuszczy.

Rucola lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję panthenolem albo olejami :)

Nie wydaję kasy na kosmetyki, bo mąż studiował chemię i wiem, że większości nie warto :)

frezyjciada lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Wskazuje :-)
    A jaki bo ten angel sound to chyba nie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A jaki bo ten angel sound to chyba nie
    Juz kiedys pisalam, ja mam wlasnie Angelsounds i mozna do.niego pobrac aplikacje na telefon, ktora wskazuje fhr, rysuje fajne wykresy i mozna nagrywac serduszko

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ