Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co stosujecie na rozstępy? Szukam dobrego preparatu, chociaż brzucha nie uratuję, bo w pierwszej ciąży rozstępy sie pojawiły po 34 tc...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Ja też nie odczuwam jeszcze żadnych ruchów, pewnie jest za wcześnie :)

A teraz pytanie do Was z innej beczki.

Macie jakieś dobre sprawdzone kremy nawilżające do twarzy, które nie zapychają skóry a świetnie ją nawilżają? Szukam cały czas czegoś dobrego, jakiegoś "ekstra" kremu. Często pojawiają się u mnie suche skórki w okolicach nosa... dramat :/
    Vianek nawilżający. naturalny skład. Używam całej serii, na dzień, noc i pod oczy :)

zuza88 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej ciąży łatwiej jest szybciej poczuć ruchy Maluszka, bo już wiemy czego sie spodziewać :)
    Pamiętam jak Miki mnie na początku łaskotał po brzuszku a ja dopiero po paru tygodniach wpadłam na to, że to jego ruchy. Na prawdziwego kopniaka też jeszcze czekam, ale to co juz czuję bardzo mnie cieszy :)

Rucola lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Ja też nie odczuwam jeszcze żadnych ruchów, pewnie jest za wcześnie :)

A teraz pytanie do Was z innej beczki.

Macie jakieś dobre sprawdzone kremy nawilżające do twarzy, które nie zapychają skóry a świetnie ją nawilżają? Szukam cały czas czegoś dobrego, jakiegoś "ekstra" kremu. Często pojawiają się u mnie suche skórki w okolicach nosa... dramat :/
    Mi kiedyś bardzo pomogl emolium. Mialam az biale platy skóry w sezonie zimowym i jako jedyny pomogl

zuza88 lubi tę wiadomość

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Dziewczyny a co stosujecie na rozstępy? Szukam dobrego preparatu, chociaż brzucha nie uratuję, bo w pierwszej ciąży rozstępy sie pojawiły po 34 tc...
    Rewelacyjny jest czysty kolagen Platinum, ale drogie cholerstwo ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Av Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Ja robię takie coś:
    serum
    Bardzo dobrze nawilża i w ogóle nie zatyka. U nas jak się skończy to mąż się awanturuje, że mu zaraz coś wyskoczy na twarzy i muszę znowu zrobić zapas ;)

zuza88, Rucola lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Rewelacyjny jest czysty kolagen Platinum, ale drogie cholerstwo ;)
    faktycznie drogi. a wiesz na ile starcza 50 ml?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Mi kiedyś bardzo pomogl emolium. Mialam az biale platy skóry w sezonie zimowym i jako jedyny pomogl

Emolium ale jakiś krem konkretnie z tej firmy?

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Ja robię takie coś:
    serum
    Bardzo dobrze nawilża i w ogóle nie zatyka. U nas jak się skończy to mąż się awanturuje, że mu zaraz coś wyskoczy na twarzy i muszę znowu zrobić zapas ;)

Dzięki Av chętnie wypróbuję :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie, każda z nas jest inna i właśnie to prawda że przy kolejne ciąży czuje się szybciej. Ja czuję jak leżę i jestem wyciszona. Ale też tylko dlatego, że wiem czego się spodziewać. W pierwszej ciąży duży później czułam.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia86 wrote:
    Mitaka a może kup sobie detektor tętna płodu? Ja sobie przed chwilą posłuchałam jak bije serduszko dzidziusia i od razu mi lepiej :)
    Ale on nie wskazuje ile wynosi fhr? Bo mi chodzi czy nie jest za duze.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:

Masło kakaowe, olejek arganowy z eko sklepów (świetnie nawilżają skórę) - te składniki są w dobrych preparatach przeciw rozstępom.
    Powinno się jeść warzywa i owoce bogate w wit C (witamina C podobno wspomaga produkcję kolagenu)

natalinka lubi tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ale on nie wskazuje ile wynosi fhr? Bo mi chodzi czy nie jest za duze.
    Wskazuje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Emolium ale jakiś krem konkretnie z tej firmy?
    Szczerze to juz nie pamietam, ktory to byl. Wydaje mi sie, że to był ten "krem specjalny", ale one chyba wszystkie maja podobne sklady tylko w roznych stezeniach

zuza88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja też już mam rozstępy, a smarowałam się w poprzednich ciążach. I wydaje mi się, że jak już ktoś ma predyspozycje do rozstępów to już nic go nie uratuje. A jedynie może ciut zmniejszyć ich ilość.

natalinka lubi tę wiadomość

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Jest dość wydajny, ja zawsze kupowałam 100 ml. to wystarczał na ok.3 miesiące

Rucola lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

Ja stosuję kolagen,ale Silver on jest przeznaczony do ciała, platinum jest do twarzy ale ja do twarzy też używam Silver. Jest tańszy. Kolagen używam z souvre i jest mega wydajny. Gdy używałam na twarz i dekolt 50 ml starczyło mi na 6 mcy. Jedno naciśnięcie pompki na całą twarz i drugie na szyję i dekolt. Ważne żeby kolagen był naturalny nie syntetyczny. Jest doskonały nie tylko do nawilżenia ale też na problemy skórne wysypki uczulenia. To podstawowy kosmetyk w mojej łazience. ☺ teraz tez go używam na brodawki bo mnie swędzą i skóra się łuszczy.

Rucola lubi tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję panthenolem albo olejami :)

Nie wydaję kasy na kosmetyki, bo mąż studiował chemię i wiem, że większości nie warto :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Wskazuje :-)
    A jaki bo ten angel sound to chyba nie

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A jaki bo ten angel sound to chyba nie
    Juz kiedys pisalam, ja mam wlasnie Angelsounds i mozna do.niego pobrac aplikacje na telefon, ktora wskazuje fhr, rysuje fajne wykresy i mozna nagrywac serduszko

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ