X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    Witam się w 16 tygodniu.
    Od dwuch dni mdłości mineły mi całkowicie więc jestem szczęśliwa został jeszcze codzienny ból głowy bo ostatnio mam za niskie ciśnienie ale ratuję się słabą kawą z mlekiem .
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty .
    Jak sobie radzisz z tym bolem glowy? u mnie o kawie nie ma mowy, bo w pracy jest po prostu wstrętna. Dziś juz nie mogę wytrzymać cala noc nie spalam :/ :)

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do aborcji to ja choć jestem wierząca to niewiem co bym zrobiła gdybym dowiedziała się że urodze ciężko chore dziecko które będzie cierpiało bo wiem nie mogła bym patrzec na jego cierpienie .
    Gdy mój tata umierał w domu na raka to widziałam co dziennie jak cierpi i cierpi cała rodzina i nie ukrywajmy psychika moja mocno na tym ucierpiała nie jestem już tą samą osobą .Pod koniec choroby taty myślałam już tylko o tym żeby Bóg go zabrał i żeby nie cierpiał.Wiec patrzenie na cierpienie chorego dziecka jest na dłuższą mete psychicznie niemożliwe

Av, OctAngel lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    Jak sobie radzisz z tym bolem glowy? u mnie o kawie nie ma mowy, bo w pracy jest po prostu wstrętna. Dziś juz nie mogę wytrzymać cala noc nie spalam :/ :)
    A prubowałaś smarować amolem skronie i czoło on mi też rewelacyjnie pomaga na ból głowy

Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena tak czuje już, w zeszłym tygodniu się zaczęło:) najbardziej czuje po lewej stronie brzucha

monika_86, Marzena782 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Myślę, że nie ma się co bać takich myśli, są zupełnie normalne. Ja wiem na przykład, że w sytuacji wady wrodzonej nie wahałabym się sekundy i podjęła decyzję o terminacji, chociaż nie byłoby to łatwe - ale w sytuacji gdy stajemy przed tym wyborem żadne wyjście nie jest łatwe. Kocham moje maleństwo i chce mu dać wszystko, co najlepsze - a moje poglądy mówią mi, że życie z ciężkimi chorobami nie byłoby tym, co najlepsze. Przy czym w pełni rozumiem ludzi, którzy decydują inaczej oczywiście :) Ogólnie wyznaję zasadę, że każdy powinien postępować w zgodzie ze swoim sumieniem, wiarą i przekonaniami i nie narzucać ich nikomu - obustronny szacunek i zrozumienie :)
    Ja z mężem mamy takie samo podejście. Mamy już dziecko, i przede wszystkim musimy pamiętać tez, że ono potrzebuje obydwojga rodziców. Nieuleczalnie chore dziecko, niestety by to uniemożliwiło....

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewoje, czy robiła któraś może zakupy na aliexpress i mi powie jak to jest z ich rozmiarówka? Taka sama jak nasza czy trzeba brać większe/mniejsze? Kupując u nas zawsze ciążowe biorę rozmiar mniejsze, bo te ubrania ciążowe mają zawyżone rozmiary, więc zamiast 36 biorę 34. Na ali też tak jest?

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Umowilam sie na srode na usg zeby chociaz sprawdzic co z tetnem, bo do przyszlego piatku to bym osiwiala, zwlaszcza ze siedze w domu...

Mitaka a może kup sobie detektor tętna płodu? Ja sobie przed chwilą posłuchałam jak bije serduszko dzidziusia i od razu mi lepiej :)

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dzień na L4, zrobiłam 2 prania, opiekuję się babcią, obiad mam jeszcze z weekendu. Poczytałam książkę, byłam z psami na spacerze. Dziś jeszcze zrobię sobie małe spa, ogarnę suche pranie i sobie wreszcie powyszywam a już nie pamiętam kiedy miałam na to czas. Tak mi dobrze. ☺

CzterolistnaKoniczyna, Rucola, veritaserum, Antonina38, Amy333, Vlinder, Natalia1984, MK.mk lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka ja czuje już kopniaki ale na razie tylko wieczorami jak już leże w łóżku .I narazie to sa pojedyncze kopnięcia może jak bym była chudsza to częściej bym czuła te kopniaki .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokoi mnie że Wy wszystkie juz cos czujecie. Ja jestem szczupla, ale nic nie czuje. Chociaż nie wiem czy bym odroznila od ruchow jelit :-) jest ktos, kto tez nic nie czuje?

• Av Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pewna, że w przypadku wady letalnej czy upośledzenia umysłowego przerwałabym ciążę. Gdyby moje dziecko miało wadę fizyczną to bym oceniała, na ile pozwoli mu ona żyć samodzielnie. Nawet brak stópki czy rączki nie jest obecnie barierą nie do przejścia. Osobiście uważam, że bardzo liczy się jakość życia, a możliwość samodzielnego życia w szczególności. Nie chciałabym skazywać mojego dzicka na życie na łasce innych, to się nigdy dobrze nie kończy. Stosunek do niepełnosprawnych w tym kraju też pozostawia niestety wiele do życzenia...

GuBo lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Av Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Niepokoi mnie że Wy wszystkie juz cos czujecie. Ja jestem szczupla, ale nic nie czuje. Chociaż nie wiem czy bym odroznila od ruchow jelit :-) jest ktos, kto tez nic nie czuje?
    Ja nie czuję jeszcze nic kompletnie, jestem też bardzo szczupła :) Podejrzewam, że na początku będę miała problem z odróżnieniem "kopnięć" od przelewania w brzuchu, więc na razie spokojnie czekam.

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Wam dziękuję za Wasze opinie i sugestie. Bardzo fajnie to poczytać.
    Nie wiem czy wykonam Nifty/ Harmony muszę to jeszcze raz przedyskutować z mężem.

• Av Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Dziewczyny ja Wam dziękuję za Wasze opinie i sugestie. Bardzo fajnie to poczytać.
    Nie wiem czy wykonam Nifty/ Harmony muszę to jeszcze raz przedyskutować z mężem.
    Ja jestem zapisana na Nifty na środę w siedzibie Genomedu. Wiem, że na początku jest jakaś konsultacja, mogę opowiedzieć po powrocie, jakbyś chciała :)

veritaserum lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
  • asese Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:

Ja też jeszcze nic nie wyczuwam, ale spokojnie jeszcze wszystko przed nami, przypuszczam, że to kwestia kilku najbliższych tygodni:)

zuza88, JustynaG, JustynaG lubią tę wiadomość

rg50flw1ig1o65jx.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    hehe, cięzko ocenić. wczoraj poczułam jakąś sprężynkę w brzuchu :P poza tym cisza. myślę, ze mamy jeszcze czas, spokojnie :)

zuza88 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie odczuwam jeszcze żadnych ruchów, pewnie jest za wcześnie :)

A teraz pytanie do Was z innej beczki.

Macie jakieś dobre sprawdzone kremy nawilżające do twarzy, które nie zapychają skóry a świetnie ją nawilżają? Szukam cały czas czegoś dobrego, jakiegoś "ekstra" kremu. Często pojawiają się u mnie suche skórki w okolicach nosa... dramat :/

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnie, ja w pierwszej ciąży ruchy czułam od 16 TC i to było bardzo szybko. Na tamtym wątku były dziewczyny, które czuły dopiero ok.20-22 TC ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89c584cca45d.jpg
    A to Dziewczyny mój brzuchol :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 13:18

zuza88, Bianka*, DoveLove, natalinka, Marzena782, paulka86, Ithildin, promyczek 39, Bizonka, kuwejtonka, Herbata, Antonina38, veritaserum, KasW91, CzterolistnaKoniczyna, Av, Marlena, monika_86, Cukierniczka, 100krotka30, OctAngel, Amy333, asese, Vlinder, nadulek, MK.mk, Natalia1984, matkapatka, GuBo, agaafabka, RusałkaPL, JustynaG, Nat@la, Paulla89, Wesoła89, Asiek1214 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalowa jeśli to twoja pierwsza ciąża to możesz odczuwać puźniej ruchy dziecka .Ja w pierwszej ciąży nie potrafiłam odrużnić ruchów jelit od ruchów dziecka .Dopiero jak poczułam prawdziwe pożądne kopniaki w 20 tygodniu ciąży to wiedziałam że to to .Więc nie martw się

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ