WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamaawiki wrote:Witam się w 16 tygodniu.
Od dwuch dni mdłości mineły mi całkowicie więc jestem szczęśliwa został jeszcze codzienny ból głowy bo ostatnio mam za niskie ciśnienie ale ratuję się słabą kawą z mlekiem .
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty . -
Co do aborcji to ja choć jestem wierząca to niewiem co bym zrobiła gdybym dowiedziała się że urodze ciężko chore dziecko które będzie cierpiało bo wiem nie mogła bym patrzec na jego cierpienie .
Gdy mój tata umierał w domu na raka to widziałam co dziennie jak cierpi i cierpi cała rodzina i nie ukrywajmy psychika moja mocno na tym ucierpiała nie jestem już tą samą osobą .Pod koniec choroby taty myślałam już tylko o tym żeby Bóg go zabrał i żeby nie cierpiał.Wiec patrzenie na cierpienie chorego dziecka jest na dłuższą mete psychicznie niemożliweAv, OctAngel lubią tę wiadomość
-
MK.mk wrote:Jak sobie radzisz z tym bolem glowy? u mnie o kawie nie ma mowy, bo w pracy jest po prostu wstrętna. Dziś juz nie mogę wytrzymać cala noc nie spalam
-
Marzena tak czuje już, w zeszłym tygodniu się zaczęło:) najbardziej czuje po lewej stronie brzucha
monika_86, Marzena782 lubią tę wiadomość
-
Ithildin wrote:Myślę, że nie ma się co bać takich myśli, są zupełnie normalne. Ja wiem na przykład, że w sytuacji wady wrodzonej nie wahałabym się sekundy i podjęła decyzję o terminacji, chociaż nie byłoby to łatwe - ale w sytuacji gdy stajemy przed tym wyborem żadne wyjście nie jest łatwe. Kocham moje maleństwo i chce mu dać wszystko, co najlepsze - a moje poglądy mówią mi, że życie z ciężkimi chorobami nie byłoby tym, co najlepsze. Przy czym w pełni rozumiem ludzi, którzy decydują inaczej oczywiście
Ogólnie wyznaję zasadę, że każdy powinien postępować w zgodzie ze swoim sumieniem, wiarą i przekonaniami i nie narzucać ich nikomu - obustronny szacunek i zrozumienie
-
nick nieaktualnyDziewoje, czy robiła któraś może zakupy na aliexpress i mi powie jak to jest z ich rozmiarówka? Taka sama jak nasza czy trzeba brać większe/mniejsze? Kupując u nas zawsze ciążowe biorę rozmiar mniejsze, bo te ubrania ciążowe mają zawyżone rozmiary, więc zamiast 36 biorę 34. Na ali też tak jest?
-
mitaka wrote:Umowilam sie na srode na usg zeby chociaz sprawdzic co z tetnem, bo do przyszlego piatku to bym osiwiala, zwlaszcza ze siedze w domu...
Mitaka a może kup sobie detektor tętna płodu? Ja sobie przed chwilą posłuchałam jak bije serduszko dzidziusia i od razu mi lepiejSynek ur. w 2016
-
Pierwszy dzień na L4, zrobiłam 2 prania, opiekuję się babcią, obiad mam jeszcze z weekendu. Poczytałam książkę, byłam z psami na spacerze. Dziś jeszcze zrobię sobie małe spa, ogarnę suche pranie i sobie wreszcie powyszywam a już nie pamiętam kiedy miałam na to czas. Tak mi dobrze. ☺
CzterolistnaKoniczyna, Rucola, veritaserum, Antonina38, Amy333, Vlinder, Natalia1984, MK.mk lubią tę wiadomość
-
Marzenka ja czuje już kopniaki ale na razie tylko wieczorami jak już leże w łóżku .I narazie to sa pojedyncze kopnięcia może jak bym była chudsza to częściej bym czuła te kopniaki .
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem pewna, że w przypadku wady letalnej czy upośledzenia umysłowego przerwałabym ciążę. Gdyby moje dziecko miało wadę fizyczną to bym oceniała, na ile pozwoli mu ona żyć samodzielnie. Nawet brak stópki czy rączki nie jest obecnie barierą nie do przejścia. Osobiście uważam, że bardzo liczy się jakość życia, a możliwość samodzielnego życia w szczególności. Nie chciałabym skazywać mojego dzicka na życie na łasce innych, to się nigdy dobrze nie kończy. Stosunek do niepełnosprawnych w tym kraju też pozostawia niestety wiele do życzenia...
GuBo lubi tę wiadomość
Leon
-
krasnalowa wrote:Niepokoi mnie że Wy wszystkie juz cos czujecie. Ja jestem szczupla, ale nic nie czuje. Chociaż nie wiem czy bym odroznila od ruchow jelit
jest ktos, kto tez nic nie czuje?
Podejrzewam, że na początku będę miała problem z odróżnieniem "kopnięć" od przelewania w brzuchu, więc na razie spokojnie czekam.
Leon
-
nick nieaktualny
-
veritaserum wrote:Dziewczyny ja Wam dziękuję za Wasze opinie i sugestie. Bardzo fajnie to poczytać.
Nie wiem czy wykonam Nifty/ Harmony muszę to jeszcze raz przedyskutować z mężem.veritaserum lubi tę wiadomość
Leon
-
krasnalowa wrote:Niepokoi mnie że Wy wszystkie juz cos czujecie. Ja jestem szczupla, ale nic nie czuje. Chociaż nie wiem czy bym odroznila od ruchow jelit
Ja też jeszcze nic nie wyczuwam, ale spokojnie jeszcze wszystko przed nami, przypuszczam, że to kwestia kilku najbliższych tygodni:)zuza88, JustynaG, JustynaG lubią tę wiadomość
-
poza tym cisza. myślę, ze mamy jeszcze czas, spokojnie
zuza88 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja też nie odczuwam jeszcze żadnych ruchów, pewnie jest za wcześnie
A teraz pytanie do Was z innej beczki.
Macie jakieś dobre sprawdzone kremy nawilżające do twarzy, które nie zapychają skóry a świetnie ją nawilżają? Szukam cały czas czegoś dobrego, jakiegoś "ekstra" kremu. Często pojawiają się u mnie suche skórki w okolicach nosa... dramat -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/89c584cca45d.jpg
A to Dziewczyny mój brzucholWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 13:18
zuza88, Bianka*, DoveLove, natalinka, Marzena782, paulka86, Ithildin, promyczek 39, Bizonka, kuwejtonka, Herbata, Antonina38, veritaserum, KasW91, CzterolistnaKoniczyna, Av, Marlena, monika_86, Cukierniczka, 100krotka30, OctAngel, Amy333, asese, Vlinder, nadulek, MK.mk, Natalia1984, matkapatka, GuBo, agaafabka, RusałkaPL, JustynaG, Nat@la, Paulla89, Wesoła89, Asiek1214 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Krasnalowa jeśli to twoja pierwsza ciąża to możesz odczuwać puźniej ruchy dziecka .Ja w pierwszej ciąży nie potrafiłam odrużnić ruchów jelit od ruchów dziecka .Dopiero jak poczułam prawdziwe pożądne kopniaki w 20 tygodniu ciąży to wiedziałam że to to .Więc nie martw się