WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
https://zapodaj.net/9ce95a73e176a.jpg.html
Dodaje zdjecie wpisu do oceny waszej czy mu chodzi w takim razie o przodujace czy na przedniej scianiewgl wielkosc glowy dziecka wpisal w tetno.. tetno nie podane wgl eh
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
N@talia Boże.. co ty musiałaś przeżyć .... co za Baran! Stary !
Cieszę się ze skonsultowałas to z innym lekarzem ! będzie wszystko dobrze z Twoimi Maleństwami !
Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytachja mam wizytę 12-tego z 17.30 na 14.30 Jupii^^
Rucola lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:https://zapodaj.net/9ce95a73e176a.jpg.html
Dodaje zdjecie wpisu do oceny waszej czy mu chodzi w takim razie o przodujace czy na przedniej scianiewgl wielkosc glowy dziecka wpisal w tetno.. tetno nie podane wgl eh
-
Nat@la wrote:Witam dziewczyny, chcialabym w skrócie przedstawić jak wyglądały moje badania genetyczne ale w skrócie się nie da. To był chyba najgorszy dzień w moim życiu! Miałam pecha i trafiłam na lekarza, przepraszam PROFESORA (teraz sprawdziłam i posiada on certyfikat). Na samym wejściu stwierdził, że nikt dodatkowy mu nie jest potrzebny więc tata dzieci nie mógł mi towarzyszyć, mimo że w gabinecie obok spokojnie wchodzili ojcowie. Badanie trwało krótko, prof!! chamsko zapytał czy ja wogole wiem, że są to bliźniaki, mówię że to było wskazaniem do genetycznych a on drze sie do sekretarki przez drzwi od kiedy mamy takie bzdurne procedury.. Potem stwierdził, że on ma gorszy sprzęt i mam przejść do drugiego gabinetu, myślę sobie uff super. Ale nic z tego, bada mnie dalej, patrzy w ten monitor z lewej, prawej, z tyłu jakby nie dowidzial, co najlepsze, zupełnie bez jednego słowa! W końcu na moje pytanie czy jest wszystko dobrze odpowiada, że nic nie jest dobrze! I koniec rozmowy.. Wyobrażacie sobie mój stres?? Krzyknął tylko do sekretarki "zapisz że dwóch chłopaków". Potem do mnie, że nt u obu podwyższone, u jednego znacznie, u drugiego w mniejszym stopniu ale wysokie. Że to oznaka różnych wad i że jeden rozwija się dużo wolniej. I dowidzenia Pani. Nie zdążyłam pprzejść przez drzwi gabinetu a drugi pan doktor już miał dla mnie chusteczki, widocznie miał więcej empatii. Po usg poszłam na pobranie krwi do PAPPA i do gabinetu poradni genetycznej na wywiad. Pani opowiedziała co może wyrokowac nt 2,7 i u drugiego 3,7. Wymieniala ZD, problemy z serduszkiem i wiele innych które wcale mi nie pomogły poczuć się lepiej. Ale mamy czekać do przyszłego pon na wyniki krwi i zdecydować co dalej, że jeśli będą złe to amniopunkcja. Chyba nigdy nie czułam się tak źle ale coś mi mówiło żeby wszystko jeszcze raz sprawdzić.
-
Ciemnowlosa wrote:https://zapodaj.net/9ce95a73e176a.jpg.html
Rozczytać nie potrafię, ale przestawię mój przykład z pierwszej ciąży. Usg prenatalne łożysko przodujące ściana przednia. Lekarz ostrzegał o ryzyku, ale od razu mówił, że jest spora szansa,aby się podniosło. W połówkowym w 20 tygodniu ściana przednia, ale wysoko. Myślę, że u Ciebie na przedniej ścianie wysoko, inaczej by coś powiedział na ten temat. Kiedy masz kolejną wizytę? -
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytującego.
Kolejny dzień w kalendarzu do amnio i operacji skreślony a jutro ostatni dzień pierwszego trymestru. Miałam skakać do góry ale jej na razie nie mam czego świętować -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:a miałaś przed ciążą robione anty-TPO?
Tak podwyższone te przeciwciała zazwyczaj sugerują na zapalenie tarczycy typu Hashimoto.
Ja miałam przed ciążą robiony cały panel tarczycowy włącznie z przeciwciałami i było okej, teraz mi lekarz kazał tylko TSH sprawdzić też ok bo 1,2.
Ogólnie TSH też masz podwyższone, tzn nie wiem do końca jak to jest w ciąży, mój ginekolog w staraniach zawsze mówił że do 2 to max, najlepiej to 1-1,5dzis mam wizytę u endokrynolog to sie wszystkiego dowiem
mam nadzieje ze to tylko przez okres ciazy będą takie zawirowania a pozniej wroci wszystko do normy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 10:06
-
nick nieaktualny
-
Kochane m pytanie. Ile czekalyscie na winiki badan krwi odnosnie Hiv ,Hcv i rozyczki? Zrobilam prywatnie w zeszły czwartek po godzinie 14 i poprostu mysle czy jest prawdopodobieństwo, że już są wyniki. Chcialabym odebrac i sie uspokoic. Nie wiem czego sie boje ale sie boje:( czy to normalne?
-
Ciumcioszka wrote:Kochane m pytanie. Ile czekalyscie na winiki badan krwi odnosnie Hiv ,Hcv i rozyczki? Zrobilam prywatnie w zeszły czwartek po godzinie 14 i poprostu mysle czy jest prawdopodobieństwo, że już są wyniki. Chcialabym odebrac i sie uspokoic. Nie wiem czego sie boje ale sie boje:( czy to normalne?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
paulka86 wrote:Rozczytać nie potrafię, ale przestawię mój przykład z pierwszej ciąży. Usg prenatalne łożysko przodujące ściana przednia. Lekarz ostrzegał o ryzyku, ale od razu mówił, że jest spora szansa,aby się podniosło. W połówkowym w 20 tygodniu ściana przednia, ale wysoko. Myślę, że u Ciebie na przedniej ścianie wysoko, inaczej by coś powiedział na ten temat. Kiedy masz kolejną wizytę?17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
Rucola wrote:To zupełnie normalne, ze się stresujesz. Ja wszystkie wyniki miałam tego samego dnia po południu, przy czym HIV musiałam odebrać osobiście. Na grupę krwi czekałam 2 dni, ale nie widzę czy miałas też zrobić
Grupe krwi robie jutro wraz z innymi badaniami ktore sa opłacane z mojego ubezpieczenia. Jutro mam też krzywą cukrową tak wczas z uwagi na to, że u mojeho taty zdiagnozowano w listopadzie cukrzyce wiec ginekologg powiedział, że dwa razy będę wykonywać. Dzis se tez odbiore wyniki cytologii u poprzedniego " trefnego" ginekologa. Ale skoro nie dzwonili to wyniki dobre:)
-
nick nieaktualnyOdebrałam Test Pappa - nie widza wskazań do inwazyjnych badań prenatalnych. Odrobine mi sie zmniejszyło ryzyko rzucawki i zahamowania wzrastania płodu. Lekarka twierdzi ze mam ryzyko trisomii jakbym miała 15 lat
ale oczywiscie czytam uwagi w badaniu ze „nie mozna wykluczyć aberracji chromosomowych u płodu „ wiec wiadomo wykluczy tylko amnio
Poki vo wzięłam skierowanie do poradni genetycznej na wszelki wypadek
17 kwietnia mam USG połówkowe
Pojde na ta rozmowę z genetykiem niestety nie
Wiem jakie sa choroby u ojca dziecka wiec taki wywiad to i tak o kant dupy))
Czyli jednym słowem wszystko dobrze a ja i tak sie martwięCiemnowlosa, Rucola, promyczek 39, asese, monika_86, CzterolistnaKoniczyna, Deseo, Av, nadulek, Bianka*, OctAngel, matkapatka lubią tę wiadomość
-
Ciumcioszka ja tez sie stresowalam wynikami a zwlaszcza hcv itp bo swego czasu czesto bolalo mnie pod zebrami i sobie ubzduralam ze moze mam jakas zoltaczke bo tak na necie pisalo
oczywiście wyniki idealne a bolalo mnie od plecow
17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
nick nieaktualny