X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też macie zawroty głowy?

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/9ce95a73e176a.jpg.html
    Dodaje zdjecie wpisu do oceny waszej czy mu chodzi w takim razie o przodujace czy na przedniej scianie :/ wgl wielkosc glowy dziecka wpisal w tetno.. tetno nie podane wgl eh

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N@talia Boże.. co ty musiałaś przeżyć .... co za Baran! Stary !
    Cieszę się ze skonsultowałas to z innym lekarzem ! będzie wszystko dobrze z Twoimi Maleństwami !

Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach :) ja mam wizytę 12-tego z 17.30 na 14.30 Jupii^^

Rucola lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Dodaje zdjecie wpisu do oceny waszej czy mu chodzi w takim razie o przodujace czy na przedniej scianie :/ wgl wielkosc glowy dziecka wpisal w tetno.. tetno nie podane wgl eh
    Ja nie moge sie rozczytac, ale może ktos inny Ci pomoze:-) widze tylko, że przód, ale nie wiem co jest napisane dalej

• nadulek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Witam dziewczyny, chcialabym w skrócie przedstawić jak wyglądały moje badania genetyczne ale w skrócie się nie da. To był chyba najgorszy dzień w moim życiu! Miałam pecha i trafiłam na lekarza, przepraszam PROFESORA (teraz sprawdziłam i posiada on certyfikat). Na samym wejściu stwierdził, że nikt dodatkowy mu nie jest potrzebny więc tata dzieci nie mógł mi towarzyszyć, mimo że w gabinecie obok spokojnie wchodzili ojcowie. Badanie trwało krótko, prof!! chamsko zapytał czy ja wogole wiem, że są to bliźniaki, mówię że to było wskazaniem do genetycznych a on drze sie do sekretarki przez drzwi od kiedy mamy takie bzdurne procedury.. Potem stwierdził, że on ma gorszy sprzęt i mam przejść do drugiego gabinetu, myślę sobie uff super. Ale nic z tego, bada mnie dalej, patrzy w ten monitor z lewej, prawej, z tyłu jakby nie dowidzial, co najlepsze, zupełnie bez jednego słowa! W końcu na moje pytanie czy jest wszystko dobrze odpowiada, że nic nie jest dobrze! I koniec rozmowy.. Wyobrażacie sobie mój stres?? Krzyknął tylko do sekretarki "zapisz że dwóch chłopaków". Potem do mnie, że nt u obu podwyższone, u jednego znacznie, u drugiego w mniejszym stopniu ale wysokie. Że to oznaka różnych wad i że jeden rozwija się dużo wolniej. I dowidzenia Pani. Nie zdążyłam pprzejść przez drzwi gabinetu a drugi pan doktor już miał dla mnie chusteczki, widocznie miał więcej empatii. Po usg poszłam na pobranie krwi do PAPPA i do gabinetu poradni genetycznej na wywiad. Pani opowiedziała co może wyrokowac nt 2,7 i u drugiego 3,7. Wymieniala ZD, problemy z serduszkiem i wiele innych które wcale mi nie pomogły poczuć się lepiej. Ale mamy czekać do przyszłego pon na wyniki krwi i zdecydować co dalej, że jeśli będą złe to amniopunkcja. Chyba nigdy nie czułam się tak źle ale coś mi mówiło żeby wszystko jeszcze raz sprawdzić.
    U mojego NT 5,3 ale najgorszy obrzęk uogólniony. Dobrze że u was on nie wystąpił. Ponoć samo podwyższone NT nie świadczy o chorobach. Może się okazać że taka jego uroda. Trzymam kciuki by było ok

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:

Rozczytać nie potrafię, ale przestawię mój przykład z pierwszej ciąży. Usg prenatalne łożysko przodujące ściana przednia. Lekarz ostrzegał o ryzyku, ale od razu mówił, że jest spora szansa,aby się podniosło. W połówkowym w 20 tygodniu ściana przednia, ale wysoko. Myślę, że u Ciebie na przedniej ścianie wysoko, inaczej by coś powiedział na ten temat. Kiedy masz kolejną wizytę?

• nadulek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytującego.
    Kolejny dzień w kalendarzu do amnio i operacji skreślony a jutro ostatni dzień pierwszego trymestru. Miałam skakać do góry ale jej na razie nie mam czego świętować

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam na razie na przedniej scianie i dosc nisko, ale lekarka powiedziala że sie podniesie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    a miałaś przed ciążą robione anty-TPO?
    Tak podwyższone te przeciwciała zazwyczaj sugerują na zapalenie tarczycy typu Hashimoto.
    Ja miałam przed ciążą robiony cały panel tarczycowy włącznie z przeciwciałami i było okej, teraz mi lekarz kazał tylko TSH sprawdzić też ok bo 1,2.
    Ogólnie TSH też masz podwyższone, tzn nie wiem do końca jak to jest w ciąży, mój ginekolog w staraniach zawsze mówił że do 2 to max, najlepiej to 1-1,5
    Przed ciąża nie mialam robionych przeciwciał anty, tylko tsh i f4 i f3 ale wychodzily w normie. Tsh juz widze ze mi sie poprawia po leku bo jeszcze miesiąc temu bylo 5 więc normuje sie :) dzis mam wizytę u endokrynolog to sie wszystkiego dowiem :) mam nadzieje ze to tylko przez okres ciazy będą takie zawirowania a pozniej wroci wszystko do normy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 10:06

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la ten lekarz to jakaś masakra. Szanowany w środowisku, a jak widać cham i prostak. Dobrze, że udało Ci się umówić do kogoś innego i się uspokoiłaś. Nawet nie chce myśleć ile nerwów Cię to kosztowało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaawiki wrote:
    A jaki masz anty tpo ja mam ponad 600 i u mie to hashimoto
    Tpo 33,7 a tg 333

• Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane m pytanie. Ile czekalyscie na winiki badan krwi odnosnie Hiv ,Hcv i rozyczki? Zrobilam prywatnie w zeszły czwartek po godzinie 14 i poprostu mysle czy jest prawdopodobieństwo, że już są wyniki. Chcialabym odebrac i sie uspokoic. Nie wiem czego sie boje ale sie boje:( czy to normalne?:(

2nn3gywlzxc008sk.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka wrote:
    Kochane m pytanie. Ile czekalyscie na winiki badan krwi odnosnie Hiv ,Hcv i rozyczki? Zrobilam prywatnie w zeszły czwartek po godzinie 14 i poprostu mysle czy jest prawdopodobieństwo, że już są wyniki. Chcialabym odebrac i sie uspokoic. Nie wiem czego sie boje ale sie boje:( czy to normalne?:(
    To zupełnie normalne, ze się stresujesz. Ja wszystkie wyniki miałam tego samego dnia po południu, przy czym HIV musiałam odebrać osobiście. Na grupę krwi czekałam 2 dni, ale nie widzę czy miałas też zrobić

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    Rozczytać nie potrafię, ale przestawię mój przykład z pierwszej ciąży. Usg prenatalne łożysko przodujące ściana przednia. Lekarz ostrzegał o ryzyku, ale od razu mówił, że jest spora szansa,aby się podniosło. W połówkowym w 20 tygodniu ściana przednia, ale wysoko. Myślę, że u Ciebie na przedniej ścianie wysoko, inaczej by coś powiedział na ten temat. Kiedy masz kolejną wizytę?
    Jedynie wlasnie wspomnial ze lozysko ale nie wiem czy na przedniej scianie czy przodujace bo nie wiedzialam ze to wgl istotne. Oprócz tego kompletnie nic nie mowil. Za 4 tyg czyli 16/17 tc to bedzie

• Ciumcioszka Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    To zupełnie normalne, ze się stresujesz. Ja wszystkie wyniki miałam tego samego dnia po południu, przy czym HIV musiałam odebrać osobiście. Na grupę krwi czekałam 2 dni, ale nie widzę czy miałas też zrobić

Grupe krwi robie jutro wraz z innymi badaniami ktore sa opłacane z mojego ubezpieczenia. Jutro mam też krzywą cukrową tak wczas z uwagi na to, że u mojeho taty zdiagnozowano w listopadzie cukrzyce wiec ginekologg powiedział, że dwa razy będę wykonywać. Dzis se tez odbiore wyniki cytologii u poprzedniego " trefnego" ginekologa. Ale skoro nie dzwonili to wyniki dobre:)

2nn3gywlzxc008sk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam Test Pappa - nie widza wskazań do inwazyjnych badań prenatalnych. Odrobine mi sie zmniejszyło ryzyko rzucawki i zahamowania wzrastania płodu. Lekarka twierdzi ze mam ryzyko trisomii jakbym miała 15 lat ;) ale oczywiscie czytam uwagi w badaniu ze „nie mozna wykluczyć aberracji chromosomowych u płodu „ wiec wiadomo wykluczy tylko amnio
    Poki vo wzięłam skierowanie do poradni genetycznej na wszelki wypadek
    17 kwietnia mam USG połówkowe
    Pojde na ta rozmowę z genetykiem niestety nie
    Wiem jakie sa choroby u ojca dziecka wiec taki wywiad to i tak o kant dupy ;)))
    Czyli jednym słowem wszystko dobrze a ja i tak sie martwię

Ciemnowlosa, Rucola, promyczek 39, asese, monika_86, CzterolistnaKoniczyna, Deseo, Av, nadulek, Bianka*, OctAngel, matkapatka lubią tę wiadomość

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciumcioszka ja tez sie stresowalam wynikami a zwlaszcza hcv itp bo swego czasu czesto bolalo mnie pod zebrami i sobie ubzduralam ze moze mam jakas zoltaczke bo tak na necie pisalo :D oczywiście wyniki idealne a bolalo mnie od plecow :)

• Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy robi sie usg polowkowe w ktorym tygodniu? I co sie wtedy bada

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Dziewczyny a kiedy robi sie usg polowkowe w ktorym tygodniu? I co sie wtedy bada
    Od 18 stego ale najlepiej w 2o stym tygodniu

Ciemnowlosa, Av lubią tę wiadomość

• KaZetka Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowłosa w 20 tygodniu. Lekarz bada przepływy, akcje serduszka, wielkość dzieciaczka, ilość wód płodowych.

Ciemnowlosa lubi tę wiadomość

prsif1y.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ