X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki

Trzymajcie kciuki. Dzisiaj mam wizytę, takie preludium przed genetycznymi w piątek. Od 2 w nocy w ogóle nie śpię cała w nerwach. Ja trzymam kciuki za resztę dziewczyn dzisiaj wizytujących.

nadulek, Cukierkowa lubią tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety,ile stresu taki konowal potrafi zafundowac. Cale szczescie,ze drugi lekarz nie potwierdzil tych "rewelacji".

A ja dziewczyny mam dzisiaj o 17:30 wizyte,po cichutku licze,ze moze lekarz dojrzy plec,bo na prenatal.mialam tak nieprzyjemna lekarke,ze ze stresu zapomnialam zapytac;)

Rucola, nadulek, Mum2b lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczynki

Trzymajcie kciuki. Dzisiaj mam wizytę, takie preludium przed genetycznymi w piątek. Od 2 w nocy w ogóle nie śpię cała w nerwach. Ja trzymam kciuki za resztę dziewczyn dzisiaj wizytujących.

Trzymam. Powodzenia

86Monia lubi tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la współczuję przeżyć, ale ważne, że wszystko dobrze się skończyło

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan dasz radę. Lepiej samemu niż z kimś kto niszczy :)

Nat@la też miałam dwa tyg temu rewelacje z lekarzem konowałem, który mi powiedział, że po 3 tyg mi jajko w środku zgnije... Cieszę się, że trafiłaś do innego :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała któraś robione badania tarczycy i anty tpo wyszło podwyższone? Tsh 3, f4 w normie i tpg w normie. Przed ciąża tarczyca była ok. Więc może to tylko chwilowe rozlegulowanie :) Wyczytalam ze właśnie tpo Moze świadczyć o hashimoto.

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na podstawie TSH dostałam leki, bo nie zauważyłam, że są ok, ale nie dla ciąży

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    A miała któraś robione badania tarczycy i anty tpo wyszło podwyższone? Tsh 3, f4 w normie i tpg w normie. Przed ciąża tarczyca była ok. Więc może to tylko chwilowe rozlegulowanie :) Wyczytalam ze właśnie tpo Moze świadczyć o hashimoto.

a miałaś przed ciążą robione anty-TPO?
    Tak podwyższone te przeciwciała zazwyczaj sugerują na zapalenie tarczycy typu Hashimoto.
    Ja miałam przed ciążą robiony cały panel tarczycowy włącznie z przeciwciałami i było okej, teraz mi lekarz kazał tylko TSH sprawdzić też ok bo 1,2.
    Ogólnie TSH też masz podwyższone, tzn nie wiem do końca jak to jest w ciąży, mój ginekolog w staraniach zawsze mówił że do 2 to max, najlepiej to 1-1,5

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la, współczuję przeżyć. Najważniejsze, że skończyło się dobrze, ale nikt nie odda tego stresu. Z wynikami pappy idź może też do tego drugiego lekarza, żeby w program wprowadził, bo pappa bardzo często polepsza wynik usg.

Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj :)

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N@tala. ja bym rozważyła skarge. Pytanie tylko, czy chcesz rodzić w szpitalu w którym pracuje ten konował, chociaż z drugiej strony bedziesz mieć zaplanowaną cesarke więc to bez rżnicy czy pracuje tam czy nie. Chodzi o to, zeby wieśniakowi nosa utrzeć. Nie ma prawa stresować kobiet w ciąży w taki spsób. Do badań w prenatalnych powinien być przeznaczony najlepszy sprzęt w szpitalu. jesli złożycie taką skarge, to moze pójdzie po rozum do głowy i będzie lepiej traktować innych ludzi. Tych dziadów co myślą, ze są bogami trzeba tępić, bo ich era już dawno się skończyła...

monika_86 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki zaczynam II trymestr,jejeje;))

veritaserum, 86Monia, Av, Bizonka, Rucola, monika_86, CzterolistnaKoniczyna, Natalia1984, nadulek, Mum2b, Cukierniczka, Antonina38, JustynaG lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N@tala współczuje przeżyć.
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny!

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    A jaki masz anty tpo ja mam ponad 600 i u mie to hashimoto

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan polubiłam Twój post, bo wierzę, że będzie dobrze. Jesteś silną kobietą i pewnie dasz sobie radę :) trzymam kciuki za zdrowe maleństwo

Nat@la- ufff jak dobrze, że poszłaś to od razu skonsultować. Ja też miałam podobną historię w poprzedniej ciąży i dobrze, że nie ufamy lekarzom bezgranicznie tylko konsultujemy to z innymi specjalistami. Trzymam kciuki za zdrowe bliźniaki ;)

Ja mam dzisiaj jakąś taką lepszą energię :) czuję wiosnę! :D

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Rucola lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • KaZetka Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cześć.
    Przychodzę z prośba. Miałyście robione badania w kierunku cytomegalii? Czy na wynikach badań były podane wartości IgG i IgM? Ja mam tylko igG i nie wiem czy isc do laboratorium oddać jeszcze raz krew czy tak ma być?

prsif1y.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegladalam swoja karte ciazy i zauwazylam wpis ze łożysko jest przodujace. Cos tam mowil w czasie badania ze z przodu ale ja tam nie wiedzialam czy to zle czy dobrze a teraz czytam ze bardzo zle. No pieknie..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaZetka wrote:
    Dziewczyny, cześć.
    Przychodzę z prośba. Miałyście robione badania w kierunku cytomegalii? Czy na wynikach badań były podane wartości IgG i IgM? Ja mam tylko igG i nie wiem czy isc do laboratorium oddać jeszcze raz krew czy tak ma być?
    U mnie to byly dwa osobne badania. Musialam powiedziec ze chce miec badane IgG i igM

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Przegladalam swoja karte ciazy i zauwazylam wpis ze łożysko jest przodujace. Cos tam mowil w czasie badania ze z przodu ale ja tam nie wiedzialam czy to zle czy dobrze a teraz czytam ze bardzo zle. No pieknie..
    Polecam jak zwykle Mamaginekolog na ten temat :-) https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/

Ciemnowlosa, Rucola lubią tę wiadomość

• Deseo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazetka- musisz zrobić IgG i IgM.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • KaZetka Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, wydawało mi się ze na skierowaniu były zaznaczone oba tylko kobieta w lab jakas taka nieobecna była i chyba nie zaznaczyła

prsif1y.png
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ