WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
O rety,ile stresu taki konowal potrafi zafundowac. Cale szczescie,ze drugi lekarz nie potwierdzil tych "rewelacji".
A ja dziewczyny mam dzisiaj o 17:30 wizyte,po cichutku licze,ze moze lekarz dojrzy plec,bo na prenatal.mialam tak nieprzyjemna lekarke,ze ze stresu zapomnialam zapytac;)Rucola, nadulek, Mum2b lubią tę wiadomość
-
86Monia wrote:Dziewczynki
Trzymajcie kciuki. Dzisiaj mam wizytę, takie preludium przed genetycznymi w piątek. Od 2 w nocy w ogóle nie śpię cała w nerwach. Ja trzymam kciuki za resztę dziewczyn dzisiaj wizytujących.
Trzymam. Powodzenia86Monia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Meghan dasz radę. Lepiej samemu niż z kimś kto niszczy
Nat@la też miałam dwa tyg temu rewelacje z lekarzem konowałem, który mi powiedział, że po 3 tyg mi jajko w środku zgnije... Cieszę się, że trafiłaś do innego -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMK.mk wrote:A miała któraś robione badania tarczycy i anty tpo wyszło podwyższone? Tsh 3, f4 w normie i tpg w normie. Przed ciąża tarczyca była ok. Więc może to tylko chwilowe rozlegulowanie
Wyczytalam ze właśnie tpo Moze świadczyć o hashimoto.
a miałaś przed ciążą robione anty-TPO?
Tak podwyższone te przeciwciała zazwyczaj sugerują na zapalenie tarczycy typu Hashimoto.
Ja miałam przed ciążą robiony cały panel tarczycowy włącznie z przeciwciałami i było okej, teraz mi lekarz kazał tylko TSH sprawdzić też ok bo 1,2.
Ogólnie TSH też masz podwyższone, tzn nie wiem do końca jak to jest w ciąży, mój ginekolog w staraniach zawsze mówił że do 2 to max, najlepiej to 1-1,5 -
Nat@la, współczuję przeżyć. Najważniejsze, że skończyło się dobrze, ale nikt nie odda tego stresu. Z wynikami pappy idź może też do tego drugiego lekarza, żeby w program wprowadził, bo pappa bardzo często polepsza wynik usg.
Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj -
N@tala. ja bym rozważyła skarge. Pytanie tylko, czy chcesz rodzić w szpitalu w którym pracuje ten konował, chociaż z drugiej strony bedziesz mieć zaplanowaną cesarke więc to bez rżnicy czy pracuje tam czy nie. Chodzi o to, zeby wieśniakowi nosa utrzeć. Nie ma prawa stresować kobiet w ciąży w taki spsób. Do badań w prenatalnych powinien być przeznaczony najlepszy sprzęt w szpitalu. jesli złożycie taką skarge, to moze pójdzie po rozum do głowy i będzie lepiej traktować innych ludzi. Tych dziadów co myślą, ze są bogami trzeba tępić, bo ich era już dawno się skończyła...
monika_86 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Babeczki zaczynam II trymestr,jejeje;))
veritaserum, 86Monia, Av, Bizonka, Rucola, monika_86, CzterolistnaKoniczyna, Natalia1984, nadulek, Mum2b, Cukierniczka, Antonina38, JustynaG lubią tę wiadomość
-
MK.mk wrote:A miała któraś robione badania tarczycy i anty tpo wyszło podwyższone? Tsh 3, f4 w normie i tpg w normie. Przed ciąża tarczyca była ok. Więc może to tylko chwilowe rozlegulowanie
Wyczytalam ze właśnie tpo Moze świadczyć o hashimoto.
-
Meghan polubiłam Twój post, bo wierzę, że będzie dobrze. Jesteś silną kobietą i pewnie dasz sobie radę
trzymam kciuki za zdrowe maleństwo
Nat@la- ufff jak dobrze, że poszłaś to od razu skonsultować. Ja też miałam podobną historię w poprzedniej ciąży i dobrze, że nie ufamy lekarzom bezgranicznie tylko konsultujemy to z innymi specjalistami. Trzymam kciuki za zdrowe bliźniaki
Ja mam dzisiaj jakąś taką lepszą energięczuję wiosnę!
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!Rucola lubi tę wiadomość
-
Przegladalam swoja karte ciazy i zauwazylam wpis ze łożysko jest przodujace. Cos tam mowil w czasie badania ze z przodu ale ja tam nie wiedzialam czy to zle czy dobrze a teraz czytam ze bardzo zle. No pieknie..17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
nick nieaktualnyKaZetka wrote:Dziewczyny, cześć.
Przychodzę z prośba. Miałyście robione badania w kierunku cytomegalii? Czy na wynikach badań były podane wartości IgG i IgM? Ja mam tylko igG i nie wiem czy isc do laboratorium oddać jeszcze raz krew czy tak ma być?Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiemnowlosa wrote:Przegladalam swoja karte ciazy i zauwazylam wpis ze łożysko jest przodujace. Cos tam mowil w czasie badania ze z przodu ale ja tam nie wiedzialam czy to zle czy dobrze a teraz czytam ze bardzo zle. No pieknie..
https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/
Ciemnowlosa, Rucola lubią tę wiadomość