X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki

Trzymajcie kciuki. Dzisiaj mam wizytę, takie preludium przed genetycznymi w piątek. Od 2 w nocy w ogóle nie śpię cała w nerwach. Ja trzymam kciuki za resztę dziewczyn dzisiaj wizytujących.

nadulek, Cukierkowa lubią tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety,ile stresu taki konowal potrafi zafundowac. Cale szczescie,ze drugi lekarz nie potwierdzil tych "rewelacji".

A ja dziewczyny mam dzisiaj o 17:30 wizyte,po cichutku licze,ze moze lekarz dojrzy plec,bo na prenatal.mialam tak nieprzyjemna lekarke,ze ze stresu zapomnialam zapytac;)

Rucola, nadulek, Mum2b lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • monika_86 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Dziewczynki

Trzymajcie kciuki. Dzisiaj mam wizytę, takie preludium przed genetycznymi w piątek. Od 2 w nocy w ogóle nie śpię cała w nerwach. Ja trzymam kciuki za resztę dziewczyn dzisiaj wizytujących.

Trzymam. Powodzenia

86Monia lubi tę wiadomość

zrz6qtkfujjdexc2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la współczuję przeżyć, ale ważne, że wszystko dobrze się skończyło

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan dasz radę. Lepiej samemu niż z kimś kto niszczy :)

Nat@la też miałam dwa tyg temu rewelacje z lekarzem konowałem, który mi powiedział, że po 3 tyg mi jajko w środku zgnije... Cieszę się, że trafiłaś do innego :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała któraś robione badania tarczycy i anty tpo wyszło podwyższone? Tsh 3, f4 w normie i tpg w normie. Przed ciąża tarczyca była ok. Więc może to tylko chwilowe rozlegulowanie :) Wyczytalam ze właśnie tpo Moze świadczyć o hashimoto.

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na podstawie TSH dostałam leki, bo nie zauważyłam, że są ok, ale nie dla ciąży

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    A miała któraś robione badania tarczycy i anty tpo wyszło podwyższone? Tsh 3, f4 w normie i tpg w normie. Przed ciąża tarczyca była ok. Więc może to tylko chwilowe rozlegulowanie :) Wyczytalam ze właśnie tpo Moze świadczyć o hashimoto.

a miałaś przed ciążą robione anty-TPO?
    Tak podwyższone te przeciwciała zazwyczaj sugerują na zapalenie tarczycy typu Hashimoto.
    Ja miałam przed ciążą robiony cały panel tarczycowy włącznie z przeciwciałami i było okej, teraz mi lekarz kazał tylko TSH sprawdzić też ok bo 1,2.
    Ogólnie TSH też masz podwyższone, tzn nie wiem do końca jak to jest w ciąży, mój ginekolog w staraniach zawsze mówił że do 2 to max, najlepiej to 1-1,5

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la, współczuję przeżyć. Najważniejsze, że skończyło się dobrze, ale nikt nie odda tego stresu. Z wynikami pappy idź może też do tego drugiego lekarza, żeby w program wprowadził, bo pappa bardzo często polepsza wynik usg.

Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj :)

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N@tala. ja bym rozważyła skarge. Pytanie tylko, czy chcesz rodzić w szpitalu w którym pracuje ten konował, chociaż z drugiej strony bedziesz mieć zaplanowaną cesarke więc to bez rżnicy czy pracuje tam czy nie. Chodzi o to, zeby wieśniakowi nosa utrzeć. Nie ma prawa stresować kobiet w ciąży w taki spsób. Do badań w prenatalnych powinien być przeznaczony najlepszy sprzęt w szpitalu. jesli złożycie taką skarge, to moze pójdzie po rozum do głowy i będzie lepiej traktować innych ludzi. Tych dziadów co myślą, ze są bogami trzeba tępić, bo ich era już dawno się skończyła...

monika_86 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki zaczynam II trymestr,jejeje;))

veritaserum, 86Monia, Av, Bizonka, Rucola, monika_86, CzterolistnaKoniczyna, Natalia1984, nadulek, Mum2b, Cukierniczka, Antonina38, JustynaG lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N@tala współczuje przeżyć.
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny!

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    A jaki masz anty tpo ja mam ponad 600 i u mie to hashimoto

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meghan polubiłam Twój post, bo wierzę, że będzie dobrze. Jesteś silną kobietą i pewnie dasz sobie radę :) trzymam kciuki za zdrowe maleństwo

Nat@la- ufff jak dobrze, że poszłaś to od razu skonsultować. Ja też miałam podobną historię w poprzedniej ciąży i dobrze, że nie ufamy lekarzom bezgranicznie tylko konsultujemy to z innymi specjalistami. Trzymam kciuki za zdrowe bliźniaki ;)

Ja mam dzisiaj jakąś taką lepszą energię :) czuję wiosnę! :D

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Rucola lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • KaZetka Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cześć.
    Przychodzę z prośba. Miałyście robione badania w kierunku cytomegalii? Czy na wynikach badań były podane wartości IgG i IgM? Ja mam tylko igG i nie wiem czy isc do laboratorium oddać jeszcze raz krew czy tak ma być?

prsif1y.png
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegladalam swoja karte ciazy i zauwazylam wpis ze łożysko jest przodujace. Cos tam mowil w czasie badania ze z przodu ale ja tam nie wiedzialam czy to zle czy dobrze a teraz czytam ze bardzo zle. No pieknie..

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaZetka wrote:
    Dziewczyny, cześć.
    Przychodzę z prośba. Miałyście robione badania w kierunku cytomegalii? Czy na wynikach badań były podane wartości IgG i IgM? Ja mam tylko igG i nie wiem czy isc do laboratorium oddać jeszcze raz krew czy tak ma być?
    U mnie to byly dwa osobne badania. Musialam powiedziec ze chce miec badane IgG i igM

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    Przegladalam swoja karte ciazy i zauwazylam wpis ze łożysko jest przodujace. Cos tam mowil w czasie badania ze z przodu ale ja tam nie wiedzialam czy to zle czy dobrze a teraz czytam ze bardzo zle. No pieknie..
    Polecam jak zwykle Mamaginekolog na ten temat :-) https://mamaginekolog.pl/lozysko-przodujace-a-lozysko-przedniej-scianie/

Ciemnowlosa, Rucola lubią tę wiadomość

• Deseo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazetka- musisz zrobić IgG i IgM.

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • KaZetka Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, wydawało mi się ze na skierowaniu były zaznaczone oba tylko kobieta w lab jakas taka nieobecna była i chyba nie zaznaczyła

prsif1y.png
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ