X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Kaja :)

Rucola, Vlinder, Antonina38 lubią tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się od dawna podoba Hania i tak chyba już zostanie, zastanawiam się również nad Olą (Aleksandra, jak mama mojego A), z męskich Marcel, ale mój nie cce o tym słyszeć, bo nie wymawia literki ,,R'' :D Tymon też mu się nie podoba, on woli takie zwykłe bezpieczne imiona jak Paweł... Dla dziewczynki mam więc więcej imion, dla chłopca zero :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    U mnie maz zgodzil sie na Nataniela, Ignasia niestety od razu odrzucil a do Aurelki tak o podchodzi. Ale mysle ze jakos sie dogadamy :)

Czy sa tu dziewczyny ktore palily papierosy? Ja juz rowno 6 tygodni jak rzucilam. Rzucanie trwalo 5 dni :D
    Musialam sie pochwalic bo pale od 18rz. I rzucalam wczesniej raz przy synu w okolo 12 tc az ale sie udalo.

Ja paliłam. Przestałam palić po pierwszej wizycie w 4t6d kiedy był tylko pęcherzyk ciążowy. Ale jak już były dwie kreski na teście to tylko popalałam. Było to trudne jednak to nałóg, ale mdłości mi pomogły bo mnie odrzuciło. Jak miałam momenty bez mdłości i poczułam papierosa to miałam ogromną ochotę.

Ciemnowlosa lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja że względu na nadciśnienie nie mogę chodzić na różnego rodzaju zajęcia dla kobiet w ciazy, ale staram się jak najwięcej spacerować. Miałam dwa tyg zastoju bo ja chora i potem corka, aż w końcu gdzieś wyszliśmy to myślałam że mi nogi odpadną. Także warto coś na pewno.

Mi dla chłopca podoba się Szymon, Hubert a mojej córce Jakub. Jak się uprzejmie to może i będzie, choć tak mi dziwnie bo tak miał na imię mój były chłopak, z którym długo byłam.
    A dla córki podoba mi się Michalina, Wiktoria. Chociaż jeśli mam być szczera to jakoś tak na siłę imiona są dla dziewczynki. Mam córkę Natalke i podoba mi się to imię najbardziej na świecie i ciężko mi sobie wyobrazić dziewczynke o innym imieniu. Wiem głupio to brzmi, ale po prostu jakoś nie umiem sobie zwizualizować mojego dziecka płci pięknej z danym imieniem.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • KaZetka Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    U mnie maz zgodzil sie na Nataniela, Ignasia niestety od razu odrzucil a do Aurelki tak o podchodzi. Ale mysle ze jakos sie dogadamy :)

Czy sa tu dziewczyny ktore palily papierosy? Ja juz rowno 6 tygodni jak rzucilam. Rzucanie trwalo 5 dni :D
    Musialam sie pochwalic bo pale od 18rz. I rzucalam wczesniej raz przy synu w okolo 12 tc az ale sie udalo.
    Tez paliłam bardzo długo i chwilami bardzo dużo.
    Pozegnalam się z nałogiem w lipcu kiedy zaczęliśmy starania :)

prsif1y.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super się czyta takie historie z happy endem :D

U nas było tak, ze zaczęliśmy się starać 2 lata temu, udało się w 4cs. Test zrobiłam 13 czerwca w imieniny mojej ukochanej babci (myśle nie nie był to przypadek), jednak nasza radość nie trwała długo, bo poroniłam w 6tc. Później mąż zrobił badania i okazało się, ze jego wyniki są kiepskie, 1,5 roku leczenia, a wyniki coraz gorsze, w końcu zapisałam nas do innego lekarza, mąż dostał inne leki i miał powtórzyć badania za 4 miesiące ale nie zadazyl :D Test zrobiłam 13 stycznia (w moje urodziny, przypadek?) i zobaczyłam te piękne 2 kreski w które do teraz nie mogę uwierzyć :) Dodam, ze kilka dni później śniła mi się właśnie moja ukochana babcia, która mnie przytulała i mówiła „wszystko będzie dobrze” Obudziłam się w nocy płacząc (zreszta teraz tez płacze..) od razu zadzwoniłam do mamy czy wszystko jest w porządku, bo moja babcia jest w bardzo kiepskim stanie, wykańcza ja Alzheimer i już nie mówi i rzadko kogoś poznaje. Tak bardzo bym chciała, żeby zdążyła chociaż na chwile zobaczyć kolejnego prawnuka, albo prawnuczke :)

A co do tych „trzynastych” to zawsze mówiłam, ze jestem pechowa, bo urodziłam się 13-stego, a teraz wiem, ze wszystko co najlepsze działo się właśnie w tym dniu i chciałabym, żeby moje dziecko urodziło się 13-stego :)
    Aa i usg genetyczne tez mam 13-stego (a nie planowałam tego :D)

Deseo, aLunia, monika_86, Vlinder, JustynaG lubią tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla chlopca mamy Bartosz a dla dziewczynki brak :-) juz w pierwszej ciazy miala byc Aleksandra albo Bartosz :-) Nie rozmawialismy jeszczs w sumie na temat imienia dla dziewczynki-pewnie corka cos wybierze :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani dla chłopca ani dla dziewczynki nie mamy imienia. Już jak z synem byłam w ciąży to był problem bo mój mąż upierał się na Szczepana, a ja nie mogę tego imienia z dzierżyć no nie mogę i tyle, nie podoba mi się całkowicie. Mi podobał się Tadeusz ale mąż nie bardzo, więc został synuś Tymoteusz. A teraz już mi mężulek gdera, że pierwszego nazwałam po swojemu(jemu też się spodobało to imie ale teraz twierdzi inaczej) to drugiego on nazwie po swojemu=Szczepan... No będzie problem.... Nadal żyje nadzieją, że może jednak dziewczynka się okaże

• KaZetka Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M jest niezdecydowany na tyle ze nie ma żadnych propozycji co do imion. Najwyżej, dzieciątko dostanie imię po mamusi lub tatusiu ;D

prsif1y.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z chłopcem nie mieliśmy żadnego problemu Kordian :) , dla dziewczynki było dużo wybranych Imion Ostatecznie zostajemy przy Rozalii :)

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli dziewczynka to Hanna a jeśli chłopak to Henryk :)

Antonina38 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie kiedys bardzo podobalo Helena i Tymek, myslalam ze malo popularne a w tym roku w najmlodszej grupie przedszkolnej mamy 3 Heleny i 3 Tymkow. Wiec chce znalezc takie imie,ktorego w przedszkolu nie ma zadne dziecko. Trudne zadanie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się boje ile będzie w przedszkolu Hań :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Hania tez jest bodajże na liscie 10 najpopularniejszych imion :P

• Herbata Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo jesteś pierwszą osobą, którą znam oprócz mnie, która chce Henryka. Może urodzą się w tym samym dniu. :-D

Piękne macie te imiona, będziemy miały śliczne dzieci. :)

A zapomniałam Wam powiedzieć, że wczoraj dzwoniła do mnie położna i powiedziała że Pappa wyszło mi bardzo dobrze i mam się nie martwić. :) Odbiorę je 26 marca na wizycie. :)

Deseo, monika_86, Vlinder, matkapatka lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O znalazlam:
    Najpopularniejsze imiona dla dziewczynek 2017/2018 to:

- Julia - to imię otrzymało 9374 dziewczynek
    - Zuzanna (9182)
    - Zofia (8441)
    - Lena (8289)
    - Maja (8056)
    - Hanna (7923)
    - Amelia (6338)
    - Alicja (6035)
    - Maria (5408)
    - Aleksandra (5352)

Antonina38 lubi tę wiadomość

• Herbata Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Mi sie kiedys bardzo podobalo Helena i Tymek, myslalam ze malo popularne a w tym roku w najmlodszej grupie przedszkolnej mamy 3 Heleny i 3 Tymkow. Wiec chce znalezc takie imie,ktorego w przedszkolu nie ma zadne dziecko. Trudne zadanie :-)

Zobacz sobie statystykę imion nadawanych w Polsce, będzie już może cały rok dostępny 2017, albo połowa. Ja tak wybrałam Henryka bo z tych trzech imion co wypisałam było to najrzadsze imię.

16udvfxmgcokvnrf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Henryk po dziadku męża :) a mamy jeszcze nazwisko na H więc idealnie pasuje :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Zobacz sobie statystykę imion nadawanych w Polsce, będzie już może cały rok dostępny 2017, albo połowa. Ja tak wybrałam Henryka bo z tych trzech imion co wypisałam było to najrzadsze imię.
    Wiem wiem, śledzę:-)

• elleilah Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też staraliśmy się dosyć "długo" ponad 2 lata , mimo młodego wieku u mnie stwierdzono pcos i niewydolnosc tarczycy . W ogóle nie miałam owulacji , musiałam robić zastrzyki menopur w brzuch do stymulacji - niestety bezskutecznie . Przeszłam laparo i histero ponad rok temu , potem nieudana inseminacja. Lekarz ponoć najlepszy w Krakowie - byłam strasznie sflustrowana że nic nie przynosi efektów az w końcu się udało - i to w dodatku naturalnie ! zaraz przed podejściem do in vitro . Mieliśmy już papiery wszystkie gotowe pod zabieg a tu ręka boska zdziałała cuda !.

Deseo, aLunia, promyczek 39, monika_86, Natalia1984, Vlinder, matkapatka lubią tę wiadomość

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ