X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    No właśnie mi też się podoba Lew, tylko mój mąż za każdym razem wyciąga Rywina ;)
    no nam się kojarzy z Rywinem, Tołstojem i innymi ruskami :P ale za kilka lat inne pokolenie w ogóle nie bedzie tego obczajać. My jesteśmy zdecydowani na lwa, tylko mnie trochę sumienie dręczy...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • mitaka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko z imionami, bo zawsze sie z kims kojarzy np od lat popularny Macierewicz i wcale nie slabnie. Moj tata z kolei jak syna nazwalismy to "o nie Kwasniewski", alr mama od razu go zgasila, ze juz swoje dzieci nazwal ;) Czasami po porodzie sie jeszcze zmieni bo cos przypasuje albo nie pasuje do konkretnego dziecia :)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    KasW91 ooo Ty zawalilas mi caly plan na imie :D. Antoni, Antonina zakochalam sie <3
    Mi zawsze sie te imiona bardzo podobały! Ale u siostry jest Antek, a u brata mojego narzeczonego Antosia :(

Antonina38 lubi tę wiadomość

• KasW91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    no nam się kojarzy z Rywinem, Tołstojem i innymi ruskami :P ale za kilka lat inne pokolenie w ogóle nie bedzie tego obczajać. My jesteśmy zdecydowani na lwa, tylko mnie trochę sumienie dręczy...

Mi tam się kojarzy tylko pozytywnie z Królem Lwem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:31

Rucola, Av lubią tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, o proszę, kolejny argument za :) ale Ty chyba jesteś młodziutka, dlatego piszę, ze młodsze pokolenie już tamtych rusków nie kojarzy :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie taka młoda, bardzo dobrze kojarzę :)

Rucola lubi tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, kolejna sprawa to przejmowanie sie tym jak inni odbiora nasze dziecko. Mi sie od zawsze podobalo imię Jonasz, ale jakos mam wrazenie, że to imię nikomu poza mną by sie nie podobalo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHANE ! JAK SIĘ NIC NIE ZMIENI TO BĘDĘ MIAŁA DZIEWCZYNKĘ !!! :* mam zerową intuicje, wszystkie oznaki mówiły mi ze będę miała synka :D

aLunia, Cukierniczka, Deseo, nadulek, monika_86, Rucola, OctAngel, Antonina38, Vlinder, KaZetka, zuza88, asese, Tasia86, CzterolistnaKoniczyna, Ithildin, matkapatka, Amy333, Marzena782, sylvi, jatoszka, Herbata lubią tę wiadomość

• Av Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    hehe, o proszę, kolejny argument za :) ale Ty chyba jesteś młodziutka, dlatego piszę, ze młodsze pokolenie już tamtych rusków nie kojarzy :)
    Akurat Tołstoj Był bardzo porządnym człowiekiem. Czego nie można powiedzieć o Rywinie ;)

Rucola lubi tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wszyscy imię na literę M, więc plan jest by Maleństwo też miało imię zaczynające sie na tą literę. Dziewczynka będzie Maja, a dla chłopca to kompletna pustka, żadne jakoś szczególnie mi sie nie podoba.

aLunia, Vlinder lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka to Natalia. I teściowa przeżyć nie mogła, że takie imię. A przecież jest bardzo hmm "normalne". Podobno za dużo zdrobnień i dziecko nie będzie wiedzialo jak ma w końcu na imię- taki był argument :P
    Także nie ma co się przejmować innymi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:43

Vlinder lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś byłam na zdarzeniu drogowym, noc, deszcz, pijak zjechał na przeciwległy pas ruchu, doprowadzając do czołowego zderzenia z innym pojazdem. Brała w nim udział matka z malutkim synkiem. No niunio jak aniołek cudny, wiek ok. 4 latka. I nazywał się ... Abel, nazwisko z niemiecka, więc całość brzmiała mniej więcej jak adolf hitler. Tak mi się momentalnie skojarzyło... Moja mina po prostu poker face. Jednak te stereotypy o dziwnych imionach i naszej reakcji na nie mamy mocno zakorzenione. Kilka godz tam spędziłam w tym deszczu i zimnie, a myślałam tylko o tym, jak można tak skrzywdzić dziecko :P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Kiedyś byłam na zdarzeniu drogowym, noc, deszcz, pijak zjechał na przeciwległy pas ruchu, doprowadzając do czołowego zderzenia z innym pojazdem. Brała w nim udział matka z malutkim synkiem. No niunio jak aniołek cudny, wiek ok. 4 latka. I nazywał się ... Abel, nazwisko z niemiecka, więc całość brzmiała mniej więcej jak adolf hitler. Tak mi się momentalnie skojarzyło... Moja mina po prostu poker face. Jednak te stereotypy o dziwnych imionach i naszej reakcji na nie mamy mocno zakorzenione. Kilka godz tam spędziłam w tym deszczu i zimnie, a myślałam tylko o tym, jak można tak skrzywdzić dziecko :P

Moj instruktor prawa jazdy miał na imię Adolf, bałam się z nim jeździć... wszyscy mówili na niego Dolek :D

Rucola lubi tę wiadomość

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Moja córka to Natalia. I teściowa przeżyć nie mogła, że takie imię. A przecież jest bardzo hmm "normalne". Podobno za dużo zdrobnień i dziecko nie będzie wiedzialo jak ma w końcu na imię- taki był argument :P
    Ja zawsze nienawidziłam swojego imienia, serio. Za poważne było dla mnie, cierpiałam w dzieciństwie przez nie :P

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Dziecko nie będzie wiedziało jak ma na imię - padłam po prostu :P z autopsji mogę powiedzieć, że Natalie nie mają problemu ze stwierdzeniem jak mają na imię, nawet jeśli się do nich mówi Nati, Natka albo Natalka ;-)

Rucola, Natalia1984 lubią tę wiadomość

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam poiem ze mam Stasia i ludzie sa zachwyceni. Bardzo duzo pozytywnych opinii, nawet nie raz lekarze sie zachwycali :)

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie każdy ma po dwa imiona a u męża po jednym. Stwierdziliśmy, że nie będziemy komplikować życia i znów trzeba by wybrać imię- więc Emi ma jedno. I drugie też będzie miało jedno imię ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje córki to Nadia - 2006 i Mia - 2015 syn będzie Hubert - chyba

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synek ma na imię Oskar, drugiego nie ma i drugie dziecko też nie będzie miało. Mamy tak dluuuugie nazwisko, że i tak rubryki brakuje ;)

Rucola lubi tę wiadomość

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Nasz synek ma na imię Oskar, drugiego nie ma i drugie dziecko też nie będzie miało. Mamy tak dluuuugie nazwisko, że i tak rubryki brakuje ;)
    Moje mają po dwa imiona Nadia Liliana i Mia Wiktoria a nazwisko ani długie ani krótkie

Deseo lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ