WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Av wrote:No właśnie mi też się podoba Lew, tylko mój mąż za każdym razem wyciąga Rywina
ale za kilka lat inne pokolenie w ogóle nie bedzie tego obczajać. My jesteśmy zdecydowani na lwa, tylko mnie trochę sumienie dręczy...
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ciezko z imionami, bo zawsze sie z kims kojarzy np od lat popularny Macierewicz i wcale nie slabnie. Moj tata z kolei jak syna nazwalismy to "o nie Kwasniewski", alr mama od razu go zgasila, ze juz swoje dzieci nazwal
Czasami po porodzie sie jeszcze zmieni bo cos przypasuje albo nie pasuje do konkretnego dziecia
-
nick nieaktualny
-
Rucola wrote:no nam się kojarzy z Rywinem, Tołstojem i innymi ruskami
ale za kilka lat inne pokolenie w ogóle nie bedzie tego obczajać. My jesteśmy zdecydowani na lwa, tylko mnie trochę sumienie dręczy...
Mi tam się kojarzy tylko pozytywnie z Królem LwemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:31
Rucola, Av lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKOCHANE ! JAK SIĘ NIC NIE ZMIENI TO BĘDĘ MIAŁA DZIEWCZYNKĘ !!! :* mam zerową intuicje, wszystkie oznaki mówiły mi ze będę miała synka
aLunia, Cukierniczka, Deseo, nadulek, monika_86, Rucola, OctAngel, Antonina38, Vlinder, KaZetka, zuza88, asese, Tasia86, CzterolistnaKoniczyna, Ithildin, matkapatka, Amy333, Marzena782, sylvi, jatoszka, Herbata lubią tę wiadomość
-
Rucola wrote:hehe, o proszę, kolejny argument za
ale Ty chyba jesteś młodziutka, dlatego piszę, ze młodsze pokolenie już tamtych rusków nie kojarzy
Rucola lubi tę wiadomość
Leon
-
Moja córka to Natalia. I teściowa przeżyć nie mogła, że takie imię. A przecież jest bardzo hmm "normalne". Podobno za dużo zdrobnień i dziecko nie będzie wiedzialo jak ma w końcu na imię- taki był argument
Także nie ma co się przejmować innymi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:43
Vlinder lubi tę wiadomość
-
Kiedyś byłam na zdarzeniu drogowym, noc, deszcz, pijak zjechał na przeciwległy pas ruchu, doprowadzając do czołowego zderzenia z innym pojazdem. Brała w nim udział matka z malutkim synkiem. No niunio jak aniołek cudny, wiek ok. 4 latka. I nazywał się ... Abel, nazwisko z niemiecka, więc całość brzmiała mniej więcej jak adolf hitler. Tak mi się momentalnie skojarzyło... Moja mina po prostu poker face. Jednak te stereotypy o dziwnych imionach i naszej reakcji na nie mamy mocno zakorzenione. Kilka godz tam spędziłam w tym deszczu i zimnie, a myślałam tylko o tym, jak można tak skrzywdzić dziecko
-
Natalia1984 wrote:Kiedyś byłam na zdarzeniu drogowym, noc, deszcz, pijak zjechał na przeciwległy pas ruchu, doprowadzając do czołowego zderzenia z innym pojazdem. Brała w nim udział matka z malutkim synkiem. No niunio jak aniołek cudny, wiek ok. 4 latka. I nazywał się ... Abel, nazwisko z niemiecka, więc całość brzmiała mniej więcej jak adolf hitler. Tak mi się momentalnie skojarzyło... Moja mina po prostu poker face. Jednak te stereotypy o dziwnych imionach i naszej reakcji na nie mamy mocno zakorzenione. Kilka godz tam spędziłam w tym deszczu i zimnie, a myślałam tylko o tym, jak można tak skrzywdzić dziecko
Moj instruktor prawa jazdy miał na imię Adolf, bałam się z nim jeździć... wszyscy mówili na niego DolekRucola lubi tę wiadomość
-
aLunia wrote:Moja córka to Natalia. I teściowa przeżyć nie mogła, że takie imię. A przecież jest bardzo hmm "normalne". Podobno za dużo zdrobnień i dziecko nie będzie wiedzialo jak ma w końcu na imię- taki był argument
Także nie ma co się przejmować innymi. -
aLunia wrote:Moja córka to Natalia. I teściowa przeżyć nie mogła, że takie imię. A przecież jest bardzo hmm "normalne". Podobno za dużo zdrobnień i dziecko nie będzie wiedzialo jak ma w końcu na imię- taki był argument
Także nie ma co się przejmować innymi.z autopsji mogę powiedzieć, że Natalie nie mają problemu ze stwierdzeniem jak mają na imię, nawet jeśli się do nich mówi Nati, Natka albo Natalka
Rucola, Natalia1984 lubią tę wiadomość
www.zcukremalbowcale.com -
Bianka* wrote:Nasz synek ma na imię Oskar, drugiego nie ma i drugie dziecko też nie będzie miało. Mamy tak dluuuugie nazwisko, że i tak rubryki brakuje
Deseo lubi tę wiadomość