X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z naszych historii jest inna.
    Jedne z nas szybko zaszły, inne musiały się wystarać- ale najważniejsze, że jesteśmy tutaj razem i oby już do września, skład się tylko powiększał.

Ściskam was mocno, wzruszyłam się przy czytaniu waszych starań ;)

elleilah, Zuzlo, monika_86, Vlinder, zuza88, matkapatka lubią tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • elleilah Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Każda z naszych historii jest inna.
    Jedne z nas szybko zaszły, inne musiały się wystarać- ale najważniejsze, że jesteśmy tutaj razem i oby już do września, skład się tylko powiększał.

Ściskam was mocno, wzruszyłam się przy czytaniu waszych starań ;)

Dokładnie !!!! <3<3<3

w57v9jcgr25c03xm.png

20160514610122.png
  • lena86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja historia też jest dosyć krótka. To moja pierwsza ciąża i udało się za pierwszym razem że tak powiem. Jak zrobiłam test (3 stycznia, o 5 rano przed pracą, zaspana i wyrwana z rzeczywistości) to nie wierzyłam, a mój mąż na widok kreseczek zaspany skomentował "Ale jaja":D Codziennie dziękuję Panu Bogu, bo chyba jestem szczęściarą! Z podziwem czytam wasze historie dziewczyny, wielki szacunek dla Was - za siłę, żeby przetrwać smutne i trudne chwile.
    Mam nadzieję, że tak jak nas Bóg od samego początku uszczęśliwił to będzie z nami zawsze (i z każdą z nas, żeby już więcej nie było łez - chyba, że ze szczęścia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 14:45

Zuzlo, monika_86, Vlinder lubią tę wiadomość

w4sq43r85k8egy8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydawało, że długo się staramy bo zaszłam dopiero w 7 cyklu, po drodze była 1 ciąża biochemiczna. Ale jak czytam historie innych to chyba nie jest to aż tak źle. Zaszłam w cyklu, w którym powiedziałam sobie koniec, mam dość. Pojechaliśmy na weekend do Berlina upiliśmy się i bach jestem w ciąży! :)

Cukierniczka, Vlinder, matkapatka lubią tę wiadomość

• lena86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym już chciała wiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka:) u nas z imionami nie było większej dyskusji;) obydwoje lubimy imię Hubert a mnie się ostatnio spodobało imię Marcelinka (kiedyś chciałam też Olę albo Lenę:P ale za dużo koleżanek tak nazwało swoje córcie).
    Fajnie, że niektóre z Was już wiedzą, co to za lokator siedzi w brzuszku:P ja już się nie mogę doczekać:)
    A mój M to już w ogóle jest niecierpliwy, bo ostatnio powiedział, że chciałby już zobaczyć dzidzię na żywo:D i co chwilę ogląda fotki z USG:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 14:45

w4sq43r85k8egy8f.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się tez o dziwo szybko zgodziliśmy co do imion, bo zawsze mamy różne zdanie (jesteśmy zupełnymi przeciwieństwami:)).
    Jeżeli dziewczynka to niezmiennie Alicja a chłopiec Aleksander :)
    A mam pytanie co do drugich imion, planujecie dawać dwa imiona? U mnie w rodzinie wszyscy maja dwa i nigdy nie było z tym problemu, a u męża właśnie nikt nie ma i on uważa, ze to niepotrzebne. Ja chciałabym dać drugie imie właśnie po mojej babci - Antonina, a dla chłopca analogicznie Antoni :)

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem za Hubertem i Jagodą (tak miałby na imię starszak gdyby był dziewczynką), ale to ja...i tu sie zaczna pewnie schody ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dajedrugiego, zawsze to mniej wpisywania ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam po pół roku starań, w cyklu, który miał być bezowulacyjny, z progesteronem na poziomie 7, zupełnie ten miesiąc odpuściliśmy, bo wyniki mówiły, że nawet nie ma takiej opcji na ciążę. Moja gin do tej pory mówi, że ona medycznie nie potrafi tego wytłumaczyć, bo ta ciąża nie miała racji bytu. Od początku grudnia modliłam się za naszych znajomych, którzy najprawdopodobniej nie będą mogli mieć dzieci i pamiętam jak dziś, była druga niedziela grudnia, akurat byłam i spowiedzi i ofiarowałam komunię świętą z modlitwą "Boże jeśli nie chcesz dać nam tego dziecka daj go x i y, my już jedno mamy, oni nie mają a bardzo pragną, jeśli taka jest Twoja wola to weź to dziecko nam orzeznaczone i daj im". W Wigilię test wyszedł pozytywny. W święta znajomi poinformowali nas, że złożyli papiery do ośrodka adopcyjnego :)

Deseo, Vlinder, JustynaG, Ithildin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ja chyba jestem za Hubertem i Jagodą (tak miałby na imię starszak gdyby był dziewczynką), ale to ja...i tu sie zaczna pewnie schody ;)
    Mi sie strasznie podoba Jagoda, a co powiedzial na to moj maz? Że jagody to sa w lesie. ( przepraszam jeśli urażę) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    A mam pytanie co do drugich imion, planujecie dawać dwa imiona? U mnie w rodzinie wszyscy maja dwa i nigdy nie było z tym problemu, a u męża właśnie nikt nie ma i on uważa, ze to niepotrzebne. Ja chciałabym dać drugie imie właśnie po mojej babci - Antonina, a dla chłopca analogicznie Antoni :)
    Syn ma dwa imiona, ja też, u mnie w rodzinie większość też ma dwa ale u męża nikt nie ma. Ja jednak jestem za dwoma, bo to zawsze dodatkowy patron w niebie:) a pozatym niektórzy częściej uzywaja drugiego imienia. Mój wujek np zawsze był dla znajomych Marian a na serio ma na imię Jan, zawsze mówił, że woli to drugie i dobrze, że ma dwa to sobie może wybrać, którym się przedstawić :)

KasW91 lubi tę wiadomość

• Herbata Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    U nas Henryk po dziadku męża :) a mamy jeszcze nazwisko na H więc idealnie pasuje :D

My najpierw wpadliśmy na to imię, a później dopiero zorientowaliśmy się, że tak miał na imię i mój dziadek i męża.

A drugie imię też będzie. Tradycyjnie po mnie albo po mężu.

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała Basię, albo Michalinę. Co mój chłop na to? "Nie wiem,pomyślimy jeszcze". Dla chłopca z kolei większy problem,bo w ogóle nie jesteśmy zdecydowani.

A my staraliśmy się 4cykle. Wiem, że to nie dużo, ale ile łez wypłakałam w między czasie! Histeryczka że mnie po prostu :) Rok temu, w Sylwestra, miałam życzenie, że za rok, będę mieć dzidziusia. Albo w brzuchu, albo już maluszka na świecie. I tak było :) tylko,że w Sylwestra jeszcze o tym nie wiedziałam, ale i tak nie piłam :) tak samo co do wakacji. Powiedziałam mojemu chłopakowi, że to ostatnie "samolotowe" wakacje, bo potem to ja już w ciążę zachodzę"! :D i tak też było :) jestem naprawdę taaaaaka wdzięczna losowi....

monika_86, Vlinder lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion. My po narodzinach syna ustaliliśmy, że w przypadku kolejnego będzie Tymon. Zobaczymy... Co do imion damskich podoba mi się Blanka lub Emilia

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    My się tez o dziwo szybko zgodziliśmy co do imion, bo zawsze mamy różne zdanie (jesteśmy zupełnymi przeciwieństwami:)).
    Jeżeli dziewczynka to niezmiennie Alicja a chłopiec Aleksander :)
    No ja planuje dać drugie imię, na pewno córce, będzie Róża Karolina. Co do chłopca to naszym marzeniem jest Lew, ale nie chcemy zeby dziecko miało jakies nieprzyjemności w życiu z powodu imienia, wiec bierzemy pod uwage Arona/Aarona a co do drugiego męskiego to niekoniecznie :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Ciemnowlosa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 ooo Ty zawalilas mi caly plan na imie :D. Antoni, Antonina zakochalam sie <3

KasW91, Zuzlo, Antonina38 lubią tę wiadomość

17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
    05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod.. :(
    06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm
  • Av Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    No ja planuje dać drugie imię, na pewno córce, będzie Róża Karolina. Co do chłopca to naszym marzeniem jest Lew, ale nie chcemy zeby dziecko miało jakies nieprzyjemności w życiu z powodu imienia, wiec bierzemy pod uwage Arona/Aarona a co do drugiego męskiego to niekoniecznie :)
    No właśnie mi też się podoba Lew, tylko mój mąż za każdym razem wyciąga Rywina ;)

Rucola, Vlinder lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Mi sie strasznie podoba Jagoda, a co powiedzial na to moj maz? Że jagody to sa w lesie. ( przepraszam jeśli urażę) :D
    Hehe a Wacki w gaciach :P

krasnalowa, Rucola, Av, Bizonka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • KasW91 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemnowlosa wrote:
    KasW91 ooo Ty zawalilas mi caly plan na imie :D. Antoni, Antonina zakochalam sie <3

Ja zawsze chciałam mieć córkę Antoninę, ale moja babcia zawsze powtarzała, ze nie cierpi swojego imienia, ma z nim złe wspomnienia i nie pozwoli mi tak nazwać dziecka. Mojemu mężowi niestety tez się nie podoba i dlatego chce przemycić to imię jako drugie. Jestem bardzo zżyta z babcia, chociaż mieszka daleko i chciałbym to imię po niej zatrzymać, bo jest piękne :)

Edit: A druga babcia ma na imię Adela, może tez się komuś spodoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:29

3jgxrjjge9czjwa2.png
    2 lata starań
    18.06.2016 - Aniołek :*
    24 cykl - szczęśliwy :) oby tak pozostało
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ja córka ma drugie imię i drugie dziecko też będzie miało, jak będzie syn to drugie będzie miał po dziadku.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ