WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Deseo wrote:Wszystkie 4 imiona baaaardzo mi się podobają
Ale dla mojego męża pewnie były by zbyt wymyślne heh
Deseo lubi tę wiadomość
-
lena86 wrote:Co do imion to warto też się zastanowić czy imię będzie pasowało też do nazwiska, pamiętam z mojej szkoły chłopaka Tyberiusz Sałata (teraz już zmienił i imię i nazwisko) ale niestety był strasznie wyśmiewany...
lena86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natalia cos ty, mojej córce bardzo podoba się swoje imię. A pamiętam z mojego rocznika 87 było sporo Natalii i wszystkim się podobało. Za to ja nienawidzilam swojego Alicja. Myślałam że to takie starodawne imię, a teraz takie popularne.
Cukierniczka tak to prawda, ja różnie wołałam i nie było nigdy problemu
Teraz nie mam ochoty mówić jakie imię, bo pewnie też się nie będzie podobało.Cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Bianka* wrote:Nasz synek ma na imię Oskar, drugiego nie ma i drugie dziecko też nie będzie miało. Mamy tak dluuuugie nazwisko, że i tak rubryki brakuje#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Co do imion, gdy byłam w pierwszej ciąży córka miała być Matylda, ale tylko wg mnie, bo mężowi się nie podobało to imię, za to teraz stwierdził, ze dorósł do tego imienia więc jeśli okaże się, ze teraz będzie córka to Matylda jest super. Imienia dla syna nie miałam, więc przystałam na Samuela (w każdym kraju brzmi tak samo).
-
Ciemnowłosa Ty masz 37,6*? Nie zbijaj bo nie ma czego. Do 38.0* jest bezpiecznie. Jeśli temp utrzyma się przez dwa dni zalecana wizyta u lekarza. Wiem, madruje się bo sama od ubiegłego czwartku do poniedziałku zdychalsm na jakiś wirus grypopodobny. Informacje które podałam są z lekarskiej ręki
domowe sposoby, acerola, syrop z cebuli, czosnek i mleko z miodem i leżeć i grzać, choć przy dzieciaku to nie łatwe. Zdrowia!
Rucola, Ciemnowlosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
frezyjciada wrote:U mnie w szkole Fortunata Marchewka.... Miała przewalone....#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:No my tez mamy długie nazwisko, na 12 liter, dlatego szukamy krotkich imion. Drugim rzadko się operuje, stąd mój pomysł o drugim, konkretnie o Karolinie. Kocham to imię ale nie dam tak na puerwsze ze wzgledu na dlugosc, to chociaz na drugie chcialam a teraz to juz sie zastanaeaim :p
A ja dodatkowo mam imię na 10! Dlatego dla mnie tylko imiona krótkie i nieodmienne
Dodatkowo takie, żeby obcokrajowcy nie mieli problemu z wymową